31-03-05

SKYNET' MUSIC CLUB

hebben we leren kennen....

Enkele weken geleden hadden we een mailtje ontvangen van Skynet met de mededeling dat we, als ADSL-klant, tweemaandelijks recht hadden op 1000 skynet Music Club-credits waarmee men dan naar keuze muzioek kan beluisteren, een singeltje of een album kan downloaden

Vermits ikzelf daar weinig kaas van gegeten heb heb ik er Stephen bijgeroepen ten einde een handje toe te steken. En ook lijkt het in het begin een beetje warrig, het lijkt me toch gebruiksvriendelijk. Onze keuze is gevallen op een album met 29 liedjes van Natalia. Wat betekent dat we van Skynet toch een cadeautje van ongeveer 15 tot 20 euro krijgen. En als het goed is mag het ook eens gezegd worden

.Skynet : bedankt en we zien uit naar de volgende gratis credits

12:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-05

LOTTOTREKKING dd 30-03-2005

Skynetblogs zorgden weer voor miserie.....

Deze middag trachtte ik in te loggen op mijn blog maar de server was weer niet bekwaam om mijn blogje te vinden. En skynet zef : die blonk weer uit door duidelijkheid. Niets van verwittiging op de startpagina... ze zullen het nooit leren. Hebben nog maar eens gereageerd op het Skynet-forum.....

Deze voormiddag zijn we ook een nieuwe kanarie gaan halen."Sooike II" zal nu de komende jaren voor een beetje live-muziek zorgen ten huize Moerhofke Om onze goodwill te laten zien hebben we meteen gezorgd voor een spiksplinternieuwe kooi incluis schommel, drinkbakje, twee voederbakjes en een zwembadje....Nu is het aan zijn beurt.

Ondertussen is er in de loop van de avond alweer een lottotrekking en krijgen jullie binnenkort zoals steeds hier de meest recente resultaten (let vooral op de datum) :Wij gaan ons nestelen voor ons TV-toestel en proberen te supporteren voor de Rode Duivels die hun mooie prestatie van zaterdag moeten bevestigen in een land dat als voetbaldwerg moet beschouwd worden : San Marino. Wij duimen opdat onze kloeke Belgen winnen . Het is van moeten (alweer)

Aan elkeen een fijne avond gewenst.

20:14 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-03-05

EERSTE DAG VERLOF

'k had het kunnen denken....

Natuurlijk nu ik weer eens een weekje verlof genomen heb zijn de weersomstandigheden niet echt om naar huis te schrijven...en zeggen dat men dit type weer met toenemende buienkans reeds voorziet tot en met donderdag... Sommige weersvoorspellers spreken van een mooie tweede vakantieweek (maar dat is dus niet aan mij besteed....)

Gisteren hebben we (Stephen en ik) alvast een grote klus afgehandeld met name het verticuteren van het grasperk achter de woning. Niet met van die electrische machines of zo, maar heel gewoon met een handverticuteerder... Ik moet zeggen zeer goed voor de fysiek, maar slecht voor de rug ervaar ik nu. Ondertussen hadden Jochen en Ellen een vervelende klus gedaan : het verwijderen van mos en onkruid tussen de stenen rond de woning.

Deze morgen dan Katrijn naar de kiné gevoerd en vervolgens ons een beetje gespaard. Ook de tweede injectie geeft bij Katrijn blijkbaar niet het verhoopte resultaat....

11:34 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28-03-05

EEN PROBLEEM OPGELOST

dat van de blog-reacties....

blijkbaar is bij de installatie van Norton Internet Security Pack is een pop-up-blocker geactiveerd en de pop-ups op ons blogje worden geweigerd.

Blijkbaar is de reactiepagina een pop-up-scherm en door ons Blogje bij de lijst van site toe te voegen kon ik plots al de reacties van de "reageerders" toch lezen.

Met dank aan een lid van Bloggersforum...

Vele groetjes en tot morgen bij leven en welzijn.

22:10 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

SLECHT NIEUWS

van diverse fronten....

Eerst en vooral stellen we hier deze voormiddag vast dat ons altijd goed gezinde fluitende en opgewekte huisgenoot, Sooike de kanarie, zijne geest gegeven heeft. Het beestje was al enkele dagen niet 100 procent en had ruifproblemen. 't Is spijtig maar één dezer dagen moet er zeker een ander kanarietje komen kwestie van wat leven in huis te hebben.Dit kunnen we niet meer missen.

Op het blogvlak gaat het ook bijzonder moeilijk voor het ogenblik. Niet qua posten noch op het vlak van openen van Blogs, maar ik kan zelf de reacties op mijn Blogje niet lezen. Anderen plaatsen er reacties in, en kunnen ze dus openen, terwijl ik er zelf niet in geraak.....

Vraagje : wie heeft dit nog voor en wat kan ik er aan doen ????

12:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

BRONS VOOR BELGIE

Knap van onze Belgen....

Inderdaad de Belgen doen het schitterend de laatste weken op het vlak van het wielrennen. Vooral de jongeren komen sterk uit de verf met kerels als Tom Boonen, Nick Nuyens, Philippe Gilbert, Hans Van Summeren en nog een aantal anderen.

Op dit ogenblik zijn er de wereldkampioenschappen op de baan (=piste) en ook daar is er een jongere die het schitterend gedaan heeft. De Oostvlaming Iljo Keisse heeft er samen met de ervaren Matthew Gilmore een bronzen medaille behaald in het onderdeel ploegkoers. Echt wel een heel grote prestatie voor de Jonge belofte van het baanwielrennen. Terloops de wedstrijd werd gewonnen door de Britten Cavendish en Hayles en het zilver was voor het duo Stam en Slippens uit Nederland.

zo vinden ook wielerliefhebbers eens hun gading op dit Blogje.

09:20 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-03-05

PAASZONDAG VOORBIJ

en we hielden het rustig....

Na een ontspannend maar vrij vroeg ontbijt (ondanks het zomeruur waren we toch vroeg wakker) hebben we gewoon thuis genoten van een lekker chocolade-eitje, en later in de voormiddag van een lekker aperitiefje.

Deze namiddag dan even naar de ouders van luc geweest naar aanleiding van de Paaskermis in mijn geboordedorp (wordt er nog vrie levendig gevierd) en in de vooravond na een rustpauzeke van Katrijn nog naar de mama van Katrijn geweest.

Deze avond hebben we dan gechat in Lieve's Blogroom en habben ondertussen Stephen naar een Donna-fuif gebracht. radio Donnna pakt uit met een heel nieuw concept die de Donna's Dansfolies moet laten vergeten. Het noemt nu DONNA's SOIREE. Deze nacht omstreeks drie uur ga ik hem oppikken en we zullen wel zien hoe het geweest is.

Aan elkeen een leuke week (werken of vakantie) toegewenst

23:26 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-03-05

'T IS ZALIG PASEN VIEREN

Beste Bloggertjes en bezoekers...

Eerst en vooral in naam van "de Moerhofkes" wensen we jullie allen een zalig en vreugdevol Pasen toe. Hierbij een klein tekstje van Antoon Vandeputte die op een prachtige wijze voorbeelden geeft van hoe we Pasen echt zouden kunnen beleven. Ik vind het mooi....'t Is zalig Pasen vieren....
als mensen die dood waren voor elkaar weer spreken gaan
't Is zalig Pasen vieren....
als huizen die gesloten waren voor elkaar weer open gaan
't Is zalig Pasen vieren....
als mensen die afhaakten omwille van elkaar weer verder gaan
't Is zalig Pasen vieren....
als muren die gebouwd werden tussen elkaar weer neer gaan
't Is zalig Pasen vieren....
als Zijn levensverhaal steeds verder gaat
't Is zalig Pasen vieren....
als mensen die zijn verhaal
waar ook hebben aanhoord
het weten te beleven met elkaar

dit zijn de welgemeende wensen van de Moerhofkes.

23:27 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

GOEDGEVULDE ZATERDAG

dus moet je ook heel wat lezen.....

Deze morgen vrij vroeg opgestaan voor een zaterdag. Omstreeks 0730 uur waren we reeds paraat en konden we reeds genieten van de verse koffie en lekkere boterhammetjes.

Vermits er vandaag "verse goede grond" geleverd werd bij de mama van Katrijn om in haar serre te doen, hebben we omstreeks 0830 uur Stephen naar ginds gevoerd om dat mens wat te helpen. De twee kweekstroken in de serre zijn elk 1.20 bij 5.85 meter dan die moesten toch een veertig centimeter uitgegraven worden om de oude grond te verwijderen en vervolgens in de namiddag de nieuwe grond er in te voeren. En dat betekent toch zes kubieke meter grond uithalen en zes kubieke meter grond invoeren....

Ondertussen heb ik met Jochen in de voormiddag de boodschappen gedaan en zijn we voor de twee mannelijke kids een nieuwe training gaan kopen. Tevens bij chocolatier DUYSE in Stekene een ontmoeting gehad met de paasklokken want al zijn de kids nog zo groot, hun jaarlijkse paaseitjes blijven ze lusten hoor.

Deze namiddag ben ik dan ook zelf een handje gaan toesteken bij de mama van Katrijn, want met hun tweetjes komen ze er niet.... De serre was uitgegraven omstreeks 1345 uur en om 1400 uur bracht men de verse grond. We hebben dan tot omstreeks 1700 gewerkt om alles piccobello klaar te krijgen... en het is klaar binnen enekele weken kunnen we lekkere zelfgekweekte sla eten en de druivelaar zal ook extra zwaar "dragen" vermoeden we....

Ondertussen is er in de loop van de avond alweer een lottotrekking en krijgen jullie binnenkort zoals steeds hier de meest recente resultaten (let vooral op de datum) :Wij gaan ons nestelen voor ons TV-toestel en proberen te supporteren voor de Rode Duivels die "voorlopig" nog geleid worden door een nog een "Waaslander" met name Aimé Antheunis. Wij duimen opdat onze kloeke Belgen winnen tegen Bosnië : het is een must.

Aan elkeen een fijne zaterdagavond gewenst.

en vergeet niet deze nacht : twee uur wordt drie uur.

19:17 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-05

EN DE DAG EINDIGT OOK GOED

Want ook Ellen heeft een goed rapport.....

Deze avond ben ik via een oudercontact in het bezit gesteld van het rapport van Ellen. Zijzelf was er niet bij (ze was er heel gerust in) want ze was, via vrijkaarten in het bezit van Patsy, vriendin van Katrijn, naar een voorstelling van het Circus Rosemarie Malter in Lokeren. Zijzelf weet op dit ogenblik dus haar uitslag nog niet....

Wat de examenperiode betreft heeft Ellen een rapport van 83% daar waar het klasgemiddelde 67.5% bedraagt. Indien we het dagelijks werk van de tweede trimester eveneens in rekening brengen (trimester-rapport) behaalde Ellen 86% daar waar het klasgemiddelde 75 % bedraagt. Hiermee is ze de eerste van de klas. Merk het verschil op in het klasgemiddelde bij het examen en de trimester-rapporten.... Bijgevolg ook voor Ellen een dikke proficiat.
De twee oudste Moerhofkes hebben alle redenen om tevreden en fier te zijn op de studerende kroost.

Wat Katrijn betreft is het voorlopig allemaal status quo en vrij pijnlijk na de toediening deze namiddag van een epidurale injectie. Meer daarover ongetwijfeld in volgende postings.

Ongetwijfeld tot morgen

21:21 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

DAG IS GOED BEGONNEN

want Jochen's rapport is goed....

Wat zeg ik goed.... het is gewoon schitterend. Enkele postings gzeleden hadden we gezegd dat Jochen maar vijf examens had, wel hier zijn de resultaten :

- Technologie 1 : 70% klasgemiddelde 64%
- Technologie 2: 74% klasgemiddelde 66%
- Praktijk : 84% klasgemiddelde 84%
- Electriciteit : 92% klasgemiddelde 86%
- Wiskunde : 90% klasgemiddelde 80%

Jochen een dikke proficiat, je enorme inzet loont....

Als nu ook de inspuiting bij Katrijn nog helpt en Ellen haar rapport goed is, dan kan ons verlof niet meer stuk...

09:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-03-05

LAATSTE DAG IS VOORBIJ

en bijgevolg is het weekend en paasvakantie...

Het weekje zit er op en vandaag is alles eigenlijk zeer goed meegevallen. Een goed gevulde dag zorgde er voor dat mijn voornemen om te stoppen in de namiddag omstreeks 1500 uur geen doorgang kon vinden. Ik stond er op dat alles afgewerkt was voor ik in verlof vertrok.

Want inderdaad, we zijn een volle week thuis; rekening houdend met de paasvakantie van de kids heb ik de eerste week thuis genomen. Enerzijds zal het eens deugd doen om er eens een volle week de riem af te leggen, anderzijds hebben we hier wel heel wat op de planning staan. Als we al even beginnen met morgen :
- om 0830 uur : rapport afhalen van Jochen
- om 1115 uur vertrekken naar kliniek voor de dagopname (injectie) van Katrijn
-omstreeks 1700 uur terug naar huis
-om 1930 uur rapport van Ellen ophalen.

Geef toe als eerste verlofdagje kan dit tellen zeker.....Alvast een rustige nacht gewenst
en voor wie moet werken : nog even doorbijten en voor wie morgen ook thuis is : geniet er van.

20:59 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-03-05

LOTTOTREKKING dd 23-03-2005

Nog één dag werken......

En dan is er de Paasvakantie. En eerlijk is eerlijk : wij kijken er naar uit. We zijn weer aan een beetje rust toe. Ondertussen is er alweer een lottotrekking geweest en krijgen jullie binnenkort zoals steeds hier de meest recente resultaten (let vooral op de datum) :Wij zijn ondertussen naar de kiné geweest en hebben nu ook de lotto eens nagekeken : het ging bijzionder snel : een NUL over de gehele lijn. Dit had één voordeel : de controle was bijzonder vlug gebeurd ...

fijne woensdagavondverderzetting

Speciaal voor degenen die het me vroegen : inderdaad het gaat reeds heel wat beter : tegen mijne congé komt dat hier dik in orde, ik voel het.....

20:05 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-03-05

NIET ZO BEST

'k Voel me niet zo best......

Ik hoop echt dat ik toch niet ziek aan het worden ben... ben eigenlijk scheel van de hoofdpijn (net onder de schedel) en ben deze morgen wakker geworden en had quasi ogenblikkelijk een bloedneus....wat tekenen zouden kunnen zijn vanb een "kopvalling". En eigenlijk zou het mij ook niet verwonderen aangezien mijn haartjes net geknipt zijn en ik het gewaagd heb een dagje geen pet op te zetten om naar de bus te gaan....

Blijkbaar wordt de oudste der Moerhofkes een teer ventje die genoeg heeft aan een slechtgeplaatste wind om een verkoudheid te krijgen. Nuja, echt klagen mag ik ook niet want het is eigenlijk zeer lang geleden dat ik nog es een dag thuis was om medische redenen en ben dat ook niet direct van plan... Zeker niet met de paasvakantie voor de deur.

Alvast de groetjes van alle Moerhofkes en een rustige nacht toegewenst.

20:29 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-03-05

MOERHOFKE'S MAANDAG

En snel dat die ging....die maandag

Het zal een weekje zijn dat zeer snel zal voorbijgaan heb ik zo de indruk. Een eerste argument die er voor zorgt dat de week snel gaat is het feit dat de maandag, traditioneel in ons branche een zeer drukke dag, werkelijk voorbijgevlogen is. Zelfs zo snel dat ik eigenlijk een beetje tijd te kort kwam, zelfs met een prestatie van 9 u en 45 minuten....Ik moet zeggen de maandagse stapel groeit nog alle weken....

Tweede argument die de week snel zal doen voorbij gaan is het feit dat het een weekje van vier dagen is. Enerzijds is het vrijdag rapportendag en anderzijds moet Katrijn alweer om een spuit vrijdag. Bijgevolg heb ik het besluit genomen om mijn paasvakantie, die voorzien was tijdens de eerste week van de schoolvakantie, te verlengen met één dagje...

En een laatste reden waarom die week vlug zal gaan is het feit dat de lente nu wel echt in het land is en de avonden een beetje aangenamer maakt. We kunnen nu samen eens buiten wandelen en op de teak-bank plaats nemen vooraan op het aangelegde zithoekje midden het groen. Met andere woorden : toch een beetje genieten geblazen...

Wat de voetbalpronostieken betreft is er goed en slecht nieuws
Eerst het slechte nieuws. Ikzelf heb een barslechte week achter de rug met slechts 4 punten deze week en een totaal van 123 punten en een 128ste plaats in de klassering of een verlies van 8 plaatsen.
Stephen daarentegen heeft deze week 6 punten en heeft ondertussen 120 punten vergaard. Daarmee staat hij 220ste in het klassement of een winst van 42 plaatsen
Het wordt spannend tussen ons beiden.....

We wensen jullie een rustige nacht en een fijne weekverderzetting.

20:48 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |