31-05-06

ALLES IS VRIJ GOED VERLOPEN

Het is hier dus een beetje stil gebleven....

Maar hij is er uit geraakt en alles is vrij goed meegevallen. De tandarts verzekerde me dat de extractie op zich pijnloos zou zijn en alleen maar een gekraak en een spanning zou geven. Hiertoe verdoofde hij de mond uitvoerig. Eerst twee spuitjes en daarna net voor de handeling zelf nog een derde leidden er toe dat ik inderdaad niets voelde. Ondanks het feit dat de tand (waar een vijsje in stak) in twee brak. Ook plaatste hij een produkt tegen het bloeden, want daar had ik in het verleden al eens last mee. Heb dan een groot deel van de vooravond een ijszak aangebracht en de verdoving was pas uitgewerkt tegen ongeveer 2030 uur en deze nacht geen bloeding gehad. Wel nog "tandvlees dat gezwollen is" en wat pijn dat echter geen pillen vereist : we zullen wel wat geduld moeten hebben tegen dat dit betert en volledig genezen is zeker....

Via deze weg wil ik toch de bloggers bedanken die mij een steuntje in de rug gaven en lieve woordjes overmaakten. Het deed deugd te weten dat jullie zo meeleefden. Bedankt : LUCKY , BORRIQUITO , WILLY , ADA , LIEFJE en GRETA, een trouwe bezoekster die geen blogster is

Ondertussen is er weer een lottotrekking geweest en we hebben voor de zessendertigste keer na elkaar weer niet gewonnen... wel weer twee en het reservegetal... Dus we zullen wel weer het goede doel gesteund hebben.

Hier vind je dus zoals steeds door toedoen van www.belgischelotto.com de meest recente lottocijfers.

(let dus goed op de datum)
Een fijne avond en een rustige nacht toegewenst maar denk eraan ik verwacht van de bezoeker nummertje 123.456 een klein signaal.

21:49 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

30-05-06

NAAR DE TANDARTS...BRRRR

Jawel, deze namiddag gaat ie eruit...

En ik ben heel eerlijk...De tandarts is wat extractie betreft niet echt mijn vriend. Ik heb geen schrik voor het laten opvullen van gaatjes, weghalen van kalksteen en dergelijke zaken meer en de reden is eigenlijk heel simpel. Er zijn reeds verschillende tanden getrokken en reeds een aantal keer heb ik pech gehad : gaatje gaat niet toe, blijven bloeden, echt zaken die helemaal niet prettig zijn.

Als je een tand laat vullen en de verdoving is uitgewerkt voel je helemaal niets meer... bij het extracteren echter begint de pijn pas echt na het uitwerken van de verdoving... die wonde is gevoelig en dat is de reden waarom ik tanden trekken gewoonweg haat...

Dus het zal tegen morgenavond draaien vooraleer ik weer zal bloggen vermoed ik (of het zou sterk moeten meevallen) maar denk eraan ik verwacht van de bezoeker nummertje 123.456 een klein signaal

Nog een rustige en aangename avond gewenst.

13:48 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

29-05-06

DOE NOOIT TE VROEG WAT JE LAAT OOK KAN...

voila de maandag zit er op en is ontzettend snel voorbij gegaan

Dus kunnen we nu, na het fitnessen eindelijk de linkjes plaatsen want gisteren was het uiteraard weer chat-avond voor een aantal bloggers. Elke week weer komen er een paar nieuwe bij en dat is bijzonder aangenaam. We moeten er enkel eens iets op vinden om allemaal samen eens aanwezig te zijn : het is nu reeds druk, wat moet dat dan wel geven....

De nieuwe van deze week waren : Bernard, Philippe en ene Carlo waar ik de blog niet van weet...Volgende bloggers waren aanwezig

DONDERKE , VEKE , KAATJE , DIRK , LIEVE, STEFAAN, LUCKY , BERNARD , ROMINA , SCHWUNG, PHILIPPE
en ene Carlo waarvan ik de blog niet ken (en dus ook geen link kon plaatsen)


wat met mezelf erbij dus 13 aanwezigen betekende. Mooi resultaat vind ik zo

Voor de rest hebben we eigenlijk een wens. Binnenkort krijgt mijn blogje een zeer speciale bezoeker over de vloer... met name hit nummer 123456. Zou het me deze keer lukken om te weten wie deze bezoeker is ???.…

Aan elkeen een goede avond en nacht gewenst. …

22:44 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-05-06

HET GOEDE NIEUWS

Inderdaad, een beetje laat, maar nood breekt wet

Het zal misschien een korter berichtje zijn dan gedacht maar het is ook reeds laat. In elk geval we hebben zeer goed nieuws. Zoals jullie weten heeft Stephen de volgende weken eind-examens graduaat landbouw en Biotechnologie. Wel indien deze goed verlopen heeft Stephen nu al een "getekend" contract van onbepaalde duur te pakken. Hij mag beginnen bij het aardappelverwerkend bedrijf "Remofrit" te Verrebroek.

We (en vooral hij) weet dat je natuurlijk het vel van de beer niet mag verkopen vooraleer hij geschoten is maar het is voor hem een bijkomende motivatie om er (indien mogelijk) nog meer voor te doen.

Het is in elk geval een ferme opsteker voor Stephen, en we weten dat hij er alles voor doet, dus nu zal het nog meer zijn dan alles, daar zijn wij hier van overtuigd.

Nog een rustige en rustgevende nacht

22:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25-05-06

LOTTOTREKKING dd 24-05-2006

Gewonnen ? niets van... trekking vergeten dat wel ja...

Dus bij de trekking van gisteren hebben we zoals altijd niets gewonnen : WEERAL NIETS.... Ik zal echt verrast zijn als we er wel eens een drie gaan hebben want het is geleden sinds de zesde trekking van 2006 dat we nog prijs hadden (exacte datum : 25 januari 2006) of om nog een beter beeld te geven : 35 trekkingen geleden.

We zetten de resultaten pas nu op de blog om reden dat we het domweg vergeten zijn en ook deze morgen niet gedacht hebben dat er gisteren lottotrekking was. Maar beter laat dan nooit hé...

(let goed op de datum)
Hieronder vinden jullie door toedoen van www.belgischelotto.com de resultaten van de lottotrekking van heden.Voor de rest is alles goed gelukt vandaag. We zijn wel behoorlijk moe. Tachtig bladzijden lezen op PC is echt niet zo evident, maar alles is gelezen, hier en daar een woordje verbeterd en geprint. Dus we kunnen laten copiëren en inbinden en op vlak van eindwerken zit het jaar er op.

En voor morgen hebben we mogelijks ander groot nieuws, maar voor 1800 uur kunnen we daar zeker niets over kwijt ..
.Nog even geduld please

een deugddoende nachtrust gewenst
en voor wie morgen vrij heeft : aangename brugdag
en voor wie morgen niet vrij heeft : effen doorbijten

21:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

FEESTDAG EN LANG WEEKEND

maar het weer zit WEERAL niet mee

en dan denk ik in eerste instantie vooral aan de vele eerste communie's die vandaag plaats hebben en waarbij de ouders van die klein mannen kosten noch moeite gespaard hebben en dan komt dit weer natuurlijk veel roet in het eten gooien. Want wat is er voor de eerste communie mooier dan een mooi lentezonnetje ? Anderzijds een eerste communie is altijd mooi aangezien die kleintjes het echt wel menen.

Voor onszelf zijn dit "lang vervlogen tijden" maar alles op zijn tijd natuurlijk. Gisteren zoals aangekondigd naar de tandarts geweest en zoals ik reeds kon vermoeden werd een bijkomend kuurtje antibiotica voorzien, dit maal met een ander middel met name Zitromax. Het zijn drie pilletjes die ik één per dag moet nemen en die een langdurende werking hebben zodat het dinsdag geen probleem zou mogen zijn om de tand te kunnen trekken. Niet erg prettige vooruitzichten dus, maar het zal ook wel voorbij gaan zeker ....

Vandaag staat hier vooral heel veel leeswerk op het programma. Het eindwerk van Stephen is volledig af incluis het kopieerwerk en het inbinden. Jochen daarentegen heeft de redactie van zijn eindwerk sinds gisteren klaar en vandaag ga ik het eens nalezen. Zodoende kan het morgen ook geprint en afgewerkt worden. Het is een zeer gedetailleerd werk en moet in 7 (zeven) exemplaren afgegeven worden...Er is dus nog een beetje werk te verrichten.

Intussen wensen we jullie een fijne hoogdag toe en waarschijnlijk tot in de loop van de dag nog eens voor een nieuwe posting.

09:24 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-05-06

BETER VROEG DAN LAAT

Want we zijn er deze keer wel heel vroeg bij.

Het is alweer de laatste werkdag van de week, op het werk dan toch. Morgen O-L-H-Hemelvaart maar vrijdag zal een dagje worden van thuis wat klussen klaren, dus werken zullen we toch. Maar toegegeven het is anders, de druk is er niet en iedereen is thuis (al of niet aan den blok) en dat scheelt direct een slok op een borrel.

Gisteren niet gepost want op het moment dat we anders bloggen zaten we hier met zeer aangenaam gezelschap in die zin dat een vroegere collega in de buurt moest zijn en dan ook eens is binnengesprongen en iedereen weet hoe dat gaat : bijpraten, pintje drinken en het was alweer veel te rap veel te laat. Maar het was zeer aangenaam.

Wat de gezondheid (lees tandproblemen) betreft gaan we deze avond terug op consultatie. De antibiotica is op en eigenlijk is het niet voor 100 % gedaan, dus heb ik schrik dat ik het niet hou tijdens dit lange weekend (en de tandarts maakt ook de brug)....dus voorzichtigheid is de moeder van de porseleinenwinkel... en dus deze avond toch nog eens een fotooke laten pakken.

Enfin we gaan er mee stoppen want binnen tien minuutjes starten we hier volop met het werk....tot straks

06:50 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-05-06

BELOFTE MAAKT SCHULD, IK WIL GEEN BULT

voila de maandag is weer voorbijgevlogen

Maar eerst moeten we nog wat vertellen over de nieuwe school van Jochen. Ik had dit beloofd en dus moeten we het ook doen. Jochen is sinds zaterdag ingeschreven in het Koninklijk Technisch Ateneum aan de Lindenlei in Gent.

Een oude school (de oudste nog bestaande school van Gent naar het schijnt) maar zoals we konden vaststellen een school met heel veel didactisch materiaal in de richting die Jochen gaat volgen : landbouwmechanisatie. Het is een zevende jaar, een specialisatie op het diploma dat Jochen hoopt (en dat zal ook wel lukken) wil behalen eind juni in Lokeren : automekanieker op Technisch Secundair Onderwijsniveau (er bestaat ook een niveau automekanieker op Beroepssecundair niveau).

We hebben ook een bezoek gebracht aan het werkhuis (loods) waar Jochen de praktijk gaat volgen. Die is gelegen in de Skaldenstraat (Havengebied van Gent) en in de loods staan een 10-tal traktoren klaar om aan gesleuteld te worden… Ik moet bijgevolg niet zeggen dat Jochen in zijn nopjes was. Reken daar nog een stage bij à rato van één dag per week en je ziet dat de opleiding zeer praktijkgericht is. Jochen telt eigenlijk al af naar volgend schooljaar … raar maar waar.

We hebben het weekend dan afgesloten met een wekelijkse blogchat en er waren (alweer) twee nieuwe bloggertjes aanwezig met name Daphné en Romina …. Volgende bloggers gaven present

DONDERKE , VEKE , KAATJE , DIIDUH , LIEVE, STEFAAN, LUCKY , DAPHNE , ROMINA , BORRI

wat met mezelf erbij dus 11 aanwezigen betekende. Niet mis weeral.


Voor de rest hebben we eigenlijk weinig nieuws. De tand houd vrij goed stand, de zwelling is grotendeels verdwenen evenals de pijn…bijgevolg stilte voor de storm.…

Aan elkeen een goede avond en nacht gewenst. …

22:03 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-05-06

BLOGGERS CHATTEN NU... KOM JE OOK ?

ook weer op deze zondag....

wil je er ook bij zijn als blogger ? We chatten via msn en steek blog_room@hotmail.com bij je contactpersonen....We zijn er elke zondag vanaf 2100 uur.....

Hoe meer zielen , hoe meer vreugd.... en vreugd is er (bijna) elke week

een aangename week toegewenst gewenst.

21:09 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-05-06

LOTTOTREKKING dd 20-05-2006

De lottoresultatenleverancier laat op zich wachten, dus ....

gaan we weer eens publiceren op grootmoeders wijze en zelf de resultaten opzoeken en publiceren. (Ik ben niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen...)

Hier zijn de resultaten van de trekking van deze avond :

7 - 10 - 14 - 20 - 27 - 32 RESERVEGETAL : 23

Ik behaalde twee puntjes, al beter dan de laatste weken, maar nog steeds geen winst...zal alweer voor een volgende keer zijn.

Voor de rest kunnen we zeggen dat we een gevulde zaterdag gehad hebben die volledig volgens plan is verlopen en waarbij het belangrijkste is : we kunnen melden dat we er in geslaagd zijn een plaatsje te bemachtigen voor Jochen aan het Koninklijk Technisch Ateneum aan de Lindenlei in GENT alwaar Jochen een specialisatiejaar Landbouwmechanisatie zal volgen volgend jaar, zijnde een zevende jaar TSO. Een waar succes, want de plaatsen zijn er beperkt. Bovendien een prachtig uitgeruste school maar daar gaan we bij één van de volgende postings nog wel wat meer over vertellen.

fijne en rustige nacht gewenst en een aangename zondag

23:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

WIJZIGING IN DE VERKEERSWET

en dus moet het Moerhofke jullie inlichten...

Op 18 mei jongstleden verscheen het koninklijk besluit 09 mei 2006 tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg in het Belgisch Staatsblad. Ingevolge dit koninklijk besluit wijzigen enkele bepalingen die voor rijwielen en bestuurders van rijwielen van toepassing zijn.

De wijzigingen zijn vanaf 18 mei 2006 van toepassing.

VERLICHTING EN REFLECTOREN

De verplichting om permanent verlichting te voeren op een rijwiel wordt opgeheven. Het een witte of gele licht vooraan en een rood licht achteraan, dewelke niet verblindend mogen zijn, moeten alleen aanwezig zijn én in werking zijn tussen het vallen van de avond en het aanbreken van de dag, en in alle omstandigheden wanneer het niet meer mogelijk is duidelijk te zien op een afstand van ongeveer 200 meter.

De verlichting, die in knipperstand mag werken, moet niet meer op het rijwiel zelf aangebracht worden. Ze mag op de bagage, de kleding, het lichaam, het rijwiel zelf,… aangebracht worden.

Indien door het rijwiel een aanhangwagen getrokken wordt, moet de aanhangwagen achteraan een rood licht voeren zodra de omvang van de aanhangwagen het door het rijwiel gevoerde rood licht onzichtbaar maakt.

De lichten en reflectoren moeten altijd duidelijk zichtbaar zijn en goed uitkomen, alsook in goede staat zijn van onderhoud en werking.

U weze gewaarschuwd...

21:08 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-05-06

WAT EEN ROTDAG

inderdaad, een dag om zeer vlug te vergeten....

maar ik zal hem uitgerekend nog heel lang herinneren. Na een vrij goeie nacht (ik had met Voltaren 75 Retard een deftige pijnstiller genomen) had ik deze morgen de indruk dat het een pak beter ging met "mijn eetkamer". Maar dat was buiten die tand gerekend.

Toen ik Ellen had afgezet aan de school omstreeks 0640 uur (voor hun uitstap naar Trier), reed ik onmiddellijk door naar het werk en zette er een heerlijke kan verse koffie zoals ik alle dagen doe. Die eerste tas smaakte echt lekker maar na zo'n kwartier kwam die pijn er weer doorgeschoten (het waren echte pijnscheuten). Dankzij de collega geraakte ik aan een pijnstiller (dafalgan) en na een driekwartier was de pijn een beetje onder controle maar toch besliste ik mijn afspraak met de tandarts te vervroegen en zo vlug mogelijk te gaan.

Katrijn slaagde er in de eerder gemaakte afspraak van 1800 uur te verschuiven naar 1600 uur. Ik stopte om 1500 uur met werken (dankzij de collega's, bedankt daarvoor trouwens) en ging onmiddellijk naar de tandarts toe. Die stelde een abces vast tussen twee tandwortels die enerzijds de verklaring is voor die scheuten en anderzijds een uitpuiling naar voor die de verklaring is voor het gezwel op het tandvlees. Er werd mij enerzijds antibiotica voorgeschreven en het gezwel werd geopend en de etter verwijderd, zodat de druk op tand en tandvlees geminimaliseerd wordt. Er is tevens een nieuwe afspraak gemaakt voor 30 mei om 1430 uur. Dan zal die slechte kies verwijderd worden en ik heb er een beetje schrik van echt waar.... Maar t'is nog lang, eerst die abcessen laten genezen....

Mag ik jullie allen een zeer fijn weekend toewensen, ik ga het hier wat rustig houden en kruip nu in de zetel... tot morgen

PS : Mijn excuses dat ik geen blogronde doe maar ... ik heb nood aan rust, 't zal voor morgen zijn...

21:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-05-06

WEEKEND NADERT

maar daar rouwen we niet om, wat dacht je…

want zoals we reeds aankondigden hebben we deze week een superlange week ingelegd met 5 keer 9.5 uur op de werkplek of in totaal 47.5 uur. Reken daar nog 2 uur per dag verplaatsingen bij en je komt hier aan een werkweek van bijna zestig dat we we uithuizig zijn. Geef toe : niet te onderschatten. Anderzijds kunnen we daar een dagje recup van opzij zetten voor eind juni : dat was de bedoeling he....

Het is hier zoals op vele andere scholen ook het moment van de schooluitstappen. Stephen heeft vandaag een bezoek gebracht aan Packo en New Holland, allebei gesitueerd in Zedelgem. Packo is een invoerder van landbouwmachines en New Holland is een producent van oogstmachines. Beide bedrijfsbezoeken waren zeer interessant maar wel vermoeiend. De productielijn bij New Holland omvat zomaar even vier kilometer "te voet gaan"

Ellen daarentegen gaat morgen naar het Duitse Trier, stad die zowel geschiedkundig als cultureel heel wat bezienswaardigheden telt. Ze zal er heel wat historische zaken kunnen bewonderen.

Voor de rest nog een klein nieuwsje..ik heb alweer last van een van mijn "tandjes" en ga morgenavond op bezoek bij de tandarts... hopelijk kan hij het probleem vrij vlug situeren, want het is (zoals steeds bij tandpijn) vrij pijnlijk.

Ik hoop op een vrij rustige nacht zonder al te veel tandpijn en wens jullie een heel rustige nacht toe.

21:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-05-06

LOTTOTREKKING DD 17-05-2006

en wat denk je, hebben we gewonnen deze keer ?

WEERAL NIETS.... één punt en het reservegetal..met andere woorden, zelfs niet bijna prijs... We kunnen de resultaten pas nu op de blog plaatsen om de goeie reden dat we deze avond gaan sporten zijn. En daarna een lekker douchke, wat recupereren... dus ik heb alweer een excuus.

(let goed op de datum)
Hieronder vinden jullie door toedoen van www.belgischelotto.com de resultaten van de lottotrekking van heden.
een fijne nachtrust gewenst en een aangename dag voor morgen.

22:41 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-05-06

WE HEBBEN KEIGOED DOORGEWERKT :

alweer een dag die er op zit…

en ondertussen is de week bijna halfweg, want we zijn zinnens om, tegen onze gewoonte in, een volledige week te werken zonder ook maar een uurtje recuperatie te nemen. Want op het einde van de maand juni wachten ons in principe enkele proclamaties en daar hebben we dus wat rust-uurtjes voor nodig

Het is trouwens (tot nu toe) een week die best meevalt. Wij zijn volledig : geen zieken of geen mensen die rust of verlof nemen en dan moeten we zeggen dat de zaak doenbaar is. Probleem is steeds het ogenblik waarop we de overuren recupereren… we zijn nu immers in een bedrijf beland die geen overuren uitbetaalt, maar waar alles moet gerecupereerd worden...en dat doet soms wel eens pijn...voor wie achterblijft op het bureau...

En de voorkeuren voor dat thuis blijven verschillen duidelijk : sommigen houden er van om een lang weekend te nemen en op maandag of vrijdag thuis te zijn, ikzelf kies er voor om de week eens in twee te doen en thuis te blijven op dinsdag of donderdag om dan eens rustig in de namiddag te kunnen sporten in plaats van 's avonds...Maar deze week gaan we dus tot de bodem en werken we alle dagen….

Ondertussen zijn de kids stilletjes begonnen met de voorbereiding op de examens die zachtjes aan op hen afkomen. Er wordt een laatste hand gelegd aan de eindwerken om ze volledig klaar te hebben en heel doelbewust worden reeds enkele cursussen herhaald, kwestie van weer de draad op te kunnen nemen… met andere woorden de koorts stijgt , maar geen nood alles is nog zeer goed onder controle….er resten hen nog enkele weken…maar wie niet vooruit kijkt en niet goed is in het voorbereiden, is niet goed bezig

Alvast een ontspannende avond toegewenst en een rustgevend nacht. En voor morgen een fijne dag gewenst.

21:44 Gepost door Luc, Katrijn en de kids | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |