30-09-04

THUIS

vandaag zijn we terug een dagje thuis....

en ik ben deze morgen eens lekker blijven liggen. Aangezien Katrijn toch reeds uren wakker lag (zoals gewoonlijk) is zij opgestaan om de lunchpaketten voor de drie kids te verzorgen. Ikzelf ben lekker blijven soezen.

Ondertussen is de mama van Katrijn op dit eigenste moment aan het strijken, want dat is nu eenmaal een klus waar ik eigenlijk geen verstand van heb. Voor de rest lukt dat hier best goed, mits de hulp van de kids, elk op zijn eigen manier.

Eigenlijk beginnen we ons hier wel af te vragen wanneer die vervelende randverschijnselen na die hernia-operatie werkelijk gaan stoppen. Niets is zo demotiverend dan een volledige revalidatie te doen zonder dat er ook maar een greintje beterschap optreedt. Toch moeten we Katrijn een pluim gooien voor de moed een het doorzettingsvermogen... Ook de kinésist heeft er reeds zijn bewondering voor uitgesproken. Zij gaat door en wij proberen haar maximaal te steunen....

Op hoop van zege....

09:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-09-04

ANDERLECHT-INTER MILAAN

Zoals jullie reeds konden denken heeft Lucske deze avond naar de voetbal gekeken. Anderlecht tegen het grote Inter milaan en Anderlecht heeft een lesje gekregen in efficiëntie. Bovendien zijn ze er zich nu wl terdege van bewust dat punten halen in deze groep geen makkie wordt.....De uitslag : 1-3 voor Inter Milaan.

23:06 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-09-04

ACTIE en REACTIE

welke reactie een actie kan teweegbrengen....

Da's inderdaad een feit en blijkbaar voelen vele bloggertjes zich toch geroepen om te reageren, wat op zich reeds een kleine overwinning is. Eén van die reactie's doet er me trouwens aan denken dat ik een nieuweling-blog-chatter vergeten te vermelden was....met name Dinges.....

Op uitdrukkelijke vraag van Dinges echter werd hier geen linkje geplaatst. Voor diegenen die toch op in de chatroom waren en toch op zoek gaan wie Dinges is : er is wel een linkje in de linkerkolom van mijn Blog. (spijtig echter dat er daar zo veel staan...)

Ondertussen is het weekje terug wat gevorderd en hebben we kunnen bekomen dat we donderdag er voor één dagje er van tussen muizen op het werk. Lekker thuis blijven en met Katrijn de dag doorbrengen zal de boodschap worden (en er proberen van te genieten).

Alvast nog een rustige avond en nacht gewenst.

21:40 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

27-09-04

GOED GECHAT

De week is weer gestart en de eerste dag van de week zit er al op.

Zeer benieuwd was ik gisterenavond naar het succes van de reclame voor het chatten en de Blogroom.... en inderdaad, op uitzondering van de gewone praatgasten kwamen toch twee bloggertjes zich aanbieden met name : Kaatje en " Stef Flater "

Al bij al niet zo'n groot succes, maar anderzijds ben ik toch vrij tevreden van het respons want verschillende bloggers hebben beloofd een dezer weken es een bezoekje te brengen aan de Blogroom.
We zitten natuurlijk met veel concurrentie door het vervroegen van "Flikken" op de VRT, een programma dat door verschillende bloggertjes gevolgd wordt blijkbaar.....

Nuja langs de andere kant : het is niet de kwantiteit maar de kwaliteit die telt. Dat is trouwens de reden waarom chatters met minder goede bedoelingen of chatters die geen Blogje hebben gewoon verwijderd worden door de Blogroombeheerders.

Het is de bedoeling en wil van Lieve (van lieve.skynetblogs.be) om deze room niet te laten verkommeren tot de inhoudloze chatbox zoals er dertien zijn in een dozijn. Ook op dat vlak is ze zeer goed bezig.

Voila tot hier het verslagje van onze chatavond.

20:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-09-04

ZONDAGAVOND

zondagavond is de chatavond van de bloggertjes. Waarom daar nu een ganse week reclame voor maken ?

Wel sedert geruime tijd (zal bijna een jaar zijn denk ik) nam Bloggertje Lieve een initiatief om een chatroom te openen voor bloggertjes. Aanvankelijk was dit met wisselend succes, maar sedert enkele maanden waren we toch geregeld met 6 tot 8 personen aan het blog-chatten.

Nu echter, sedert een paar weken, blijven er nog 3 tot 4 getrouwen chatten en de anderen zijn door uiteenlopende omstandigheden niet meer te zien : dus had ik Lieve beloofd eens wat reclame te maken. En nu hoop ik dus op een beetje meer bezoekers om te bewijzen dat een beetje reclame helpt.

In elk geval, omstreeks 2045 uur ga ik de bloggertjes opzoeken in de blogroom van Lieve. Kom je ook?

klik hier, meld je aan en ga binnen in het kanaal : "Blogroom"

Lieve opent "De Blogroom" om 2100 uur.

LAATSTE NIEUWS: Volgend jaar is er, in tegenstelling tot wat eerst was afgesproken , toch weer Flikkendag in hget centrum vanGENT. Dit werd daarnet medegedeeld in het VRT-nieuws. Het succes van meer dan 100000 bezoekers en het daarbijhorend voordeel voor de Gentse middenstand zal daar zeker niet vreemd aan zijn.

Tot Blogs, tot chats, tot mails en fijne week gewenst.

20:21 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

UITSTAP

Deze morgen vrij vroeg opgestaan en reeds genoten van het zonnetje....alhoewel het toch een beetje fris is.... Deze laatste dag van het weekend staat er niets speciaals op het programma. Gewoon genieten.

Voor de "FLIKKEN"-liefhebbers : vandaag is er dus Flikkendag in de kuip van GENT. Trouwens het is de laatste keer in de kuip van GENT. Volgend jaar wordt er uitgeweken buiten het Centrum. Voor wie wil gaan vind je via deze link de officiële site van "Flikkendag".

alvast een fijne dag toegewenst de officiele site van "Flikkendag".

Voor wie het vandaag rustig wil houden en er volgende week wil uitvliegen : dan is er openbedrijvendag. De officiële site vind je via deze link Je kan er nu al een aangepaste tocht uitstippelen....

Een ontspannende weekendverderzetting toegewenst
.

09:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-04

JOCHEN IN ENGELAND+LOTTO

Oei, ik realiseer me nu pas dat het weekend reeds half voorbij is en ik ben nog zo moe......

Jochen is dus terug thuis van zijn studiereis naar Engeland. Om 2230 uur was de bus voorzien aan de school en om 2226 uur kwam de bus toe. Een betere planning bestaat niet moet ik toegeven. Maar natuurlijk moest er daarna nog heel veel verteld worden.

De heenreis was rustig verlopen alleen klein detail : de boot gemist..... Volgende boot dan maar. Eens aangekomen op woensdagvoormiddag werd onmiddellijk al een bezoek gebracht aan Dover Castle. Waarna een bezoek aan Secret War Tunnels en Battle Abbey. Allemaal heel de moeite waard naar het schijnt.
Daarna werden de leerlingen opgepikt door de gastgezinnen en daar keek Jochen natuurlijk naar uit.... Waar ging hij terechtkomen ???? Jochen verbleef bij een gastgezin bestaande uit twee oudere dames (ze waren zussen) en er waren ook twee zonen...toevallig hielden die van knutselen aan auto's. Dat viel dus al mee.

's Anderendaags werd een uitgebreid bezoek gebracht aan the Historic Dockyard in Portsmouth (met zeer prachtige oude zeilschepen onder andere) en 's namiddags stond er recreatie op het programma met een bezoek aan een zwemparadijs.

De laatste dag stond er een bezoek aan Brighton en Leeds Castle op het programma en afscheid van de gastgezinnen.

Voor Jochen een zeer geslaagde studiereis . Hij is zeer tevreden terug thuis gekomen en had heel veel gezien en bijgeleerd. Wat is het meeste bijgebleven : de motoren van die boten.....

Mag ik jullie een laatste keer helpen herinneren aan het bestaan van Lieve's Blogger-chatroom elke zondag.... Ze verwacht jullie vanaf 2100 uur en zal zeer verrast zijn als daar plots veel volk opduikt. Een link elke zondag op haar Blogje of op dit familieblogje.

Alvast bedankt voor de medewerking en.... tot morgen

20:34 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-04

TERUG....

terug weekend.... amai zeg wij worden vlug oud.

Ons ellen is terug van haar ontmoetingsdagen, en het is een succes gzeworden, ondanks het slechte weer. Ze was zeer tevreden, allen had ze zeer slecht geslapen, maar Ellen kennende zal dat dit weekend geen probleem worden...

De tweede in de rij, Jochen is momenteel op terugreis en zou in principe rond 2300 uur moeten thuis zijn, ik moet hem bijgevolg gaan ophalen in lokeren aan de school...Dus deze papa is nog niet direct in zijn beddeke.....

Ik ga alvast nog een klein beetje bloggen maar mag mijn belofte aan Lieve om elke dag een beetje reclame te maken voor de blogroom niet vergeten : Iedereen zondag welkom vanaf 2100 uur en zeker niet vergeten , je zal er Lieve superblij mee maken. De link zoals reeds eerder gezegd op haar blogje of on deze blog.

Fijn weekend alvast en .... tot morgen

21:33 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-09-04

OP GOEDE WEG

Wij zijn weer op de goede weg denk ik.... mijn fysische toestand was in die mate "verbeterd" dat ik het toch uitgehouden heb in Brussel (ik was wel voorzien van de nodige paracetamol, neusdruppels en natuurlijk ook van voldoende zakdoeken). De zaak is stilletjes aan het loskomen en het ergste zal wel geleden zijn nu.

Onze kleinste spruit is, mede dankzij de goede zorgen van de mama van Katrijn schoonmoeder die haar naar Wachtebeke heeft gebracht, deze morgen vertrokken naar Lokeren (meer bepaald "Het Verloren Bos") voor de ontmoetingsdagen. 101 eerstejaars gaan daar onder andere elkaar wat beter leren kennen in een andere omgeving, wat practische biologielessen doen "in het bos" en zich natuurlijk ook wat amuseren. Op dit eigenste moment zijn die daar met z'n allen bezig met een bonte avond met hapjes en frisdrankjes...., een quiz, optreden, karaoke en nog zo van die dinges....Voorzien einde omstreeks 2300 uur om dan morgenvroeg een dauwtrip te doen.....Alleen het weer valt niet echt mee...

Ondertussen is het morgen vrijdag, komen de twee kids weer naar huis en is het de laatste dag van de week. Eindelijk weer weekend om es goed uit te rusten en om het zeker niet te vergeten : Zondag is de chatroom van Lieve open vanaf 2100 uur. Tracht Lieve ook es te verrassen met een bezoekje. Een link naar de Blogroom vindt je steeds op haar blogje of op onze eigenste familieblog

.

20:47 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-09-04

LOTTO-UITSLAG

Ook deze keer
hebben we de projecten van de Nationale Loterij
volop gesteund, zonder winst voor ons.

Zo hebben we weer onze goede daad gedaan. Doen jullie ook je goede daad zondag eerstkomend om 2100 uur door een bezoekje te brengen aan de Blogroom van Lieve (de chattersbox van de bloggertjes) ? Een linkje vindt je op haar Blogje : http://lieve.skynetblogs.be of op ons eigenste familieblogje.

Alvast bedankt voor de medewerking en.... tot morgen

20:12 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

WEER VAN DADDE

Sommigen zullen gisteren al gedacht hebben niet normaal dat hier geen postingske is, en inderdaad het is niet normaal.

Ben gisterenavond "snipverkouden" thuisgekomen van het werk (alsof het plots op mij gegooid is) en ben gisteravond om 2030 uur in beddeke gekropen, maar heb gisteravond en deze nacht geen oog dichtgedaan.
(On)Gelukkig had ik vandaag een dagje vrij voor gepresteerde overuren, zodat we dit zeer rustig kunnen laten genezen.

Want alhoewel alle kerkhoven vol liggen met onmisbaren, zou ik toch graag morgen naar de geplande vergadering gaan in Brussel.... Het gaat om nieuwigheden en die hoor ik graag uit eerste hand....We gaan er in elk geval ons best voor doen. (moeilijk gaat ook).

Ondertussen heb ik de tweede van de kids (Jochen) deze morgen om 0545 uur naar school gevoerd in Lokeren (ook hier moeilijk gaat ook). Ondertussen is die de Noordzee over en sedert deze voormiddag (in het kader van schoolse projectactiviteiten) in het zuiden van Engeland voor het taalbad (een kleintje dan) "Engels". Deze avond maakt hij daar kennis met het gastgezin waar hij twee nachten zal logeren (met nog een leerling uit zijn klas). Wij zijn natuurlijk ook zeer benieuwd hoe het daar allemaal gaat lopen.

Enfin de groetjes en ik ga weer ff rusten

12:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-09-04

DE KOP IS ER WEER AF

Inderdaad de langste dag van de week (figuurlijk dan) zit er weer op. en het was zeer druk vandaag.... Ondanks de goede samenwerking tussen de verschillende componenten werden we toch een beetje overspoeld.... Maar morgen gaat dat ongetwijfeld heel wat beter.

Ondertussen ook een dagje rust gevraagd (en gekregen) voor woensdag eerstkomend....donderdag een dagje vergaderen in Brussel en zo zal de week alweer vlug voorbij zijn....

Gisteren een fijne bloggerschat gehad met o.a. Lieve, Donderke en Boekenboer.... Toch telkens weer een fijn moment die weekendbabbel op zondagavond. Weliswaar met fysiek voor mij totaal onbekende personen, maar we overdrijven niet als we zeggen dat we mekaar eigenlijk toch reeds een klein beetje leren kennen, dan toch op vlak van de dagelijkse beslommeringen en bezigheden.
Misschien een reden om ook es op zondag langs te gaan. De Blogroom is elke week open op zondag vanaf 2100 uur.
Een linkje om binnen te gaan is steeds te vinden op onder andere ons familieblogje en ook op het blogje van Lieve natuurlijk....

We gaan jullie er elke dag aan herinneren, misschien mogen we jullie ook es verwelkomen.

21:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-09-04

BLOGSCHATROOM

>Ik ga nu de bloggertjes opzoeken in de blogroom van Lieve. Kom je ook?

klik hier, meld je aan en ga binnen in de Blogroom.

Lieve opent "De Blogroom" om 2100 uur

21:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

PRACHTIG WEEKEND

Wat een mooi weekend...
Het weekend is inderdaad voorbijgevlogen en ondertussen nadert de werkweek weer... maar voorlopig kijken we daar nog niet naar.Gisteren de gewone zaterdagse dingen gedaan zoals daar zijn : boodschappen, naar containerpark, bij Luc's ouders een bezoekje afleggen enz.... Alleen kwam er één nieuwigheidje bij : Ellen had haar eerste verjaardagsfeestje in de groep waar ze is in terechtgekomen na het veranderen van school.
Ellen is eigenlijk wel een kind wat zich vrij vlot aanpast aan nieuwe omstandigheden, maar een mens moet dit toch steeds weer afwachten. En we moeten zeggen : alles verloopt perfect. De nieuwe vriendinnetjes vormen al een groepje en da's best goed nieuws.
Wij zijn het vriendinnetje waarmee Ellen naar school fietst gaan ophalen en de mama van dat vriendinnetje heeft ze teruggebracht, netjes op het afgesproken uur : fijn van die mensen en dat wekt dan vertrouwen.

Vandaag dan een bezoekje gebracht aan de mama van Katrijn waar we genoten van een heel lekkere zelfgemaakte verse soep met allemaal groentjes van eigen kweek (mmmmm lekker). Nadien een lekker middagmaal thuis en deze namiddag zijn Stephen en Jochen alweer naar de ruwvoederexpo in Wachtebeke. Jochen wou dat ook zien natuurlijk, tractor-en landbouwmachinefan als hij is.

Ondertussen zit Ellen een beetje te studeren en kan Katrijn rustig genieten van een TV-film, languit in de zetel. Dit heeft ze echt wel nodig. Want die rug (en de uitstraling van die zenuw naar de benen) blijft haar echt wel kwellen, ook na de hernia-operatie.....

Groetjes

16:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-09-04

LOTTO-UITSLAGWeer niets
Volgende keer beter.....
we blijven er in geloven....

20:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |