30-09-03

WAUW

Wat een verrassing op deze dinsdagavond.... Op de ganse dag kwamen amper zeven mensen op bezoek en NIEMAND uit ons eigen landje...... zeer raar. Is iedereen gisterenavond geweest ????
Is er een probleem met mijn Blogje ???

Ben zeer benieuwd naar de reacties.....

Tot zeer binnenkort

18:54 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-09-03

PC HERSTELD

Jawel, het is gelukt, ons PC'ke is hersteld en doet het op dit moment vlekkeloos.... Hopelijk blijft het zo. Het is een klein beetje trager geworden, maar daar zal de installatie van de CD-writer niet vreemd aan zijn. Misschien zo een geheugenuitbreiding niet slecht zijn, maar anderzijds is het misschien toch maar beter om nog een tijdje een beetje trager te werken en bij een volgende panne over te schakelen op een nieuw machientje.

Ons kleinste spruit is vandaag vertrokken naar de zeeklas in Koksijde. Ze logeren er in de Midwester en zijn een weekje weg. Zal voor haar wel een hele belevenis zijn. Zo'n ganse week leven met de vriendinnetjes. Maar zij maakte zich deze morgen geen zorgen : dus wij ook niet. Alles zal wel los lopen.

We gaan er hier mee stoppen want ik heb nog veel bij te lezen. Ik begin aan mijn "Tour des Blogs". Tot binnenkort.....

20:40 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

COMPUTER DEFECT.....

Op dit ogenblik beschikken we thuis over geen internet PC. Vrijdag diende een CD-writer bijgeplaatst en dit schijnt ons computertje te laten vastlopen.... De laptop werkt schitterend maar daarmee gaat Stephen voorlopig niet op internet....
De man die de werkzaamheden uitvoert heeft ons ondertussen echter op de hoogte gebracht dat we hem WAARSCHIJNLIJK deze avond mogen gaan ophalen... Dus nog enkele uurtjes geduld en we kunnen opnieuw jullie Blogjes komen bezoeken.

PS: iedereen een fijne week toegewenst

Groeten van ons allen

07:20 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-09-03

COMPUTERKE

Nu er hier en daar toch nieuwe computerkes gekocht worden zijn wij er gisterenavond ook eentje gaan komen.... maar niet voor ons. Stephen krijgt ook informatica en dient hiervoor over een PC met Windows XP en Office XP te beschikken. Vermits hij dat jaren nodig zal hebben, hebben we beslist voor hem een TOSHIBA-laptop te kopen en Stephen is dol gelukkig en zeer dankbaar natuurlijk.

Misschien kunnen we er zaterdag al om, anders is het voor maandag.

05:34 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-09-03

ONZE SCHOOLGAANDERS-BIS

Jochen zijn laatste "echte" schooldag zit er op voor deze week. Vanaf morgen is onze tweede in de rij op taalstage ten zuiden van onze taalgrens naar Rochefort.

Stephen heeft dat indertijd ook gedaan met zijn toenmalige school, bovendien nog bij dezelfde organisatie.
Het is zo dat daar een aantal mensen zich verenigd hebben en gedurende bepaalde periodes van het schooljaar, altijd scholen ontvangen en met die leerlingen (en de begeleidende leerkrachten) een aantal opdrachten doen. Hierbij gebruiken zij enkel het Frans als voertaal. Ook de kinderen onderling mogen geen Nederlands spreken.
Nuja, door het feit dat Stephen het enkele jaren geleden ook heeft meegemaakt , weet Jochen zo ongeveer wel wat hem te wachten staat, maar veel hangt (volgens Stephen) ook af van de betrokken mensen die voor de opvang zorgen (Wat toch wel geen sinecure is zo elke dag vier vijftienjarigen erbij in je gezin). Toch is het ook voor de leerlingen een grote verandering gedurende drie dagen op vlak van zelfstandigheid (Tirez votre plan.....). Maar hij zit al samen met een kameraad bij dezelfde opvang-mensen (ze zijn ingedeeld in groepjes van vier (en ze zijn alle 4 van het rustige type), wat hem al redelijk gerust stelt (met twee is men slimmer dan alleen)

Het zal wel zijn zoals in onze goede oude tijd : beter dat dan les krijgen bekeken vauit de leerling zijn standpunt en wij iets meer bezorgd dan zijzelf en dan nodig....

16:07 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-09-03

ONZE SCHOOLGAANDERS

Stephen heeft er zijn eerste dag in de hogeschool opzitten. Het was maar een halve dag en was beperkt tot de officieuze opening van het academiejaar met een bijhorende speech en ontvangst van de eerstejaars. De officiële opening heeft plaats op 25 september (donderdag dus).
Ondertussen heeft hij zijn lessenrooster ontvangen en officieel heeft hij acht uren les van 0830-1250 (met een onderbreking van 20 minuten) en 's namiddags van 1400 uur tot 1820 uur (ook hier weer een onderbreking van 20 minuten) . Dus eigenlijk is hij dan pas om halfacht thuis. Maar we weten nu al dat dit zowel vroeger (meestal) als later (soms) kan zijn. Om de twee weken is er wel een vrije dag op vrijdag.Sociaal en familiaal zal er hier dus wat meer rekening gehouden worden met elkaar, maar dat doen we met plezier.

Hij ziet het zitten en gaat er voor : dat is het voornaamste.

17:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-09-03

BLOG-AANPASSINGEN

Er is weer een en ander aangepast aan ons Blogje zoals de andachtige en regelmatige bezoeker kan merken

Eerst en vooral werden de meest recente lottocijfers ingebracht. En aan diegenen die niet gewonnen hebben : geen nood ik moet ook gewoon verder werken zenne m.a.w. ik heb ook WEERAL NIET gewonnen.

Verder hebben we onze BBQ-foto verwijderd (ondanks het zonnige weer). Maar je kan er gerust van zijn : ook tijdens de herfst en zelfs in de winter werken wij met ons locomotiefje en warmen onze wijn op het vuur : lekker.

Om te eindigen voor deze posting : we hebben EINDELIJK muziek op ons Blogje. Het is muziek naar keuze op basis van een radio-streaming-scriptje, wat we voor de eerste keer opmerkten bij Marjan en Roger uit Peer. Bedankt hoor.

21:17 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-09-03

VLOT VANDAAG

Vlot verlopen vandaag jaja, dat is het minste wat we konden zeggen. Zelfs zodanig vlot dat ik er in geslaagd ben één uurtje vroeger te stoppen vandaag. En nu zijn we thuis tot en met dinsdag, meer moet dat dus nie zijn, zeker met het weer dat voorspeld wordt.

Voor Stephen is het dus zijn laatste weekend vakantie. Voor wie ons Blogje nog niet zolang volgt, hij begint aan een eerste jaar bachelor (het vroegere graduaat) Landbouw en biotechnologie. In dit domein koos hij de richting "Landbouw en landschapsmanagement". Hij zal deze opleiding volgen in het KAHO St-Lieven te Sint-Niklaas. Maandag gaat hij er volop tegenaan en ik moet zeggen zoals het is, hij is zeer gemotiveerd. Gisteren donderdag is hij zijn cursussen gaan afhalen (de boeken is voor maandag) en ik moet eerlijk toegeven : het volume is toch wel zeer indrukwekkend.

Wij duimen alvast voor hem en hopen dat hij de grote stap die het toch weer is goed verteert.

22:29 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-09-03

DAG VOORBIJ

Voila alweer een dag voorbij en het was alweer een drukke dag. Zelf had ik het, ondanks weinig problemen, toch vrij druk vandaag. je moet weten bij ons is het steeds een race tegen de tijd om de vrijdag tegen de middag een aantal zaken klaar te krijgen waarvan men volledig afhankelijk is van derden... Maar doorgaans lukt het wel mits de nodigez tussenkomsten.
in elk geval, morgen is het onze laatste werkdag en dan zijn we VIER dagen thuis, weet je wel het lange weekend waar ik van sprak....

Katrijn daarentegen, die gaat er vanaf morgen terug aan een reeks van drie nachten beginnen. Zij heeft bovendien haar jaarplanning van het verlof overgemaakt en slechts vier van de 10 aanvankelijk gevraagde verlofdagen werden toegestaan. Bijgevolg moeten we nu op zoek naar zes vervangende dagen.... prettig is anders natuurlijk. En dat voor iemand die steeds klaar staat om in te springen voor anderen die es een dagje spoedverlof nodig hebben of bij ziekte en dergelijke. Maar kom.... ook dat zal wel opgelost geraken zeker he....

Zo heeft ieder gezinnetje af te rekenen met zijn problemen, en bijna steeds heeft het alles te maken met het werk. Ook in de andere blogjes is dit duidelijk te merken.

Een rustige avond aan iedereen toegewenst

21:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

ALWEER NIETS

Met ons pronostiekske op het werk is het weeral es niets. Anderlecht verloor zijn wedstrijd met 1-0. Ook nu weer werden we als kijker zeker niet verwend.
De andere wedstrijd in de poule van Anderlecht, Bayern Munchen-Celtic Glasgow werd 2-1 voor Munchen.

Nu gaan we er terug goed gaan invliegen op het werk en deze avond doen we een uitgebreid rondje Bloggen. Dus beste bezoeker deze avond kom ik ook zeker bij jullie langs. Ben als zeer nieuwsgierig naar jullie laatste nieuwstjes.

Tot vanavond.

05:32 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-09-03

WOENSDAG-LOTTODAG

Inderdaad beste bezoekers, woensdag is lottodag, dus zijn de verse cijfers van de trekking van daarnet nu al consulteerbaar bovenaan de rechterkolom zoals gewoonlijk (Wat een service...).
En ook zoals gewoonlijk hebben we weer niets gewonnen. Het is echt wachten op de eerste keer dat ik kan aankondigen dat ik gewonnen heb, zelfs al is het maar een "drie". Maar wees gerust, we verliezen de moed niet....

Woensdagavond is ook voetbalavond, tot spijt van wie het de sportliefhebber benijdt. Maar door de aanwezigheid van 2 clubs hebben we elke keer weer een Belgische vertegenwoordiger. En deze avond wordt het dus Anderlecht, dat uitkomt op en tegen Lyon. Zelfs als Brugge-supporter duimen we vanavond voor paars-wit. Mijn pronostiek van gisteren op het werk (3-0 voor Brugge) leverde niets op natuurlijk. Voor vandaag gok ik op 3-1 voor Lyon, ondanks mijn steun voor Anderlecht.

Jochen heeft vandaag het door Stephen pas aangelegde gras in de voortuin opnieuw eens een beetje korter gezet. En we moeten eerlijk toegeven : het grasveld is zeer mooi. Zowel het nieuwe als het oude hebben geen enkel spoor van de grote droogte. Er liggen er andere hier in de buurt. En ook eerlijk toegegeven ikzelf heb daar weinig of niets toe bijgedragen, Het is vooral het werk van onze specialist terzake, Stephen

Puik onderhoud hoor Stephen, bedankt.

19:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

EERSTE PUNTJE

Goeie morgen beste bezoeker, Het heeft voor Club Brugge bloed, zweet en water gekost, maar het eerste puntje is binnen.
De wedstrijd werd beëindigd met een gelijkspel (1-1) na een in mijn ogen zwakke wedstrijd. Bovendien eindigde Club de wedstrijd met negen man na rode kaarten van Mendosza en Sandy Martens. Maar optimistisch zoals ik ben zeg ik : één punt gewonnen als je weet dat het tot de 84ste minuut duurde tot Club gelijk kon stellen.

Uitslagen in de groep van Brugge :
Brugge- Celta de Vigo : 1 - 1
AC Milan - Ajax Amsterdam : 1 - 0

En nu gaan we ons zachtjes aan terug naar ons busje begeven om er vandaag weer volop tegen aan te gaan. Maar we hebben er alweer volle moed op : de week is halfweg en een lang weekend ligt in het verschiet. Meer daarover bij een volgende posting.

Een mooie en probleemloze dag toegewenst.

06:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-03

SPORTAVOND

Beste bezoeker, de dag is weer voorbijgevlogen. Toen ik de eerste keer op de klok keek was het tien voor twaalf, beste bewijs dat we goed bezig waren.

Voor diegenen die regelmatig dit blogje bezoeken is het zeker geen nieuws als ik zeg dat ik een passieve Club Brugge-supporter ben. De voetbalfans onder jullie snappen dan ook dat er vandaag van "bloggen" niet veel in huis zal komen.
Inderdaad, de jongens van de Club spelen deze avond hun eerste CL (Chamions League) wedstrijd tegen Celta de Vigo uit Spanje. Winnen is eigenlijk een must.

Wij duimen voor de CLUB en ik pronostikeerde 3-0 (te optimistisch ???)Misschien tot deze avond en bedankt voor jullie bezoekje.

19:23 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-03

DE KOP IS ER WEER AF

De eerste werkdag zit er terug op, en wij draaien op ons bureau terug op volle kracht. Iedereen is terug en iedereen heeft er weer zin in.

Vandaag is Katrijn op de basisschool waar Ellen school loopt, haar maandagse vrijwilliggersjob gaan uitoefenen met name het bijspringen van de leerkracht in het vierde leerjaar voor "hoekenwerk". Dit houdt in dat de klas opgesplitst wordt in kleine groepjes die elk afzonderlijk en onder begeleiding een activiteit uitoefenen. Zo heeft men lezen, computer, stellen enz... .

Wijzelf wilden deze avond aan het Bloggen gaan maar liepen met ons hoofd tegen de figuurlijke muur : Skynet had in onze streek een algemene panne, waardoor het onmogelijk was ons zelfs te connecteren : geen e-mail, geen surfen, geen bloggen : dat viel allemaal redelijk tegen : zo vlug is ne mens gebonden aan dit medium. Maar na twee en een half uur is alles weer in orde. Eind goed, al goed

Voor iedereen een zalige nachtrust toegewenst en morgen gezond weer op. Bedankt voor jullie bezoekje.

22:59 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-09-03

WEEKENDJE

Ons weekendje zit er op en inderdaad, zoals we al hadden gepland, we hebben er eigenlijk toch wel een beetje van genoten.

Op zaterdag de boodschapjes gedaan en in de namiddag met ons allen de ouders es een bezoekje gebracht en op zondag na het traditionele uitslapen en het bekijken van mijn lievelingsprogramma "de zevende dag" zijn we 's namiddag es een toerke gaan fietsen (een kleine dertig kilometer). Nadien hebben we er nog een klein wandelingske bijgedaan ook.

Het was bijzonder aangenaam buiten met dat vrolijk zonnetje en een klein verfrissend windje. Zo zou het altijd mogen zijn.
En nu ons dagelijks berichtje posten en een klein rondeke bloggen terwijl de rest van de familie naar "flikken" kijkt....

Aan elk van U een rustige nacht en een aangename week toegewenst.

21:36 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |