30-06-04

LOTTO-UITSLAG


Deze keer niets gewonnen
Maar het kan ook niet elke trekking
prijs zijn... Het zou niet spannend zijn
verder doen en ooit.......

19:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

ROCK-EILAND

Ons dagje rust (vanaf morgen begint echte verlof) zit er op en deze avond ben ik Stephen omstreeks 1730 uur gaan wegbrengen naar het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke voor Rockeiland, een muziekgebeuren met volgend programma :

18u - 19u : Magical Flying Thunderbirds
19u45 - 20u30 : Tripoli
21u45 - 22u50 : Janez Detd
23u30 - 00u10 : Viva la fête

Deze namiddag was er reeds Popeiland voor de kleineren en toen ik Stephen afzette was het een ware overrompeling met tientallen bussen.

Volk zal er duidelijk genoeg zijn.....

18:18 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

EN JOCHEN......

die zorgt hier eigenlijk voor de grootste verrassing. Daar waar we van Stephen en Ellen een goed resultaat verwachtten (maar het is allemaal nog veel beter dan verwacht...) slaagt Jochen hier eigenlijk te stunten.

In een vroegere posting stelden we reeds dat Jochen zich te pletter werkt om zijn droom te kunnen realiseren (automekanieker worden) en dat we rekenden op een "B-attest". De huidige richting is een goede basis om die droom werkelijkheid te laten worden maar is, rekening houdend met Jochen zijn kwaliteiten, eigenlijk te hoog gegrepen.

En toch, we zijn deze morgen het rapport gaan afhalen... Niet te geloven en toch waar. "De klassenraad heeft beslist dat Jochen het getuigschrift heeft behaald van de tweede graad secundair onderwijs en verleent een oriënteringsattest A en bijgevolg mag Jochen overgaan naar het volgende leerjaar".

In principe mag hij dus naar het vijfde jaar electro-mechanica, maar dat gaat hij niet doen... Hij gaat naar het vijfde jaar Autotechnieken. De droom wordt nu dus zeer langzaam realiteit.

Jochen, een welgemeende proficiat, je hebt dit heel erg verdiend.

Wat een prachtig einde van dit schooljaar.... en nu kan iedereen rusten.

11:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-06-04

RESULTAAT VAN ELLEN

Het is nu wel al een beetje laat, maar wij zijn naar aanleiding van de proclamatie van de zesdejaars lagere school een beetje blijven nababbelen.

Na een korte bezinning van de kinderen evenals een bedanking van zowat iedereen die in de zaal aanwezig waren (leerkrachten, administratief personeel, werkkrachten en natuurlijk ouders) enerzijds en een jaaroverschouwing van meester Dominique (leerkracht van het zesde studiejaar) anderzijds werden de rapporten uitgedeeld. En onze verwachtingen werden alweer volledig ingelost : Ellen haalde een schitterend rapport en beëindigt de lagere school met een jaartotaal van 82.6 %. Geef toe, ook op onze meid mogen we fier zijn. Ze heeft heel erg haar best gedaan. En een faze in haar schoolleven wordt op een schitterende wijze afgesloten. We hebben er een lekker glaasje witte wijn op gedronken (en meer dan eentje ook).En tot slot heeft Ellen afscheid genomen van de leerkrachten. Het afscheid met haar lievelingsleerkracht (Juf Marie-Jeanne heeft ze eigenlijk drie jaar gehad : eerste, vijfde en zesde studiejaar) viel Ellen heel erg zwaar. Er vloeiden traantjes en dit doet ons besluiten : ze zal ze heel erg missen.... net als Juf Katrien trouwens, die echter wegens ziekte belet moest geven : ook die zal Ellen erg missen.

Ellen een heel dikke proficiat en ook op jou zijn we heel erg fier....

23:17 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-06-04

UITSLAG BEKEND

We gaan het hier kort houden. Het heeft lang geduurd vooraleer de uitslag op ons blogje stond en terwijl je dit leest, kunnen we nu al zeggen dat er een pak stress is weggevallen.

We hadden reeds meermaals gezegd dat Stephen er eigenlijk vrij gerust in was. En terecht zo blijkt nu. Het beetje twijfels dat hij had voor één examen was bovendien ongegrond.

"Genoeg gezeverd, de uitslag nu... " zal je zeggen. Wel we kunnen met enige fierheid melden dat Stephen geslaagd is in zijn eerste jaar in het graduaat Landbouw- en biotechnologie en dit met grootste onderscheiding. Alhoewel we bescheiden willen blijven, moeten we er toch aan toevoegen dat er slechts 3 van de 9 kandidaten in zijn Minor geslaagd zijn in de eerste zit, wat eigenlijk toch nog een beetje meer kleur geeft aan zijn prestatie.
Stephen heeft alvast een mooie en deugddoende vakantie verdiend.

Stephen een dikke proficiat en wij zijn fier op U

19:55 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

27-06-04

GOED GEGOKT

Zeg nu nog eens dat ik niets van koers ken (ik volg het wel een beetje, maar ken er ook de finesses niet van).... Ik pronostikeer ( is niet echt hetzelfde als duimen, maar kom) op Tom Steels, en die wint dan nog ook.... Nuja, die man verdient het na al zijn tegenslagen om weer kampioen van België te zijn....

Voor de rest hier een rustige zondag meegemaakt. En ben nu aan het aftellen naar dinsdagavond....dan is het eindelijk ..... VERLOF

En morgenvroeg weten we de eerste uitslag. Inderdaad, Stephen moet zijn examenresultaat gaan afhalen....De spanning stijgt een beetje.

Vanaf het moment dat ik iets weet komt het op de blog.

Speciaal is het voor en alleen voor CMS : "IS"

Rustige nacht toegewenst

21:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

UITRUSTEN

dit wordt het motto vandaag. Bijzonder weinig geslapen deze nacht (heel onrustig, steeds weer wakker) en ik weet echt niet waarom. Heb nochtans niets speciaal rond mijn hoofd en toch het wilde maar niet lukken.

We gaan deze namiddag eens het Belgisch Kampioenschap wielrennen volgen vanuit de luie zetel (het is eens iets anders dan voetbal) en we gaan hier duimen voor een renner die dit jaar al veel tegenslag had en bovendien ook in het Waasland woont (en als ik me niet vergis is het er ook een beetje groen...maar minder groen als bij ons) :

Tom Steels uit Nieuwkerken-Waas.

14:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-06-04

RUSTIG HOUDEN

Vandaag hebben we het min of meer rustig gehouden.
Deze morgen vroeg opgestaan en een uurtje gepresteerd "op vrijwillige basis" voor het werk. Ik moet immers nog heel wat afwerken tegen dinsdagavond, als ik op een rustige manier in verlof wil vertrekken. Reden waarom ik deze morgen (en ook morgenvroeg) een uurtje in alle stilte ga opofferen. Op dat uurtje doet een mens bijna zoveel dan op een ganse voormiddag. Immers die telefoontjes of opdrachten die dringend zijn, zijn er nu niet....en dus kunnen we volop geconcentreerd blijven op die ene taak.

Deze namiddag ook het "bijna wekelijkse" bezoekje gebracht aan de ouders van Luc. Immers de moeder van Luc was jarig en zoiets mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Iedere jarige heeft graag die kleine attentie. Moeder werd vandaag 78 jaar en dat begint toch wel serieus te gaan tellen. Maar ze "trekken beiden nog hunne plan", de ene dag al wat beter dan de andere.

Alhoewel heel wat bekenden van Stephen naar de "City Parade" in GENT gingen, was onze kid niet te vinden voor dit evenement. Hij vindt het allemaal wat te druk en had geen zin in de grote massa te staan springen.

Ikzelf was wel geïnteresseerd om het allemaal eens te zien en heb het evenement in de vooravond "Live" gevolgd op " JIM-TV". Ongelooflijk wat een massa er op de been was... Heb onder andere de truck opgemerkt van "Cherry Moon-Lokeren"", "The Temple-Destelbergen", "The Zillion-Antwerpen" voorzien van een heliumballon met Frank Verstraeten in een zitje, "Studio Brussel", "Café d'Anvers", "LaGoa", "10 days off" en nog vele anderen....
Voor de liefhebbers echt wel de moeite denk ik, maar ik ben ook geen liefhebber meer (ne mens is toch rap oud hé (lol))....

Prettige zondag gewenst aan iedereen

22:14 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

LOTTO GEWONNEN (maar niet veel)


Eindelijk......
Het is gelukt
Natuurlijk niet de grote pot
Maar toch een drietje, en dus...
verder doen en ooit.......

20:29 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-06-04

SCHOLENGORDEL

deze morgen is ellen vertrokken zoals steeds met de fiets naar school vertrokken. maar uiteraard zijn de zesdejaars-leerlingen (en hun onderwijzend personeel) vooral aan het uitbollen. Daarom stond vandaag de "scholengordel" op het programma.

De fietsen werden opgeladen op de vrachtwagen en de kinderen zijn met de bus naar Tervuren gereden. Aldaar aangekomen en na het afladen van de fietsen vertok de tocht doorheen de Brusselmse rand, welsiswaar een miniversie van de echte gordel. Ze heeft onbder andere de VRT-toren gezien, het Atomium (van ver) en ook het Heyselstadion. Na een tiental kilometer fietsen werd er verpoosd voor het nuttigen van de picknick en vervolgens werd nog vijftien kilometer verder gefietst.
Terug aangekomen was er tot slot een optreden van Sylver.Als aandenken kreeg elke deelnemer een mini-radiootje aangeboden door BLOSO.
Vervolgens werden de fietsen opgeladen en vertrok de bus richting Soete Waasland, maar daar werd toegekomen met een dikke twee uur vertraging door de .... files.Maar het was vooral een gezonde en ontspannende dag.

fijn weekend voor iedereen

22:52 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-06-04

KORT BERICHT

Vandaag is er eigenlijk weinig nieuws te vertellen van het front. Alleen, de man met de groene vingers in ons Moerhofje heeft geoogst van zijn eigen verse groentjes. Inderdaad Stephen heeft verse erwtjes geoogst en jonge worteltjes. En natuurlijk heeft de vrouw des huizes die onmiddellijk klaar gemaakt.

We moeten heel eerlijk zijn : het was niet alleen vers en gezond, het was ook bijzonder lekker. Stephen, via deze weg een dikke pluim. Je doet dat zeer goed, maar dat wist je al zeker hé. (PS eigenlijk heb ik een heel klein beetje blozende kaakjes, want waarom heb ik dit nooit geprobeerd ?)

Elkeen zijn specialiteit zeker....Pfffffffft (is ook een excuus)

22:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-06-04

STORM

Wat een rotdag vandaag. Het begon reeds goed deze morgen.... rijkelijk overslapen. Maar in plaats van het openbaar vervoer te gebruiken, ben ik met de wagen naar het werk gegaan zodat ik toch op mijn gewone uur aanwezig was. De plicht roept moet je weten....

En die plicht die vraagt deze week toch wel wat extra van iedereen ingevolge structurele veranderingen en de groeipijnen maken het niet eenvoudiger. Eén groot geluk, volgende dinsdag is het de laatste werkdag voor het eerste verlof van twee weken. Het zal echt geen dag te vroeg zijn, niet dat het fysisch te veel wordt, maar vooral de stress die de veranderingen teweeg brengen is echt wel ten top gedreven.

En vervolgens was het deze avond slalommen om naar huis te komen tussen alle takken.... Het was alsof er halve bomen afgebroken waren. Ik moet zeggen dat ik dat nog regelmatig gezien heb in de herfst, maar nog maar zelden in de zomer.... Dit hebben we nu ook weer meegemaakt.

Toch een RUSTIGE en WINDSTILLE nacht gewenst.

22:23 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

LOTTO-UITSLAG


Niets dus..... weeeeeeeeral niets.

21:42 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-04

VAKANTIE KOMT ER AAN

Ook Jochen heeft gedaan mee examens maar die is er iets minder gerust in, alhoewel die eigenlijk al iets zekerder mag zijn. Hij heeft er gewoon alles aan gedaan om toch een "A"-attest te krijgen, of om op zijn minst op alles geslaagd te zijn.

Alhoewel, het is niet echt nodig want hij verandert van richting en een "B"-attest is in zijn geval voldoende. Hij volgde electro-mechanica en gaat nu zijn droom in vervulling zien gaan: hij mag, indien hij een "B"-attest heeft natuurlijk, beginnen aan zijn vijfde jaar, zijnde het eerste van twee jaar auto-technieken (is veel minder theoretisch en zeker met veel minder wiskunde) en daar houdt hij nu eenmaal van : "uit elkaar gooien en weer in elkaar steken". En wat hij in de toekomst zal gaan doen : wel het zal zeker een binding hebben met het onderwerp van zijn blog,want op dat vlak gaat hij in mijn voetsporen... ook Jochen blogt graag.
Klik op deze link en je ontdekt zijn Blog.

Volgende week hebben we iedere dag een resultaatje te melden : maandag Stephen, dinsdagavond Ellen, maar da's met een afscheidsfeestje, en woensdagmorgen Jochen. We hopen jullie telkens goed nieuws te kunnen brengen.

Alvast een rustige avond gewenst aan iedereen

21:16 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-06-04

AAN ALLES KOMT EEN EIND

ook aan die examens die Stephen nu drie weken lang elke dag, weliswaar maar een beetje, nerveus maakten. Maar ik denk dat er weinig andere studenten zijn. Nuja, voor hem zit het er voorlopig op. Resultaat wordt hem medegedeeld volgende week maandag. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat hij er vrij gerust in is.

Ondertussen komt bezoekertje 24000 ook zeer dicht in de buurt. mag ik naar goede traditie een berichtje verwachten indien een bloggertje mijn 24000ste bezoeker is.... Naar even goede gewoonte wacht er een linkje naar je eigenste blog.

Ten slotte ook nog even melden dat Blog-tips van Viviane nu een definitieve stek heeft veroverd in forum-land. We zijn dus met zijn allen weer verhuisd en nemen nu een definitieve nieuwe start. Ik ben al geregistreerd, doen jullie ook mee beste bezoeker ?

Klik op deze link en je kan je ook registreren.

22:10 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |