31-10-05

OPHOKKEN IS DE BOODSCHAP

en dat zal dus het werkwoord worden voor de komende dagen en weken

We zitten hier ten huize Moerhofke met 4 kippen en een haan, een ideaal om de groenten- en fruitafvalberg tot een strikt minimum te beperken. We hoorden links en rechts van een ophokplicht voor pluimvee in risicogebieden, niet alleeen voor de professionele kweker maar ook voor alle particulieren.

Na consultatie van de website van het voedselagentschap, blijkt dat wij op 100 meter na, nog juist in een ophokkring zitten.... Stel U voor onze vijf dieren dienen dag in dag uit op hok te blijven, terwijl de duizend bosduiven die in het bosje zitten, de vrije vlucht hebben. Bovendien wordt het voor de trekvogels niet eenvoudiger : bij ons kunnen ze ongedwongen overvliegen en hun gevoeg doen, de kippen van de Moerhofkes zitten toch op stok, maar 100 meter verder kan de ramp uitbreken, daar lopen de kippetjes nog rond...Pittig detail : het blijkt vooral een Vlaams probleem te zijn...in Wallonië is er alweer veel minder risico. Niet te doen toch die Belgische wetgevers.....

Voor wie ook wil kijken , hier is de URL van de betrokken site : Klik hier (ge moet wel wat tijd hebben... zeer traag..)

Voor de rest hebben we hier een aangenaam weekend achter de rug met o.a. een verjaarsdagsfeestje voor de Stephen dat zeer vlug voorbijgegaan is, wat er op wijst dat het aangenaam was. Verder maken we vandaag een brug naar het Allerheiligen van morgen en zijn we ook op Allerzielen thuis.

Tot in de loop van de dag nog eens....

08:27 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ophokken hopelijk worden de kippen niet gestressd......
een tok-tok-tok.toooook-tok
aan de kippen.

Gepost door: Ada | 31-10-05

de oplossing is dus simpel ge word gewoon kippenherder en wandelt met uw kiekens 100 meter verder hé:) niet achter derny"s aub:-)

Gepost door: willy | 31-10-05

De commentaren zijn gesloten.