31-12-04

LAATSTE BERICHTJE

Het laatste berichtje van 2004....

beperkt zich eigenlijk tot het afscheid nemen van een druk en moeilijk jaar waarin eigenlijk twee grote zaken een hoofdrol hebben gespeeld : enerzijds de ziekte van Katrijn en anderzijds de plechtige communie van Ellen.

Nuja, wat Katrijn betreft, is het niet echt een ziekte maar wel een hernia in de rug waaraan ze geopereerd werd en die dus wel een nadelige nasleep kent. We hopen heel erg dat er in 2005 een kentering mag komen en dat er dus een meer positieve ontwikkeling mag zijn waarbij minstens een ietwat betere basismobiliteit kan genoten worden (eigenlijk vragen we niet zoveel).

Het andere evenement, de Plechtige Communie van Ellen had natuurlijk heel wat voeten in de aarde. Het beperkt zich natuurlijk niet tot die communie en het feest maar er zijn ook de daaraan "natuurlijk" gelinkte evenementen zoals daar zijn een andere schoolkeuze, "het groot worden", nieuwe vriendinnetjes maken en nog een aantal randverschijnselen. Maar we mogen en kunnen zeggen : Ellen is een schat van een dochter die het zeer goed doet... Volhouden zo meid.

We wensen iedereen een aangenaam, gezellig en prettig jaareinde en wensen uit de grond van ons hart dat het iedereen in 2005 goed mag gaan, met een schitterende gezondheid en voldoening op alle vlakken.

14:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

30-12-04

RAFKE COPPENS

We hebben er van genoten....

Sommigen zijn er voor anderen zijn er tegen... de ene vindt het leuk een andere vindt het stom gezwans.... maar wij hebben er van genoten. Elk jaar kijken we er weer naar uit ....naar de eindejaarsconférences zowel van Raf Coppens als van Gert Hoste.

De versie van Raf Coppens vind ik persoonlijk goed in die zin dat ook een aantal van de "gasten" waarover hij spreekt in de zaal aanwezig zijn. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat bvb Filip De Winter toch een beetje groen lachtte toen het item met betrekking tot het Vlaams Belang ter sprake kwam. Anderzijds moeten een aantal publieke figuren er maar kunnen mee leven dat zij even (één keer per jaar) door het slijk gehaald worden.

Wij kijken nu reeds uit naar de versie van Geert Hoste getiteld...."Geert Hoste Patat"

16:32 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-12-04

LOTTOTREKKING DD 29-12-2004

Voor de laatste keer in 2004....gene prijs. We hopen dat we in 2005 een tikkeltje meer geluk hebben en beloven van jullie, zoals steeds, na elke trekking de resultaten te melden op deze blog.

Nog een leuke avond gewenst

21:36 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

SPREKENDE ZOEKMACHINE

Dit moet je zeker eens proberen (en daarna goed luisteren)

Bron : Het Nieuwsblad

Speegle is de sprekende Google

Een Schots spraaktechnologiebedrijf heeft een zoekmachine voor het internet ontworpen die de resultaten mondeling kan weergeven. Speegle heet het tuig en de gebruiker heeft de keuze uit drie stemmen die bovendien nieuwsberichten kunnen debiteren.

Het uitzicht lijkt op dat van de startpagina van de gekende zoekmachine Google. Maar felle kleuren moeten mensen met visuele stoornissen helpen. Volgens Speegle-stichter Gordon Renton is het systeem ideaal voor mensen met gezichtsstoornissen of lieden die iets willen opzoeken terwijl ze met iets anders bezig zijn.

Speegle heeft volgens CEC Systems echter nog een troef. Waar spraaktechnologie totnogtoe enkel verenigbaar was met breedbandcommunicatie, is dit systeem dankzij compressietechnologie ook bruikbaar bij veel tragere internetverbindingen via bijvoorbeeld een klassieke telefoonlijn.

klik op deze link om te proberen

Niets is nog onmogelijk.....

11:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-12-04

CADEAUTJESJACHT

Alles is gekocht....Nu nog inpakken

Deze namiddag zijn Katrijn, Ellen, Jochen, de mama van Katrijn en ikzelf uiteraard op cadeautjes-jacht gegaan. Zoals ik enkele postings geleden reeds meldde diende we nog eens een namiddag vrij te maken voor deze klus en bij deze is het dan gebeurd.

Omstreeeks 1415 uur begaven we ons in de richting van GENT naar de Antwerpse Steenweg. Voor de mensen die deze streek een beetje kennen weten dat deze gewestweg (de N70-oude baan Gent-Antwerpen) zich stilaan begint uit te bouwen tot een winkel-boulevard. Talrijke grote winkelketens zoals daar zijn Carrefour, Droomland, Modemakers, Krefel, Delhaize,....en nog vele anderen hebben er een "verkoopspunt" neergeplant, En dit allemaal op een afstand van hooguit 5 kilometer.

Eén zaak was vrij vlug duidelijk : het was geen dinsdag als een ander. Opmerkelijk toch hoeveel mensen nu reeds thuis zijn en ook Kerstvakantie hebben. Overal was het zoeken naar een parkeerplaatsje ofwel vrij ver "marcheren". In elk geval Katrijn heeft er van genoten om nog eens een dagje te kunnen winkelen. In Carrefour kon ze nu immers de ganse winkel mee-slenteren in die zin dat we gezorgd hadden voor een rolstoel, zodat ze mee kon genieten (rekening houdend met haar toestand natuurlijk).

In elk geval, we kunnen zeggen dat de ontbrekende cadeautjes gekocht zijn. Nu rest er ons nog alleen het inpakken.

Bovendoen werden er in Covee en O'Cool de nodige ingredienten aangekocht om het feest op oudejaarsavond geslaagd te maken. Alles gebeurt bij de mama van Katrijn, maar aangezien die er al geruime jaren alleen voorstaat (De pa van katrijn is overleden) zorgen we natuurlijk voor een helpende hand. Immers 15 mondjes vullen is nu ook niet zomaar gebeurd. Daar hoort wel wat voorbereiding en arbeid bij. Morgen zal een vrij drukke dag worden in die zin dat Katrijn morgen om 0800 uur reeds naar de kiné moet en om 1130 uur gaat ze bij de huisarts voor de neuraaltherapie. Daarna enkele uurtjes rusten en dan gaan we pakjes maken. Vervolgens gaan we nog wassen en drogen om dan donderdag te kunnen strijken....om nadien op vrijdag eerst ons huisje wat te poetsen en vervolgens de mama van katrijn gaan helpen met het feest van 's avonds.

En Stephen, die studeerde maar altijd voort, zoals die ploegende boer

20:40 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

OUDJAAR/NIEUWJAAR = VUURWERK = GEVAARLIJK

Bij de wissel van 2004/2005 zullen weer tonnen vuurwerk de lucht ingeschoten worden en steeds weer opnieuw is er sprake van ongevallen met minstens licht gewonden, ja zelfs doden. Via de site http://www.brandwonden.be kan je heel wat informatie krijgen in dit domein.

Hieronder vast reeds enkele nuttige tips:

1. Vuurwerk en alcohol zijn geen goede vrienden. Zorg voor een 'Bob' of laat de kurken pas na het vuurwerk knallen.

2. Ontsteek vuurwerk op een open en veilige plaats: dus bijvoorbeeld niet bij droog hout of op een plaats waar veel mensen samen zijn.

3. Houd toeschouwers op voldoende afstand van de plaats waar het vuurwerk wordt afgestoken.

4. Ontsteek vuurwerk met iets dat smeult, zoals een lont. Gebruik geen open vlam (lucifer of aansteker): de lont brandt dan sneller, zodat het vuurwerk vlugger ontploft. Houd de arm gestrekt bij het aansteken van de lont en buig het lichaam niet over het vuurwerk.

5. Plaats een vuurpijl in een buis die verticaal in de grond vastzit. De buis moet minstens even lang zijn als de stok van de vuurpijl. Flessen zijn niet geschikt voor het afschieten van vuurpijlen.

6. Ontsteek elk stuk vuurwerk afzonderlijk.

7. Vuurwerk dat niet ontploft, mag u nooit opnieuw aansteken. Giet er een emmer water over en laat het een nachtje liggen. Let erop dat kinderen niet met dit vuurwerk gaan spelen.

8. Loopt er toch iets mis? Bel dan de hulpdiensten (100 of , voor gsm's, 112). Spoel brandwonden uitgebreid met water. Zie ook het hoofdstuk over brandwonden in deze brochure.

Fijne eindejaarsdagen toegewenst

11:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-12-04

KERSTVAKANTIE

Jawel ook voor mij Kerstvakantie...

Vandaag maandag is dus het begin van een weekje gezellig thuis zijn. Het overgrote deel van de nieuwjaarscadeautjes is gekocht, we moeten nog eens een namiddagje vrijmaken voor het ontbrekende binnen te halen.

Voor de rest is Stephen sinds gisteren begonnen aan zijn blokperiode. De Kerstvakantie is immers ook voor hem, zoals zovele universiteits- en hogeschoolstudenten, een een blokvakantie. En het feit dat iedereen van het gezin thuis is enerzijds een beetje een belasting (die hebben allemaal verlof en ik niet...) maar anderzijds werkt het ook in zijn voordeel in die zin dat bij een ontspanning het heel wat gezelliger is voor hem (iedereen leeft mee). Doorgaan Stephen.

Deze morgen heeft Katrijn reeds haar massage en oefeningetjes "ondergaan" bij de kinésist. Ze had een afspraak om 0800 uur, zodat ze er ook vroeg van af is en na een rustpauze weer een beetje verder kan.

Voila en nu gaan we voor wat eten zorgen ... Smakelijk iedereen.

12:02 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

26-12-04

GEEN GECHAT

Oei, het gaat compleet verkeerd....

Inderdaad, het gaat compleet de mist in die chatavond...Ik weet niet of het bij jullie lukt maar ik ben hier reeds een half uur aan de slag en geraak niet binnen op de site die de Blogroom omvat.

Blijkbaar loopt er iets mis en kunnen we het vergeten om onze wekelijkse kleine virtuele ontmoeting te hebben deze avond... wie weet misschien later op de avond

Maar voorlopig loopt het niet....

21:25 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

ZONDAGAVOND IS BLOGGERS-CHATAVOND

zondagavond is de chatavond van de bloggertjes.

Ziezo, ook de tweede kerstdag zit er bijna op en het is weeral eens voorbijgevlogen. Nuja, het is nog niet helemaal voorbij want omstreeks 2100 uur ga ik de bloggertjes opzoeken in de blogroom van Lieve. Kom je ook?klik hier, meld je aan en ga binnen in het kanaal : "Blogroom"

Lieve opent "De Blogroom" om 2100 uur.Tot Blogs, tot chats, tot mails en fijne week gewenst.

17:50 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-12-04

LOTTOTREKKING dd 25-12-2004

Ondertussen zijn de feestelijkheden van de kerstdagen verteerd. Op Kerstavond lekker thuis gebleven en met ganse gezin en de mama van katrijn eens gezellig "gegourmet" (daar moesten we dan niet te veel aan doen op voorhand). Bovendien eens naar de middernachtmis geweest, wat op Kerstmis toch "iets" heeft. Vandaag zijn de ouders van Luc en zijn zus en haar echtgenoot op bezoek geweest en hebben we weer heel wat bijgepraat. Zodoende een fijne Kerst gehad.

Een fijne zondag toegewenst en tot morgen

20:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-12-04

ONZE WENSENEEN ZALIG en VREDEVOL KERSTFEEST

Dit wensen de Moerhofkes aan elke bezoeker van dit Blogje.

23:29 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-12-04

UITSLAG ELLEN

We waren zeer benieuwd....

Tenslotte was het voor Ellen een eerste keer echt examens en verwerken van grotere pakken stof. En onze kleinste Moerhofke-bewoner heeft het gewoon fantastisch gedaan.

dit waren de resultaten voor het eerste trimester :

EXAMEN : 86,4%
met een klasgemiddelde van 72.4 %

DAGELIJKS WERK+EXAMEN : 86.9 %
met een klasgemiddelde van 75.5 %

Ook hier is de conclusie net dezelfde als bij Jochen : gewoonweg schitterend. Ellen heeft dus bewezen op een zelfstandige manier een goede studiemethode te hebben en ook voor haar een hele dikke proficiat.

Alhoewel dit helemaal niet belangrijk kunnen we er nog bij vermelden dat zowel Ellen als Jochen de eerste van hun klas zijn. Toch wel heel leuk en fijn.

Voila hiermee zijn de schoolresultaten gekend en kan elkeen genieten van een verdiende vakantie, terwijl de Stephen kan beginnen "blokken" voor de examens half januari..

Aan iedereen een fijne avond toegewenst.

17:27 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

UITSLAG JOCHEN

We hadden er vertrouwen in

En Jochen heeft dit vertrouwen zeker niet beschaamd. Deze morgen gingen we dus het rapport afhalen en dit waren de resultaten voor het eerste trimester :

EXAMEN : 78 %
DAGELIJKS WERK+EXAMEN : 80 %
met een klasgemiddelde van 71 %

Met andere woorden : gewoonweg schitterend en nogmaals een bewijs dat werken beloond wordt....Dikke proficiat en doe zo voort Jochen

Deze namiddag komen dan de resultaten van Ellen op de Blog

12:12 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-12-04

LOTTOTREKKING dd 22-12-2004

en de Moerhofkes hebben maar twee kansjes meer om eens een groter bedrag te winnen dan 2,5 euro.... Tot nu toe hadden we in 2004 acht keer een drietje of omgerekend juist geteld 20 euro voor een inzet van 100 euro... met andere woorden we hebben er tot nu toe 80 euro bij ingeschoten, maar niet getreurd, we hebben ook 100 keer de kans gehad om te winnen....

Morgen ben ik een dagje thuis, nuja thuis is een groot woord. Om 0850 uur dient het rapport van Jochen opgehaald te worden en om 1530 uur gaan we het rapport van Ellen ophalen. Daar waar we er eigenlijk wat Jochen betreft een vrij groot vertrouwen in hebben, zijn we toch echt wel benieuwd hoe Ellen haar eerste examens in het secundair onderwijs zal verwerkt hebben... Het is allemaal nieuw en dat is toch steeds een ontdekking om te weten of iemand goed bezig is...

Meer nieuws hieromtrent komt ongetwijfeld morgen op ons blogje.

Groetjes vanuit het natte Waasland.

21:06 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-12-04

NOG TWEE DAGEN

Nog twee dagen ja....

Dit jaar nog twee dagen werken en 2004 zit er op.... Een jaar dat we eigenlijk zo snel mogelijk willen vergeten want eigenlijk was het voor een deel een rampjaar. We zijn eigenlijk een gans jaar kliniek in- en uitgelopen. Eerst was er Katrijn met haar hernia-probleem, vervolgens was er mijn moeder met een dijbeenbreuk en vervolgens had ook mijn pa vrij zware gezondheidsproblemen....Veel slechter kan eigenlijk niet meer.

Maar we kijken nu al uit naar 2005, want tenslotte leert een mens eigenlijk wel leven met die tegenslag en we moeten maar denken : Komaan we moeten vooruit. de ene dag gaat dit al beter dan de andere, maar eigenlijk heeft een mens geen andere keuze als hij niet helemaal ten onder wil gaan.

Maar nu komt een moment waarvan we hopen (en eigenlijk ook wel een beetje vermoeden) dat de kids ons zeer gelukkig gaan maken. Immers binnen twee dagen (en dat is dan donderdag) kunnen we de rapporten gaan afhalen en voor Jochen is er al een "gerucht" dat zegt dat hij voor motorenleer een gewoon schitterend examen heeft afgelegd. We willen het vel van de traditionele beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is...maar toch het geeft moed. Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat hij (en ook Ellen hoor) er schitterend voor gewerkt heeft.

Wat het shoppen betreft : dit was één grote tegenvaller. Eerst en vooral was de parking vol (twintig minuten zoeken voor een plaatsje) bovendien waren er geen rolstoelen meer beschikbaar (en Katrijn kan echt geen uur rondslenteren) en uiteindelijk vonden we niet wat we moesten hebben....Dus onverrichterzake naar een winkel hier veel dichter in de buurt en daar wel gevonden wat we nodig hadden (gelukkig)...

Bij deze is ons dagelijks berichtje gepost en wensen we jullie een leuke avond en rustige nacht toe.

20:38 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |