31-10-03

FILM

Stephen is net terug van de film. Hij is met een vriendin naar de "de zaak Alzheimer" gaan kijken in GENT, en hij vond het echt wel de moeite waard. Hij vond het vergelijkbaar met flikken maar weliswaar met een andere problematiek met name de concurentie tussen de toenmalige politiekorpsen van de rijkswacht en de gerechtelijke politie, kinderprostitutie, maffia, corruptie.... Hij vond het echt wel een heel goede Belgische (Vlaamse) film. Achteraf zijn zij nog samen iets gaan eten en hebben zij veel kunnen bijbabbelen.

Hier is alles zijn normale gang gegaan. Druk uiteraard, aangezien de winkels morgen gesloten zijn en er nog van alles gedaan moest worden. Bovendien was het voor Katrijn vrijdag = kuisdag.

En nu ga ik eens lekker languit in de zetel liggen voor drie uurtjes VRT-show in kader van 50 jaar televisie. Heel wat oude bekenden uit onze kindertijd zullen de revue passerren en heel wat herinneringen oproepen. ben zeer benieuwd.

Alvast een rustig Allerheiligenweekend toegewenst.

20:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-10-03

ALLERHEILIGENTIJD

De eerste werkdag van de week zit er op, en ondanks het feit dat de collega's het tijdens mijn verlof schitterend gedaan hebben, was het toch vrij druk vandaag. Ik heb zelfs niet de tijd gehad om de achterstand aan te lezen stukken in te halen.

Katrijn en twee van de kids zijn het graf van de vader van Katrijn gaan opkuisen. Want alhoewel het graf zeer grondig onderhouden wordt, zijn de komende dagen toch echt wel speciaal. Iedereen passeert op die dagen wel eens het kerkhof en het moet er gewoon heel net bijliggen... Peetje (zoals de kids hem noemden) verdient het gewoon.

De derde kid heeft zijn hartje opgehaald : inderdaad Jochen mocht de ganse namiddag tractor-rijden en wie zijn blogje (>Jochen's tractorenblog) kent weet dat dit zijn lang leven is : Tractoren en nog eens tractoren : hij leeft er gewoon van.

Voor iedereen een rustige nacht en een fijne dag toegewenst.

21:03 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-10-03

EINDE VERLOF

Jawel, onze paar dagen verlof zijn voorbijgevlogen, maar ik troost er mij al mee dat ik maar twee dagen moet werken en het dan weeral weekend is... Zo gaat een week wel vlug voorbij hoor.

En ik ga jullie allen nog een klein beetje meer jaloers maken : ik werk daarna ook maandag en dinsdag en ben dan thuis tot en met 11 november (das dan weer zeven dagen thuis....

Natuurlijk heb ik nog veel verlof... herinneren jullie nog mijn maanden juli en augustus waar ik bijna geen verlof had ???? Voila, nu is het mijn beurt om veel thuis te zijn.

Vandaag gewinkeld in Brussel (Nieuwstraat), maar dat is toch niet echt meegevallen.. meer dan de helft van alle winkels zijn daar precies schoenwinkels, en da's echt wel van het goede te veel.
Anderzijds zijn we nog even naar het vernieuwde Koopcentrum geweest in St-Niklaas (eigenlijk maar naar één winkel). En daar gaan we ons ook eens een dagje voor vrijmaken : op 't eerste zicht is het er erg aangenaam winkelen....(wordt vervolgd)

21:56 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-10-03

BEDANKT

Aan al mijn collega-Bloggers : hartelijk dank voor de vele bezoekjes en de regelmatige berichtjes die we tot nu konden uitwisselen. Die 5000 zijn er vlugger gekomen dan ik ooit had kunnen denken. Bedankt daarvoor.

Op Bloggebied ga ik het enkele dagen wat rustiger aan doen...Ik ben bijna constant met die bezoekjes bezig maar, nu we genieten van enkele dagen vrijaf gaan we ons eens concentreren op enkele andere zaken met het ganse gezin... uitstapjes, gezellig winkelen en nog zo van die aangename dingen.

groetjes alvast en tot Blogs.

10:01 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-10-03

ONS FEEST

Ons feest is dus geslaagd. We zijn gaan eten in een restaurantje in het Waasland met name "De Pelgrim" in het centrum van Stekene tegenover de kerk op de Markt (Kerkstraat).


Ons menu :

Aperitief met aangepaste hapjes
Tomatenroomsoep
Filet van zeetong
Citroensorbet
Eendeborstfilet met herfstgroenten
Tulpje van ijs en vers fruit
Koffie

Alles uiteraard gecombineerd met aangepaste wijnen

En we kunnen zeggen het heeft ons zeer goed gesmaakt. Het was zeer geslaagd. Niets is toch zo plezant als een gezellig onderonsje. Er werd gezellig gebabbeld en natuurlijk was Stephen ook zeer in zijn nopjes. Wat kan zo'n jonge heer van 18 beter wensen dan eens zijn rekeningetje gespijsd te zien naar aanleiding van een verjaardag....

22:21 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

NUMMER 5000

Nummer 5000 graag een seintje, als je een blogje hebt plaats ik je linkje.

>Wie wordt het

Tot straks

18:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25-10-03

BEDANKT

Stephen (en eigenlijk ook wijzelf) dankt iedereen die hun gelukwensen hebben overgemaakt naar aanleiding van zijn verjaardag. Tof dat zo'n groot aantal Blog-vrienden aan hem denken (en ook een klein beetje aan ons). Iedereen zeer hartelijk bedankt.

Met de lotto is het werkelijk alsof de duivel er mee gemoeid is. Van als ik die uitslagen op mijn Blogje zet (en dat heb ik deze avond uiteraard ook weer gedaan) heb ik geen prijsje gewonnen (zelfs niet eens een drie). Maar we houden vol he... Als je één ding niet mag doen met de lotto dan is dat stoppen.

Vergeet het niet.... deze nacht schakelen we over op het winteruur en DRIE UUR WORDT TWEE UUR. : dus een uurtje langer slapen. Hopelijk ben ik nu niet spontaan om zes uur wakker in plaats van om zeven uur..... en voor wie niet van de wintertijd houdt : De klok gaat op zondag 28 maart 2004, om 2 uur 's nachts, weer een uur vooruit.Groetjes aan iedereen en fijne zondag toegewenst.

21:30 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-10-03

EERSTE DAG VOORBIJ

Het eerste dagje verlof zit erop en ik moet heel eerlijk zeggen, het is eigenlijk voorbijgevlogen.... En nu is het dus verlof voor de kids en ook Katrijn moet maar één dagje werken (nacht van zondag op maandag).

Maar eerst gaan wij er een feestelijk weekendje van maken. Het is namelijk zo dat Stephen, onze oudste zoon (de student landbouw en biotechnologie), morgen zijn achttiende verjaardag viert. En we kunnen dit niet zo maar voorbij laten gaan.

Maar we gaan een combinatie maken. In de maand juli waren wij 20 jaar gehuwd en dus gaan we de twee "feestelijkheden combineren" en er een gezellig feest van maken met een uitgebreid etentje met ganse gezin en onze ouders. Zal gezellig worden en verslagje volgt zondagavond.

Maar eerst hebben we nog de wekelijkse boodschappekes en de catechese van Ellen morgenvoormiddag.....

22:09 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

GELUKKIG

Toch heel wat geluk gehad blijkbaar door niet te moeten gaan werken.
Eerst en vooral : wat een weer. Stel U voor : nu begint het hier plots te sneeuwen deze morgen (en eigenlijk nog geen klein beetje). Zitten we nu plots in de winter ? Dit weekend moeten we onze klokken verplaatsen naar het winteruur en zo opeens zijn de winterse buien er ... Wat een toeval.
Bovendien horen we hier langs alle kanten (via PC, mail, radio, zelfs op mijn blogje bij de flash-wegeninformatie) dat er een zware technische storing is bij de Belgische Spoorwegen en daardoor alle grote lijnen van en naar Antwerpen rijden met een vertraging van één tot anderhalf uur....gelukkig zit ik lekker warm binnen en stond ik daar dreze morgen niet te wachten op het perron, wachten naar een trein die niet kwam.....want ik neem steeds treinen die komen van Antwerpen en rijden naar Antwerpen....

Risico voor de gebruiker van de trein zullen we maar zeggen he....
Alle tot nog eens vandaag hoor.

11:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-03

WEEKEND

Mijn weekend is begonnen en het wordt hopelijk een mooie en aangenaam weekend. De dag was wel bijzonder lang vandaag. Na een gewone voormiddag kwam er een bijzonder geod gevulde namiddag met een, naar mijn gevoel, goede vergadering. Soms heb je zo van die vergaderingen waarbij men zich afvraagt wat het doel is, terwijl ik nu van mijn stoel donderde toen de baas zei : het is vijf uur, wat doen we stoppen of doorgaan. We zijn dan doorgegaan tot kwart over zes en toen heb ik de resterende taken nag afgewerkt op bureau, zodat de collega's morgen kunnen starten met een maagdelijk blank litigebakje.

Om 1900 uur zijn we dan moe maar tevreden naar huis gegaan. Enig minpuntje was het feit dat alle nodige correspondenties met het openbaar vervooer volledig naar de knoppen waren. Ik weet niet wat er gaande was, maar de bus kwam veel te laat, de trein was bijgevolg weg, waardoor ik geen flauw idee had omtrent het uur van de bus naar huis, maar ik heb geen enkel risico genomen en gevraagd dat Katrijn me kwam halen aan het station.

Nu heb ik ondertussen de lekkere spaghetti tussen de kiezen en kunnen we nieuwsgierig de blogjes lezen.... ik zal er van genieten, je mag me zeer zeker verwachten....

21:25 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-10-03

MORGEN LAATSTE DAG

Inderdaad, morgen is het onze laatste dag, door het inspringen van vandaag zijn we immers vrijdag thuis zoals ik al zei. En onze Stephen is ook thuis, bijgevolg zal er al een beetje vakantiestemming zijn. Immers de herfstvakantie is voor elkeen in ons huishouden echt welgekomen.

Deze avond speelt onze favoriete ploeg, de club uit Brugge zijn derde wedstrijd in de Champions League en het is heus niet de makkelijkste : een uitwedstrijd tegen AC MILAN in het befaamde San Siro-stadion (ZIE FOTO)
. Voor de geïnteresseerden mijne pronostiek : Brugge verliest met 3-1. Als goede supporter hoop ik weer op winst van ons ploegje, als realist zeg ik als het misloopt, dan hopelijk 3-1.

Voor elkeen een goede avond en zeker in de loop van de avond passer ik nog enkele blogjes (tijdens de rust en na de match).

20:35 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-10-03

VOETBAL

Vandaag hebben we weer keihard doorgewerkt en vrijdag ben ik dan thuis in plaats van woensdag. Zeer lang weekend bijgevolg : van donderdagavond tot de week nadien donderdagmorgen : eindelijk es een paar dagen rust....Ik heb het echt nodig.

Nu ga ik lekker proberen genieten van een voetbalwedstrijdje in de Champions League. Anderlecht speelt thuis tegen Celtic Glasgow een zou moeten winnen. Ikzelf heb op het werk gepronostikeerd en Anderlecht verloren gegeven (ben nogal realistisch ingesteld) : mijn pronostiek 1-2. Deze avond weten we meer. Ik duim voor Anderlecht, maar als het misloopt hoop ik op 1-2.

Tot deze avond nog wel eens op de blogjes.

20:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-10-03

INSPRINGEN

Ik kreeg slecht nieuws vandaag (allé eigenlijk bezorgde ik mezelf slecht nieuws....). Door het feit dat een collega ziek is en een andere absoluut verlof diende te nemen woensdag, zal ik, uit pure collegialiteit, mijn geplande dag voor woensdag dan maar opofferen. Ik keek er nochtans naar uit om onze jongste dochter es naar het ballet te voeren (zeer lang geleden voor mij...). Maar ja, de job roept zeker....

De dag is weer voorbijgevlogen. Een van onze collega's (eigenlijk zijn we met zes) heeft een door hem lang geplande overplaatsing verkregen maar de vervanging zal een tijdje op zich laten wachten.... Dat, plus de verlofperiode die er aan komt, zorgt er voor dat we hebben moeten puzzelen met het verlof....en de bezetting. Ik vrees dat de dagen voor de rest van het jaar wel bijzonder goed gevuld zullen zijn.

Alvast de groetjes aan iedereen en een rustige nacht en een fijne dag toegewenst.

22:01 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-10-03

ZATERDAG

Hij is voorbijgevlogen onze zaterdag, maar dat hadden we gisteren dus al door. Onze planning is min of meer gerespecteerd geworden en alles wat gepland was hebben we kunnen doen.

Alleen in de voormiddag hadden we een klein probleem... We gingen boodschappen doen in een winkel en op de ingangsdeur hing er een klein berichtje "GESLOTEN WEGENS ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN". Welke deze waren wist niemand te vertellen, alleen dat de winkel reeds gesloten was van deze morgen....Anders ziet men daar personeelsleden en nu niets of niemand.... raar, maar wij zijn dan maar naar een winkel van dezelfde keten gereden (een spiksplinternieuwe nog wel) en daar is het ons bijzonder goed bevallen. Ik denk dat ze daar een vaste klant bijgewonnen hebben.

Jochen was ook bijzonder tevreden met de ontvangst en het interview bij Miguel Wiels. Zeer spontaan blijkbaar en zeer gewoon. En het interview was ook goed voorbereid bliojkbaar door de vier kids. Ze kunnen er nu iets moois van maken. Bovendien is alles gefilmd.... Kan ook nuttig zijn hé.

Ondertussen is Katrijn vertrokken om haar eerste nacht te doen en heb ik mijne lotto bijgewerkt op de Blog (weeral niets gewonnen....) en nu mijn berichtje posten.... en straks eventjes bloggen na het sportnieuws bekeken te hebben...

Groetjes en een rustige weekendnacht toegewenst aan iedereen.

22:07 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-10-03

CHAOTISCH

Zo is mijn dagje in elk geval verlopen. Om 1030 uur zag alles er naar uit dat ik om 1200 uur ging kunnen stoppen en had zo Katrijn telefonisch ingelicht.... Dag Jan...

Vanaf 1100 uur stopte het niet meer : steeds weer kwam er nog iets uit de lucht vallen dat best onmiddellijk geregeld werd... Nu niet dat ik absoluut thuis moest zijn, maar het was wel zeer toevallig allemaal. En ik wil ook de collega's niet extra belasten omdat ik absoluut naar huis wil.....
Bijgevolg ben ik om 1500 uur gestopt en was het 1615 uur toen ik thuis was. Ondertussen had Jochen het gras afgereden, iets wat hij bijzonder graag doet (goed gedaan hoor Jochen). En Katrijn die was onmiddellijk na haar crea-namiddag op school begonnen met het kuisen van de ruiten.

Wat ik vreesde is ondertussen ook gebeurd... Jochen moet met een schoolkameraad een bekende Vlaming gaan interviewen voor de les Nederlands. Hun keuze is niet toevallig gevallen op één der bekendste Vlaamse muziekmensen : Miguel Wiels. Miguel verwacht Jochen en zijn kameraad morgenmiddag om 1200 uur.... dit wordt echt wel schipperen, rekening houdend met wat we reeds moesten doen....

Alvast aan iedereen een mooi weekend gewenst

23:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |