30-06-05

EN OOK JOCHEN IS GESLAAGD

Hij kon toch niet alleen achter blijven...

Jawel beste bezoekers, ook het derde lid van onze Moerhof-familie, die dezer dagen met een rapport diende af te rekenen, heeft het schitterend gedaan. Jochen, die zoals voor een aantal onder U reeds bekend het vijfde jaar technisch onderwijs doet in de richting automechanica, is op briljante wijze geslaagd als eerste van de klas met niet minder dan 77 % als jaartotaal. Gewoonweg schitterend en onverhoopt, als je weet welke moeite Jochen vorig jaar had in de electro-mechanica. Maar Jochen is een keiharde werker en heeft werkelijk het onderste uit de kan gehaald. Een heel dikke proficiat en ook voor jou Jochen : een deugddoende vakantie gewenst.

Verder ste ik vast dat ik inderdaad heel wat misdaan heb hierboven...Tot eergisteren zei men dat het volgende week weer zomers ging worden maar ondertussen is dat al fel afgezwakt naar buien met oplaringen en 20 graden. Ik constateer tevens dat de tweede dag dat ik thuis ben ook niet droog gepasseerd is... 't is toch geen waar he dat ik zitten zweten heb in juni en ik terug zal zweten in augustus.....maar dat mijn vakantiemaandje het laat afweten. Nuja, niets aan te veranderen.

NIEUW OP DEZE BLOG

Wil je weten hoe de verkeerssituatie is op een aantal plaatsen in Vlaanderen ? je kan life de beelden volgen. Ga in de rechter kolom en klik onder de hoofdtitels van De Standaard op de rubriek 18 LIFE Camerabeelden Verkeer

22:36 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-05

LOTTOTREKKING dd 29-06-2005

Je gelooft het of je gelooft het niet....

maar het is gebeurd...het moest er eens van komen we hebben met de lotto 2,5 euro gewonnen . Voor de kenners : we hebben eindelijk weer eens drie punten, misschien de start van een nieuwe periode waarin we eens iets maar in het winnende kamp zullen staan.

Zoals steeds vinden jullie hier binnenkort de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Voor de rest is er nog het bezoek aan de pijnspecialist dat we deze middag hebben afgelegd. Zoals afgesproken zijn we definitief gaan bevestigen dat Katrijn op 03 augustus eerstkomend de proefinplanting van de ruggemergstimulatie gaat laten plaatsen. Op woensdag rond 1700 uur gaat men de inplanting doen en op vrijdag mag ze dan naar huis. Wekelijks moet ze op controle en zeer regelmatig komt iemand van de thuisverpleging op bezoek. Het gaat hierbij om speciale verpleegkundigen die zich enkel en alleen inlaten met de verzorging van patiênten die een ruggemergstimulatie laten doen....Nog een rustige zomerse avond en rustige nacht

21:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VAKANTIE

en ook al zeg ik het zelf : dik verdiend....

eigenlijk zijn het vandaag en morgen nog overuurtjes, maar per slot van rekening is het resultaat hetzelfde : we zijn thuis en mogen tot 01 augustus alle "werk-zorgen" vergeten...

Op slag is ook de weersituatie veranderd... Daar waar het tot gisteren zeer warm tot heet was spreekt men voor morgen van een maximum temperatuur van 21 graden.... nu ja het zal aangenamer zijn dan de 32 graden van vorige week. Op dit eigenste moment krijgen we hier een stortbui (onweder) te verwerken. Ik hoop dat het niet het begin is van een regenachtige juli-maand.

Wat de nabije toekomst betreft staat er morgen het afhalen van het rapport van Jochen op het programma evenals een bezoek aan de tandarts voor de mannelijke leden van het Moerhofkes-gezelschap.

Alvast tot deze avond voor een nieuwe posting met de lotto-cijfers en het resultaat van Katrijn haar bezoek aan de dokter.

17:22 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-05

RESULTAAT ELLEN OOK GEKEND

en deed ze het ook goed ???

Na het positieve nieuws van gisteren (zie de posting over Stephen hieronder) dienden we ons deze namiddag naar Sint-Laurens Campus Lyceum Wachtebeke te begeven om het eerste eindrapport van Ellen op te halen in de humaniora. Ellen had keihard gewerkt onder het jaar en was met Kerstmis en Pasen steeds met een goed examen thuis gekomen.....

Wel het is nu niet anders. Indien we enkel het examen derde trimester bekijken behaalde Ellen 82.5 % voor een klasgemiddelde van juist 70.0 %.

Indien we echter kijken op jaarbasis (dus met dagelijks werk) en voor een eerste jaar modernes is dat toch het criterium, behaalde Ellen maar liefst 86.1 % tegenover een klasgemiddelde van 75.1 %. Bijgevolg mogen we ook heel tevreden zijn van onze jongste spruit en ook zij verdient een dikke proficiat. Geniet evenzeer van een verdiend ontspannend verlof

Morgenmiddag gaan we nu met Katrijn naar de pijnkliniek om definitief ons akkoord te geven inzake het plaatsen van de electrode. Zodoende kan het voor Katrijn niet snel genoeg begin augustus zijn, in de hoop dat er nu eindelijk eens een klein beetje beterschap optreedt.

Nog een leuke avond (en voor mij is het morgen de laatste werkdag (tot 's middags))

21:01 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-06-05

RESULTAAT STEPHEN GEKEND

en hoe zou het geweest zijn.....

Wel, vandaag moest Stephen dus naar de proclamatie van de resultaten van het tweede jaar landbouw- en biotechnologie in de Katholieke Hogeschool Sint Lieven op de campus Sint-Niklaas. Zoals we reeds eerder schreven was Stephen er vrij gerust in omdat hij het idee had een schitterend jaar gehad te hebben met goede examens op het einde van de eerste semester (voor een deel der vakken was toen reeds eindexamen) en ook een zeer goede examenperiode nu op het einde van het jaar. Maar uiteraard ben je steeds benieuwd wat het uiteindelijke resultaat is.

Wel we mogen heel fier zijn op de prestaties van de Stephen. Hij heeft dit schooljaar beëindigd met grote onderscheiding en van de zeven leerklingen in de "minor landbouw" zijn er slechts vier geslaagd, wat een extraatje geeft aan zijn prestatie vinden wij....

Bij deze Stephen wensen we je een dikke proficiat en we zouden zeggen : maak er ook van je laatste jaar het allerbeste van, maar daar twijfelen we geen ogenblik aan. Geniet van een schitterende vakantie die weliswaar begint met een maandje vakantiewerk, maar ook daar weten we dat het met de volle goesting is....

En morgenavond weten we ook het resultaat van Ellen

20:37 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-06-05

ZONDAG, VRIJE DAG

en we zijn er vroeg bij....

het ziet er alweer een fijne dag uit... vooral 's morgens en 's avonds is het aangenaam tijdens deze "hittegolf". Toen ik deze morgen opstond rond 0830 uur was Katrijn reeds een uurtje wakker en met het grote verandaraam open was ons huisje helemaal opgefrist. Bovendien, wat is er aangenamer dan een ontbijt in een ochtendzonnetje met fluitende vogeltjes op de achtergrond ???

Voor de rest zijn we deze morgen bij iemand hier enkele honderden meter verder reeds de boeken gaan aankopen voor volgend schooljaar voor Ellen. Het gaat dus wel ontzettend snel. Het ene schooljaar is nog niet gedaan en we zijn hier al het volgende aan het voorbereiden.

Deze namiddag is er dan het Belgisch Kampioenschap wielrennen in de streek van LIBIN (putje van de Ardennen). Axel Merckx, één der topfavorieten doet niet mee (echtgenote is hoogzwanger), dus wordt het uitkijken naar vooral Peter Van Petghem, Tom Boonen en Nick Nuyens. Mijn persoonlijke voorkeur gaat echter naar Oostvlaming Wim Vannuffel. De laatste weken goed op dreef in het gebergte en de Ardennen is toch ook niet vlak....Definitief uitsluitsel komt er dan deze avond.

Nog een mooie zondag

10:59 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-06-05

LOTTOTRKKING dd 25-06-2005

En voor de zoveelste keer....

nul punten over de hele lijn....ne mens zou er zijne moed bij verliezen, maar ooit wordt het beter. Volgende keer beter, da's zeker.

Zoals steeds vinden jullie hier binnenkort de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Nog een rustige zomerse avond en rustige nacht

21:28 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

' T IS WEER WEEKEND

en we hebben dat verdiend.....

ook al zeggen we het zelf...maar gisteren vrijdag was een drukke en hectische dag. Zolas reeds aangekondigd stond ik er helemaal alleen voor maar zoals de klanten van GB indertijd keerden we gisterenavond tevreden terug .... naar huis. Alles was gedaan en er ligt geen "litige" zoals dat in vakjargon genoemd wordt.

Ondertussen heeft Jochen gisteren zijn eerste "officiële" werkdag in zijn jonge leven gepresteerd. Inderdaad, hij is sinds gisteren begonnen aan zijn vakantiejob. En natuurlijk Jochen is de koning te rijk. Uiteraard gaat hem om een "vakantie"-job waarbij hij gisteren kon beginnen met het opruimen van het grote werkhuis, maar anderzijds mocht hij ook reeds meesleutelen aan een "Manitou"-landbouwmachine. Je kan je zo voorstellen wat er in Jochen omgaat...

Ellen daarentegen is gisteren heel goed gaan ontspannen bij een vriendinnetje. Ze waren gepland van te gaan zwemmen in Puyenbroeck (provinciaal domein) maar ze hebben dat niet kunnen doen omdat het pas open was om 1600 uur... Dus gewoon wat gezellig spelletjes gespeelkd en gekletst zoals dat voor meisjes van die leeftijd past he....
>BR>Last but not least heeft Stephen voor het het eerst groenten geoogst uit de eigen hof (behalve sla natuurlijk, die eten we reeds drie weken uit eigen kweek). Maar deze keer werden "massaal" erwtjes geoogst en gekuist en het resultaat is dat we zes zakken hebben (a rato van portie voor 5 personen per zak) en we dus later in het jaar de erwtjes kunnen verorberen met de worteltjes die nu nog groeien... Allemaal uit eigen kweek en zonder sproeistoffen of andere preparaten.... lekker en gezond.

Beste bezoeker, een fijne zaterdag en tot vanavond met de lottocijfers

11:32 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-05

ALWEER GOED NIEUWS

en dit keer van een andere kid...Stephen is zich deze namiddag gaan aanbieden op het bedrijf waar hij in de loop van de komende vakantie gedurende 10 dagen en vervolgens tijdens de eerste drie maanden van het schooljaar, gedurende twee dagen per week, stage moet lopen. Na een stage op een landbouwbedrijf (eerste jaar), een administratie (mestbank) tijdens het tweede jaar, -koos Stephen nu voor een groot industrieel bedrijf met name Remo Frit te Verrebroek.

Hij is samen met zijn stagebegeleidster naar de leiding van het bedrijf geweest en voor de stage is alles in kannen en kruiken. Ik moet zelfs meer zeggen, men heeft Stephen aangeboden om vakantiewerk te verrichten in de loop van de maand juli. Natuurlijk heeft hij toegehapt. Enerzijds is het voordelig voor zijn portomonneeke en anderzijds leert hij het bedrijf kennen als werknemer. Dit gaat ongetwijfeld zijn voordelen hebben bij de stage waar hij tijd zal winnen aangezien hij het bedrijf reeds een beetje zal kennen.

Voor een idee van wat het bedrijf inhoudt :

klik je binnen op de site van deze firma

Ook Jochen heeft goed nieuws. Die is zich deze namiddag ook gaan aanbieden met name voor de practische afspraken van zijn vakantiejob en die mag onmiddellijk beginnen ....ik zeg wel degelijk onmiddellijk : da's dus morgen om 0745 uur is hij van de partij....Meer moet dat hier duidelijk niet zijn.

Nog een rustige zomerse avond en rustige nacht

22:34 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-05

LOTTOTREKKING DD 22-06-2005

we slaagden er niet in één balletje juist te hebben....

dus ook nu weer moeten we zeggen : 't zal voor een andere keer zijn. Bovendien kunnen we optimistisch zijn : het kan niet slechter en statistisch gezien naderen we alweer de dag dat we eens een drie zullen hebben. Het is immers alweer 16 (zestien) trekkingen geleden dat we eens drie punten hadden. Bijgevolg : volgende keer beter zeker....

Zoals steeds vinden jullie hier binnenkort de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Voor de rest is "de examenperiode" nu voor iedereen ten huize Moerhofke op het einde aan het lopen. Jochen en Ellen hebben morgen allebei hun laatste examen en kunnen reeds vanaf morgen enkele dagen genieten, hopend op een goede afloop van de examens. Zelf zijn ze er beiden van overtuigd dat alles goed gegaan is, en ik twijfel er ook niet aan. Maar toch ben ik er voorstander van om het vel van de beer niet te verkopen vooraleer hij geschoten is.....

In elk geval morgenmiddag zijn ze er allebei van af en en Jochen gaat reeds concrete afspraken maken bij het bedrijf waar hij vakantiejob mag verrichten tijdens de maand juli. Je mag drie keer raden in welke sector dit bedrijf actief is (Jochen's droom...) en vervolgens ne keer kijken.

klik je binnen op de site van deze firma

Nog een rustige zomerse avond en rustige nacht

20:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

MOET IK SCHRIK KRIJGEN ?

Bwa, dat valt misschien nog mee....

Dit las ik o.a. in de Gazet van Antwerpen, maar ook in bijna alle andere kranten wordt het vermeld :Meer treinen in overtreding
Ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen na de treinramp in Pécrot negeren opnieuw meer treinen het rode stopsein.
Dat schrijven Het Volk, Het Nieuwsblad en De Standaard woensdag. In het eerste kwartaal van dit jaar waren er 21 overtredingen, tegenover 18 in dezelfde periode in 2004. Bij een paar incidenten werd een botsing op het nippertje vermeden. Vooral jonge treinbestuurders gaan in de fout.

De treinbestuurders wijten hun onvoorzichtigheid aan de hoge werkdruk. Na de botsing in het Waalse Précot, waar 8 reizigers verongelukten, werden de opleidingen verbeterd en traden veel jonge chauffeurs in dienst. Het gebrek aan ervaring en ook de toenemende flexibiliteit eisen echter hun tol.
bron : site Gazet van Antwerpen dd 22-06-2005

PS vanwege Luc van het Moerhofke
De verklaring van de onvoorzichtigheid vind ik echt wel al te gortig....Als ik het te druk heb mag ik dus alles fout doen, welke ook het risico is....Dit kan echt niet, dan moet men de recrutering maar aanpassen of andere maatregelen nemen (meer personeel, betere spreiding, betere opleiding,...) maar ik betaal en reken op goede machinisten die VERANTWOORDELIJK hun taken ter harte nemen en geen risico nemen met mij.....

een ontspannende namiddag gewenst

13:56 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-06-05

MORGEN THUIS

en we gaan er trachten van te genieten

Aangezien ik donderdag en vrijdag moet werken (vrijdag zelfs helemaal alleen) waren de collega's volmondig akkoord dat ik morgen de week thuis in twee ging zagen. En vermits de weerman ook voor morgen nog goed weer aankondigt heb ik geen seconde getwijfeld : pakken. Wat we gehad hebben kan men niet meer afnemen.

Ondertussen heb ik op de homepage van Skynet opgemerkt dat men eindelijk de Top 60 heeft verwijderd. Ik vind dat het steeds dezelfde blogjes zijn die in de lijst figureren (alhoewel ik er zelf ook in stond) en ik vond het niet fair ten opzichte van de andere bvb beginnende bloggers .... Trouwens waar is dat eigenlijk voor nodig? Ik blog voor het plezier van bloggen en hiervoor interesseer mij enkel aan de blogjes van die mensen die ik ondertussen (alleen virtueel) heb leren kennen. Het is ondertussen een fijne bende geworden met een eigen chatsessie, een eigen forum kortom een cyber-vriendenkring. En zo wil ik het houden....

Alvast een hele leuke avond en rustige nacht gewenst.

21:05 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-06-05

EN DE AFTELLING IS BEGONNEN

De grote vakantie komt in zicht...

En als ik heel eerlijk mag zijn, ik kijk er naar uit om toch eens een weekje echt thuis te niksen... Voor de rest staan er heel wat werkjes op het programma die ik of alleen of met Stephen en/of Ellen zal opknappen. Ik denk nog maar aan het kleuren van het houtwerk, de veranda, de schuttingen (voor wie niet weet wat ik bedoel zie afbeelding). Ook het dak van de veranda moet een beurt krijgen en daarvoor rekenen we in het bijzonder op ons lichtgewicht Ellen.

Voor het overige was er vandaag weinig nieuws te rapen. Alhoewel ik er persoonlijk niet zo veel last ban gehad heb lijkt het er op dat onze spoorlijn Gent-Antwerpen de laatste weken behekst is.... Vorige week was er de zelfmoord, vandaag was er een vrachtwagen die de bovenleiding (electrische voedingskabels van treinen) meehad bij het nemen van een overweg in Sint-Niklaas.... gegarandeerd dus alles weerom in de soep. maar eerlijk is eerlijk : het zijn allemaal voorvallen waar de NMBS niets kan verweten worden.
Hopelijk is alles tegen morgenvroeg weer in orde.

Alvast een aangename zomeravond en rustige nacht

20:35 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-06-05

LOTTOTREKKING DD 18-06-2005

Wat de lotto betreft....

volharden we in de boosheid...we hebben ne keer één puntje en ne keer twee puntjes, en daar kopen we dus niets voor, maar volgende keer beter zeker.

Zoals steeds vinden jullie hier binnenkort de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Voor de rest is "operatie herstel" hier op de blog en ook binnen het Moerhofkeshuishouden volop aan het lopen....
Op den blog : werd de link hersteld naar radio Contact Waasland, de vrije radiozender waar Stehen wel eens te gast is op zondagvoormiddag, en werd ook een minichatbox geïnstalleerd in de rechterkolom : iedereen is er uiteraard welkom.
Bij de Moerhofkes thuis : werd de boiler hersteld en is er opnieuw warm water in overvloed. Indien dit nog eens gebeurd komen de mannen van Daalderop zelf es kijken, want dit is nu de tweede "aquastaat" op 13 maanden (weliswaar garantie) maar blijkbaar zou er iets ander loos kunnen zijn...

Nog een rustige zomerse avond en rustige nacht

20:18 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

WARM, WARMER, .... KOUD

en ik overdrijf niet.....

Op alle fronten wordt het hier steeds maar warmer....:
er wordt een zomerprik aangegeven op alle media met temperaturen tussen 28 en 32 graden afhankelijk welke weerman de berichtgeving doet....
De examens gaan alsmaar verder en dus het rapportmoment komt zachtjes aan ook alsmaar dichter wat de innerlijke temperatuur bij sommigen doet stijgen....
Maar hier hebben we een fenomeen : iets wat normaal alle dagen warm is, is sinds gisteren koud en niet meer warm te krijgen : inderdaad de boiler heeft de geest gegeven.... Enfin een onderdeel van het electrisch gedeelte is naar de vaantjes. Ondertussen is er een hersteller geweest en natuurlijk het betrokken onderdeel is bij hem niet in stock... geen thermostaat maar een aquastaat, wat dat beest ook moge zijn....Mits een zeer tijdelijke maar onveilige overbrugging hebben we toch effen 150 liter warm water.... Er vlug van profiteren met zijn allen...

Men heeft ons beloofd dat er vandaag echt hersteld wordt....ook hier zullen we weer maar eens afwachten...

Voor het vervolg : kom deze avond eens terug ;-)

11:27 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |