30-11-05

 ALWEER TWEE DAGEN NIET GEPOST....

Maar voor het ogenblik kom ik tijd te kort.... ....

Reden waarom we nu eerst en vooral een kleine posting plaatsen want er gaat hier echt niets verkeerds met niemand van de Moerhofkes, integendeel. Katrijn is gisteren echt begonnen met de functionele revalidatie en dit was echt geen lachertje, bij zoverre dat onze doorzetter, want dat is Katrijn echt wel, eigenlijk een klein beetje teveel heeft gedaan voor de eerste keer. Het fietsen op de hometrainer was er echt wel te veel aan.

Voor de rest is de toestand met mijn moeder onveranderd en brengen wij die dus ook uasi dagelijks een bezoekje, want dat verdient ze echt wel.

Voor Stephen breekt er een heel drukke week aan. Volgende week is het landbouwsalon op de Heysel (AGRIBEX) in Brussel en de mannelijke leden uit hun klasgroep gaan met zijn allen als stage een stand bemannen als verkopers. Hiertoe dienen zij vrijdag eerstkomende een dag opleiding te volgen en dan de week nadien dus alle dagen Heysel aanwezig te zijn....Wordt echt wel spannend voor hem.

We wensen jullie allemaal een fijne woensdag toe en voor deze avond wens ik jullie een dikke lotto toe...(voor wie meedoet)

07:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-11-05

WEEKEND ZIT ER OP

En het was vooral een heel relax weekend ....

Wat we vooral onthouden hebben van dit weekend is natuurlijk eerst en vooral de winterse toestanden, maar ook nog een aantal andere zaken waren opmerkelijk. We gaan ze in deze posting opsommen in de volgorde waarin ik er aan denk, maar als sommige zaken niet duidelijk zijn, trek het U niet aan.... diegenen die het moet snappen weten het wel....

Leven we in een ontwikkeld land ? ik zou het niet weten maar zowel België, Nederland als Duitsland zijn duidelijk niet opgewassen tegen een plotse weersomstuit met 5-10 cm sneeuw op één nacht....

We gingen bij de Sint die op bezoek was bij de bakkerij Thyssen op Koewacht en de man zag er piekfijn uit... Baard mooi getrimd en met zijn beste kleren aan... Ook de Zwarte piet was piekfijn... We hebben gisteren ook de Sint in zijn ouderwetse kleren en met een voorbijgestreefde baardsnit ergens gezien ....Niet om aan te zien

We gingen kijken naar het zaalvoetbal in de sporthal van Sinaai. Onze favoriete ploeg heeft op zijn zachtst gezegd reeds betere matchen gespeeld. Als wij gaan kijken loopt het telkens weer verkeerd.... We blijven misschien beter thuis ....Niet getreurd Marc en Anje, we komen tot ze winnen...;-)

We gingen deze namiddag biljarten. Het was een vijftiental jaren geleden dat ik dat nog eens deed en één ding mag heel duidelijk zijn...Zowel ik als wie met en tegen mij speelde heeft nog veel training nodig. Ofwel scheelde er iets mee die biljartballen, biljartkeu's of biljarttafel....

Last but not least : Katrijn hield goed stand...en dat doet deugd. Ze heeft samen met ons alle activiteiten meegedaan. ze was natuurlijk wel bijzonder moe maar het was al een heel succes dat ze alles kon meedoen zonder pijn. Voor zaken waarbij lange afstanden moeten gedaan worden zal een rolstoel voorlopig nodig blijven, maar ze is zeker al van de pijn verlost en das al een heel verschil.

Voor mij wordt het waarschijnlijk een hele week werken en das een tijdje geleden... We wensen jullie allemaal een fijne week toe en
laat ze beginnen met een aangename en vooral rustige nacht

22:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

26-11-05

WINTERSE ZATERDAG

Da's het minste wat we kunnen zeggen...

Alhoewel we gisteren reeds mededeelden dat het hier wel heel erg aan het sneeuwen was, moeten we zeggen dat het toch nog buiten elke verhouding was als we deze morgen opstonden. Zoals voorspeld konden we dus inderdaad de sneeuwschop bovenhalen om de 7 cm sneeuw te ruimen die er hier gevallen was.En toch sommige anderen, hier niet ver vandaan, zijn er veel erger aan toe. In Hulst was er deze namiddag veel te doen om opvang te vinden voor zo maar eventjes 28.000 gezinnen (afgerond een kleine 100000 personen). In het Waasland zocht men naar alle mogelijke ruimtes die konden verwarmd worden om gezinnen in onder te brengen. Niet eeenvoudig als men weet dat ook hier serieuze stroompannes aanwezig waren. Groot Sint-Niklaas zat zonder stroom tussen 1100 uur en 1530 uur.
Gelukkig zou op basis van de laatste berichten de stroom hersteld zijn...

Ondertussen vinden jullie hier zoals steeds de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.
(let wel op de datum)Deze avond zijn we gaan supporteren voor de minivoetbalploeg van onze vriend Marc, met nefast gevolg. Ze gingen de boot in met 4-9 tegen een ploeg die technisch eigenlijk wel veel sterker was.... geen schande om te verliezen van een ploeg die beter was. Volgende week beter he mannen. Maar het was een aangename avond met een aantal donkere trappisten die ons welgevallen zijn. Ook Katrijn was mee en heeft genoten : Meer moet dat niet zijn, zeker als we der bij vertellen dat alles ging zonder pijn...

Beste bezoeker : een fijne weekendverderzetting gewenst

22:01 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-11-05

SLECHT EN GOED NIEUWS

Maar het goede nieuws stemt ons vooral heel geluukig ....

Maar we beginnen met het slechte nieuws. Gisteren werd er door de moerhofkes NIET gepost, en dat had zo zijn reden. Ingevolge een val enkele weken geleden is de mama van Luc gisteren gehospitaliseerd met een ingedeukte derde lendenwervel. Alweer gelukkig een "mechaniek" probleem en geen ernstige ziekte, maar anderzijds een heel pijnlijk geval waarmee ze nu eindelijk toch verderop gegaan is. Resultaat is dat ze gedurende één week voor alles in bed moet blijven eten, wassen, slapen, rusten... alleen een toiletbeurt mag uit bed...Het noodlot blijft eigenlijk dus wel een beetje toeslaan vinden wij hier....

Maar we hebben dus ook goed nieuws en eigenlijk heel goed nieuws zelfs. Katrijn heeft de neurostimulatie laten bijregelen en die is op dit ogenblik perfect. Eerst en vooral wordt de onderrug nu gestimuleerd en is de "minieme maar overbodige stimulatie" in het rechterbeen weggenomen. Ook werd de neurostimulatie nu cyclisch ingesteld : 15 seconden stimulatie en 15 seconden niet (maar gedurende deze laatste periode wordt toch stimulatie aangevoeld). Dit zal de batterij gevoelig sparen.Dus op dat vlak zijn we al zeer tevreden Bovendien kan op aanraden van de pijnspecialist nu ook weer aangevangen worden met de kinésiterapie ten einde de spieren die bijna twee jaren buiten strijd zijn, terug op eing peil te brengen. Met andere woorden, nu begint de echte functionele revalidatie, wat voor Katrijn wel wat bloed, zweet en tranen zal kosten...Maar onze schat is een doorzetter, dus ook dat komt wel in orde. We hebben als leuze : niet forceren , elke stap vooruit is een verbetering.

Ondertussen kunnen we stellen dat het hier vrij hard aan het sneeuwen is op dit moment (2215 uur) en dat de sneeuw blijft liggen. Dus het wordt een winters weekend en we weten ongetwijfeld wat gedaan morgenvroeg (zie afbeelding)

In elk geval een rustige avond gewenst en vooral een heel fijn en ontspannend weekend.

22:33 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-11-05

LOTTOTREKKING dd 23-11-2005

enzoals gewoonlijk.... ook nu niets.......

We zijn er in geslaagd twee keer één puntje te vergaren.. en ook het reservegetal is juist, da's dus niet goed he.... Maar 'tis al beter dan de vorige keer waar we twee keer niks hadden.... We zitten alweer in stijgende lijn. Hoe lang gaat dat duren..

Hier vinden jullie zoals steeds de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.
(let wel op de datum)Verder kan kijk ik reeds uit naar morgen, mijn laatste werkdag van de week. Vrijdag gaan we immers op controle met Katrijn naar de pijnkliniek. Ondertussen kunnen we hopelijk deze avond weer genieten van een aangenaam potje voetbal warbij we, als goede Belgen, supporteren voor paars-wit uit Anderlecht die het thuis opnemen tegen Chelsea. Komt er eindelijk een einde aan de reeks verlieswedstrijden in de Champions League vaoor Anderlecht ?

Aan elkeen een rustige nacht en een aangename donderdag gewenst

20:36 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-11-05

EEN DAGJE OVERGESLAGEN

Maar niets aan de hand hoor....

Het was gisteren een heel drukke dag geweest en ondergetekende kroop na het eten lekker knus in de zetel. Bovendien was het echt spannend op televisie... reeksen als Familie en Spoed zijn echt niet aan mij besteed... dus was Bibi in slaap gevallen en werd terug wakker omstreeks 2215 uur, echt geen uur om nog te beginnen bloggen.

Vandaag is dat risico er niet... nu moet ik eerst bloggen want voor wie mij kent, die weet het al : Wittekerke zal moeten opgenomen worden op de video, want onze favorietjes in het voetbal, de blauwzwarten van Club Brugge nemen het op tegen de miljardenploeg uit Turijn : Juventus. De wedstrijd gaat door in Turijn en onze ploeg maakt in theorie geen enkele kans. maar dat is nu éénmaal voetbal alles is mogelijk. Alhoewel toegegeven, nu ben ik toch wel heeeeel erg optimistisch.

In elk geval een sportieve avond gewenst en hopelijk duimen jullie met ons mee.

20:25 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-11-05

ZONDAGAVOND BLOGCHAT-AVOND

Onze wekelijkse afspraak met de bloggers....

wil je er ook bij zijn als blogger ? We chatten via msn en steek blog_room@hotmail.com bij je contactpersonen....We zijn er elke zondag vanaf 2100 uur.....

Hoe meer zielen , hoe meer vreugd.... en vreugd is er elke week

17:57 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-11-05

LOTTOTREKKING dd 19-11-2005

De cijfertjes komen er weer aan.......

Op het ogenblik van de posting stonden ze er nog niet op, maar ik weet al dat we niets gewonnen hebben... maar treuren doen we hier niet om ... Er zijn andere zaken in de wereld waar meer om te treuren valt.

Hier vinden jullie zoals steeds de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.
(let wel op de datum)Ander nieuws op deze blog is dat we de linker- en rechterkolom een beetje opgekuist hebben bvb linkjes naar blogs die niet meer actief waren werden geweerd, de aftelling werd gewijzigd naar een aftelling naar eindejaar en ook de vraag om ons te kiezen bij "TOP-bliogs" is verdwenen...Voorlopig komt niets in de plaats maar we zijn op zoek naar andere interessante dingen...

Er is ook nog vrij goed nieuws van Katrijn : de draadjes in de rug zijn ook verwijderd en morgen komt de thuisverpleger voor het laatst langs. Vandaag is Katrijn voor het eerst ook eens het huis uitgeweest met name naar de ouders van Luc, en het viel echt waar heel goed mee... Eén zaak is zeker : het been is zeer goed op vlak van pijn, de stimulatie werkt zeer goed en zal nog verbeteren vrijdag na de consultatie waar lichtjes zal bijgeregeld worden. Nu enkel wachten op het zakken van het "bakje" en op de revalidatie waarbij Katrijn zeker een beetje sterker moet worden...Maar da's toekomstmuziek.

Aan elkeen een rustige nacht en een zeer aangename zondag.

20:34 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-11-05

STEPHEN's DRUKKE WEEK

Echt niet te onderschatten...

Deze posting is integraal gewijd aan de oudste kid van de moerhofkes, de Stephen. Hij is student in zijn laatste jaar graduaat landbouw- en biotechnologie en doet dat zeer goed. Voor degenen die iets minder lang dit blogje bezoeken : Het eerste jaar hogeschool werd afgesloten met grootste onderscheiding, het tweede jaar met grote onderscheiding.

Het derde jaar is dus een eindjaar en de school doet echt heel wat inspanningen om hun eindejaars te introduceren en kennis te laten maken met de praktijk en de industrie. Aangezien Stephen gekozen heeft voor de minor Landbouw is het dan vooral gericht op de landbouw en de agro-industrie. alhoewel de landbouwsector in een dal zit en de familiale bedrijven over geen opvolging meer beschikken is de agro-industrie in ons land nog steeds zeer sterk vertegenwoordigd. Deze sector kan toekomstkansen bieden voor Stephen.

Om jullie een beeld te geven vinden jullie hier een overzicht van de activiteiten die Stephen deze week heeft ontwikkeld :

Maandag 14-11 : Stage op zijn stageplaats bij het aardappelverwerkingsbedrijf "Van Remoortel" te Verrebroek.
Dinsdag 15-11 : werken aan het project dat Stephen opgelegd kreeg.
Woensdag 16-11 : Boerenbonddag te Westmalle met verschiollende workshops.
Donderdag 17-11 : Gewone lesdag.
Vrijdag 18-11 : Studiereis naar bedrijven te Geel en Bocholt.

en zo zal zijn week ook weer zeer goed gevuld zijn rekening houdend met de te maken verslagen.... en het studiewerk dat moet verricht worden....Maar hij is gemotiveerd .... en dat doet veel he

Tot morgen en.... slaap zacht.

22:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-11-05

LOTTOTREKKING dd 16-11-2005

en voor wie er moest aan twijfelen.......

We hebben weer eens niets gewonnen. We zijn er in geslaagd alleen het reservegetal juist te hebben. De ervaring leert me dat het volgende zaterdag beter zal zijn... veel slechter kan ook niet.

Hier vinden jullie zoals steeds de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.
(let wel op de datum)Verder kan ik jullie, als nieuws vers van de pers, mededelen dat onze nationale beloftenploeg voetbal zich verrassend NIET heeft weten te plaatsen tegen Oekraïne voor het Europees Kampioenschap. Nadat het nog 1-1 stond op 8 minuten voor het einde, verloren ze de wedstrijd die in Lokeren gespeeld werd met 1-3. De match in Oekraïne hadden ze nochtans gewonnen met 2-3. NIET TE BEGRIJPEN

Aan elkeen een rustige nacht en een aangename dag gewenst

22:43 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

IK HEB VERLOF GEPAKT....

een blinde kan het weeral zien....

Het was eigenlijk lang geleden dat ik nog eens echt verlof genomen had, meestal was het om naar dokters, ziekenhuizen of andere medische specialisten te rijden met Katrijn. Nu ik dacht om nog eens te kunnen genieten van een late herfstwandeling, doet dat hier niet anders dan een hele dag regenen....gisteren, vandaag, ... en het weerbericht voorspelt niet veel goeds.

Anderzijds is het alweer een beetje geleden dat we hier nog eens schreven over de toestand van Katrijn. Globaal gezien is de toestand goed. Alleen blijft Katrijn last hebben van het feit dat die stimulator wat hoog zit en dat geeft haar regelmatig een pijnscheut omdat het bakje tegen de onderste ribben duwt, wat heel onaangenaam en hinderend is bij sommige bewegingen, o.a. recht komen. Het zou moeten zakken na verloop van tijd, maar tot nu toe is dit nog niet gebeurd.... Wij wachten af, maar we bekijken het positief : met het been gaat het heel goed : geen pijn, geen tintelingen en geen krampen...Beter kan dus niet.

Tot deze avond met de lotto-uitslagen.

13:32 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-11-05

DINSDAG WERD EEN ECHTE RUSTDAG

En dat mag ook wel eens...

We zijn begonnen deze morgen met een bezoekje aan de huisdokter. want het was na zeven weken weer tijd om de neuraaltherapie zijn werk te laten doen aan mijn rugje. Nadien bankzaken geregeld en naar apotheker geweest, zodat we ook op dat vlak verder kunnen.

Vandaag kregen we ook een tweede mailtje om deel te nemen aan de verkiezing van "Site van het Jaar 2005". Niets speciaals het is een jaarlijkse gewoonte geworden. maar er is toch een belangrijke opmerking.
Er is een nieuwe categorie toegevoegd met name de blogs en stel U voor dat er op de shortlist van 50 blogs geen enkele, maar dan ook geen enkele, blog voorkomt van de skynetblogs. Ik vind dit eigenlijk een beetje raar want er zijn hiet toch ook wel een aantal blogs die minimum een vermelding verdienen in de top 50 cvan België. ik denk hier aan de bvb Blogtips of andere blogs die een specifiek onderwerp behandelen... Geen enkele vind ik eigenlijk niet kunnen.

Wij willen volgende bloggertjes alvast bedanken voor de felicitaties naar aanleiding van mijn 47ste verjaardag en de start van mijn 48ste levensjaar:

Nadin, Borriquito, Willy, Vivianne, Ada, Emiel, Cientje, Lizy, Talleke, Lucky, Dinges, Nicole, Fanny

Een speciaal woordje van dank ook voor onze maat Marc van radio Contact die er voor zorgde dat mijn mailbox uitpuilde....hem kunnen we een wederdienst bewijzen door een bezoekje op zijn twee sportieve sites : Een Waaslandse bandmintonvriendenclub en Een Sinaaise zaalvoetbalploeg

Aan elkeen een heel goeie nacht gewenst en tot morgen.

22:48 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-11-05

TERUG VAN WEGGEWEEST

en ik ben zeer blij verrast.......

Want door omstandigheden kon ik zondagavond niet meer op mijn blogje en kon ik hier niet zeggen dat ik vandaag aan mijn 48ste levensjaar begon. Inderdaad ik was behoorlijk ziek zondagavond, zonder dat ik de echte reden ken.... barstende hoofdpijn en een veel te hoge bloeddruk plots zomaar...Ik ben om 1900 uur het bed ingedoken met een aspirientje en ben om 2300 uur even opgestaan en "het" was over.... gelukkig. Ondertussen had ik wel mijn blogroomuurtje gemist

Maar toch zijn er heel wat fijne reacties binnengekomen en daarom beste bloggertjes : zeer bedankt.

Wie ook terug is, is de webmaster van de lottosite. Hier vinden jullie zoals steeds de jongste lottoresultaten, een service die we aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.
(let wel op de datum).

Ondertussen zit mijn zeer korte werkweek er ondertussen weer op en is het weekend.... uitrusten is de boodschap.

22:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-11-05

LOTTOTREKKING dd 12-11-2005

We hebben hier een rustige dag beleefd. Jochen is gaan helpen suikerbieten rooien en zowel Stephen als Ellen hebben veel schoolwerk gepresteerd. Ook de auto heeft een afwasbeurt gekregen door Stephen, terwijl mijn zus en echtgenoot hier een bezoekje brachten aan Katrijn.

Wijzelf hebben een bezoekje gebracht aan de lange lijst van blogjes die onze voorkeur wegdragen. Dit was ook nodig want voor een aantal blogjes was het echt TE lang geleden dat ik er nog eens op bezoek ging.

Ook vermeldenswaard was dat ik deze avond het vrouwelijk gedeelte van een bevriend echtpaar vergast heb op een "capriolen met Luc" in plaats van "Capriolen met Capiau". Beste Anje in ruil en om het goed te maken plaats ik hier een beetje reclame en ons zie je zeker eens in je patisseriewinkel.
Trouwens voor de geïnteresseerde bezoekers :
voor een taartje vers en fijn,
moet je bij Anje op de Koewacht zijn
.

Het betreft de patisserie Thyssen met een verkoopsfiliaal in het dorp van het Belgisch gedeelte van KOEWACHT aan de grens (AXEL/STEKENE/MOERBEKE-WAAS) op enkele meter van het driegemeentenpunt.

Een rustige nacht en mooie zondag gewenst.

21:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

11-11-05

RUSTIGE 11/11

meer zelfs... een zeer rustige dag geweest

Na een rustig ontbijt deze morgen, ben ik samen met Jochen effen naar mijn ouders gereden... Het was door alle gebeurtenissen heen reeds een tweetal weken geleden dat ik daar nog eens geweest was (zij waren wel naar de kliniek gekomen bij Katrijn voor alle duidelijkheid). Ze stellen het allebei vrij goed rekenening houdend met de omstandigheden...tenslotte gaan ze allebei zachtjes naar de 80 jaar....

tegen dat wij terug waren was de mama van Katrijn reeds aangekomen om de wekelijkse strijk aan de kant te krijgen, want da's nu iets waar mijn handen kompleet verkeerd voor staan ... Ik kan er niets van op uitzondering van handdoeken en neusdoeken, maar dat kan ons Ellen zelfs, dus moeilijk is dat niet. Ondertussen hadden Jochen en Stephen trouwens voor lekkere frietjes gezorgd uit eigen kweek....

Deze namiddag dan eerst even in slaap gevallen en vervolgens op Sporza gekeken naar de veldrit in Niel alwaar én Sven Nijs én Niels Albert cross-les gaven aan onze favoriet :Bartje Wellens. Het is een sport die steeds meer het wielrennen op zich en de voetbal naar de kroon steekt indien men het aantal kijkers betreft. Alleen spijtig dat het allemaal zo lokaal is ... een beetje meer internationale concurentie zou niet slecht zijn.

En dan nu dit postingske om de avond af te sluiten. Ik wens jullie een rustige en rustgevende nacht toe en morgen gezond weer op.

22:23 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |