28-02-05

DE KOP IS ER AF

En het is één lange drukke dag....

Zoals steeds was het vandaag terug een heel drukke dag, die reeds heel vroeg begon en bovendien heel lang uitliep...

Eerst en vooral is de maandag de dag bij uitstek bij ons op volume van het werk, en dit was vandaag zeker niet anders integendeel....Dus op dat vlak konden we zeker niet klagen, de maandag is weer voorbij gevlogen en had maar één groot nadeel : de tijd ging veel te snel. dus niet echt alles gedaan gekregen en morgen eerst de achterstand wegwerken.

Ondertussen zijn we ook Ellen gaan afhalen op school want de school had het initiatief genomen om de traditionele sportdag te vervangen door een "langlaufdag". Ze waren deze morgen vertrokken om 0700 uur naar onze Belgische skigebieden. ze heeft er in elk geval van genoten en ligt op dit moment reeds lekker te maffen, afgepeigerd als ze is....

Bovendien hadden we nog twee medische opdrachten deze avond : enerzijds de maandagse massagebeurt voor Katrijn en anderzijds een zesmaandelijks "onderhoud" van het gebit van Katrijn en Ellen (die daarvoor net op tijd terug was van de langlauf). Tot slot belde Stephen in de vooravond omdat hij door de verantwoordelijke van de stageplaats uitgenodigd om op de universiteit te GENT de hoorzitting bij te wonen in verband met de mestbank. Voor Stephen een bijzonder interessante ervaring, zeker omdat de hoorzitting gegegevn werd door zijn stagebegeleider. Dit mocht hij zeker niet laten voorbijgaan.

Ondertussen is het 2200 uur en is iedereen terug thuis en in zijn gewone doen.
Een rustige nacht gewenst aan elkeen

22:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-02-05

WE ZITTEN IN DE BLOGROOM

Het is weer zondag, dus chatavond voor de bloggertjes en dus is het weer tijd om de blogroom van Lieve met een bezoekje te vereren. Je kan er ook binnen als je een blogje hebt via onderstaande link :

klik je binnen in Lieve haar blogroom

Opening omstreeks 2100 uur en hoop je daar te ontmoeten

Indien je komt : Ik ben er al, in het andere geval een aangename week toegewenst.

21:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-02-05

LOTTOTREKKING dd 26-02-2005

en..... weer gene prijs....

Voila de zaterdag zit er weer op en zoals je merkt zijn we een beetje later dan normaal. Het was dan ook bijzonder druk. Na de traditionele zaterdagse activiteiten die de trouwe bezoeker reeds meermaals heeft gelezen kwamen daar vandaag bij : kijken naar de Omloop het Volk die hier toch wel een streekkoers is (nu ja binnen een straal van 20 km is de streek he) en eerlijk is eerlijk : ik denk dat met Nick Nuyens, de winnaar, ons landje voor de verandering een nieuw supertalent heeft.

Van verandering gesproken.... weer geen prijs en bovendien maar eentje juist. Wat hebben we toch misdaan aan dat systeem dat we dit jaar niet één klein prijske kunnen winnen. En uitgerekend de Moerhofkes die zoveel reclame maken voor de lotto....

Dit is de winnende combinatie :Last but not least had onze jongste spruit hier heel wat typwerk met haar boekbespreking. Ze maakt voor de eerste keer een boekbespreking en die is heel wat uitgebreider dan vijfendertig jaar geleden.
Ze heeft gekozen voor "Kreten in de mist" van Patrick Lagrou.

Morgen is er dan het traditionele etentje van de school van Ellen. Uit ervaring weten we dat dit steeds een aangenaam samenzijn is en dit jaar staat er warme beenhesp met frietjzes op het menu. Voorafgegaan door een lekker aperitief en gevolgd door een lekker dessert. Dit alles voorzien van het nodige doorspoelvocht en het ziet er aangenaam uit.

Tegen dat we terug zijn in de namiddag kunnen we ons lekker gezellig voor de TV zetten vioor de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne.

Een prettige zaterdagavond en een rustige zondag gewenst.

22:22 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-05

HIJ IS VOORBIJ....

de dag zonder ellentriek....

Eén van de trouwe bezoekers, deze moedige blog"ster" ,vraagt zich af hoe het afgelopen is gedurende deze dag zonder "ellentriek". Wel beste bezoekers, reeds gisterenavond werden hier de schikkingen getroffen om aan de gevolgen van de plannning van Imewo een mouw te passen.

De kids hadden gezorgd voor een voldoende grote voorraad droog hout en deze morgen werden de accumulatievuren vanaf 0630 uur op volle bak gezet zodat de opgeslagen warmte ons huisje een superinjectie van intense warmte gaf. Vervolgens het veranda-raam zo lang mogelijk gesloten gehouden en het hout in de inbouwcasette in brand gestoken. De turbo kon nu draaien en volop zijn werk doen en de temperatuur zo hoog mogelijk optrekken....

Alhoewel de aankondiging sprak van een stroomonderbreking vanaf 0730 uur duurde het toch tot 0830 uur vooraleer de radio verstomde en de turbo uitviel.... Ook geen televisie, video, PC, geen electrisch fornuis..... de thuisblijver (alleen Katrijn spijtig genoeg) waande zich in oorlogsgebied. De onderbreking heeft in één tijd geduurd tot 1500 uur wat een uur langer was dan aangekondigd maar dat recupereerde dan waarschijnlijk het uurtje van deze morgen.

Afgaande op de commentaren van Katrijn dienen we te stellen dat het al bij al nog redelijk doenbaar was (omdat we over een noodverwarming bschikken met die inbouwcassette) maar dat het eigenlijk zeer onaangenaam is voor wie daar niet over beschikt. De buurvrouw bijvoorbeeld is zich toch eens komen doorwarmen voor het vuur.

Het "kabien" is vernieuwd, we kunnen er bijgevolg weer tegen...

Alvast aan elkeen een leuk weekend gewenst zonder stroomonderbrekingen....

22:06 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-02-05

VANDAAG DONDERDAG

en dus is het morgen alweer het laatste werkdagje van de week....

En het belooft niet alleen een drukke vrijdag te worden, ook het weekend is (alweer) overladen vol....niet te doen, en ik ben zo uit op eens een dagje zalig niets doen....

Morgen zal de dag inderdaad vlug gaan... de ene collega heeft een dag verlof, terwijl de nieuwe collega een brunch heeft op zijn vroegere werkplek. Luc gaat het de eerste uren van de vrijdag dus op zijn eentje runnen en zal bijgevolg zeer vlug wakker zijn en goed wakker moeten zijn.

Als ik zo de volgende dagen zie met zaterdag de traditionele boodschappen en bezoekjes en ook nog de Omloop het Volk, en voor zondag staat ook heel wat op het programma, maar daar lees je zaterdag ongetwijfeld meer over.

Ik wens alle bezoekertjes een fijne nacht toe.
Voor wie morgen niet moet werken : een heel ontspannend weekend.
Voor de anderen : nog één keer doorbijten...

21:52 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-02-05

LOTTOTREKKING dd 23-02-2005

en er is verbetering merkbaar : we hebben er twee juist....

Ook de zestiende lottotrekking van dit jaar heeft niet voor de verandering gezorgd opdat we ons eerste "drietje" van het jaar zouden binnenhalen....We hebben er deze keer twee juist, maar daar krijgen we natuurlijk niets voor. Maar niet getreurd, zo vlug laten we ook onze oortjes niet hangen....

Dit is de winnende combinatie :Deze namiddag zijn we mee Stephen voor de eerste keer de maneuvers gaan oefenen in het kader van zijn practisch rij-examen dat hij midden april eerstkomend moet gaan afleggen. We hebben dit gedaan op de grote parking van het provinciaal domein "Puyenbroeck" in Wachtebeke. Het is wel een eindje rijden, maar tijdens de week (en zeker in de winter) heb je daar alle mogelijkheden om zelf de uit te voeren maneuvers op te bouwen. We hebben dit gedaan door waterflessen te voorzien van een electriciteitsbuis die in de fles "gebetonneerd" is....Klasse materiaal en beschadiging van onze auto is uitgesloten.

Nuja, ik ben in positieve zin verrast van de resultaten die Stephen heeft neergezet tijdens deze eerste oefening.
Achteruitrijden door een nauwe doorgang : geen enkel probleem.
Zich draaien op een weg van zeven meter breed in drie bewegingen : moeilijk en nog aan te werken.
Voorwaarts in een garage rijden en er terug uitrijden in de andere richting : geen probleem.
Parkeren tussen twee voertuigen : in 50 % van de gevallen gelukt, dus toch nog een beteke oefenen.

In elk geval wens ik de mensen uit de Blogroom van Lieve te bedanken die mij op weg hielpen om de site te vinden waar de oefeningen duidelijk in uitgelegd staan.

Ondertussen zijn mijn rustdagjes voorbij en vliegen we er morgen weer in ..... voor twee dagen. Fijne rustige nacht toegewenst.

22:07 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-02-05

DRUK.....

Kinderen hebben het behoorlijk druk.....

dus moet de Moerhofke-blogbijwerker effen wachten tot de PC vrij komt....Het is immers zo dat Stephen hoe langer hoe intenser bezig is enerzijds met zijn dagelijks stageverslag op maandag en dinsdag na de stage als anderzijds met de uitwerking van zijn door de stagebegeleider opgelegd project op dinsdagnamiddag. Het is een zeer interessant en practisch geörienteerd project dat Stephen met heel veel ambitie gaat proberen tot een goed einde te brengen.

Voor de rest is het hier een winters landschap dat zorgt voor heel wat miserie vandaag, want uitgerekend vandaag hadden we drie machines te wassen aangezien de mama van Katrijn morgen komt strijken moest het dus droog geraken. En ondertussen weet ik nog altijd niet (ik zal het nooit snappen zenne) wat in een droogkast mag en wat niet en zeker niet op welke stand ik die knop moet draaien....

Voor de rest hebben we hier nog een staaltje gekregen van planning en coördinatie van electriciteitsmaatschappij, netbeheerders, leveranciers en wat voor bazaar daar nog bij bestaat. Deze morgen een briefje ontvangen dat er vrijdag eerstkomend een aangekondigde stroomonderbreking is tussen 0730 en 1400 uur (aan één stuk alstublief) en dat op één der koudste dagen van het jaar....En Imewo maar stellen gisteren op televisie nav de pannes in Gent dat elke Belg gemiddeld 25 minuutjes zonder electriciteit zit op één jaar (wij zijn nu gered voor de komen twintig jaar...). Uitgerekend vrijdag gaat men een hoogspanningscabine vervangen....ge moogt er niet aan denken met welke planners die mannen zitten....Ben dan beginnen bellen naar Imewo, die stuurden me naar de gemeente, die verwezen me naar Elektrabel en die verwezen me dan terug naar Imewo....Alles is heel veel verbeterd met die vrijmaking van die markt....

We gaan ons dan maar goed doorwarmen op donderdag.....

21:44 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-02-05

DE EERSTE DAG

is voorbij en vanaf nu rust hij twee dagen

Inderdaad, we naderen alweer het einde van een maand en dan dienen we er voor te zorgen dat op de laatste dag het aantal overuurtjes maximaal beperkt wordt. Ik had er veertien, waar ik er twaalf van opneem en met een half dagje verlof erbij zijn we twee dagen thuis...

Ondertussen hebben we hier een klein exploot verwezenlijkt waar ik eigenlijk toch een klein beetje fier op ben. Tijdens de voorbije speeldag heb ik immers alweer schitterend gescoord in de Sport.be-voetbakpronostiek. Hierbij het resultaat.
Stephen 5 op 9. Totaalscore tot nu : 101 punten en 327ste geklasseerd of een verlies van 9 plaatsen.
Luc 7 op 9. Totaalscore tot nu : 110 punten en 41ste geklasseerd of een winst van 22 plaatsen..

Inderdaad, ik ben nu opgeklommen naar de top 50.

Gezien het (te) late uur ga ik het hier bij laten. Ik wens iedereen een bijzonder rustige nacht toe en ongetwijfeld.....

Tot morgen....

22:18 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-02-05

ZONDAGAVOND...

Het is weer zondag, dus chatavond voor de bloggertjes en dus is het weer tijd om de blogroom van Lieve met een bezoekje te vereren. Je kan er ook binnen als je een blogje hebt via onderstaande link :

klik je binnen in Lieve haar blogroom

Opening omstreeks 2100 uur en hoop je daar te ontmoeten

Indien je komt : tot straks, in het andere geval een aangename week toegewenst.

21:09 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-02-05

LOTTOTREKKING dd 19-02-2005

Het weekend is ingezet....

en de zaterdag had alweer veel te weinig uurtjes....Boodschappen doen, met Katrijn naar de kliniek (scanner en foto's nemen), Stephen vertegenwoordigt zijn school op een een contactdag voor zesdejaars-leerlingen secundair onderwijs in Sint-Niklaas, bezoekjes aan ouders enerzijds, schoonmoeder anderzijds, bovendien ook nog voor wat eten zorgen..... De zaterdag was bijzonder goed gevuld.

Zoals hiervoor reeds vermeld is Katrijn vandaag terug onder de NMR-scanner geweest. Wie het toestel kent weet dat het niet het aangenaamste scanneronderzoek is....Het is een zeer lawaaierig onderzoek (de voorziene koptelefoon is echt geen overbodige luxe....) en bovendien nog zeer tijdrovend ook. Katrijn heeft toch zo'n tweeëntwintig minuten (zonder te mogen bewegen) in dat toestel gelegen (dat qua afmetingen nog zeer krap bemeten is ook...). Daarna dienden ook nog klassieke foto's genomen met beweging (gebogen, naar links draaiend, naar rechts draaiend....) Enfin we hebben daar toch een tweetal uren in die kliniek gezeten en dat op een zaterdagmiddag. Hopelijk kunnen nu de juiste conclusies getrokken worden....

Tenslotte uiteraard de lottocijfertjes van deze avond : wij hebben er hier WEERAL maar eentje juist : dus niet beter zoals ik vorige keer "blogde"....Dit is de winnende combinatie :fijne weekendverderzetting

21:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-02-05

PROBLEMEN

Maar er is een troost : 't is weekend....

Jawel beste bezoekers, het is hier sedert gisteren een beetje huilen met de pet op....Men zegt dikwijls dat God's wegen ondoorgrondelijk zijn, wel ik kan nu stellen dat de wegen van mijn PC misschien wel doorgrondelijk zijn, maar niet meer door mij (of toch voor een groot stuk niet door mij....)

Eén der komende dagen gingen de update-abonnementen van mijn Norton Antivirus evenals mijn Norton Firewall verstrijken. Door het feit dat we hier veilig willen zijn had ik als "goede huisvader" geopteerd voor een Internet Security 2005 van Symantec (= Norton). Gisterenavond begon ik dan aan de installatie ervan, maar dit had wel wat voeten in de aarde, want die installatie faalde natuurlijk. Wat ik allemaal geprobeerd en gewijzigd heb weet ikzelf niet meer maar feit was dat hij deze nacht omstreeks 2400 uur toch geïnstalleerd was en marcheerde.... alleen de Anti-spam stond te sterk en nog zo van die dingen.....

Ondertussen krijg ik hier alleen maar time-outberichten bij het opvragen van mijn e-mails....nu is natuurlijk de vraag is : is er iets met mijn anti-virus of heeft het te maken met de Pop-server waarvoor er wel een bericht te zien is dat er problemen zijn?. Deze morgen zijn de mails wel binnengekomen.....Zijn er nog mensen met dezelfde problemen.....????

Alvast bedankt voor een eventuele reactie en fijn weekend gewenst.

22:03 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-02-05

LOTTOTREKKING dd 16-02-2005

De week is weer halfweg....

Zoals dus gisteren gesteld in de posting is moeder ondetussen thuis. Uiteraard moet ze het kalmpjes an doen, wat geen probleem zou mogen zijn gezien haar leeftijd.... alleen ze heeft haar karakter een beetje tegen. Steeds weer wanneer ze zich beter voelt gaat ze haar grenzen proberen verleggen alhoewel ze veel beter zou profiteren van de goede dagen die komen : de slechte zijn op die leeftijd zijn veel talrijker dan de goede....

Ondertussen hebben we hier een beetje het tennis van onze Vlaamse heldin Kim Clijsters gevolgd op het tennistornooi Proximus Diamond Games in Antwerpen. Kim heeft haar wedstrijd tegen Petrova gewonnen (Kim won de eerste met 7-5, verloor de tweede met tie-break en won de derde sert met 6-1). Ze is bijgevolg terug en mag spreken van een geslaagde come-back

Een fijne donderdag gewenst....

21:56 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-02-05

PAS THUIS

en dus ga ik het kort houden....

Inderdaad door wat andere problemen ben ik, na mijn thuiskomst van het werk en onmiddellijk eten, een aantal andere verplichtingen gaan vervullen (o.a. paar zaken die dringend moesten gedaan worden).

Voor één keer kan ik ook eens wat goed nieuws melden : ons moeder wordt morgen ontslagen uit de kliniek en mag bijgevolg naar huis : schitterend nieuws en we zijn van het geloop naar de kliniek vanaf.

En ja, we hebben nog een goed nieuwsje in al onze miserie.... Jochen heeft alweer schitterende studieresultaten en doet echt heel hard zijn best. Hij behaalde maandcijfers van 86 %, wat gewoonweg schitterend is....

Zo moeilijk het vorig jaar ging, zo vlot gaat het nu....
Tot morgen

21:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-02-05

DE WEEK IS WEER BEGONNEN

maar het is een begin zoals elke week....

een overvolle mailbox, een uitpuilende fax en de telefoon die niet stil staat : het beeld van de klassieke maandagmorgen op ons bureauke....Maar er is één troost, het is weer voorbij voor een ganse week...

De dag was ook voor de rest goed gevuld. Omstreeks 1700 uur het bureau gelaten voor wat het was (morgen komt ook langs) en we spoedden ons onmiddellijk naar ons moeder in de kliniek. Dat mens was ook weer blij om ons te zien, alhoewel het pas van gisteren geleden was. Er is een goede evolutie in haar toestand merkbaar in die zin dat alle 'kabels" weg zijn : bijgevolg geen baxter meer en ook geen sonde meer.... Nu nog wachten tot de "blijde intrede thuis".

Ondertussen was de leerling-chauffeur (Stephen dus) samen met Katrijn naar de kliniek gekomen om mij te komen ophalen. Voor Stephen de eerste keer dat hij naar Gent gekomen is tijdens het spitsuur en blijkbaar was alles zeer goed meegevallen. Geen ongevallen, geen zware overtredingen en wat vooral belangrijk is: noch ikzelf noch Katrijn hebben enige vorm van schrik of twijfel als Stephen rijdt. Hij geeft alvast een zekere indruk, en das al een heel groot voordeel.

Voor elkeen onder U : een fijne avond en rustige nacht gewenst.

22:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-02-05

ZONDAGAVOND, BLOGROOM-AVOND

Het is weer zondag, dus chatavond voor de bloggertjes en dus is het weer tijd om de blogroom van Lieve met een bezoekje te vereren. Je kan er ook binnen als je een blogje hebt via onderstaande link :

klik je binnen in Lieve haar blogroom

Opening omstreeks 2100 uur en hoop je daar te ontmoeten

Indien je komt : tot straks, in het andere geval een aangename week toegewenst.

18:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |