04-02-06

RIJSCHOOL OF GEEN RIJSCHOOL

That's the question

Onderstaand artikel las ik heden in De Standaard.

En alhoewel het helemaal niet relevant is voor de statistieken kan ik de stelling alleen maar beamen. De trouwe bezoeker weet dat ik vorig jaar Stephen leerde rijden en Stephen slaagde van de eerste keer zowel theorie als paraktijk en leerde dus rijden aan de minimum-kostprijs. Sinds eind april heeft onze oudste kid nog geen ongevallen gehad (gelukkig) en tot nu toe hebben we ook nog geen overschrijvingsformulieren of processen-verbaal ontvangen...

Dus wat hem betreft : een bevestiging van de stelling van de heer Landuyt. Een rijbewijs hoeft echt niet duur te zijn.

Bron : De Standaard dd 04-02-2006

Zonder rijschool even grote slaagkans
Wie van vader leerde rijden, veroorzaakt ook minder ongevallen


Wie met vader leert autorijden, heeft evenveel - zo niet meer - slaagkansen als wie een rijschool volgt.

Dat blijkt uit cijfers die de examencentra vanaf dit jaar moeten vrijgeven. Wie voor de vrije begeleiding koos, veroorzaakt ook minder ongevallen.

De impact van rijscholen op slagen in het rijexamen was lang onduidelijk. De federale minister van Mobiliteit, Renaat Landuyt (SP.A), wilde hierover meer transparantie. Sinds begin dit jaar heeft de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer een internetsite met het slaagpercentage van de examencentra.

Wie kiest voor een vrije begeleiding - dus zonder rijschool, maar met gedurende één jaar een begeleider - heeft 62 procent slaagkans op het examen. In dit geval betaal je alleen 36 euro examengeld.

Wie koos voor een opleiding van minstens 8 uren rijschool met begeleiding, heeft 61 procent slaagkans. Hier betaal je tot 500 euro opleidingsgeld, plus examengeld.

Wie kiest voor 18 uren rijopleiding, zonder begeleiding, heeft weliswaar 64 procent slaagkans, maar betaalt tot 1.000 euro voor zijn opleiding en dan nog eens 36 euro examengeld.

Deze laatste groep veroorzaakt trouwens de meeste ongevallen en vergaart de meeste boetes zodra ze zelfstandig rijden. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid uitvoerde bij jonge chauffeurs.

Deze stelling werd onlangs bevestigd door een Limburgs onderzoek. Ook hier bleek dat, hoe meer uren rijervaring de jongere heeft, hoe minder risico hij loopt op ongevallen.

Ervaring verhoogt de veiligheid. Daarom koos minister Renaat Landuyt ervoor in het hervormde rijbewijs de formule van de vrije begeleiding te behouden.

(pom, vvp)

12:25 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

allez allen de straat op met eigen vervoer:-) baas in eigen wagen en baas over eigen rijbewijs:-)

Gepost door: willly | 04-02-06

21 jaar ! mijn oudste is nu 21 jaar,
en was één maand 18, toen hij z'n rijbewijs haalde,
d.m.v. een 10-daagse cursus............
en.....heeft nog geen brokken gemaakt.
Maar ik kom uit Nederlnad ,
en daar gaat het rijbewijs halen anders, dacht ik.......... !

fijn weekend voor jullie !!!

Gepost door: Ada | 04-02-06

Hallo lieve bewoners van het moerhofke... wat dat rijbewijs betreft... ik heb mijn twee oudste dochter seveneens zélf leren rijden en zonder te overdrijven durf ik te stellen dat ze hele goede bestuurders zijn én voorzichtig op de baan. Stdde shet oog voor de andere én zwakke weggebruikers, dat is steeds mijn devies geweest en ook zij hebben het tot hier toe zonder en/of ongelukken gesteld...

Ze hebben dus wel rustig de tijd genomen om het aan te leren en als ze er klaar voor waren zijn we naar het rijexamencentrum in Asse gegaan... alles is steeds vlotjes verlopen. Momenteel ben ik met mijn derde dochter Stefanie hetzelfde aan het doen, en ook hier heb ik er alle vertrouwen in...

Voordeel hierbij is dat we dus inderdaad veel geld uitgespaard hebben en dat ze het hebben kunnen aanleren met een vertrouwd persoon... wellicht vandaat dat het rustige en voorzichtige bestuurders geworden zijn

Voila, hopelijk gaat alles goed op het moerhofke en kunnen jullie genieten ven een héérlijk en gezellig week-endje mét elkaar.

Lieve groetjes van Lucky

PS vanaf morgen staan de moerhofkes de hele week lang als "blogje in de kijker" bij mij, ter vervanging van Fleurtje die dat de afgelopen week was/is.

Gepost door: Lucky | 04-02-06

Rijbewijs Ik heb ook dat geluk gehad, om mijn eerste kilometers met mijn vader zaliger te mogen maken. En 't heeft geholpen!!
Prettig weekend & bloggroetjes,

Gepost door: Pliske | 04-02-06

het ligt er maar aan wat je prettig vind ik vond bijv. de rijschool met begeleiding heel handig.

Gepost door: rijschool Den Haag | 18-09-14

Zelfstandig lessen of met begeleiding is niet voor een ieder weggelegd. Sommige kunnen de draad snel oppakken als ze zelfstandig beginnen te rijden en een ander heeft meer tijd nodig. Ik ben er wel mee eens dat een grote groep die zelfstandig begint te rijden nog erg kwetsbaar opstellen in het Belgische verkeer. Ik hoop voor deze groep dat zij veilig thuis komen van elke uitstap met de auto.

Gepost door: Rijschool Tilburg | 09-01-15

De commentaren zijn gesloten.