31-08-04

LAATSTE VAKANTIEDAG

Het zit er op, het is voorbij.... de vakantie is gedaan en morgen is het de eerste werkdag voor mij en tevens eerste schooldag voor Jochen en Ellen. Ze hebben er beiden goede moed op (wat van mij niet kan gezegd worden) en zijn vastbesloten er het beste van te maken.

Jochen gaat verder naar zijn school van vorig jaar (VTI in Lokeren) en begint aan het vijfde jaar technisch onderwijs. Voor zijn vijfde jaar komt Jochen nu in zijn definitieve keuze terecht, keuze die hij voor zichzelf reeds jaren gemaakt had : Jochen gaat naar het vijfde jaar autotechnieken en het is voor hem een droom die werkelijkheid wordt. Qua motivatie is dat gewoon schitterend en qua inzet zal dat ook zo zijn net als die andere vier jaren.

Ellen die start nu dus het secundair onderwijs in het eerste leerjaar ASO. zij gaat de lessen volgen in de school waar Stephen indertijd geweest is en waar we zeer tevreden over zijn : Het Lyceum te Wachtebeke (een campus van de Sint-Laurens scholengroep) Ook Ellen heeft er veel zin in en is gemotiveerd. Alleen, zij heeft op dit ogenblik geen flauw idee welke richting ze zal inslaan.... maar dat is op dit ogenblik ook helemaal geen noodzaak.

Aan alle kids die morgen beginnen ook voor jullie duimen we.

Een leuke eerste schooldag gewenst.

21:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-08-04

FRUITPLUKKER

Alweer een weekend dat is voorbijgegaan en dit was dan het laatste van de vakantie....een veertiendaagse die alweer niet uitblonk van schitterend zomerweer.... We zullen al onze hoop maar zetten op enkele mooie najaardagen (het traditionele nazomertje) waarvan nu voorspeld wordt dat ie gaat beginnen op 01 september. Zoals ik kon verwachten natuurlijk : de dag dat ik begin te werken (pfff).

Deze middag is er ook een telefoontje binnengelopen in verband met de vakantiejob van Stephen. Stephen gaat vanaf komende vrijdag tijdens de resterende vakantiedagen van september (hij begint pas op school terug op 20 september) nog wat centjes verdienen als plukker bij een fruitkweker (de appelen- en perenoogst belooft trouwens een enorm succes te worden....) De bomen staan afgeladen vol en ook het formaat en de smaak zijn bijzonder geslaagd. Voor Stephen is het de eerste keer en hij is blij eens een basisactiviteit op een fruitbedrijf te kunnen meedoen. Want het ligt toch een klein beetje in de sector van zijn studies. Hij zal later uiteraard niet die werken doen (alhoewel hij zich daar niet te goed voor voelt) maar het zijn toch ervaringen en bovendien arbeidsintensief. Dus vrijdag gaat hij aan de slag en zijn schoudertjes zullen het geweten hebben.....(maar voor wat hoort wat, schijnt het).

Ik ga jullie laten en trachten te genieten van mijn voorlaatste namiddagje en deze avond nog es ons moeder bezoeken.

Groetjes

15:32 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-08-04

OEPS LOTTO

Deze waren we gisteren vergeten op het blogje te zetten. Niet dat we plots miljonair geworden zijn en het ons allemaal niet meer aantrekken, verre van en integendeel zelfs....
We hebben weer niets gewonnen (zoals gewoonlijk), maar de Olympische gedachte speelt ook hier.

Aan elkeen een fijne week gewenst

22:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-04

NIEUWS VAN DAG

Vandaag terug toch een beetje nieuws voor dit Blogje.

Eerst en vooral zijn we de kaap van de 30000 hits voorbij. Ik had het niet eens opgemerkt, maar dankzij een berichtje van een aandachtige en trouwe bezoeker ( hierbij haar linkje. ) werd ik er zelf attent op gemaakt.
Via deze weg wil ik alle bezoekers (regelmatige of toevallige) hartelijk bedanken voor de interesse. Alhoewel het aantal hits mij eigenlijk langs geen kanten kan schelen (trouwens die tellertjes doen geregeld wel eens gek....) doet het toch plezier als een aantal mensen met plezier ons nieuwtjes komen lezen. En wederkerig doet ook een duwtje in de rug, een steunend woordje of een beetje begrip deugd.
Beste mensen, zeer hartelijke dank en hopelijk zien we jullie hier nog terug in ons Moerhofke's-Blog.
.

Deze namiddag is Ellen naar een verjaardagsfeestje geweest en bij deze gelegenheid zijn ze naar de film geweest naar Sint-Niklaas in het spiksplinternieuwe "SINISCOOP". Ze gingen er kijken naar de GARFIELD. Ellen vond de film mooi en grappig en na de film werd er nog gegeten in Mc Donalds : meer moet dat voor die gasten niet zijn om gelukkig te zijn...

Deze avond gaat Lucske nog een (met veel plezier natuurlijk) chauffeur spelen van Stephen. Er zijn dit weekend de "Gezoarse feesten" met deze avond Q-party van Q-Music. Het zijn fuiven die Stephen zeer aanspreken en waarbij naar zijn smaak goeie dansmuziek gedraaid wordt. deze nacht ga ik hem dan ook weer ophalen... De avond is dus nog zeer jong....

Alvast een fijne zaterdagavond en een leuke zondag gewenst.

Antwoord op reacties op vorige posting :
Natuurlijk is Limburg niet ver, Antwerpen is nog minder ver maar anderhalf uur om van het Waasland door de Kennedytunnel te raken geeft wel de indruk dat het voor het ogenblik zeer ver is....(lol)

21:18 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

VERRE LIMBURG

Gisteren een mooie ontspannende dag gehad.
We zijn gisteren bij een collega geweest in het verre Limburg en (zoals steeds) een zeer leuke dag doorgebracht. Alhoewel het een reis met hindernissen was.

Bij het vooraf plannen van de verplaatsing had ik nog met de idee gespeeld via Brussel te rijden, rekening houdend met eventuele filetoestanden op de Antwerpse Ring. Maar uiteindelijk beslisten we toch maar de E17 op te rijden en het te wagen via Antwerpen. We waren nog niet in Waasmunster toen de onheilsberichten via de verkeersdispatching op de radio werden gegooid : "Ingevolge een defecte vrachtwagen in de Kennedytunnel is de rechterrijstrook niet te gebruiken : file vanaf Zwijndrecht." We hoopten dat het probleem zou zijn opgelost toen wij daar waren, maar tevergeefs wij stonden stil (of toch zo goed als) vanaf Kruibeke en om 1330 uur waren we door de tunnel (zeker drie kwartier om van Kruibeke door de tunnel te geraken). Voor de rest ging het vlot en omstreeks 1420 uur kwamen we ter bestemming.

Natuurlijk werd er weer veel bijgepraat. Ik heb die collega leren kennen 24 jaar geleden toen ik nog in Brussel werkzaam was en de band is dus blijven bestaan. Ook de vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden en net als wij hebben ook zij drie kids (bovendien van vergelijkbare leeftijd). Elk jaar weer kijken wij uit naar de ontmoeting waarbij we toch altijd weer veel te vertellen hebben. Na een lekker avondmaal namen we afscheid omstreeks 2215 uur en waren kort voor middernacht weer in het groene Waasland. Het was een fijne namiddag en avond. Bedankt beste vrienden, fijn dat jullie er zijn.

11:55 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-08-04

WAT EEN DAG

Vandaag donderdag was een zeer drukke dag.
Deze morgen alweer eens ietsje langer geslapen (omstreeks 0810 uur was ik uit de veren) en genoten van de verse koffie waarvan de geur me reeds tegenkwam op de trap.... Ik kan echt genieten van dat eerste bakkie koffie hoor.

Nadien ben ik met Ellen naar de school geweest om de schoolboeken op te halen, doch meer dan de helft was er nog niet, dus op dat vlak zal het voor Ellen letterlijk een zware eerste september worden... Ze zal de gehele lading dan meekrijgen naar huis.

Na de middag was het één en al medisch gekleurd. Eerst naar de kliniek op bezoek bij moeder, die nu toch al eens rondstapt (één maal per dag met een kinésist en met een looprekje), dus ook daar komt er schot in de zaak. En vervolgens met drie man naar de tandarts , alwaar ik het nieuws kreeg dat ik met een zware tandvleesontsteking zit opgescheept.... en die drukt op het tandbot en de passerende zenuwen, vandaar de pijn.
Maar ondertussen hebben we de medicijnen en kunnen we de zaak verzorgen. Voor Ellen en Katrijn waren er geen problemen.

Op sportvlak ziet het er voor de Belgen ook goed uit. België heeft met Anderlecht alweer een vertegenwoordiger in de Champions League en ze zijn geloot in een bijzonder zware groep met Valencia (Spanje), Inter Milan (Italië) en Werder Bremen (Duitsland). Gemakkelijk is anders, maar toch duimen we voor Anderlecht. Misschien kunnen zij zorgen voor de verrassing.

Ondertussen doen ook de atletiek-meisjes deze avond van zich spreken met een finaleplaats voor hoogspringster Tia Hellebaut (zij sprong 1.95 hoog deze avond en was daarmee geslecteerd voor de finale) en verdient een dikke proficiat. Ook een finaleplaats en bovendien een Belgisch record op de 4 x 100 meter dames. Onze landgenoten eindigden in hun reeks op de derde plaats in een tijd van 43 seconden en 8/100sten. Een dikke proficiat aan de leden van de ploeg : Kathleen DE CALUWE/Lien HUYGHEBAERT/Elodie OUEDRAOGO en Kim GEVAERT.

Het sterke geslacht bewijst hier alweer zijn kwaliteiten.

21:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-08-04

LOTTO-UITSLAGWe hebben er weer twee juist, eentje te weinig om een klein prijsje in ontvangst te nemen. Voor de rest heb ik eigenlijk geen nieuws, behalve het feit dat de tandarts bij mij wel een beetje werk zal hebben : ik had een klein beetje tandpijn ingevolge en vulling die verloren is gegaan, maar op dit moment krijg ik wel heel veel tandpijn.... Hopelijk is het vlug morgenavond, want dan hebben een deel van de moerhofkes een afspraak....Ik tel al af...

22:44 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-08-04

DRUKKE AGENDA

Niet speciaals te melden vandaag.
Normalerwijze was dit eigenlijk mijn laatste rustig dagje, op uitzondering van komend weekend. Als ik de agenda hier es goed bekijk is er elke dag wel een en ander te regelen komende dagen : ik zie hier de steeds weerkerende zaken als daar zijn de kinésitherapie (drie keer per week) en de bezoekjes aan de kliniek bij ons moeder (elke dag gaat wel iemand, ze ziet ons zo graag komen).

Maar er zijn ook een aantal afspraken die allemaal samen komen op het einde van de vakantie :
de leuke dingen die een ontspanning inhouden en die we dus zeer graag doen en waar we zeker geen probleem mee hebben : jaarlijks bezoek aan onze goede vrienden in Limburg, afscheidsdrink van een collega waar ik zes jaar mee samengewerkt heb (komende dinsdag), afhalen schoolboeken Ellen en chauffeur spelen voor een "sortieke van Stephen" op zaterdag

Verder zijn er nog een bezoek aan orthodontist (beugel Ellen), bezoek aan tandarts (Luc, Katrijn en Ellen), bezoek aan adviseur mutualiteit met Katrijn.

wanneer moet ik dat allemaal doen ?

21:08 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-08-04

IJVERIG GEWERKT

Een nieuwe week is gestart en deze keer is het verlof en geen recuperatie van overuren. Maar het resultaat is hetzelfde : wij zijn thuis en zijn daar, je moet er niet aan twijfelen, zeer blij mee.

Nu, vandaag hebben we hier wel hard doorgewerkt, ook al zeggen we het zelf. Gisterenavond hadden we beslist om de plafonds van de living en de keuken een stevige beurt te geven. Dit houdt in dat het keukenplafond (in kunststof) wordt afgewassen (element per element) en dat het plafond van de living die in eik-planchetten uitgevoerd is, wordt afgewassen en geboend. Zoals je ziet een serieus karwei.

Maar tegen de middag (1215 uur) was alles afgewassen (dikke merci aan kids Stephen en Jochen) en na een kort maar stevig middagmaal konden we beginnen met het boenen, wat ook zeer vlot verliep. Tegen dat Katrijn naar de kiné moest om 1400 uur was alles reeds in kannen en kruiken en hij is zeer mooi ('t Is net ne spiegel). Besluit : vele handen maken het zware werk licht(er).

Deze namiddag hebben we dan rustig geluierd en gerecupereerd. Stephen en Jochen waren een inspanning gaan leveren op de boerderij als ontspanning en Ellen zit bij de grootmoeder "op vakantie". Vandaag was ook haar Nederlands vriendinnetje uit Westdorpe (Zeeland) bij haar grootmoeder en de beider grootmoeders zijn buren.... Die jonge meiden zullen heel wat bij te praten hebben.

Groeten uit het groene maar bewolkte Waasland.

19:24 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-08-04

ZONDAG

De zondag loopt ook op zijn laatste beentjes en een nieuwe week kondigt zich aan en ze lijkt alweer zeer gevuld te zijn (maar da's toekomstmuziek). Eerst eens zeggen waarmee we vandaag onze dag vulden....

Na een klein beetje langer slapen (het was 0730 uur deze morgen in plaats van omstreeks 0700 uur) hebben we op een rustige manier met ons tweetjes (Katrijn en ik) het ontbijt genuttigd en daarna lekker gerelaxed....Daarna hebben ook de kids ontbeten en om 1000 uur woonden we de jaarmis voor de papa van Katrijn bij.

Vervolgens de mama van Katrijn terug thuis afgezet en daarna zijn we d'r hier ingevlogen : met z'n allen beginnen appels kuisen om appelmoes te maken en in te vriezen voor tijdens de winter (mmmmm appelmoes met bloedworst mjam mjam). Met drie man schilden we de appelen (Katrijn, Stephen en ikzelf) en Ellen en Jochen deden de geschilde appelen in kleine schijfjes.
Alsof dit nog niet genoeg was hebben we ook nog enkele rode kolen ingemaakt, terwijl we toch goed bezig waren....
Deze winter zullen de Moerhofkes dus niet verhongeren

Deze namiddag hebben we dan nog een bezoekje gebracht aan ons moeder in de kliniek en toen ging bij Katrijn het licht uit. Ze kreeg pijn in dr been en voet en diende,toen we terug thuis kwamen, toch een uurtje te gaan rusten. Vermoedelijk was de voormiddag werken en het bezoek in de kliniek zonder te gaan rusten tussendoor een beetje van het goede te veel geweest. Maar daarna was de rest van de zondag dan weer geheel en al relax. Dus die pijn is ook alweer vergeten....

Voor wie moet werken : een fijne maar rustige werkweek gewenst en voor wie (net als ik) nog in verlof is : geniet er nog wat van.

Ik ga nu de bloggertjes opzoeken in de blogroom van Lieve. Kom je ook? klik hier, meld je aan en ga binnen in de Blogroom.

Lieve opent "De Blogroom" om 2100 uur

20:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-08-04

LOTTO-UITSLAGTwee keer twee punten
alweer niets gewonnen
volgende keer beter

22:14 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

PROFICIAT JUSTINE

En alweer slaagt België, het land in "sportmoeilijkheden" een gouden medaille mee te brengen naar huis. Na een demonstratie tegen het nummer twee van de wereld, Amélie Mauresmo, heeft ze de finale gewon,nen in twee sets : 6-3 en 6-3. Schitterend van Justine die gedurende drie maanden geen enkele competitiewedstrijd speelde en er nu terug staat, meer dan ooit als nummer één in de wereld.

Anderzijds werd Kim Gevaert uitgeschakeld met een zeer matige tijd van 11.40 op de 100 meter, daar waar heaar Belgische record 11.14 bedraagt. Maar geen nood, Kim gaat nu voluit voor een finaleplaats op haar favoriete nummer : de 200 meter.

Ook de sympathieke Gentenaar Cédric Van Brantegem werd uitgeschakeld. Hij werd achtste en laatste in zijn halve finale : Over en uit bijgevolg, Maar Cédric heeft zijn doel gehaald : zich plaatsen voor de halve finale.

Wie wordt de volgende medaillewinnaar ?
STAND : 1 Goud - 0 Zilver - 2 Brons

22:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-08-04

WEEKEND

Da's ook vlug gegaan dat eerste weekje amai, 't is nog maar net begonnen en het zit er hier al op....gelukkig was het deze week allemaal recuperatie van gepresteerde overuurtjes en beginnen we nu echt aan het in mindering brengen van dagen op de verloffiche.

Vandaag een dag die terug vrij goed gevuld zat. Eerst deze voormiddag naar de kiné en daarna hebben Katrijn, Jochen en Ellen gekuist, terwijl Stephen en ikzelf hebben gezorgd dat de voorraadkasten weer bijgevuld konden worden.
Deze namiddag zijn Katrijn, Ellen en ikzelf dan bij ons moeder gereden in de kliniek. Hier komt dan blijkbaar wat schot in de zaak, want vandaag mochten de draadjes van de operatie verwijderd worden en deze namiddag diende ze samen met twee kinesisten haar eerste stapjes zeer voorzichtig te zetten. En ze deed dat schitterend. Nu kan de echte revalidatie beginnen en dat zal niet altijd even makkelijk lopen vermoed ik zo....

Daarna zijn we deze avond nog naar Paradisio (een winkel van o.a. goed en prijselijk schoolmateriaal) in St-Niklaas gereden. We hebben daar reeds redelijk wat zaken gekocht waarvan we zeker waren dat Ellen ze nodig heeft. Zo'n eerste jaar secundair onderwijs houdt toch steeds een aantal eerste aankopen in (bvb een bepaald type rekenmachine TEXAS INSTRUMENTS TI-40-College II, een kwaliteitspasser van ROTRING enz...). Nu ja elke ouder van schoolgaande kinderen kent dat wel zeker he....

Vervolgens deze avond genoten van een prachtige halve finale tennis tussen Justine Henin en Anastasia Myskina, gewonnen door "onze nationale Justine" in drie sets met 7-5, 5-7 en 8-6. Nu kunnen we morgenavond kijken naar een finale waarin een Belgische minstens zilver haalt en misschien wel goud, wie weet....

Alvast een fijn weekend gewenst

22:08 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-08-04

VRIENDELIJKE VRAAG....

De middag is er een of andere interessante die er in geslaagd is om op de shoutbox van deze FAMILIE-blog een link te plaatsen naar een platte "FREE" sex-camsite. Je kan niet geloven hoe moeilijk dat het is om daarin te lukken.... Proficiat, zoiets kan ik ook, maar je vergeet dat hier ook kinderen meelezen.... En speciaal voor de webmaster van deze Nederlandse site : zeer vriendelijk bedankt om in het Engels aan te kondigen dat het voor volwassenen is.....

Voor mij is het al evenzeer een koud kunstje om deze stomme en onnozele spam-berichten te verwijderen maar toch heb ik een zeer vriendelijke vraag aan mensen die dezelfde bedoelingen zouden hebben :

Jouw bericht blijft maximaal één dag staan.
Het heeft dus allemaal weinig zin.
Laat deze zinloze onnozelheden
of plaats ze op sites waar je doelpubliek wel komt
maar laat onze blogs intakt.
Alvast bedankt voor het begrip.


Voor de vele andere en bovendien trouwe bezoekers :


Beste bezoeker, bedankt allemaal voor jullie bezoekje en wij gaan door op onze eigen manier en voor ons plezier....- Bij de Moerhofke-bewoners blijf je welgekomen.Tot een volgende keer.

22:07 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

DONDERDAG

Vandaag is er weinig nieuws te melden van bij de Moerhofkes. De kids zijn (alweer) aan de slag op de boerderij (daar is steeds iets te doen) en voor de rest houden we het rustig.

Het weer heeft wel een beetje met onze voetjes gespeeld deze morgen. Katrijn had een drietal machientjes gewassen en met de stevig e wind droogde alles zeer goed buiten toen het natuurlijk..... begon te regenen. Alzo hebben we de was drie keer opgehangen en afgedaan, maar alles is toch droog geraakt. Nu komt de moeder van katrijn nog strijken en dan is alles weer eens opgelost (voor een weekje).

16:12 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |