30-03-06

EERSTE VRIJE DAG ZIT ER OP

en ik heb.... niets gedaan

Maar da's de stilte voor de storm. We zijn deze namiddag een nieuwe kruiwagen gaan kopen, want we waren dringend aan een nieuwe toe. Het is immers zo dat we een schuifhekken hebben besteld dat (uiteraard) op wieltjes gaat lopen maar niet op een rail. Het gaat achter de haag schuiven als het open staat, en daar moeten op het grasperk betonnen "draagvlakken" voorzien worden die het gewicht van het hekken moeten dragen en die moeten uitgegraven worden en vervolgens volgestort met beton.

Bijgevolg hebben we morgen een taak te volbrengen. Wat zeg ik, het wordt een gevulde dag morgen zonder PC en bloggen...behalve 's avonds dan. Eerst moeten we het rapport van Jochen gaan ophalen in Lokeren en dat al om 0820 uur. Nadien gaan we beginnen graven aan die draagvlakken (ééntje van 180 op 60 cm en 70 cm diep en twee van 60 bij 60 cm en een halve meter diep), maar ook de oude houten hekstijlen moeten nog verwijderd worden...en dat zal nie simpel zijn, ik meen me te herinneren dat die vrij diep ingebetonneerd zitten....Ten slotte moeten we om 1720 uur het rapport van Ellen ophalen in Wachtebeke.

En morgenavond geven we dan een stand van zaken zowel op vlak van werken als van rapporten ....Slaapwellekes.

20:47 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

BELGISCHE POLITIEKE LOGICA

maar het zal wel aan mij liggen zeker ....

Inderdaad, beste bezoeker, ik begrijp het allemaal niet zo goed, en daarom zou ik graag jullie oordeel willen... Begin eerst eens met onderstaand Belga-bericht te lezen dat heden verspreid werd

30/03/2006 09:37
Kabinetsleden alweer in aantal verdubbeld

(Belga) De kabinetsleden zijn alweer in aantal verdubbeld en de uitgaven van de kabinetten zijn met de helft toegenomen. De Copernicushervorming die ze wou afschaffen, is al lang vergeten. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk donderdag.

Het aantal kabinetsleden van de federale ministers zijn in 15 jaar tijd (1989-2004) zo goed als verdubbeld, alleszins het aantal stafleden daarin. Dat berekenden Christophe Pelgrims en Sofie Dereu van het Instituut voor de Overheid (KU Leuven). In 1989 had een federale minister gemiddeld 13,8 persoonlijke politieke stafleden. In 2004 waren er dat 28. De kabinetten zijn ook veel duurder geworden, volgens de onderzoekers. In 1994 kostten ze iets meer dan 30 miljoen euro, in 2004 bijna 55 miljoen euro. (kva)

jullie hebben het goed gelezen.
Op zeventien jaar is dus het aantal kabinetsleden van federale kabinetten verdubbeld, en op 12 jaar is de kostpijs van deze federale kabinetten met 90 % gestegen.
Bovendien stel ik vast, als ik de resultaten van de besparingsrondes van de vorige jaren er op nalees, dat elke, maar dan ook elke keer binnen de kabinetten ernstige besparingen van ettelijke miljoenen euro's werden doorgevoerd, waardoor de burger de besparingen veel minder zou voelen... Nie de burger maar de staat leefde boven zijn stand, weet je nog wel..

Ik ga dit hier thuis ook eens proberen : ik ga zoveel mogelijk tegen iedereen zeggen dat ik aan het besparen ben, ik ga dubbel zoveel uitgeven, ik ga bovendien proberen minder te verdienen (zoals de staat met zijn belastingsverminderingen). Ik weet waar ik ga terecht komen : ik ga bezoek krijgen van deurwaarders

Ik denk dat we gaan verder doen, zoals we bezig zijn : alle facturen op tijd betalen, en niet te hoog van de toren blazen zoals het een goede huismoeder en huisvader past. Ik kijk wel uit naar de reactie en wat jullie hier over denken.

Tot een volgende posting....

12:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-03-06

PAASVAKANTIE BEGINT en LOTTOTREKKING dd 29-03-2006

en voor één keer zijn we bij de eersten (wat het verlof betreft en niet op vlak van lotto natuurlijk)....

Inderdaad, jullie hebben het goed gelezen. Vandaag was het mijn laatste werkdag voor deze en volgende week en we hervatten op 10 april... dus we kunnen genieten. Net nu we er ook fysiek blijkbaar wat beter bovenop geraken. Ik moet echter zeggen dat ik dringend aan een beetje verlof toe ben. Ik ben weliswaar regelmatig een dagje thuis, maar anderzijds zijn er toch wel wat weken waar we galant 45 uur op de werkplek aanwezig zijn. reken daar de verplaatsingen bij (minimum 2 uur per dag) en je komt toch aan werkweken van 55-60 uur per week, waarbij de wekker elke dag om 0515 afloopt..

Bovendien moet ik toegeven dat de jaartjes stilaan beginnen te tellen. Alhoewel ik met mijn 47 lentes helemaal niet oud ben en me eigenlijk meestal ook nog jong voel, heb ik het toch steeds moeilijker om te recupereren na één of andere buitensporige inspanning (aangenaam of minder aangenaam). En de fysische probleempjes zijn daar ongetwijfeld rechtstreeks aan gelinkt. Dus deze en volgende week gaan we ons vooral mentaal trachten te ontspannen en gaan pogen vooral op fysiek vlak wat inspanningen te doen. We kregen gisteren nieuws dat ons hekken klaar is, dus moeten we daar toch wel één en ander aan voorbereiden dat een beetje fysieke inspanning vraagt. Eén dezer dagen gaan we daar zeker meer in detail op in.

We bieden jullie zoals gewoonlijk weer de uitslag van de lotto aan. Een uitslag die we kunnen aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Een rustige nacht en ongetwijfeld tot morgen bij leven en welzijn....

22:54 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-03-06

NIEUWS, EXCUSES EN NOG NIEUWS

Eerst en vooral nieuws : voel mij nog niet 100 procent, maar wel al wat beter....

Dus eens vroeg het nestje induikelen kan wonderen doen. Ik kon niet zeggen dat ik grieperig was, want heb geen koorts, geen keelpijn, geen last van lopende neus en dergelijke, neen het was een "onverklaarbare" moeite en pijn bovenaan in de rug (je weet wel zo tussen de schouderbladen)

Ondertussen heb ik in al mijn haast gisteren een enorme fout begaan. Het is immers zo dat het record van twaalf chattende bloggers op zondag niet geëvenaard werd maar wel degelijk gebroken werd. Er waren er inderdaad dertien. En de grote "vergetene" verdient ook een linkje natuurlijk : FMS'ke of Sabien voor de chatters
Beste FMS, eerst en vooral mijn welgemeende excuses, je bent uiteraard ook welkom en een speciaal woordje van dank voor de immer opmerkzame Donder

Na deze excuses eindigen we alweer met nieuws, kwestie van mijn titel in ere te houden. Morgen is het de laatste werkdag van de week, en ik kan nog meer zeggen, ook de volgende week zijn we thuis : we nemen een anderhalve week paasvakantie en gaan er met zijn allen proberen van te genieten. Wat klusjes doen en voor de rest een beetje uitrusten.

Dus wat mij betreft nog een leuke avond en een fijne dag gewenst morgen.

21:20 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-03-06

 VOEL ME NIET ZO LEKKER

voel me niet lekker, dus enkel de linkjes van de bloggers gisteren en dan het bed in...

Alweer heel wat afgelachen met de volgende aanwezigen (toestand tot 2200 uur) :

DONDERKE , BORRIQUITO , LIEVE , TWINKELTJE, LIEFJE, VEKE , WILLY , LIZZY , LUCKY , STEF , OFANDERS

Zoals je ziet, met mezelf erbij alweer 12 bloggers in de blogroom. Bedankt om te komen en hopelijk tot volgende week.

Ik kruip in mijn nestje en wens jullie samen met de andere moerhofkes een fijne dinsdag

21:49 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-03-06

ZONDAGAVONDCHAT VOOR BLOGGERS

ook weer op deze zondag....

wil je er ook bij zijn als blogger ? We chatten via msn en steek blog_room@hotmail.com bij je contactpersonen....We zijn er elke zondag vanaf 2100 uur.....

Hoe meer zielen , hoe meer vreugd.... en vreugd is er (bijna) elke week

een aangename week toegewenst gewenst.

21:12 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

CLUB BRUGGE-ANDERLECHT : 0-2 (EINDSTAND)

Anderlecht leidt met 0-1

alhoewel Club Brugge het meeste in balbezit is leidt ANDERLECHT met 0-1 door een doelpunt van Frutos ingevolge een slecht terugkoppen van Vermant en een defensieve fout van Clement. Dit alles gebeurde op de 8ste minuut.Anderlecht kan nu Brugge rustig laten komen en prikt regelmatig en is daarbij zelfs gevaarlijkst.

Opvallend in deze eerste helft is dat Club verdedigend steeds weer individuele fouten maakt waarbij achtereenvolgens Maertens en Stijnen in de fout gaan door slecht ontzetten. Bovendien lijkt Klukowski niet echt fit (speelt met een zwaar ingepakte knie) en wordt regelmatig voorbijgelopen.

Toch lijkt Club rond het halfuur beter in de wedstrijd te komen na pogingen van Portillo en Leko.

Het is ondertussen rust in de wedstrijd en Anderlecht leidt nog steeds met 0-1. Het laatste kwartier heeft Anderlecht de druk op het middenveld (moeten) laten minderen, waardoor Club ook in aanvallend opzicht iets beter in de wedstrijd kwam. Maar Anderlecht is beter en drukt op de verdediging. Brugge is ook te zwak in de Anderlechtse zestien.
Mooie wedstrijd wel met veel inzet.

Tweede helft is aangevangen en bij Club is Portillo vervangen door Dufer met de bedoeling meer diepgang te krijgen in het spel en dat lijkt de eerste 10 minuten goed te lukken.

Na één uur is Brugge duidelijk beter in de wedstrijd en zet zelfs druk op Anderlecht. De Schacht krijgt een gele kaart voor een schwalbe. Bij Club Brugge wordt Yvan Leko vervangen door Kevin Roelandts. Bij Anderlecht is Serhat Akin vervangen door Anthony Van den Borre om het regelmatige oprukken Klukowski, die beter in de wedstrijd gekomen is, beter af te stoppen.

Nog een kwartier te gaan en verdediger van Audenaerde wordt vervangen door Bosko Balaban. Club speelt nu alles of niets om te pogen nog een punt uit de brand te slepen. Tactisch doet Anderlecht een tegenzet door Traore in te brengen voor Zetterberg. Ondertussen is het tempo wat uit de wedstrijd. Anderlecht is volop tijd aan het rekken...

Club Brugge krijgt het deksel op de neus. Op de 85ste minuut op rechts doet Wilhelmsson een actie, gaat voorbij Maertens en schiet. Stijnen moet lossen en Frutos haalt het van Sven Vermant en scoort de 0-2. Einde van de kampioenschapsdroom voor Club Brugge en nu wordt het nog knokken voor de tweede plaats....en wie weet zelfs voor de Europese plaatsen.

De kampioenstitel zal voor voplgend jaar zijn...jammer maar helaas

14:55 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-03-06

LOTTOTREKKING DD 25-03-2006

We gaan op ons elan verder...

Zols beloofd zijn we hier met de lottoresultaten en voor de elfde trekking op rij hebben we geen prijs....

We bieden jullie zoals gewoonlijk weer de uitslag van de lotto aan. Een uitslag die we kunnen aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Nog slecht nieuws heet van de sportnaald: Net als Justine Henin-Hardenne verloor Kim Clijsters haar eerste match op het WTA-tornooi van Miami. Clijsters verloor van Jill Craybas, 54ste op de wereldranglijst.

Een fijn weekend verder.

21:38 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

MOERHOFNIEUWS

Eigenlijk is er geen opzienbarend nieuws....

Want we hebben er een echt rustige dag van gemaakt. We waren reeds vrij vroeg wakker, want omstreeks 0715 uur rok Jochen om te rijden met de landbouwtractor, voor de Jochen de enige echte ontspanning na de drukke examendagen. Samen met Ellen deed ik dan ook vrij vroeg de boodschappen zodat omstreeks 1015 uur alles reeds in kannen en kruiken was en we ons konden uitrusten...

Onverwacht echter kwam Marc en Anje en de kids Elien en Arno op bezoek en konden we ons een lekker aperitiefje (een goeie jenever) laten smaken (en zoals de meesten weten is het moeilijk staan op één been). Het was ontspannend en we hebben heel wat afgelachen (met Marc een gewoonte trouwens).

Na het middagmaal en een bezoekje in Beervelde hebben we dan toegekeken naar de finale van de E3-prijs in Harelbeke, wedstrijd die voor de derde keer op rij gewonnen werd door onze nationale wielerheld en wereldkampioen Tom Boonen.

Nu rest ons nog een bezoekje aan de mama van Katrijn en dan vanavond de nationale voetbalcompetitie volgen. ook weer een echte ontspanning wat mij betreft. De lotto komt vandaag een ietsje later maar komen doet ie, da's beloofd.

een aangename zaterdagavond

18:54 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-03-06

WEEKEND.... BEGINT NAT

en dat zal Stephen naar alle waarschijnlijkheid reeds ervaren hebben......

Zoals al eerder gezegd in een vorige posting is Stephen met een aantal vroegere klasgenoten (ondertussen bijna drie jaar gedaan met secundair onderwijs) naar het galabal van het Sint-Laurens-instituut naar ZELZATE. Het is een enige gelegenheid om een aantal oudleerlingen terug te zien en nog eens contacten te leggen met een aantal ex-leerkrachten. Uit ervaring : het is steeds een leuke belevenissen die fuiven....We hebben hem afgezet en deze nacht gaan we hem terug ophalen...hopelijk zonder regen, want het is hier werkelijk een zeer zware regenbui.

Ondertussen ben ik dus, voorlopig zonder veel succes, ook begonnen met de therapie van mijn polsprobleem. In eerste instantie heeft de dokter mij dus een ontstekingsremmend medicijn gegeven, maar ik krijg ook bijzonder veel virtuele en mentale steun van mijn bloggenoten. Bedankt allemaal, en zeker Willy van de BREMSTBLOG , die er zelfs in geslaagd is een "polsmuismatje" voor mij op de kopt te tikken. Beste Willy, was het maar een polsmuis dat doet minder pijn dan de muispols (ben ik zeker van). Trouwens ik bedien de computermuis met de rechterhand en heb een onteking in de linkerpols....niet normaal zeker ???

Een fijn weekend in elk geval en denk er aan : zaterdagnacht is het zomeruur, en dus één uurtje minder slapen.

22:21 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-03-06

NIET ECHT GENOTEN VAN VRIJE DAG

ingevolge een medisch probleempje...

Nochtans na een goede nacht was ik deze morgen vrij fit op en konden we omstreeks 0820 naar de kinésist met Katrijn. Nadien ging ik naar de huisdokter omdat ik reeds enkele tijd last heb van een pijnlijke pols zonder dat ik echt weet wat er aan de hand is..

Maar wat een ramp, blijkbaar was ik niet alleen die de beslissing genomen had om naar een dokter te gaan. Er zat zeven man voor mij en enkele van die voorgangers hadden redelijk wat tijd nodig bij de dokter... Ik kon pas binnen om 1100 uur en zat daar van om 0915 uur. Bovendien kreeg ik nog de melding na een onderzoek dat het probleem waarschijnlijk te wijten is aan een overbelasting van het polsgewricht. Waaraan dat te wijten mag zijn mag Joost weten, want ik heb niet gevallen, doe geen sporten als pingpong, sqash, badminton en dergelijke en heb ook geen overdreven inspanningen gedaan zoals de hof spitten of zo... Ikzelf zie alleen een mogelijk in het typen op computer, of dragen van een boekentas, maar dat doe ik al jaren.... Misschien ben ik gewoon oud aan het worden... In elk geval, we zijn gestart met Cataflam om de ontsteking te remmen (op voorschrift van de dokter) en doe er ook een zalfje aan (op eigen initiatief : baat het niet, het schaadt ook niet zeker).

Voor de rest is het hier vandaag de laatste blokdag geweest van de Jochen en Ellen. Voor Jochen staat morgen autotechnieken nog op de examenagenda, terwijl Ellen de respectievelijke leerkrachten aardrijkskunde en geschiedenis eens zal trachten uit te leggen wat ze er nog van af weet...Voor de rest kom ik deze avond niet op blogbezoek, want ik ga het polsje even laten rusten.

Een deugddoende nachtrust gewenst en voor morgen : een leuke vrijdag voor iedereen.

21:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-03-06

LOTTOTREKKING dd 22-03-2006

Twee punten : net niet genoeg...

We hebben met ons formuliertje voor 10 trekkingen bijgevolg niets gewonnen en kunnen morgen een nieuwe validatie laten doen, op hoop van meer succes.

We bieden jullie zoals gewoonlijk weer de uitslag van de lotto aan. Een uitslag die we kunnen aanbieden door toedoen van www.belgischelotto.com.

(let wel op de datum)Ik geniet morgen van een vrije dag en wens jullie een aangename donderdag.

20:45 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-03-06

 HET WERD LENTE....

Ik had het nog helemaal niet in de gaten......

Maar nu het lente geworden is kunnen we er niet meer tussen uit : Dit weekend wordt het weer zomertijd. Je kan het eigenlijk niet geloven, zomertijd en het vriest volop 's nachts tot gisteren toe. En komend weekend meer bepaald de nacht van zaterdag op zondag ga ik speciaal uit mijn bed kruipen omstreeks twee uur om de wekker een uurtje verder te draaien en er 0300 uur van te maken en alzo een uurtje minder te slapen (wie dat niet gelooft, heeft groot gelijk).

Voor de rest staat er hier nog één en ander op het programma deze week. Zoals ik al zei in vorige postings is er tot einde van de week examens voor de twee jongste kids (Jochen begint maar donderdag en is er vrijdag al van af), donderdag is er een bezoekje bij de tandarts gepland voor Stephen en mezelf en vrijdagavond is er het jaarlijks galabal van de vroegere school van Stephen te Zelzate in de sportzaal van Sint-Laurens. Als oudleerling maakt hij er een erezaak van om elk jaar weer aanwezig te zijn : een mooie traditie vind ik zelf.

Tot zover het nieuws van het moerhofke. Een goede nacht gewenst.

21:27 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

20-03-06

WEER THUISGEKOMEN

en we zijn alweer aan het bloggen......

en eigenlijk geef ik het toe : het is een kleine verslaving geworden, maar het is toch zo fijn om die reacties dan na te gaan en vast te stellen.... dat we er gisterenavond na 2200 uur nog een bloggertje bijkregen en de teller dus op 13 deed afklokken in plaats van 12 zoals ik in een vorige posting liet uitschijnen....Inderdaad uit een reactie blijkt dat ook Willy van de Bremstblog nog op bezoek is geweest, maar dan wel op het moment dat ik reeds terug weg was. Het is immers iedere keer weer vroeg dag....

Voor de rest geen echt verrassende dingen op deze doordeweekse maandag : veel gewerkt, een dagje rust ingeschreven op donderdag, en goed nieuws van Ellen die vandaag (naar eigen zeggen) een goed examen wiskunde heeft gedaan. Nuja, ze heeft er al een gans jaar goed voor gewerkt en een prachtig wiskunde-oefeningen-weekend doorgesparteld : dus het zou ons helemaal niet verwonderen dat het goed gegaan is, integendeel. Voor de geinteresseerden : morgen is het Socio-Economische Initiatie (met gewone woorden : begin van economie en boekhouden)

Voor iedereen een heel rustige nacht en morgen gezond weer op voor een fijne dag.

20:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

ALWEER MAANDAG

maar ook die is reeds halweg, en de zondagavond was leuk......

's Avonds was er, zoals elke week, weer de chatavond van de bloggers en er was volk, veel volk. Meer zelfs, we hebben het record in de nieuwe room gebroken met twaalf mannen en vrouwen. Het werd natuurlijk een beetje een heksenketel, en Donder moest een truuk toepassen, maar eigenlijk liep het vlot. en er werd alweer heel wat afgelachen...Omstreeks 2200 uur waren volgende bloggers aanwezig of waren er geweest :

DONDERKE , BORRIQUITO , LIEVE , CIENTJE, LIEFJE, VEKE , SABINE , LIZZY , SCHWUNG , STEF , OFANDERS

Zoals je ziet, met mezelf erbij 12 bloggers die hun zondagavond reeds gedurende min of meer een uur virtueel bij elkaar doorbrengen. Bedankt om te komen en hopelijk tot volgende week.

Een aangename maandag en leuke dinsdag gewenst vanwege de moerhofke-bewoners

12:38 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |