30-09-05

WIE WORDT NUMMER 80.000

Inderdaad...hij komt de 80.000ste bezoeker....

nog deze avond, of morgen... maar hij is in aantocht...

Ook al is het niet belangrijk, het is en blijft een leuk nevenverschijnsel dat er 80.000 hits waren op dit blogje. Hoeveel bezoekers dit in werkelijkheid is blijft een raadsel want eerlijk gezegd heb ik mijn twijfels bij het tellertje, maar het zal toch om en bij de 50.000 liggen. En op een periode van bijna 27 maanden betekent dit toch dat gemiddeld zowat 70-80 mensen per dag even binnenwipten om na te lezen wat we hier beleefden in het Moerhofke.

Allemaal heel erg bedankt en jullie blijven natuurlijk welgekomen.

Alvast een heel fijn weekend gewenst en probeer er van te geniete. Wij gaan dat ook proberen te doen

21:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

29-09-05

LAATSTE WERKDAG EN ANTWOORD OP VRAAG....

en daar treuren we weer nie om....

want het is ondertussen vandaag en ook de vorige dagen vrij druk geweest. Niet dat we er niet over of door konden, maar de dagen waren toch goed gevuld. bovendien wordt een mens alwxeer vol stress gepompt door die aangekondigde stakingen... Men spreekt van een staking van de socialistische vakbond op vrijdag 07-10-2005, een staking van de christelijke vakbond op maandag 10-10-2005 en een treinstaking op dinsdag 11-10-2005....ziet er dus niet goed uit.....

Voor de rest is de opvallende vraag van Fanny, die het niet begrijpt dat Katrijn zo lang moet wachten voor een oplossing....
Wel Fanny, het is zo dat eerst een proefstimulatie uitgevoerd wordt om te zien of Katrijn wel baat heeft bij een neurostimulator. Dit moet nu op basis van een zeer uitgebreid dossier (drie fazen) goedgekeurd worden door een adviserend geneesheer van het RIZIV, gezien de kostprijs van de ingreep en het apparaat. En blijkbaar heeft dit dus allemaal een beetje tijd nodig. Bovendien moet men, na de positieve beslissing nog rekening houden met een veertien dagen vooraleer de operatie echt kan doorgaan : voorbereidend onderzoek van bloed, hart, longen ed... plus moet er een gaatje zijn in de agenda van de chirurg.... Zodoende Fanny, is er dus een wachttijd die echt wel heel lang duurt.

Tot morgen en slaap lekker

22:23 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-09-05

 LOTTOTREKKING dd 28-09-2005

Inderdaad, alweer woensdagavond...Hier zijn we weer.....

want ook deze keer kwamen de lottocijfers enkele ogenblikken geleden uit de trommel gerold. Wat het geworden is : wel weer niets dus hé, twee keer één puntje.....
Hier vinden jullie zoals steeds de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.
(let wel op de datum)Voor de rest wil woensdagavond ook nu weer zeggen voetbalavond. En het is alweer een wedstrijd van het hoogste belang. Anderlecht ontvangt thuis Betis Sevilla en heeft geen keuze : deze wedstrijd moet gewonnen worden. En aangezien het Europees voetbal is duimen we deze keer als Brugge-supporter ook voor Anderlecht. Belgische ploegen voor alles....

Nog een aangename woensdagavond en rustige nacht gewenst vanwege alle moerhof-bewoners

20:22 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-09-05

IS ER DE KENTERING ?

Deze avond is er alweer Champions League....

en als Club-Brugge-supporter zouden we realistisch moeten zijn en zeggen dat er, zeker in de huidige omstandigheden niet veel te rapen zal vallen. Inderdaad, in deze moeilijke periode moet Club Brugge vanavond de wei op in Munchen tegen de Duitse topclub Bayern Munchen in een nieuw stadion (zie afbeelding) en voor maar liefst 65000 toeschouwers. Heimelijk hopen we op een gelijkspel (tegen beter weten in), een supporter moet immers steeds achter de ploeg blijven staan.

Voor de rest is de dag hier vlot verlopen (voor mij toch). Door het feit dat ik noch vrijdag, noch maandag gaan werken ben had ik dus vrij veel te lezen....En hierdoor is de dag voorbijgevlogen. Katrijn daarentegen blijft aftellen en voor haar kunnen de uren niet snel genoeg gaan, maar ze gaan o zo traag. Je kan de situatie echt vergelijken met een kind dat een speelgoedje gekregen heeft en dat men terug heeft afgenomen met de belofte dat Sinterklaas dat gaat brengen.... Alleen hopen we dat tegen Sinterklaas alles reeds lang voorbij is.

Voor de voetballiefhebbers een sportieve avond toegewenst en voor alle anderen ook een fijne avond gewenst.

20:36 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-09-05

EINDE VAN HET WEEKEND
Jaja, een dagske bijgenomen en er ook van genoten....

En het was een dag met vooral in de voormiddag veel activiteit.. Het was immers zo dat de mensen van Miniflat-veranda's een onderhoudsbeurt komen doen zijn op onze vraag. De veranda staat er nu 12 jaar en deze zomer (of hoe noemt men dat seizoen nu weer tussen 21 juni en 21 september ??) hadden we na een stortbui enkele druppeltjes water binnen. Waarschijnlijk te wijten aan wat vuil dat tussen de dakrubbers zat. Maar aangezien ze er twaalf jaar staat nemen we geen enkel risico, we hebben alle rubbers laten vervangen. En ik moet zeggen, ere wie ere toekomt, die mannen hebben dat zeer goed en zeer vlug gedaan. Begonnen rond 0900 uur deze morgen en omstreeks de middag was alles in kannen en kruiken.... Knap werk.

Voor de rest ben, ik deze namiddag al een beetje aan het plannen geweest waar de kids en ik volgende zondag (02 oktober 2005) naartoe gaan naar aanleiding van openbedrijvendag. Er zal voor elk wat wils inzittten. Stephen kiest in elk geval voor het bezoek aan mengvoederbedrijf BAERT in Zele, mijn keuze gaat naar BRUGGEMAN in Gent, bedrijf waar jenever en whisky gestookt wordt (met degustatie uiteraard). Voor wie meer wil over weten betreffende ALLE deelnemende bedrijven :

klik hier voor de site van openbedrijvendag .

Aan elkéén een rustige nacht en bij leven en welzijn : tot morgen

21:22 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-09-05

SPORTIEVE GEVOELENS

Van het ene uiterste in het andere...

Zo moet ik mijn eigen gevoelens omschrijven aangaande de belangrijke sportgebeurtenissen van dit weekeinde.

Op zaterdagavond lijkt het alsof onze favoriete ploeg, met name Club Brugge (maar trouwe bezoekers weten dit al), de kelk tot op de bodem moeten ledigen... De laatste weken is er niets dat nog draait bij onze favoriete ploeg, er zijn heel wat gekwetsten, men kan niet scoren kortom : het gaat heeel slecht met onze favorieten...en ook liggen winst en verlies heel dicht bij elkaar, de laatste weken wordt te veel verloren. Hopelijk steekt iedereen een tandje bij, zodat de dip snel overwonnen wordt.

Op zondagavond dan zijn we heel fier te kunnen pronken met "Belg" Tom Boonen, de man die er deze namiddag heeft voor gezorgd dat de jarige bondscoach José De Cauwer vandaag voor de eerste keer in 10 jaar kon pronken met een wereldkampioen. Het is inderdaad op een indrukwekkende wijze nationale Tom de sprint won van een leidende groep waarbij langs geen kanten een Mc Ewan of een Pettachi te zien waren. Ook de rest van de nationale poeg deed zeer goed werk in dienst van Tom. Opmerkelijk bij het bekijken van de top 10 : quasi geen enkele bekende naam is terug te vinden op uitzondering van Valverde.

Een dikke proficiat aan Tom Boonen en alle andere leden van de nationale ploeg.

De uitslag
1.T.BOONEN 273 km in 6u26'10"
2.A.Valverde (Spa)
3.A.Geslin (Fra)
4.M.Ljungqvist (Zwe)
5.M.Fischer (Bra)
6.J.Piil (Den)
7.A.Kolobnev (Rus)
8.A.Klier (Dui)
9.J.Dean (NZe)
10.M.Elmiger (Zwi)

Voor de bloggertjes : tot deze avond in de blogroom...

17:59 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-09-05

LOTTOTREKKING dd 24-09-2005

We kunnen onszelf troosten.........

We hebben weer gene prijs, maar niemand is winnaar in rang één....dus niemand heeft de grote prijs.

Hier vinden jullie zoals steeds de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.
(let wel op de datum)Rustige zaterdagavond en prettige zondag.

22:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

OM SCHRIK VAN TE KRIJGEN

Is dit nu de realiteit of science-fiction ???

Bij het lezen van "DE MORGEN" deze morgen, viel ik op een artikel met betrekking tot de vogelgriep die mogelijk in opmars is...De gevolgen van een doorbraak in het Westen zouden blijkbaar catastrofaal zijn. In Groot-Brittanië is er reeds een gedetailleerde studie, hier kijkt men waarschijnlijk de kat uit de boom ....Voor wie geïnteresseerd is, je kan het artikel lezen door te klikken op de volgende link :

klik hier voor artikel in de morgen over vogelgriep .

Denk er alvast niet te veel aan en een aangename zaterdag gewenst...

11:10 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-09-05

VRIJDAG, EEN VRIJE DAG...

maar wel een drukke dag, da's zeker....

Alles begon reeds deze morgen. Na uiteraard wat langer geslapen te hebben en een rustig ontbijt begonnen we omstreeks 0915 uur met het doen van alle boodschappen. Normaal een zaterdagse gebeurtenis, maar aangezien de jongens morgen de auto nodig hebben voor de Werktuigendagen in Oudenaarde, dienden we vandaag alles in huis te halen

Daarna dienden we er voor te zorgen dat we om 1110 uur in de Volkskliniek waren bij de pijnarts, Dokter Logé. Eerst en vooral diende het laatste luik van het dossier in orde gebracht te worden en anderzijds dienden de laatste hechtingen nog verwijderd te worden. Indien we nu nog een arts zien in Gent voor de problematiek van Katrijn is het om de definitieve plaatsing uit te voeren.... de klok tikt dus.....

Nadien, na een beetje middageten, kwam Stijn, één der pijnverpleegkundigen. Die deed uiteraard zijn dagdgelijkse verplichtingen en nam afscheid met de mededeling dat het morgen de laatste keer was dat hij kwam. Ook zij komen terug op het ogenblik dat de definitieve implantatie uitgevoerd is.

Ondertussen waaien alle moerhof-kids hier terug binnen :
Jochen : is net terug van de driedaagse in Barvaux en het is bijzonder goed meegevallen (gelukkig)....
Ellen is terug thuis na een ontmoetingsdag met de leerlingen van haar leejaar in o.a. het Cultureel centrum van Wachtebeke...
Stephen is terug thuis gekomen van zijn eerste schoolnamiddag : afhalen van boeken en practische regelingen.

Mag ik jullie nu reeds een prachtig en rustgevend weekend toewensen... Een dezer uren breng ik alle favoriete blogjes een bezoekje...

17:05 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-09-05

LOTTOTREKKING DD 21-09-2005

Hier zijn we weer.....

want ook deze keer zijn de lottoxcijfertjes te voorschijn gekomen, maar alweer zonder geldgewin voor de Moerhof-bewoners.

Voor de rest moeten we zeggen dat alles vrij goed loopt : Stephen zijn onthaaldag is vlot verlopen, Jochen is goed vertrokken op driedaagse en Ellen heeft de eerste dansles van het nieuwe seizoen goed doorstaan. Met Katrijn : status quo.... maar verbetering is hier niet dadelijk te verwachten.

Nog een aangename woensdagavond en een prettige donderdag gewenst (voor mij de laatste vóór het weekend).

22:09 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-09-05

ENKELE DAGEN AFWEZIG, MAAR WE ZIJN TERUG

Want voor één keer zijn we eens twee dagen overgeslagen....

Niet dat we het beu waren, verre van zelfs, maar de moeite en de omstandigheden hebben er voor gezorgd dat het surf- en bloggedrag op een laag pitje stonden. Het is immers zo dat het eigenlijk njiet zo goed gaat met Katrijn.... ze heeft enorm veel pijn, kan zeer weinig doen en heeft enorm veel last van krampen.

Zondag hebben we in eerste instantie genoten van een voetbalwedstrijdop TV (Beveren-Club Brugge), terwijl we nadien een bezoekje brachten aan de Blogroom, alhoewel het daar bijzonder stil was ....Enkel Donderke was aanwezig. Nadien zijn we heel rustig in het bedje gekropen.

Maandag daarentegen was bibi bijzonder moe en ben ik in slaap gevallen voor de televisie. Ik had wel zin om wat bij te lezen maar posten zat er niet in. Dus nog een dag overgeslagen.... Maar nu zijn we er dus terug.

Jochen vertrekt morgen naar BARVAUX om er zowel sportieve als avontuurlijke evenementen te doen tijdens een driedaagse. Ze overnachten er met zijn allen op een camping in tenten (brrrr, met die koude nachten) en het is de bedoeling de ploeeggoest en de teamspirit aan te scherpen... Op zich misschien een goed initiatief, maar Jochen zelf heeft er niet veel zin in .... Hij houdt immers niet van het vele rotsklimmen, kajakken en andere commandobruggen...

Stephen daarentegen gaat morgen instaan voor de opvang van de eerstejaars landbouw- en biotechnologie samen met een collega-derdejaarstudente. Zij zullen de nieuwe leerlingen de weg wijzen op de campus, ze uitleggen welke de gewoontes en de afspraken zijn en dergelijke zaken meer. In zekere zin gaan enkele derdejaars dus het peterschap van de eerstejaars op zich nemen....

Mag ik jullie allen een rustige nacht toewensen evenals een leuke woensdag ?

20:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-09-05

LOTTOTREKKING dd 17-09-2005

Inderdaad , hier zijn ze weer.........

We hebben weer gene prijs, maar steunden toch de goede werken van de Nationale Loterij

Rustige zaterdagavond en prettige zondag.

20:27 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

VERRAST EN TOCH WEER NIET

Want de solidariteit onder de bloggers is zeer groot......

Gisteren plaatste ik in een posting en op het forum van blog-tips een oproep om aan een scriptje van een aftelklokje te geraken in het kader van de implantatie die zal gebeuren bij Katrijn.

Op dit ogenblik, minder dan 24 uur na de oproep zit ik reeds met vier scriptjes die elk eaan een bepaalde behoefte beantwoorden. sommige van die scriptjes zijn gewoon zo bruikbaar, anderen snap ik helemaal niet (ben niet zo onderlegd in die dingen).

In elk geval, ik heb gekozen voor de aftelklok van een bloggertje wiens linkje hier helemaal onderaan ziet heen en terug schuiven


Voor wie er interesse in heeft : bovenaan in de linkerkolom loopt de aftelling (geschat op 03-11-2005).Bezoek mijn "sponsor" : klik hier voor haar Blogje.

17:48 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-09-05

EN DE PROBLEMEN KOMEN TERUG...

en dat hadden we ook wel verwacht....

Nuja men verwacht het wel , maar stilletjes hoopten we toch dat er misschien, ingevolge de verhoogde mobiliteit, enige verbetering zou geweest zijn.... Niets is minder waar.
Katrijn heeft bijzonder veel last van krampen die vooral haar grote teen en onderaan de voet toeslaan, en dit was nu net iets wat gedurende die vier weken nooit meer opgetreden was...En in vergelijking met vóór de neurostimulatie lijkt het er op dat de krampen nog erger zijn en moeilijker weg te masseren zijn....

Ondertussen kunnen we er 48 uurtjes aftrekken en moeten we nog minimum 1128 uurtjes aftellen, waarbij er zijn die vlug gaan, maar andere die duidelijk zeer lang duren. Trouwens kan iemand mij een scriptje aan de hand doen dat een aftelsysteem inhoudt naar de grote dag voor Katrijn....Vragen staat vrij, antwoorden nog veel meer....alvast bedankt daarvoor.

Aan iedereen een fijn weekend gewenst....

21:12 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-09-05

LOTTOTREKKING dd 14-09-2005

We zijn triestig bij de Moerhofkes.....

Want ook op deze troosteloze dag, waarop Katrijn haar neurostimulator buiten werking werd gesteld, zijn er geen lottocentjes voor ons weggelegd.
Indien we uitgaan van zeven weken van zeven dagen van 24 uren moeten we nog minimum 1176 uren wachten voor de plaatsing van de definitieve neurostimulator. Op deze site zullen we regelmatig mee aftellen met Katrijn. by the way wij hebben twee puntjes , net niet genoeg .... en een leuke woensdagavond gewenst en duimen voor de Club uit Brugge he.

20:40 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |