29-04-04

BIJNA WEEKEND

Het is inderdaad bijna weekend en ik zal het helemaal niet spijtig vinden. Het is deze week een gekkenhuis .... Ik vind bijna geen tijd om 's middags te eten. De druk is echt wel heel groot.

Bovendien is ook hier de druk een beetje aan het stijgen, in die zin dat er echt niet zoveel tijd is om eens rustig te recupereren. Ik heb echt het gevoel aan het einde van mijn bobijntje te zijn en ik zie niet direct een oplossing : verlof nemen zit er echt niet in en binnenkort komt dan nog de examenperiode er bovenop....

Bovendien is er mede door de probleempjes van Katrijn een drastisch slaaptekort op dit moment. Vermits ons schatje slechts 4 tot 5 uurtjes slaapt per nacht wordt hier vrij lang opgebleven en dit is zich zo zachtjes aan het wreken heb ik de indruk....

Maar ondertussen is de vakantieregeling voor deze zomer afgesproken en kunnen we zachtjes aan aftellen....

Alvast een leuke laatste werkdag toegewenst en vooral.... een verkwikkende rustige nacht.

21:30 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-04-04

GEEN NIEUWS

Het is hier inderdaad zeer rustig op dit moment. De feestelijkheden zijn voorbij en het leven gaat terug zijn normale gang. Met andere woorden : we gaan terug werken op het ritme van alle dagen en wat Katrijn betreft gaat ook de revalidatie verder op het gewone tempo. Maar het gaat toch wel heel traag vooruit. We hebben een nieuwe afspraak gepland met de chirurg de komende week.

Ondertussen begint voor Stephen volgende week de laatste lesmaand voor zijn eerste jaar graduaat. ongelooflijk toch hoe snel wij oud aan het worden zijn. Het is alsof we pas begonnen zijn en het is reeds bijna over.....

Rustige nacht toegewenst.

22:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-04-04

BLOGROOM-CHATAVOND

Na de mooie avond gisteren, vandaag twee familiebezoekjes gedaan en voor de rest zeer rustig gebleven.

Op dit moment is er chat-avond in de blogroom van Lieve via haar website - ik ben daar nu ook 2100 uur :

meld je aan en ga binnen in de Blogroom.


Wie wil geen live gesprek met de Boekenboer en/of Twinkeltje, Lieve, Bloodyke, Donderke,....en nog enkele anderen ???? allen daarheen.

21:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

FEESTAVOND

Zoals gisteren beloofd vind je nu een kleine indruk wat ons feest gisteren inhield. De mis begon om 1600 uur en Ellen diende op de afspraak te zijn om 1545 uur. Maar zoals steeds, en om een goeie plaats te hebben, waren de kids en ikzelf al om 1530 uur in de kerk. Katrijn kwam pas om 1555 uur binnen. Een vormselviering is zo al van vrij lange duur en we wensten het rugje van ons schatje toch een beetje te sparen.

Na een vrij mooie viering (ik heb er wel al intensere meegemaakt moet ik eerlijk bekennen) waarbij Ellen dus gevormd werd en de gebruikelijke felicitaties bij het buitenkomen van de kerk, begaven we ons met de familie (ons gezin, samen met de grootouders en de doopmeter en -peter en hun respectievelijke gezinnen naar restaurant "De Pelgrim" te Stekene alwaar we volgende menu "verbruikten" :

Aperitief met hapjes
Tomatenroomsoep met balletjes
Huisbereide visschelp
Sorbet
Rundsgebraad met zachte madeirasaus, seizoensgroenten en kroketten
IJsboek met vuurwerk
Koffie

Alhoewel ik helemaal geen kenner ben, ben ik van oordeel dat het heel lekker was en ook de wijntjes (gekozen op aangeven van de chef) waren mijns inziens zeer gepast bij het gekozen menu. Kortom we hebben de indruk dat iedereen ervan genoten heeft.

Moe (zeker ons schatje) maar tevreden keerden we omstreek 2200 uur terug naar huis.

Kleine Ellen wordt dus ook groot.

01:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-04-04

ELLEN's FEEST

Vandaag is het zover, en er loopt hier een vormeling rond die toch behoorlijk wat zenuwen begint te krijgen. Maar vanaf nu draait vandaag alles rond haar. En natuurlijk is ze aan het aftellen. Want zo zijn meisjes natuurlijk : De laatste hand aan de kledij, de coiffeuse komt naar huis (voor Katrijn), links en rechts komt er hier iemand "binnengewaaid" om cadeautje af te geven, de brievenbus wordt regelmatig gevuld (en geledigd natuurlijk).

Maar alles is klaar en we kunnen vieren in de kerk en daarna feesten. Alles is gecheckt en klaar bevonden (denken we toch). Ellen, die alles zelf gekozen heeft, ziet er beeldig uit (dat laten we jullie morgen zien) en het menuutje ziet er smakelijk uit (morgen laten we jullie virtueel proeven).Nu kunnen we nog niets plaatsen want dan is voor een aantal mensen (familieleden) die deze Blog lezen de verrassing er af.

Aan elkeen een fijn weekend toegewenst.

11:14 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-04-04

EINDELIJK

Eindelijk... dat zijn de woorden van onze kleinste spruit na de laatste vormselrepetities. Eigenlijk is het een feest waarbij een gemeenschap erkent dat iemand tot de groep behoort en daar wordt een vol jaar aan gewerkt.

Ellen heeft steeds met heel veel plezier de catechese gevolgd, ze had een zeer gemotiveerde en aangename catechiste (beide echtgenoten gaven de catechese) en ze heeft er echt een aantal zaken van opgestoken, zonder dat dit echt "strikt" kerkelijk geïnspireerd was. Het werd echt opengetrokken naar de moderne maatschappij

Natuurlijk is het heilig Vormsel een sacrament van katholieken, maar de evenknie bij de niet-katholieken, het Lentefeest, heeft eigenlijk dezelfde bedoeling : het aanvaarden van jongvolwassenen in de groep of de gemeenschap waartoe men behoort.

Maar de laatste week was de minst plezante week volgens Ellen : de kinderen staan natuurlijk zelf reeds onder een bepaalde druk, de schoolactiviteiten gaan door, de vormselactiviteiten komen er bij....ook thuis was het bovendien nog druk.

Maar morgen is het hier groot feest en morgenavond of overmorgen kunnen jullie dr hier alles over lezen (en bekijken).

22:33 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

DANK U VOOR 18000 HITS

Inderdaad beste bezoekers, gisterenavond is hit nr 18000 op de teller gekomen en ik ben blij om U de Blog van betrokkene op deze link te kunnen voorstellen. Dit blogje is alweer een bezoekje waard.

Ik moet jullie allen zeggen dat "Bloggen" een plezier geworden is dat ik voor geen geld meer wil missen....Het doet me dan ook heel veel deugd dat deze blogger een leuke reactie plaatste door te wijzen dat hij meermaals bij die 18000 hits zat, maar op ons blogje kwam voor vorm en inhoud, want dat het tellertje helemaal niet belangrijk is.

Ik beaam dit volledig. Het bloggen is voor mijn eigen plezier en de dag dat ik er zelf geen plezier meer in vind, stop ik er mee.

Toch wil ik jullie allen bedanken voor de bezoekjes en ben blij dat een aantal het tof vinden . Nogmaals dank en we zijn begonnen aan de volgende 18000.

20:41 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-04

18000 ????

Alweer een schijfje van 1000 beziokers heeft ons blogje een bezoekje gebracht. En zoals steeds zou ik graag weten wie die 18000ste is. Ik heb geen enkele prijs aan te bieden enkel een zeer grote dankuwel onder de vorm van een linkje.

Wie meldt zich als nummertje 18000 ? We zijn zeer benieuwd.

Ondertussen heeft Stephen me deze avond afgepeigerd. Ik heb immers beslist nogmaals een poging te doen om de conditie wat op te vijzelen en we zijn deze avond gaan fietsen. Ik ben begonnen met een tochtje van 20 km langs het water na gedurende 10 maanden niets meer gedaan te hebben van sport....maar de snelheid was wat aan de hoge kant. nu ja de rest zien we morgen wel (of voelen we wel....)

Fijne en rustige nacht toegewenst.

22:56 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

VERZEKERINGEN EN LOGICA

Ik ben voorlopig nog een gelukkig man. De reden zal je me wel vragen. wel... ik ben nog steeds verzekerd aan een aanvaardbaar tarief.
Hierdoor kan je dus uitmaken dat ik qua leeftijd niet in een risicogroep val en ik niet in de horeca tewerkgesteld ben.
Bijgevolg, indien ik er klant zou geweest zijn, zou Ethias mij ook geen zwaardere verzekering laten betalen.

In elk geval wordt het nu wel te gortig.... overdag of 's nacht alle dagen vijf pinten drinken is dus blijkbaar geen risicogedrag (ook niet te meten of te weten trouwens), maar een ganse nacht werken (wel geweten en te meten als het niet in het zwart is) op water of fruitsap is wel een risico.
Is er dan geen risico voor volgende groepen : autocarchauffeurs, taxichauffeurs, ambulanciers, politiepersoneel, verplegers, brandweermensen, mensen in een vijfploegenstelsel....
Als men iedereen een extra doet betalen komt statistisch gezien iedereen wel eens in een risicogroep terecht.

Ik vrees dat binnenkort een persoon die binnen de juiste leeftijdsgroep zit, de juiste leefhouding (volgens de autoverzekering) heeft, tijdig gaat slapen en op het juiste uur opstaat maar geen auto heeft ook een risicogroep zal zijn maar dan voor de familiale verzekering : zij worden veel meer omver gereden dan de anderen....

Zou een zekere senator die als stelling heeft dat een snelheid van 150 km/uur op een autonelweg 's nachts geen risicogedrag is zich niet beter hier eens duidelijk gaan mee bezig houden....Ook dit is electoraal interessant...net als de zeehondenjacht.

12:03 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-04-04

TE WEINIG TIJD EN TE VEEL WERK

Gisteren hebben we gezegd dat we vandaag nieuws gingen laten op het blogje en hier zijn we er dan mee.

Zoals jullie onderhand al weten is er zaterdag Vormsel voor onze kleinste spruit en deze week is het bijgevolg "oefenweek" voor onze dochter (en het is eerlijk gezegd redelijk druk op dat vlak....) maar ook voor ons is het nu een sprintje in de laatste recht lijn.

Door de situatie van Katrijn dient alles hier een beetje gespreid te verlopen en soms leidt dit tot wat problemen om steeds overal tijdig te zijn (er zijn ook de doktersconsultaties, de adviserend geneesheer van de mutualiteit diende zijn advies te geven gisteren, de kiné dient regelmatig te gebeuren...).

En gisteren hadden we bovendien nog een probleem bij het uitdrukken van de menukaarten voor het feest van zaterdag.... Uitgerekend nu was het rood van de inktcasette aan zijn laatste druppeltje gekomen en we hadden het natuurlijk niet gezien, waardoor een aantal kaartjes letterlijk te groen waren om te gebruiken.... Dus opnieuw.....

Maar kom we konden vlug aan een nieuwe geraken en hebben gisterenavond nog een tijdje gedrukt en alles is perfect nu.... Nu nog een aantal herrinneringskaarten afwerken, maar ook daar hebben we nog een aantal uurtjes werk aan...

Maar het goede nieuws is : de werkweek zit er op voor mij en nu kunnen we ons schatje echt helpen zodat ze er niet alleen voor staat.

Alvast een heel rustige nacht toegewenst.

22:23 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-04-04

DRUK

Beste bezoeker, het is hier stil de laatste dagen maar ik beloof hier de komende dagen verandering in te brengen. Er is heel wat nieuws te melden in verband met Katrijn, het Vormsel van Ellen en nog wat andere zaken. Maar op dit moment is het hier eigenlijk een beetje druk. Morgen meer nieuws.

Een fijne nacht toegewenst.

22:52 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-04-04

EUROSONG

Alles is dus zeer goed verlopen gisteren. Stephen en Stijn vonden het een geslaagde avond, alhoewel men niet kon zeggen dat de zaak uitverkocht was. Maar er was flink wat ambiance en het was zeker de moeite waard.

Bovendien hebben we nu de methode ontdekt om zonder problemen het Sportpaleis te bereiken. Heel interessant met de tram van op een park-en Ride in het Antwerpse. Mensen die het kennen zullen mij volmondig bijtreden maar ik vermoed dat velen het niet kennen of niet weten.

De manifestatie was gedaan in het Sportpaleis omstreeks 2315 uur, ik was omstreeks 2335 uur aan de P+R Blancefloer (waar het eigenlijk heel kalm was, er waren maximum 50 auto's op die parking, waarvan er een aantal zich constant verplaatst...) en Stephen en Stijn kwamen er toe rond 2355 uur met tram 3. en een half uur later waren we terug thuis.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

18:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-04-04

ZE ZIJN BINNEN

een half uurtje geleden telefoon gekregen Stephen en Stijn zijn binnen en hebben een genummerde zitplaats cadeau gekregen... Rij 23 stoel nr 5 of rij 5 stoel 23 (ik ben het dus vergeten)

Er was wel een mooie anekdote aan verbonden. De wedstrijd waaraan we deelnamen ging uit van "Libelle/Rijk de Vrouw", blad waarop Katrijn geabonneerd is. En Stephen had daarbij meegedaan op naam van Katrijn natuurlijk. De verantwoordelijke aan de kassa kon niet geloven dat Stephen die kaarten gewonnen had. Welke jongeman van 18 leest nu de Libelle....

Maar alles is in orde gekomen mits identiteitskaart (zelfde adres).

20:25 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

EUROSONG LIVE ON STAGE

Voila een uurtje geleden zijn Stephen en Stijn (een vriend) dus vertrokken naar Antwerpen vvor "Eurosong Live on Stage", optredens die doorgaan in het Sportpaleis van Antwerpen en waarvoor Stephen een duo-ticket gewonnen had.

Dankzij de goede raad van twee van mijn vaste en gewaardeerde bloggenoten die nog vele andere tips in petto hebben elk in hun domein (dank je wel DCW en Viviane ), hebben we beslist om maar niet naar het Sportpaleis zelf tot te rijden maar hen naar de Park- en Ride te brengen aan de Blancefloerlaan alwaar ze tram 3 gaan nemen die blijkbaar een halte heeft tegenover de ingang van het Sportpaleis. Stijn zijn pa heeft ze weggebracht en ik ga ze dan deze avond (nuja rond middernacht zeker) terug ophalen.

Ben eens benieuwd....ze moeten immers ook nog aan hun gratis ticket zien te komen....(zie mijn posting van vorige week).

18:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-04-04

WEEKEND

Jawel, het is weekend geworden... en het werd echt wel tijd. Het was bijzonder druk op het werk deze week en uiteraard, zoals op vele plaatsen waarschijnlijk, was er weinig volk. Mijn collega was ook met verlof (ieder zijn beurt is heel normaal) en Lucske kon volgen, maar mocht toch wel zijn teentjes uitkuisen, zoals men dat hier pleegt te zeggen. Acht uur per dag was nu echt niet genoeg, dus hebben we er dagelijks een uurke bijgedaan.

Anderzijds verdient de baas een zeer dikke pluim. Alhoewel hij in verlof was, is hij heel speciaal teruggekeerd op secretar(i)(e)ssendag om alle dames in de bloemetjes te zetten en de mannen te verwennen met zeer lekkere pralines. Beste baas : zeer hartelijk bedankt .

Ondertussen is de aftelling naar het Vormsel van Ellen nu wel echt ingezet : nog één week en op 24 april hebben we hier een feestvarken....meer daarover in de volgende postings.

Fijn weekend toegewenst.

22:17 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |