31-08-05

LOTTOTREKKING dd 31-08-2005

Niets gewonnen en niets te melden deze keer...

Zoals steeds vinden jullie hier binnenkort de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Voor de rest : niets speciaal te melden en we gaan eens buiten genieten van het mooie weer.

Voor alle scholieren : een goed schooljaar gewenst.
Wij duimen voor jullie. We wensen al onze bezoekers een rustige avond en tot morgen....

20:29 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-05

RAAR GEVOEL....

Raar gevoel inderdaad nadat ik het nieuws hoorde.....

Toen ik van het burendrama hoorde in Zelzate had ik zo een gevoel van "waar zijn mensen eigenlijk mee bezig he...". Voor wat iemand als lawaai-overlast beschouwt worden de buren in koelen bloede gewoon dood geschoten, afgeknald. Tot wat wapenbezit bij een aantal personen kan leiden... Ik vind persoonlijk dat de wapenwet eigenlijk niet streng genoeg kan zijn...
Stel U voor straks moeten we een kogelvrije vest aandoen om de haag te scheren (dat maakt ook lawaai....)

De oudste kid (Stephen) en de jongste kid (Ellen) zijn samen vertrokken naar Sint-Niklaas voor de Walburgconcerten bij te wonen met deze avond een optreden van de Vipers enerzijds en Raymond van het Groenewoud anderzijds.

Voor Ellen natuurlijk een hele belevenis want voor haar is het de eerste keer dat ze naar een concert mag gaan, weliswaar een parkconcert voor een paar uurtjes. Om 2400 uur zijn ze weer thuis....En we kennen Ellen en mogen haar vertrouwen, die blijft bij Stephen, op dat vlak zijn we er zeer gerust in....

Voor de rest blijft alles hier opperbest gaan vooral mee katrijn... Ze is nu halfweg de proefinplant (wat gaat dit vlug) en binnen twee weken wordt alles dus weer doorgeknipt en gaan we tijdelijk terug naar af....Maar daar denken we voorlopig niet aan....Alles gaat goed ten huize Moerhofke en we proberen het zo te houden. Fijne nacht gewenst..

21:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-08-05

MAANDAG VOORBIJ

en deze posting wordt er eentje zonder veel spectaculaire dingen....

Het was een werkdag zoals alle andere, alhoewel er deze week toch wel wat verandert. De collega zijn verlofmaand loopt op zijn einde en mijn mini-marathon zit er bijna op.

Dit houdt in dat ik terug regelmatiger eens een snipperdag zal kunnen nemen...Want ik moet eerlijk toegeven, het bobijntje raakt stilaan weer op. Het zijn dan ook geen gewone weken geweest de laatste vier weken. Full-time werken, organiseren voor de hospitalisatie van Katrijn, de vele consultaties ...er komt heel wat stress bij kijken en mijn recuperatie is blijkbaar ook niet verbeterd met ouder worden.

Vandaag bijvb was een heel drukke dag... ik wist deze voormiddag echt niet meer waar mijn hoofd stond. Maandag is vanouds de drukste dag van de week en er kwamen van overal problemen op me af...Nuja alles is verwerkt geraakt op één zaak na, maar die gaan we morgenvroeg vóór dag en dauw oplossen...

Voor de rest gaat alles goed ten huize Moerhofke en we wensen u allen een rustgevende maandagnacht toe.

21:45 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-05

KIDS TERUG THUIS

en zoals gezegd het was de moeite...

Ze zijn gisteren rond halfzes vertrokken naar de kust in Knokke-Heist en zijn van daaruit naar Duinbergen gewandeld. Uit ervaring weten we dat, indien het goed weer is, er een kleine overrompeling is in Knokke op de vuurwerk-avonden. Daarom is op tijd doorrijden een garantie om te kunnen parkeren en dan is na het vuurwerk een goeie wandeling terug dubbel aangenaam : de meeste drukte is weg en de wandeling op de dijk doet deugd bovendien.

Toen ze thuis kwamen gisterenavond was Ellen pompaf, ze had immers reeds geravot met een aantal kleinere kinderen op het voetbaltornooi en die dubbele wandeling in combinatie met het late uur zal er wat veel aan geweest zijn. In elk geval waren ze alle drie heel tevreden dat ze geweest waren. De winnaar van de ING-Trophy voor het vuurwerkfestival is Oostenrijk geworden. Bijgevolg zullen zij volgend jaar het festival afsluiten.

11:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-08-05

LOTTOTREKKING dd 27-08-2005

Niet gewonnen en toch winst....

Wat deze lottotrekking betreft we hebben niets gewonnen. twee keer 1 puntje is te weinig maar niet getreurd. De ondertoon verraadt inderdaad ander nieuws.

En de situatie blijft zich elke dag weer bevestigen : het gaat goed met Katrijn. Vandaag heeft ze voor het eerst sinds de rugproblemen begonnen opnieuw kunnen winkelen op zaterdag zoals ze dat vroeger deed. Ze is door de Aldi geslenterd zoals vroeger. Sinds die pijn er was in januari 2004 was het enkel rap in de kar leggen wat nodig was. Vandaag was het echt de ganse winkel doorwandelen, door alle gangen. En ze kon dit allemaal zonder pijn ...dit is echt geleden van januari vorig jaar dat ze dit nog eens kon. We blijven heel voorzichtig maar ook dit is weer een hele stap vooruit..

Deze namiddag zijn we dan naar het zaalvoetbaltornooi geweest (zie vorige posting) en hebben ons daar ook goed vermaakt. Enkele donkere Leffes gedronken en echt rustig genoten van onze zaterdagnamiddag. En nu zijn de kids op hun eentje naar Knokke om op het strand van Duinbergen te genieten van het slotgala van het vuurwerkfestival. Het is de winnaar van vorig jaar (Italië) die het vuurwerk verzorgt. De drie kids en Ellen in het bijzonder zullen genieten...

Wat de lotto betreft vinden jullie hier zoals steeds binnenkort de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)tot morgen en een rustige zaterdagavond en een leuke zondag gewenst

20:35 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-08-05

EN WEER WEEKEND

en het zal een mooi weekend worden...
Daar hebben we twee redenen voor


EERSTE REDEN

We zijn deze morgen dus naar Dokter David Logé (onze pijnspecialist) geweest voor een eertse controle na de aanvang van de proef met de neurostimulator. De dokter was zeer tevreden dat alles zo goed ging en sprak zich duidelijk uit over het feit dat de neurostimulator duidelijk een oplossing zou brengen indien de situatie zich doorzet. Er is op dit ogenblik sprake van een gemiddelde pijnvermindering met 80 procent. Katrijn dus tevreden, dokter tevreden, wij tevreden : iedereen tevreden.

TWEEDE REDEN

Morgen is er in de sporthal van SINAAI een voetbaltornooi van een zaalvoetbalploeg uit de buurt met name ZVC PCCENTERHUISJOZEF uit Sinaai. Het betreft een tornooi met tien ploegen en alles gaat door in de sporthal van Sinaai, niet zover van den Dries in Sinaai, het terrein waar Fata Morgana plaats had. De organisatie is in handen van de mensen van de club uit Sinaai en dit alles onder coördinatie van onze goede vriend Marc, inderdaad, de "Marc De Graef" van radio Contact Waasland.meer info :

Voor wie er zin in heeft : alle wegen leiden naar de sporthal in SinaaiInfo: klik hier voor de site.

23:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25-08-05

PROFICIAT....

Voor Anderlecht en Club Brugge.....

zij verdienen dus elk minimum 6.000.000 euro of 240.000.000 oude Belgische franken.....Langs de ene kant een goeie zaak voor de clubs, anderzijds.... waar is men eigenlijk mee bezig... voetbal is een echte commerciële zaak geworden.....Voor de volledigheid vinden jullie hier de volledige speelkalender van de Belgische clubs voor de komende Champions League editie 2005/2006.

1STE SPEELDAG (13-14 september)
Club Brugge - Juventus (Ita)
Chelsea (Eng) - Anderlecht

2DE SPEELDAG (27-28 september)
Bayern München (Dui) - Club Brugge
Anderlecht - Betis (Spa)

3DE SPEELDAG (18-19 oktober)
Rapid Wenen (Oos) - Club Brugge
Anderlecht - Liverpool (Eng)

4DE SPEELDAG (1-2 november)
Club Brugge - Rapid Wenen (Oos)
Liverpool (Eng) - Anderlecht

5DE SPEELDAG (22-23 november)
Juventus (Ita) - Club Brugge
Anderlecht - Chelsea (Eng)

6DE SPEELDAG (6-7 december)
Club Brugge - Bayern München (Dui)
Real Betis (Spa) - Anderlecht

Ondertussen gaan wij morgen voor de eerste keer naar Sint-Lucas op kontrole mee Katrijn en zullen we zien wat de dokter er van zegt. Hier blijft het goed gaan, alleen komt er wat last op een iets hogere plaats dan de uitgevoerde ingrepen, die volgens de pijnverpleger te wijten is aan wat vochtvorming, wat helemaal normaal is, ingevolge de inbreng van de "vreemde" lichamen....Heel normale ontwikkeling dus, waar we ons helemaal niet druk moeten in maken.

Een goeie rustige nacht gewenst en tot morgen, dan komt het weekend er weer aan....

21:41 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-08-05

LOTTOTREKKING dd 24-08-2005

De lottotrekking is één zaak, het voetbal een andere...

Woensdag en dus lottotrekking en binnenkort zoals gewoonlijk zullen de cijfertjes weeer op het blogje komen.

Zoals steeds vinden jullie hier binnenkort de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Anderzijds is het deze avond een topavond voor het Belgische voetbal. Anderlecht moet het in Praag opnemen tegen het plaatselijke Slavia Praag en vertrekt met één doelpuntje voorsprong (thuis gewonnen met 2-1). Club Brugge daarentegen neemt het thuis op Valerengen met een 1-0 achterstand die ze hebben opgelopen in hun uitwedstrijd. Het is bijgevolg duidelijk : Brugge moet winnen met minimum 2-0, 3-1, 4-2 enz.....

Voor Anderlecht is een minimum een gelijkspel wenselijk of een verlies met maximaal één doelpuntje verschil op uitzondering van 1-0.

Wij duimen voor beide Belgische ploegen en wensen jullie een rustige avond en tot morgen....

19:07 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-08-05

GEWOONWEG FANTASTISCH....

hoe er hier gereageerd wordt.....

Wij vallen hier van de ene verbazing in de andere als we zien welke de respons is de laatste postings... Het is alsof de hele bloggersgemeenschap hier zijn steun betuigt. In elk geval zeer merkwaardig en dan die kaarsjes die op de verschillende blogjes voor de verschillende zieken gebrand worden : het getuigt allemaal van een zeer innig meevoelen, wat op zich reeds een troost is. En zeggen dat we dan nog bij de "goei" zijn : er is een positieve evolutie merkbaar die niet zal leiden tot genezing (dat is zeker) maar wel naar een meer confortabel leven met opnieuw sociale contacten en het zijn precies die contacten die de laatste tijd automatisch verminderden. Wij zijn op de goeie weg, maar het zal nog veel zweet en bloed (letterlijk) kosten.

Bedankt Jolanda : klik hier om binnen te gaan..

Bedankt Lotus : klik hier om binnen te gaan..

Bedankt Fleur : klik hier om binnen te gaan.

Bedankt Aphrodite : klik hier om binnen te gaan.

Ondertussen is het morgen alweer woensdag en zagen we de week in twee....wie brengt de zaag ????

21:43 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-08-05

DE VELE STEUNBETUIGINGEN

zijn vooral voor Katrijn maar ook voor ons allen een hart onder riem...

Jet is inderdaad een heel mooi gebaar van de vele medebloggertjes en het doet deugd dat die vele mensen waar we ondertussen een weliswaar virtuele band mee hebben gesmeed zo meeleven. Heel speciaal dank hiervoor. Het vervolg van onze "story" zal hier steeds te volgen zijn, weliswaar met een aantal facetten die puur persoonlijk zijn.... maar toch trachten we jullie zo open mogelijk te laten meeleven....

zoals beloofd om jullie te bedanken hier (in willekeurige volgorde) een "bedankt"-linkje naar jullie blogs. Jullie zijn heel fijne mensen en we kunnen de andere bezoekers alleen maar aanraden ook jullie blog eens te bezoeken.

Bedankt Borriquito : klik hier om binnen te gaan.

Bedankt Willy : klik hier om binnen te gaan.

Bedankt Nadin : klik hier om binnen te gaan.

Bedankt Ada : klik hier om binnen te gaan.

Bedankt Lady en Lord: klik hier om binnen te gaan.

Bedankt Pliske en Co : klik hier om binnen te gaan.

Bedankt Kaatje : klik hier om binnen te gaan.

Bedankt Lizy : klik hier om binnen te gaan.

Bedankt Kleintje : klik hier om binnen te gaan.

een fijne dinsdag gewenst

23:02 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-08-05

ZONDAGSE BLOGCHAT.

een goede traditie......

dus moeten w die voortzetten.

Ik me klaar maken voor de zondagse ontmoeting met de bloggertje in de blogroom die opgestart is...Heb je zelf ook een blogje en wil je meedoen : gewoon aanmelden bij blog_room@hotmail.com

21:24 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-05

LOTTOTREKKING dd 20-08-2005

En het resultaat van de trekking is deze keer bijkomstig....

inderdaad jullie raden het al : we hebben op dit ogenblik eigenlijk heel wat meer aandacht aan de opvang en herstel van Katrijn. En het blijft goed gaan... niet dat er zoveel evolutie is op die paar dagen maar het goede dat er was bevestigt zich.... de neurostimulator heeft duidelijk resultaat en tot nu toe is de pijn zeer merkelijk gedaald.... We gaan niet te vroeg roepen maar toch, het geeft aan Katrijn (en ook aan de kids en mezelf) toch wat moed.

Ondertussen hebben we voor de eerste keer bezoek gekregen van de pijnverpleger. Het is immers zo dat Katrijn gedurende zes weken elke dag (ook tijdens de weekends) "verzorging, controle en begeleiding" krijgt door een gespecialiseerde verpleger die 24 uur op 24 bereikbaar is voor Katrijn en één keer per dag langs komt. Deze verpleger werkt onder leiding van de pijnspecialist . Hij heeft haar aangeleerd om haar pijndagboek bij te houden aan de hand van een pijnlat. Deze gegevens worden opgeslagen op een laptop en worden wekelijks overgemaakt aan de pijnspecialist die de stimulator geplaatst heeft en die bijgevolg steeds op de hoogte blijft van de situatie.Een knappe opvolging zoals jullie kunnen zien

Wat de lotto betreft vinden jullie hier zoals steeds binnenkort de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)tot morgen en een fijne zaterdagavond, een fijne nachtrust en een leuke zondag gewenst

19:49 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-08-05

KATRIJN IS WEER THUIS

en dat is heel goed...

Want ook al wisten we dat het maar voor even was (in het beste geval)... we mistten onze schat hier toch. Maar tot nu toe loopt alles vrij goed. uiteraard baart de wonde nog heel wat zorgen en zijn de kwetsuren van plaatsen van electrode (op de ruggegraat) en uittrede van de bekabeling (rug/ter hoogte van de zijde) nog heel ambetant .... maar dat wordt vanaf morgen overgelaten aan de goede zorgen van de pijnverpleger die nu de komende zes weken alle dagen naar huis komt....

We beperken deze keer de lengte van deze posting en gaan genieten van de avondrust en wensen jullie een fijn weekend toe.

Nu al bedankt aan allen die hun steun, wensen en woorden van moed toespraken....
Een deze dagen komt er een figuurlijke "tegenprestatie".....

22:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-08-05

HET GAAT DE GOEDE KANT OP

en daar zijn we toch heel blij mee.....

Na een wat flauwe nacht (is bijna altijd zo na een operatie) heeft Katrijn deze morgen een bloedonderzoek gekregen en werden foto's genomen om te zien of de electrode tijdens de nacht op de juiste plaats gebleven was. Rond de middag dan was er bij Katrijn wel even paniek omdat de vroegere zenuwpijnen weer de kop opstaken en een verhoging van het volume van de "pacemaker" geen zoden aan de dijk brachten.... bleek de batterij aan het einde van haar latijn te zijn. Zo'n batterij gaat 14-16 uur mee. Door deze ervaring weten we nu dat het systeem echt wel voor een verbetering zorgt.

Hoever die verbetering zal gaan wordt uiteraard afwachten maar Katrijn heeft samen met mij deze namiddag toch zowat 150-200 meter gestapt (weliswaar mee kleine stapkes) maar dat irritante en pijnlijke tintelgevoel was er niet en ook de krampen kwamen er niet.... wat op zich totch al een groot voordeel is.

Hopelijk blijft de evolutie gunstig en kan Katrijn morgen naar huis. Alvast een ontspannende avond en rustige nacht.

21:22 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-08-05

EN DE OPERATIE IS VOORBIJ

Veel kunnen we er nog niet over zeggen....

aangezien de operatie pas werd uitgevoerd omstreeks 1800 uur en Katrijn pas terug op de kamer was omstreeks 1935 uur. Ze had wel een ander gevoel in dat been en da's al geen ongunstig teken, maar voor de rest wachten we verder af.

Zoals steeds vinden jullie hier binnenkort de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Morgen gaan we op uiteraard weer op bezoek samen met de kids en dan zullen we meer weten.

Alvast een rustige avond en tot morgen....

22:33 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |