29-02-04

VERKEERSWET

Vermits de verkeerswet nu eenmaal een wet is die iedereen moet respecteren (en geef toe die iedereen ook wel eens overtreedt) vind ik het belangrijk jullie kennis te laten maken met de nieuwste indeling van de verkeersovertredingen. Deze is van kracht vanaf 01 maart 2004 (morgen dus)

In verschillende postings geef ik telkens een klein overzichtje van de categorie (met een linkje naar een specialistensite) evenals de bijhorende "straffen". Wij beginnen met die overtredingen die het zwaarst bestraft worden....

ZWARE OVERTREDING GRAAD 3

Voorziene maatregelen bij overtreding:
-Onmiddellijke inning: niet mogelijk voor Belgen (300 euro voor buitenlanders)
-Geldboete rechtbank: 550 tot 2750 euro
-Intrekking rijbewijs verplicht (8 dagen tot 5 jaar)

Voor een lijst van de overtredingen in deze categorie :
klik op de link.

http://Zware overtredingen 3de graad

18:07 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

LAATSTE DAG KROKUSVAKANTIE

Eindelijk.... vandaag es opgestaan zonder sneeuw. Ik had me err zo op verheugd om gisteren op het parcours te gaan staan van de Omloop Het Volk, maar de weergoden hebben er anders over beslist. In de plaats daarvan konden we met zijn allen de oprit sneeuwvrij maken want het pak was veel te dik geworden....

Anderzijds is het vandaag een extra-dagje want schrikkeljaar en vandaag is het niet 1 maart zoals de drie vorige jaren maar wel 29 februari....

In die context een nieuwtje gelezen dat ik wel niet zal meemaken, maar toch wel raar lijkt. Als je daar nu eens goed over nadenkt, die kalenderhistorie is toch wel iets ingewikkeld hoor....Maar daar ga ik nu niet van wakker liggen, maar het is toch eens het lezen waard.
Klik op onderstaand linkje.

http://Kalender-rariteiten

09:51 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-02-04

BALLETRECITAL

De première van het nieuwe recital 2004 van balletschool AURORA in het Cultureel Centrum te Lokeren zit er op. En we moeten zeggen zoals het is : het was gewoonweg schitterend.

De titel van het recital dit jaar : "Dans je zelf".Eerst en vooral was er een "in memoriam" ter nagedachtenis van Luce Van DESSEL, een danslerares die begin januari overleden is, en jarenlang wel en wee heeft meegemaakt in de balletschool.

Het recital is opgebouwd rond een centraal thema met name het leven in en rond het Dorpspaleis, een feestzaal met cinema in het denkbeeldige LOVERGEM. Het verhaal dat gespeeld wordt door drie acteurs zorgt voor de bindteksten tussen de optredens van de verschillende balletklassen. De kleinsten zijn ongeveer vier jaar en de oudsten twintig en meer.

En het optreden van de groep van Ellen was, zoals alle andere trouwens, gewoonweg schitterend. het heeft deze week bij wijze van spreken bloed, zweet en tranen gekost, maar het was de moeite waard. en zoals jullie al weten, dat is voor ellen "de max" : de lessen, de voorbereidingen, het sminken, de zenuwen, de plankenkoorts en dan de ontlading.... De voldoening is er.

Nu nog deze avond een nieuw optreden en morgenmiddag de laatste voorstelling.... en dan weer twee jaar wachten.....

17:16 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-02-04

BALLET

Zoals we gisteren zeiden stllen we vandaag even de kleinste spruit in de kijker. Die volgt sinds haar zes jaar balletles. De (voorlopige) droom van deze dit jaar twaalf jaar wordende meid is balletjuffrouw worden.

In elk geval het ballet wil ze voor geen geld ter wereld missen. Nochtans is het reeds zes jaar eigenlijk een vrij zware belasting want steeds moet voor elke les een verplaatsing van toch bijna 10 kilometer gemaakt worden. Bovendien kende ze gedurende de eerste vijf jaar niemand in de les, ze was de enige van onze gemeente in haar jaar. Nu is het veranderd en zijn er een tweetal schoolkameraadjes bijgekomen.

om de twee jaar is er een recital dat telkens gedanst wordt in het cultureel centrum van Lokeren en waarbij drie vertoningen gegegen worden (vrijdagavond, zaterdagavond en zondagnamiddag).
Hiervoor dient zeer intensief geoefend te worden en dat allemaal tijdens die mooie kroikusvakantie. Maar Ellen heeft er zoals ik al zei alles voor over en dit is voor haar een echt feest.Hieronder even haar programma van deze week :

Maandag : oefenen van 1430 tot 1530 uur
Dinsdag : vrij
Woensdag : oefenen van 1030 tot 1200 uur en van 1630 tot 1800 uur
Donderdag : Generale repetitie van 1830 uur tot 2100 uur
Vrijdag : optreden van 1900 tot 2230 uur
Zaterdag : optreden van 1900 tot 2230 uur
Zondag : Optreden van 1400 tot 1730 uur

Ook hier was een klein beetje organisatie nodig, maar ook hier zijn we in geslaagd....Hopelijk nu nog een goed optreden en de droom is weer werkelijkheid voor Ellen. wij duimen alvast.

22:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-02-04

EERSTE WERKDAG

De eerste werkdag zit er op en ik moet toegeven.... het was een heel moeilijke karwei om door de achterstand te geraken... Nu ja : eerlijk is eerlijk, de collega's hadden het er schitterend van af gebracht.

Maar toch je moet rekenen dat ik er eigenlijk drie weken ofwel niet was, ofwel als ik er was niet echt heel geconcentreerd aan het werken was. Eerst zelf een weekje ziek (mentaal een beetje onderuit in combinatie met de extra zware fysieke belasting, daarna de week van de operatie er niet echt met de gedachten bij en nu een weekje sociaal verlof om onze liefste schat te verzorgen....

Maar de kids hebben het nu thuis overgenomen en wij gaan er nu met een gerust gemoed invliegen op het werk....


En toch wordt het druk want Ellen gaat deze week drie keer optreden met de balletschool Aurora in Lokeren en dit telkens voor een uitverkochte zaal...Maar daar moet duchtig voor getraind en geoefend worden, maar deze week vertellen we daar ongetwijfeld nog veel meer over.

Aan elkeen alvast een rustige nacht en....morgen gezond weer op .

22:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-02-04

WEER EEN STAPJE VOORUIT

Er is weer een heel klein stapje vooruit gezet in het genezingsproces van ons schatje. deze morgen naar de huisarts geweest en de draadjes (zeven stuks) zijn allemaal verwijderd. ondertussen is de wonde zeer mooi geheeld en kunnen we echt niet klagen op dat vlak. Het naadje staat perfect.

We moesten bij de dokter zijn om 0800 uur deze morgen en zijn om 0715 opgestaan en Katrijn is pas weer gaan liggen om 0900 uur. Eén uur en driekwart op de been (zitten, staan en stappen) is een mooie prestatie toch, rekening houdend met de omstandigheden.

Want dat moeten we erkennen : rap vermoeid is Katrijn wel, maar ook dat zal wel verbeteren, met veel tijd en boterhammen.

11:10 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-02-04

CARNAVAL

Vandaag is het dus carnaval in onze gemeente. de kids gaan uiteraard naar de stoet, maar Katrijn en ikzelf gaan thuis lekker genieten.

Vooral in Aalst is carnaval een gebeuren dat enorm veel volk trekt en waarbij er buitengewoon veel plezier gemaakt wordt, maar waar er natuurlijk een aantal negatieve aspecten aan vastziiten.
Zo is er de laatste jaren een merkwaardige stijging van het aantal 14-15-jarigen die zich zonder veel ervaring van drinken, ladderzat drinken (incluis ziekenhuisopname). De politie van Aalst heeft een soort aandachtstrekker gemaakt met een heus carnavallied, dat mijns inziens bijzonder geslaagd is. Op de link hieronder kan je het lied beluisteren. echt wel de moeite waard.

http://Carnavallied preventiedienst politie Aalst

Op verzoek kan ik je ook de tekst mailen, maar dan wel graag een mailtje sturen graag (zie knop in linkermarge).

ALAAF

11:05 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-02-04

PC-PROBLEEMPJES

1. De voorbije nacht hebben we de defragmentatie gestart van onze harde schijf en deze morgen stonden we op 10 procent en deze middag was dat nog steeds 10 procent. Blijkbaar zit die defragmentatie in een lus, want wat hij in het begin schrijft gaat hij na een tiental minuten weer elders wegschrijven waarna de cyclus herbegint en steeds opdezelfde plaats. Deze middag om 1400 uur na 16 uur draaien gestopt.

2. Deze namiddag een nieuwe Norton Antivirus (2004) en Norton Personal Firewall (2004) geïnstalleerd en na de installatie van de firewall zag ik het icoontje dat zichtbaar was bij de versie 2003 rechts op het scherm in de versie 2004 niet meer verschijnen. Dus voor alle duidelijkheid er is wel een icoontje in de taakbalk maar niet op het scherm.

Herkent iemand die probleempjes en wat kunnen we er aan doen.

Groetjes en een goede weekendverderzetting

22:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-02-04

WEEKEND

Onze drie kids vallen hier één na één binnen en allen hebben zij hetzelfde goede bericht natuurlijk : het is krokusvakantie. Deze vakantie zal voor ons hier weinig inhouden... Mijn weekje verlof zit er op en maandag ben ik ook nog thuis, maar de andere dagen moet ik terug te gaan werken en Katrijn aan de goede (schitterende) zorgen van de kids overlaten...Het spijt me enorm maar de collega's verwennen mij al drie weken (mag verlof nemen en afwezig zijn als het nodig is), en nu het krokusvakantie is, ben ik blij de gemaakte afspraken te kunnen nakomen.

Vandaag een hectisch dagje meegemaakt waarbij alles begon deze morgen om 0615 uur (lunchpaketten voor de kids klaargemaakt), vervolgens huis opgeruimd, afstoffen, stofzuigen. Ondertussen ook nog broodnodige boodschappen gedaan. Vervolgens voor eten gezorgd voor Katrijn , Ellen en mezelf. Na de middag dan eens lekker fris gedweild, naar containerpark gereden met allerlei soorten afval en vervolgens eens op de hof gewandeld met Katrijn.

Nu eventjes een berichtje gepost en nu gaan we aan het avondeten beginnen zie. En zo zal de vrijdag ook weer voorbijgevlogen zijn.

17:49 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-02-04

MORGEN VRIJDAG

En dat betekent een drukke dag. Eerst en vooral ga ik boodschappen doen. Vervolgens moeten we ook een aantal papieren in orde brengen want eerlijk gezegd : indien je op de "ziekenkas" gaat (voor ons de eerste keer, op uitzondering van bevallingen), dan hoort daar blijkbaar een hele papierwinkel bij....

Ook met de hospitalisatieverzekering zijn er problemen blijkbaar... daar zou men een verkeerde code ingevuld hebben wat ons dossier betreft (telefonisch medegedeeld na bevraging) maar het kan evengoed om een postcode gaan dan om een code van de nomenclatuur, ik heb er geen flauw idee van. In elk geval als ik moet betalen is altijd alles in orde, maar nu ik moet trekken : da's een ander paar mouwen.

We gaan morgen ook ons huisje een poetsbeurtje geven, zodanig dat we er voor het weekend tegen kunnen en eens lekker kunnen uitslapen (is heel hard nodig).

Alvast een rustige nacht en leuke vrijdag gewenst.

22:24 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

EN DE BLOGGER, HIJ BLOGDE VOORT

Wij zijn nu donderdag en eindelijk heb ik blijkbaar eens een half dagje vrij om eens iets meer op dit blogje te kunnen "investeren". Je moet immers weten dat ik vier dagen sociaal verlof heb en dat het huishouden doen eigenlijk wel heel wat om het lijf heeft. Eigenlijk zijn wij mannen ons daar niet genoeg van bewust. Maar ik geef grif toe : het is niet simpel
Het werd wel eens tijd, alhoewel dat ons Blogje voorlopig, als ik het eens goed lees de laatste weken evolueert naar een soort dagboek van Katrijn haar hernia....Maar dit is nu eenmaal heel belangrijk geworden op dit moment.

Als je er even bij stil staat is een mens eigenlijk een wezen dat van de ene op de andere dag volledig afhankelijk is van zijn omgeving. Op 01 januari wenst iedereen Katrijn een goede gezondheid en veel geluk (en alles wat je graag hebt....) en één weekje later is alles naar de vaantjes, lig je hulpeloos in de zetel gekluisterd, afhankelijk van je omgeving en dokters.

Anderzijds leert het je dat je het leven moet relativeren en misschien iets meer moet profiteren van het leven op de momenten dat het goed gaat. De ganse problematiek heeft onze oogjes eigenlijk een beetje geopend : gelukkig zijn is iets dat je zelf kan maken, maar is afhankelijk van eerst en vooral je gezondheid.

En daar gaan we in de toekomst voor......

15:51 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

RUGTIP 6

TIP ZES

Keukenprins(es)jes : ook in de keuken loert het gevaar


Wie in het gezin het huishouden verzorgt, spendeert heel wat tijd in de keuken. Uit op het internet gelezen informatie vindt u hier enkele handige, gratis en toch goede tips.

Plaats een tafelmodel koelkast op een tafeltje of op een diepvries tafelmodel.
U hoeft dan niet te bukken om iets uit de koelkast te halen.

Voor een redelijke prijs zijn er bordenhouders te koop. Deze zijn erg makkelijk als u een stapel borden heeft.
Het kost u weinig kracht om de onderste borden te pakken.

Zorg dat schuiven van keukenkasten, waar zware voorwerpen instaan goede en gemakkelijke rolsystemen hebben. Voor pannen bestaan ook speciale houders.

Plaats een omgekeerd afwasteiltje onder uw afwasteiltje. U heeft dan een betere hoogte om af te wassen. Ook kunt u een doucheslang aan uw kraan maken. U kunt uw afwasteiltje dan op het aanrecht zetten en makkelijk met water vullen.

Zet alles wat u dagelijks nodig heeft op hoogte. Zorg altijd voor een opstapje om dingen die erg hoog staan te pakken, zodat u zich niet hoeft uit te rekken.

Zorg voor een werkblad in de keuken dat aangepast is aan de persoon met rugproblemen

Met een stoel en tafel maakt u het zich gemakkelijk om bijvoorbeeld aardappels te schillen.

Een hoge afvalbak met voetpedaal voorkomt veelvuldig bukken.

12:02 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-02-04

KATRIJN HAAR EVOLUTIE

We mogen zeggen dat alles vrij vlot verloopt. Natuurlijk kan ons schatje op dit moment niets doen in het huishouden maar een aantal signalen zeggen ons dat de ingreep eigenlijk op dit ogenblik geslaagd mag genoemd worden :

1. Katrijn kan op een rustige en ontspannen manier zitten
2. Katrijn kan rekening houdend met de korte periode na de operatie vrij goed stappen
3. Katrijn kan verder zonder pijnstillers en neemt alleen een ontstekingsremmer.
4. Katrijn heeft geen pijn.

Anderzijds zijn er nog een aantal klachten waarvan de chirurg op de hoogte is, maar waarvan gezegd wordt dat dit geheel normaal is en moet slijten :

1. Katrijn heeft een zwaar gevoel in de benen
2. Katrijn heeft een gevoelloosheid op bepaalde plaatsen (een voos gevoel)
3. Katrijn is zeer rap moe
4. Katrijn kan niet op haar zijde slapen (en vroeger altijd...)

Het vornaamste is dat de pijn verdwenen is en de rest zal dus wel komen. We moeten er immers rekening mee houden dat de ingreep nu juist één week geleden is gebeurd en dat qua herstel alles eigenlijk nog moet beginnen he.
De draadjes zitten er immers nog in ook hé.

Eventuele bezoekers die eenzelfde operatie ondergaan hebben enerzijds of die mensen kennen in hun omgeving waarbij een gelijkaardige operatie werd uitgevoerd mogen ons steeds een berichtje laten om die mensen hun ervaringen te kennen.
We weten uiteraard dat vergelijken geen zin heeft en elke hernia anders is, maar ervaringen kunnen mensen ook motiveren.


Alvast vele groetjes en een goede nachtrust gewenst. Voor iedereen ook een leuke donderdag toegewenst.

23:26 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

RUGTIP 5

TIP VIJF

Let op Uw lichaamsgewicht.


Een van de redenenen waarom een aantal mensen last hebben van de rug is overgewicht. Hoe moeilijk afvallen voor veel mensen ook is, feit is dat overgewicht een toename van druk op de tussenwervelschijven geeft. Een manier om naar het gewicht te kijken is het berekenen van de Body Mass index, waarbij wordt gekeken naar de verhouding tussen lengte en gewicht. Bovendien is het zo dat personen met het gekende "buikje", zonder het zelf te weten, hun zwaartepunt gaan verplaatsen en lichtjes achterover gaan lopen wat een enorme belasting geeft van diezelfde wervels en tussenwervelschijven. Bijgevolg dienen rugpatiënten zeker op het gewicht te letten.

18:17 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-02-04

RUGTIPS 3 en 4

TIP DRIE

Zorg voor een ergonomisch slaapsysteem.


Een derde van een mens zijn leven brengt hij door in bed. Bijgevolg is voor rugpatiënten een aangepast slaapsysteem geen overbodige luxe, meer zelfs een bijna noodzakelijke investering. Hierbij dient gedacht aan individueel instelbare lattenbodem vergezeld van een aangepaste matras. Bovendien dient de matras regelmatig gedraaid, zowel in de lengte-as als in de breedte-as. Regelmatige vervanging van de matras is eveneens aangeraden .

TIP VIER

Kom op een rugsparende manier uit bed of zetel.


Vanuit rugligging, gaat men zich eerst op zijn zijde draaien en vervolgens de benen uit bed brengen. Vervolgens met behulp van de handen als steunpunt de rug rechten en dan met afduwen van de handen rechtop gaan staan. Het is immers zo dat veel mensen de rug torsen bij het opstaan en dit geeft een enorme belasting in de wervels.

14:30 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |