30-03-04

GEEN NIEUWS

Vandaag een heel gewone dag gehad. Vrij druk op het werk zonder echter onoverkomelijke problemen, kids gewoon naar school en katrijn deze avond naar de kinesist. En voor de rest alles heel normaal.

Nuja dit mag ook wel eens. ben zelfs zinnens om vandaag eens vroeg de blogboeken toe te doen.... kwestie van eens een beetje bestanden op te kuisen want mijn harde schijf ziet er mooi uit van ver maar verre van mooi.

Dus eens lekker kuisen.....
Prettige avond toegewenst.

21:15 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-04

BLOG-Problemen

De blogjes blijven voor problemen zorgen. Ik slaag er maar niet in een link te plaatsen in de linkerkolom naar onze beste vriend de Boekenboer.....Zijn er nog bloggertjes met dezelfde problemen of is dat bij de anderen reeds opgelost en enkel bij mij.....

In elk geval, ik vind dat het er op dit ogenblik niet echt op vooruit gaat met onze blogjes. ik ben echt niet de persoon die te pas of te onpas op skynet zal gaan schelden maar ik vind wel dat ook de snelheid voor het openen van gewone blogjes er zeker niet op vooruit gaat....

Anderzijds heeft dit medium mij reeds zocveel plezier verschaft (o.a. de vele contacten weliswaar virtueel, de blogroom,...) dat we ook niet TE kieskeurig moeten gaan worden.... Techniek is iets wat evolueert en als je ziet hoeveel bloggers er reeds zijn, zijn aanpassingen in de systemen niet uit te sluiten.

Enfin, alles komt goed met veel tijd en boterhammen en ik wens de skynet-techniekertjes heel veel moed en succes toe. En nu op blogronde....

21:50 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-03-04

WEEKEND BIJNA VOORBIJ

ons weekendje zit er bijna op en ik moet zeggen : ik heb mij vandaag vrij goed uitgerust. Na mijn lievelingsprogramma deze morgen (zevende dag) lekker gegeten en deze namiddag lekker passief sport bekeken : motorcross en wielrennen.

Deze avond is er dan nog het voetbal (Beker van België met Club Brugge Moeskroen) dat live te volgen is bij www.sport.be .Maar deze avond ook chat-avond in de blogroom van Lieve via haar website - ik kom omstreeks 2100 uur. Bijgevolg plaats ik hier twee linkjes :

http://ga binnen bij Lieve en klik op de link naar de Blogroom.

http://Volg hier Club Brugge-Moeskroen live.

19:15 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

DE ROZENTUIN

Zoals zovelen heb ik dus last om in ons Blogje een kleine aanpassing uit te voeren. Ik wou de Boekenboer linken aan mijn Blogje : maar dat lukt niet. Dus dan maar voorlopig langs deze weg op hoop van zege straks. Van een interessant Blogje gesproken.... dit is er één. (vooral voor de lezers onder ons)

http://bezoek even de Boekenboer : de moeite waard.

Aan elkeen een fijne weekendverderzetting.

11:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-03-04

BEZOEKER nr 15000

De laatste dagen gaat het hier, naar mijn normen, geweldig vlug vooruit. Het is hier natuurlijk niet het Blogje met honderden bezoekers per dag, maar toch er is een gebeurtenis in de buurt die er voor zorgt dat ik merkelijk meer bezoekers krijg, vooral via zoekrobots. Met name de opening van "Shoppingcenter Waasland".

Ondertussen heeft de vijftienduizendste bezoeker zich gemeld en ik ga de trouwe bezoekers een hint geven om te weten wie het is. het is een vriendelijke en zeer trouwe bezoekster van mijn blogje die me al veel contact met andere bloggertjes heeft bezorgd (en ze heeft NIET blog-tips noch dagboekje als haar Blogs)..... Voor wie het wil weten (en betrokkene verdient het) : klik op de link

http://de 15000ste bezoeker

Bedankt alvast voor de vele regelmatige of toevallige bezoekjes. we doen verder en hopen dat jullie ons verder komen blijven bezoeken.

21:42 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

MAN BEET HOND

Wat die telefoon van gisteren betreft zijn er dus nog meer mensen gecontacteerd. Ook een trouwe bezoeker heeft bezoek gehad en zijn/haar reactie (die ik uiteraard gewist heb - ik heb ze en dat is voldoende) sterkt mij dat ik daar tegen moet reageren.

Mijn mailtje naar de redactie is op een niet-anomieme manier overgemaakt.

Alhoewel ik me helemaal geen "gebeten hond" voel ,wat op mijn blogje komt kan iedereen te weten komen (behalve mijn adres en telefoonnummer natuurlijk...hihihi), zou het zeer interessant zijn dat eventuele "andere" slachtoffers zich melden.
Tot straks met de lotto-uitslag (ik ga winnen ik voel het...)

19:29 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-03-04

HOE KAN DIT ?

Vandaag, terwijl ik werken was, hebben ze hier in onze groene gemeente in het mooie Waasland bij de moerhofkes een bijzonder rare telefoon gehad.... Iemand die zei te bellen van de VRT van het programma "MAN BIJT HOND" en die ons blogje gelezen had. Ze waren op zoek naar iemand die een dagboek had op papier en niet alleen een blog.

Nuja, eigenlijk ben ik vereerd dat men via ons blogje bij mij terecht kwam... Maar hoe komt iemand aan mijn naam want enkel met Luc, Katrijn en de kids kom je toch niet aan een telefoonnummer en bij mijn weten is het enkel via de blog niet mogelijk deze gegevens te hebben.... Ik weet natuurlijk wel : iemand die echt wil zal dat wel op een of andere manier te weten komen maar ik heb eigenlijk twee vragen en echt waar zonder ook maar enige negatieve bijbedoeling :

- Heeft iemand mijn blogje gepromoot bij de VRT of mijn coördinaten doorgespeeld ?
) (Ik neem niets kwalijk en het mag gerust hoor daar nie van....)

- Zijn er nog mensen die gecontacteerd geweest zijn ?

In elk geval : het was niet om de blog om doen maar wel om iemand die een dagboek op papier heeft....

Voor wie een antwoordje geeft : alvast bedankt en voor iedereen : zeer prettig weekend.

22:07 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-03-04

KINESITHERAPIE

Pas nu op het blogje maar gisteren voor het eerst gebeurd : Katrijn is gestart met de kinesitherapie ten einde de mobiliteit en spiersterkte in rug en ook in buik (beiden vullen elkaar altijd aan) te verbeteren.

Na de eerste sessie (die bestond uit een stevige massage (maar nu ook weer niet overdreven hoor) en enkele basisoefeningen was ons vrouwke gewoon pompaf. Ze is het ook niet gewoon. Ondertussen is er een schema vastgelegd drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag).

Bijgevolg gaat ze er morgen alweer stevig tegen aan.

Goede nacht en een prettige vrijdag aan elkeen die ons komt bezoeken.

22:57 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-03-04

HERSENOPERATIE IN SINT-LUCAS

De wetenschap staat dus werkelijk voor niets .... Voor diegenen die gisteren de uitzending betreffende de hersenoperatie in het VRT-programma "Koppen" zagen vertel ik hier waarschijnlijk niets nieuws.

Voor wie het niet gezien heeft:

Een dame met een goedaardige tumor werd in slaap gedaan teneinde de schedel te openen en werd vervolgens met haar favoriete muziek uit narcose gehaald om in wakkere toestand (om de hersenactiviteit te kunnen controleren) de tumor te verwijderen. Ondertussen liet men de patiënte onder andere tellen tot 10, de dagen van de week opsommen en nog zo van die dingen. Ze moest dan spreken, en luisteren terwijl de neurochirurg "live" controleerde tot waar hij kon en mocht snijden om geen letsel te veroorzaken.

Niet te geloven tot wat men in staat is de dag van vandaag.

17:03 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-03-04

DRINGEND BERICHT VOOR GEÏNTERESSEERDEN

Het is niet onze gewoonte reclame te maken voor deze of gene televisiezender, maar deze avond raden we toch aan een keer te kijken naar Koppen. In een van de reportages is er een hersenoperatie gefilmd. Geen gewone operatie, neen de patiënte blijft wakker tijdens de operatie.

De arts die de operatie uitvoert is voor ons helemaal geen onbekende : het is de neurochirurg die Katrijn heeft geopereerd....Dokter Henri COLLE van het AZ Sint-Lucas te GENT. Voor een voorsmaakje, klik op de link en ga naar het programma "KOPPEN"

http://www.tv1.be

21:59 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-03-04

iN DE WACHTKAMER (Pffffffft)

Vandaag heel wat op de agenda maar het grootste deel van de tijd was : VERLOREN TIJD.

Het begon reeds deze morgen. Ik had een dagje vrij vandaag omdat we beiden op dokterscontrole dienden te gaan naar het ziekenhuis en toen Katrijn deze morgen wakker werd, lag ik nog heel zwaar te slapen. Ik had nochtans een goede nachtrust gehad, maar ik zal het zeker nodig gehad hebben om effen bij te slapen. Dus liet ons schatje mij een uurtje langer liggen : eigenlijk was dit verloren tijd.

Vervolgens wat boodschappen gedaan en nadien hier nog een klapke zitten doen met de buurvrouw die haar wekelijks bezoekje aan Katrijn bracht (en vrouwen die kunnen kletsen he...beste bloggertjes). en dan eten en ons opgemaakt om te vertrekken naar ziekenhuis. Vertrokken om 1415 uur om zeker op tijd te zijn.

Mijn afspraak was om 1530 uur maar ben bij de specialist binnengegaan om 1635 (da's het voordeel van netjes op afspraak te gaan, ne mens ge moet dan maar één uur wachten hé in plaats van....) Maar toch om bij het onderwerp te blijven : Er werd één uur en 10 minuten TE LANG GEWACHT in de wachtzaal. Dit was voor mij alweer verloren tijd.

Vervolgens ging ik weer naar Katrijn. die zat inmiddels aan te schuiven om bij de neurochrirug op afspraak te gaan. De afspraak was gepland om 1600 uur en als die nu ook wat te laat was kon ik nog mee binnengaan. Ik kwam in de wachtzaal van de betrokken arts en inderdaad : ons Katrijn zat er nog. We zijn binnengegaan om 1710 uur. Er was heel wat goed nieuws. Katrijn mag kinesitherapie beginnen en volgens de specialist is ze op de goeie weg. een aantal zaken zal blijvend zijn (verminderd gevoel en verminderde reflexen in de voet) maar daar hoeft ze zich geen zorgen in te maken. Maar toch om bij het onderwerp te blijven : Er werd één uur en 10 minuten TE LANG GEWACHT in de wachtzaal.Vervolgens ging ik naar de maker van mijn steunzolen alwaar ik na een twintig minuten wachten (nochtans ook op afspraak) binnenkon. Na de maatname (vijf minuutjes werk) konden we om 1800 uur vertrekken naar huis.

Katrijn, die een "hotelregime" moest eerbiedigen was dus eigenlijk te been (lopen en zitten zonder te gaan liggen) van deze middag 1415 uur tot 1830 uur (uur van thuiskomst) en dit was echt wel van het goede een beetje te veel : ze was gewoon doodop met als grootste bezigheid : wachten.

Anderzijds is dit een gevaar in een ziekenhuis natuurlijk : er is altijd wel iets onverwachts, maar anderzijds is een afspraak een afspraak. En omgekeerd als de patiënt te laat is wordt hij onverbiddellijk geschrapt.....

22:02 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-03-04

UPDATING

Trouwe bezoekers : We verbeteren onze service door minder te doen.....Inderdaad, omdat ik de laatste tijd steeds minder tijd heb, was ik zo nu en dan eens "vergeten" de lottocijfers op mijn blogje aan te passen. Het was steeds weer een reactie van : oei ben het weer vergeten.

Ik heb ondertussen een banner van www.belgischelotto.com, dat ik na elke trekking terug zal verplaatsen zodat steeds weer de juiste cijfers bovenaan komen te staan op het blogje. Bovendien is na enige tijd ook de winstverdeling, het aantal winnaars en nog veel meer interessante informatie beschikbaar (zie hieronder)

Tussen haakjes : we hebben een drietje....(niet veel, maar beter dan niets)

Voor wie deze avond in Lieve's Blogroom zit : Ik kom ook omstreeks 2100 uur.

18:22 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-03-04

ALWEER EEN WEEK

het gaat verbazend snel vooruit.... alweer een week die voorbijgevlogen is. En ik prijs me heel gelukkig dat het weekend er is. Echt waar ben aan een dag verpozing toe en heb daarom deze avond samen met Jochen een bezoekje gebracht aan mijn ouders. Het was eigenlijk reeds enkele weken geleden dat ik tot bij hen geraakt was, maar heb deze avond sito presto tijd vrij gemaakt.

Anderzijds moet ik zeggen dat het jaarlijkse spelletje van de voorjaarsweekends weer begonnen is. Als je mijn tekstje van woensdag leest : iedereen op de terrasjes. En ik vermoed dat iedereen deze avond achter de kachel zal zitten.... wat een verschil zeg. Eigenlijk is dit maar voor één ding goed en dat is voor de dokters. Er zullen weer heel veel zieken komen.

Alvast een heel fijn weekend toegewenst.

22:22 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-04

GEEN NIEUWS

Vandaag hebben we voor één keer geen nieuws.

Wij zijn moe
en doen onze oogjes toe
we gaan zo dadelijk rustig slapen
en hopen morgen gezond te ontwaken
ik verplaats me terug naar Gent
en 's avonds is het weer weekend
dan kunnen we weer gaan bloggen
en kunnen we genieten morgen
.

22:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-03-04

WERK !!!!

Er was inderdaad heel wat te doen vandaag op het werk. Man, man, man... het wordt erger met de week : ik heb vandaag gewerkt van 0700 uur tot 1830 uur met een middagpauze van een half uurtje. Nuja, een middagpauze is dit niet echt hoor.

Kwam dan terug van het werk met de bus in Gent door het Centrum : Graslei en Korenlei waren een groot terras had ik de indruk : met honderden zat men aan de oevers van het water... Je zag dat de studenten er echt geen zin in hadden ..... om te blokken.

En ik : ja ik deed dus overuurtjes en ga nu rustig in mijn zeteltje kruipen. Ben gewoon keimoe......Prettige avond toegewenst en tot morgen

21:56 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |