31-07-03

ONBEKEND AUTO-ONDERDEEL

Reeds enkele dagen hadden we een probleem met de auto. In die zin dat hij in 80 % van de tijd (vooral overdag) een aanziendlijk rendementsverlies had. Zijn maximumsnelheid was beperkt tot ongeveer 120 Km per uur en zijn acceleratie was ook niet optimaal. Ikzelf dacht dat ons beest op "drie poten" liep. Maar nu bleek de sensor van luchtdebietmeter niet meer te werken. Gevolg na een onderhoudsbeurt (waar ons beestje toch aan toe was) en een kost van bijna 300 euro extra werkt ons machien terug als nieuw. Kan iemand met één of andere technische knobbel uitleggen wat zo'n sensor van een luchtdebietmeter doet in een auto? De garage heeft het uitgelegd aan mijn schatje maar daar word ik niet veel wijzer van. Bedankt alvast voor eventuele reacties....

21:43 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

30-07-03

BLOGNIEUWS

De regelmatige bezoeker weet het zeker al, maar voor de anderen geef ik hier toch graag de samenvatting van een aantal verbeteringen van mijn Blogje, die zo stilaan de vorm van een lokale krant van een gemeente in het Soete Waesland begint aan te nemen : de nieuws-headlines van "De Standaard" werden beter leesbaar gemaakt, er werd een Europees weerbericht geplaatst waarbij Eddy De Mey en Frank De Boosere in het niets verdwijnen (echt wel het testen waard) en tenslotte werd onderaan in de rechter kolom een gedetailleerde bezoekers-statistiek voorzien. Een speciaal woordje van dank hierbij gaat naar de "Schepper" van de site blog-tips.skynetblogs.be. Zonder deze steun en toeverlaat zou ons Blogje er iets minder leuk uitzien in elk geval. We zouden zeggen : bezoek haar Blog en U zal zien, echt de moeite waard

22:09 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-03

FOLKLOREFESTIVAL

FOLKLOREFESTIVAL OP 02 en 03 augustus 2003 Het houdt niet op maar deze keer, en in dezelfde tent als vorig weekend, is er alweer een activiteit : het internationaal Folklorefestival waarvoor op een aantal TV- en radiostations uitvoerig reclame wordt gemaakt. Een evenement van zeer hoog niveau echt waar waarbij volksdansgroepen optreden uit volgende landen : MEXICO, ESTLAND, MARTINIQUE, ZUID-AFRIKA, KALMURIE en BELGIE.Er is een voorstelling op zaterdagavond 2000 uur, optocht en eucharistieviering op zondagvoormiddag, voorstelling op zondagnamiddag om 1430 uur en op maandagnamiddag voorstelling speciaal voor derde leeftijd uit de wijde omgeving.Dit is echt een aanrader en echt kunst en cultuur van de allerbovenste plank.

22:06 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-07-03

KRINGFEESTEN-EINDE

Ze zijn weer voorbij de Kringfeesten en die tweede avond was echt wel wat ik er van verwacht had : veel volk, veel goeie muziek, veel lawaai en weinig of geen slaap. Er was zeker tweeduizend man aanwezig in de tent en de ganse buurt had "last" van een parkeerinfarct. Vele mensen waren echter van zeer goede wil en lieten zelfs een voertuig toe te parkeren op hun privé-oprit. De toevloed was wel zeer groot. Terwijl wij op de tuinbank in de voortuin genoten van de in een vorig bericht aangekondigde wijn (een lekkere Fitou) en de lekkere kaas, schoot omstreeks 2330 uur de vlam voor goed in de pan en Deckers en Ornelis van Q-Music zetten hun beste beentje voor naar aanleiding van hun Q-Party met golden 80ers en 90ers. Echt wel zeer goede muziek, op tijd en stond voorzien van een portie beat, techno, hip hop en andere moderne genres. Omstreeks 0230 is Stephen thuisgekomen (alhoewel hij permissie had tot 0300 uur, maar Stephen is steeds op tijd....). Op dat ogenblik werd op politiebevel het geluid ietwat stiller gezet : de bassen deden de glazen in de kast nu niet meer trillen.... Van slapen is verder weinig of niets in huis gekomen, maar we zullen dit vanavond dan maar inhalen. We hebben het overleefd en zagen dat het goed was. Het jonge volkje heeft zich geamuseerd en dat is het voornaamste.

22:37 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-07-03

KRINGFEESTEN

Voila, de eerste Kringfeesten-NACHT zit er op en we hebben er eigenlijk weinig last van gehad. Op uitzondering van een zatte onnozelaar die zijn kleine behoefte in onze brievenbus WOU deponeren (maar die ik tijdig kon verjagen met de nodige commentaar) viel alles best mee. Studio Brussel hield het geluidsniveau op aanvaardbaar, er was niet TE VEEL volk en om 0330 uur werd de muziek gestopt. Deze namiddag daarentegen heeft Q-Music reeds een testje gedaan en ik moet zeggen : 't was erg (maar 't was ook maar een test he). Ik kan je bijvoorbeeld zeggen dat de ijzeren klopper aan de voordeur spontaan aan het trillen ging bij de bassen van de muziek : ziet er goed uit dus voor deze avond en nacht. Beste bezoekers, morgen vinden jullie het resultaar van wat de Q-Party hier ten huize heeft aangericht of juist niet. Wij branden alvast een kaarsje voor de patroonheilige van het nachtlawaai (of bestaat die niet ? )

19:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-07-03

DE VIJFHONDERDSTE BEZOEKER

Het is zover, en op welk tempo deze week.... dankzij een aantal Blogs met wie regelmatig contact wordt onderhouden is de vijfhonderdste bezoeker geteld. Aan elke regelmatige of toevallige bezoeker : hartelijk bedankt en we rekenen verder op u om deze Blog verder te bezoeken. We laten iedereen delen in wat we achten dat iedereen mag weten (en voor wie zich afvraagt of we onze privacy volledig te grabbel gooien : neen hoor...) Een bijzondere dank aan de beheerders van volgende blogs : tractorfan.skynetblogs.be , dagboekje.skynetblogs.be , creada.skynetblogs.be , blog-tips.skynetblogs.be . Zij bezochten ons, gaven ons de noodzakelijke raad en/of plaatsten een link om hun bezoekers naar mijn Blog te leiden. Jullie zijn zeer hartelijk bedankt voor de bereidwillige hulp.We zijn begonnen aan de volgende vijfhonderd.... en wij rekenen op jullie.

22:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-07-03

HET WEEKEND VAN DE KRINGFEESTEN

Voor de trouwe lezers kan ik nu stellen dat na ons ontspannend weekend van vorige week, er nu eentje aankomt van grote drukte en van groot lawaai. In onze gemeente zijn er namelijk de Kringfeesten waarbij op zaterdagavond een fuif met Studio Brussel en op zondag de Q-party van Q-Music. De feesttent staat in vogelvlucht op 100 meter van ons huis en de ingang bevindt zich in onze straat. Spektakel gewaarborgd zowel op visueel als op muzikaal vlak. Muziek is telkens toegelaten tot 0400 uur in de ochtend en dus zal er van slapen niet veel in huis komen. Dit is een jaarlijks weerkerend gegeven, maar ik vind dat de jeugd inderdaad ook zijn plezier moet hebben. Dus niet klagen of zagen over nachtlawaai, maar genieten van de omgevingsfactoren. Hopelijk is er een beetje goed weer en zitten we in de voortuin met een wijntje en een kaasje de boel een beetje te bekijken. En aan de jeugd, waaronder onze eigen zoon Stephen: geniet er van, je bent maar één keer jong en het is maar een keer grote vakantie.

22:12 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-07-03

AANPASSINGEN

Beste bezoeker, alweer zijn enkele kleine verbeteringen aangebracht. We hebben rechts bovenaan de wereld laten draaien, waardoor ook de headlines wat beter te lezen zijn en anderzijds verwelkomen we U links bovenaan met een mooi figuurtje. Deze wijzigingen werden geïnspireerd door een bezoek aan een andere blog, namelijk http://naamgenoten.skynetblogs.be , waarvoor onze dank. Voor de rest is er op dit moment weinig nieuws te melden. Morgen meld ik jullie wat hier in het weekend te doen is, het is echt wel de moeite waard. We zullen niet te veel moeten slapen.....

22:16 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-07-03

PRACHTIG LANG WEEKEND

En of we er met zijn allen van genoten hebben. Op zaterdag na de traditionele boodschappen en familiebezoekjes zijn we, net als drie weken geleden 's avonds gaan "ontstressen" aan de kust te Knokke-Heist (zonder frigobox). Alhoewel we slechts om 2000 uur toekwamen, was er toch nog steeds veel volk. Er was op het Heldenplein een optreden van Spark (waar we één nummertje van meepikten) en even verder, op het evenenementenstrand, was er ergens een Hitclubparty van Radio Donna voor het jonge volkje. En of er volk was....Na een stevige wandeling op de dijk met enerzijds een fantastisch ondergaande zon en anderzijds een een aantal ontmoetingen met bekenden van ons (de helft van de gemeente liep in Knokke zeker) versterkten we de innerlijke mens met een goeie "crème" en een bijzonder deugddoende "donkere (dus dubbele) Westmalle" (kwestie van de paters ook eens iets te gunnen).We hebben er allemaal enorm van genoten en zullen dit nog doen, op algemene aanvraag.

22:43 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-07-03

MIJN SHOUTBOX

Ondanks het feit dat ik zeer tevreden ben over het aantal bezoekers op mijn Blog, ben ik op dit ogenblik eigenlijk vragende partij. Links van dit bericht heb je een Shoutbox. door onderaan je naam en een bericht in te brengen (bvb een boodschap, je Blog, je website of nog iets anders) krijg ik een zicht wie mijn Blog heeft bezocht en kan ik je eventueel een tegenbezoekje brengen. Bedankt alvast voor je bezoekje. SHOUT ME ! ZEKER DOEN......Indien er een probleem zou zijn (iets wat niet lukt bvb) verwacht ik ook een berichtje, bvb via de reacties onderaan rechts van dit artikel.

22:10 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-07-03

GELUKSWEEK ?

Het heeft er alle schijn van dat we in een geluksweek zijn aanbeland. Alles begon al met een rustig (ondanks het minivoetbaltornooi) weekend, waar de kinderen en ikzelf wel wat hebben kunnen "ontstressen". Katrijn werkte wel het volledige weekend. Zaterdag hadden we een vier met de lotto wat ons € 28,4 opleverde en vandaag kreeg ik het bijzonder goede nieuws dat mijn reactie op de nieuwe site van "Het Laatste Nieuws" mij een bak Jupkes van 33 cl heeft opgeleverd. Wat komt er nog de volgende dagen ? Bedankt voor Uw bezoek en plaats een berichtje in mijn shoutbox, links hiervan.

22:14 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-07-03

DE TWEEHONDERDSTE BEZOEKER

Jawel beste bezoeker, reeds meer dan 200 mensen bezochten deze Blog. Opgestart op 30-06-2003 werd de honderdste bezoeker geteld op 05-07-2003 en deze avond de 200ste. Niet slecht voor een louter familiale site vind ik.De vijfhonderdste bezoeker zal eveneens worden gemeld : ondertussen nodig ik jullie allemaal uit verder regelmatig eens te komen "piepen", we proberen elke dag iets nieuws te brengen.Terwijl wij gaan proberen te genieten van het prachtige zomerweer dat voorspeld wordt dit weekend, wordt hier op de sportterreinen in de straat een minivoetbaltornooi georganiseerd met meer dan 100 ploegen. Gezellige drukte verzekerd.

22:01 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-07-03

LINKS EN RECHTS AANGEPAST

Voila, we hebben ze er terug opgezet de headlines van de Standaard. Zo zorgen we er voor dat die mensen nog meer volk naar hun site krijgen wat ook al een goede daad is zeker. We hebben links en rechts nog wat wijzigingen aangebracht en zo evolueert dat spel hier toch een beetje naar een niveau juist boven nul. Wie nog tips heeft : laat maar komen he. Binnenkort komen ook de lottocijfers .....na de trekking. Deze site is in volle ontwikkeling dus he.groetjes

23:15 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-07-03

VAKANTIE....

is op dit ogenblik nog zeker niet aan ons besteed. Zowel Katrijn als ikzelf zijn er de eerstvolgende weken zeker nog niet aan toe maar naar het schijnt wordt men zalig van het werken (zo zei het begijntje, maar ze deed niets). Maar er komt licht in de duisternis. Eind volgende week komt mijn collega reeds terug uit verlof (zit nu in het verre Ecuador) en drie weken later is het dan eindelijk onze beurt. Ondertussen genieten de kinderen van hun vakantie na die slopende examenweken. Maar ze hebben het echt verdiend om eens zalig te doen wat ze graag doen. KLIK OP DE FOTO en je ziet waarom werken eigenlijk dom is.... groetjes

22:15 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-07-03

DAG MET GOED NIEUWS

Iedereen heeft hier zo een beetje zijn goede nieuws vandaag. Eerst en vooral is onze neef Maarten geslaagd in zijn eerste jaar geneeskunde met 70 procent, schitterend gewoon en proficiat voor hem. Daarenboven is de kameraad van Stephen geslaagd voor zijn ingangsexamen geneeskunde, ook een dikke proficiat waard. En als klap op de vuurpijl viel hier nog een huwelijksuitnodiging in de bus van een zeer vriendelijke en spontane buur.... Het kan blijkbaar niet stuk vandaag. Hopelijk is er geen omgekeerd spreekwoord zoals na de zonneschijn komt regen. Tot een volgend bericht

21:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |