31-07-06

EN DE BLOGGERS HEBBEN WEER GECHAT

't was lang geleden maar we zijn weer vertrokken met de blogchatroom...

Gisteren zondag, een een tikkeltje minder zomer en het was zo lang geleden dus.... inderdaad, we zochten de collega-bloggers nog eens op in de blogroom die terug open was.
Volgende bloggers waren er ook :

VEKE, LUCKY , ROMINA , TENNISSER , CIENTJE , GREAT LUCKY , WILLY , DONDER

Als ik er mezelf bijreken komen we op een totaal van 9 bloggers wat eigenlijk niet mis is voor een vakantiezondag.

Bovendien wil ik even jullie aandacht vestigen op een nieuw blogje dat door toedoen van Donder en Lieve is opgestart : De blog van de Blogroom van de bloggers, niet simpel uitgelegd maar de moeite waard om er alles van te weten te komen.

Ondanks de grijze dag : toch een fijne dag gewenst.

12:54 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: blogroom, moerhofke |  Facebook |

30-07-06

BLOGROOM WEER OPEN ???

Het is nu reeds een volle maand geleden dat ik op zondag nog naar de Blogroom ging, het goede zomerweer hield me buiten, maar vermoedelijk op deze zondag gaat de Blogroom open.

wil je er ook bij zijn als blogger ? We chatten via msn en steek blog_room@hotmail.com bij je contactpersonen....We zijn er elke zondag vanaf 2100 uur.....

Hoe meer zielen , hoe meer vreugd.... en vreugd was er (bijna) elke week, de afwezigen weten niet wat ze misten...

een aangename avond toegewenst.

20:47 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: blogroom, moerhofke, chatten, bloggers |  Facebook |

29-07-06

LOTTOTREKKING dd 29-07-2006 EN ANDER NIEUWS

En we gaan door... stoppen staat niet in ons woordenboek....

Voor de 53ste keer op rij geen geld gewonnen... maar deze keer toch al eens twee kruisjes juist, we zitten op de goede weg.
Hierbij de cijfertjes van de trekking van 29-07-2006.
Ik ben niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen...

1 - 13 - 14 - 16 - 21 - 22 RESERVEGETAL : 3

Vandaag was het tevens een grote feestdag voor de mannelijke kids. Sinds deze morgen zijn ze vertrokken naar Libramont, alwaar de jaarlijkse "Foire de Libramont 2006" plaats heeft, zijnde de grootste openlucht-landbouwbeurs van Europa. Een oppervlakte van 100.000 vierkante meter of 10 hectare wordt er ingenomen voor demonstratie en tentoonstelling van landbouwmachines. Ondertussen zijn ze reeds terug thuis en samen hebben ze een heuglijke dag beleefd. De trouwe bezoekers weten het wel : de mannelijke kids van op het Moerhofke zijn gewoonweg gek op landbouwmachines en dus hebben ze vandaag hun hartje kunnen ophalen. Bovendien zijn ze er alleen naar toe gereden met Stephen als chauffeur, een trip van toch ongeveer 230 kilometer enkel. Meteen een "persoonlijk record" voor Stephen. Recht naartoe gereden en geen incidenten gehad bvb files defecten....

Voor de rest wordt het wat mij betreft terug genieten elk weekend van de voetbalcompetitie, zeker nu onze favoriete Club uit Brugge een vliegende start hebben genomen en Gent op hun beurt een lesje hebben geleerd. De 4-1 van vorig jaar in het Gentse Ottenstadion werd glansrijk weggeveegd.

Een fijne zaterdagavond en een mooie zondag aan iedereen.

21:21 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: foire de libramont 2006, lottotrekking, moerhofke, club brugge |  Facebook |

27-07-06

LOTTOTREKKING DD 26-07-2006

Geen nieuws is in dit geval slecht nieuws....

Ook de 52ste trekking op rij heeft ons helemaal niets opgeleverd. We hebben twee keer één kruisje juist. Is dit het begin van de ommekeer ? Eerlijk gezegd ik vrees er voor...zonder ook maar één keer drie juiste kruisjes te hebben.
Hierbij de cijfertjes van de trekking van 26-07-2006, alweer op de wijze van de Moerhofkes.... (Ik ben niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen...)

Hier zijn de resultaten van de trekking van gisteren :

10 - 13 - 14 - 20 - 27 - 41 RESERVEGETAL : 8

Voor de rest was het gisteren hard puffen geblazen en maar ik heb er gisterenavond nog een spinning-sessie van een uurtje bovenop gedaan...Het heeft het voordeel gehad dat ik, ondanks de zeer warme nacht en in tegenstelling met Katrijn, een fantastisch goede nachtrust heb gehad (uiteraard te wijten aan de fysische vermoeidheid). Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij de laatste weken veel beter in mijn vel voel waarschijnlijk voor een groot deel te wijten aan de fysische inspanningen die ik nu reeds maanden doe... "Mens sana in corpore sano" (Een gezonde geest in een gezond lichaam) lijkt ook hier betekenisvol te zijn.

fijne donderdag aan iedere lezer gewenst...

12:27 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

25-07-06

HET WORDT ALWEER PUFFEN

en we waren reeds zo moe...

En daar zijn verschillende redenen toe. Eerst en vooral was het gisteren alweer een zeer drukke maandag die we met zijn tweetjes alweer tot een goed einde hebben gebracht. Het was zoals steeds een hoop die verwerkt moest worden, maar achteraf bekeken ging het eigenlijk nog vrij vlot, maar het heeft toch een beetje zijn sporen nagelaten.

Bovendien was het gisteren maandag en dus volgde er, zoals steeds op maandag nog een verlengstukje in de vorm van een fitness-sessie. Op gevaar af van een beetje te technisch te worden geven we toch een overzichtje van onze activiteiten van gisterenavond :

we zijn begonnen met een sessie op de hometrainer van 10 minuutjes aan een weerstand van 180 tot 200 Watt wat ons een afstand opleverde van 4.700 meter, zijnde een evenaring van mijn "record".
Na een pauze van twee minuten hadden we een loopsessie op de walker van alweer 10 minuten met een weerstand van 120 Watt wat mij een afstand opleverde van 4050 meter, wat als zeer goed voor mijn doen mag bestempeld worden.
Na alweer twee minuten rust (hartritme laten dalen) werd een roeisessie van 9 minuten gehouden waarbij ik de "wattage" vergeten ben maar waarbij ik aan 2000 meter kwam. Onmiddellijk daarna werd verdergegaan met een "krachtstapoefening op de stepper" van een vijftal minuten die echter rond de vierde minuut afgebroken werd door krampen in de rechterkuit.
Vervolgens werd gedurende 10 minuten gereden op de hometrainer, maar dan wel een versie van een soort zitfiets. het leverde mij alweer meer dan 4000 meter op...en heel wat vochtverlies. Maar regelmatig water drinken is er goed voor.
We zijn geëindigd met een laatste "loopsessie" op de walker van 10 minuten die me nog 3000 meter opleverde....Globaal gezien dus een uur sport die mij alweer wat calorieverbranding opleverde....waarna de douche als afsluiter wonderen verrichtte met mijn bezwete lichaam...

Tenslotte had ik ook gehoopt op een deugddoende nachtrust en dat is ook zo uitgekomen. 's Avonds buiten gezeten op de terrasbank tot omstreeks 23 uur, nog even de mails bekeken en omstreeks 2330 uur in beddeken gekropen en deze morgen om 0515 terug fris opgestaan : we kunnen er duidelijk weer tegen.

Ik hoop voor jullie allen hetzelfde.

12:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: moerhofke, fitness, easyfit |  Facebook |

24-07-06

WEEKEND ZIT ER WEER OP

en het heeft deugd gedaan, da's zeker...

Want dit weekend was er hier weer voor elk wat wils... Eerst en vooral voor onszelf bestond het weekend vooral uit de gewoonlijke zaken tijdens het weekend : boodschappen doen, wat (heel) kleine klussen opknappen en de traditionele familiebezoekjes afleggen. En wat mezelf betreft was de voorbije zondag beperkt tot voor heel wat uitrusten. We waren zaterdag laat gaan slapen, daarna omstreeks 0300 uur weer opgestaan om Stephen, die naar de Gentse Feesten gegaan was weer op te halen aan de terminus van de feestenbus en om 0830 uur liep bibi terug weer op : wakker maar helemaal niet uitgeslapen, maar te warm om te blijven liggen.

's Namiddags zijn Stephen en Jochen dan gaan kijken naar de Trekker-trek-wedstrijden in Stekene, een evenement dat in de wijde omgeving heel wat uitstraling heeft en dat vooral gericht is op het ontwikkelen van zoveel mogelijk paardekracht door vooral standaard-landbouwtractoren. Toch zijn er ook een aantal "tractor-pulling"-paradepaardjes aanwezig die met een vlammende motor de show ook wel stelen...Ikzelf heb me rond 1530 uur geïnstalleerrd in de zetel om te genieten van de laatste rit in de Tour de France.

's avonds dan met zijn allen een kleinigheid gaan eten in de streek waar ik wel heel erg kan van genieten. Samen tafelen is een ogenblik dat we met zijn allen respecteren en dat, nu Stephen werkt, niet altijd meer mogelijk is. Daarna nog genoten bij een natje en een koudje (ijsjes zijn zeer verkoelend dezer dagen) van een (weliswaar beperkt) luchtballonspektakel boven het Waasland.
Onder andere volgende luchtballons werden opgemerkt : Modemakers, De Meeuw en Kew


Mag ik jullie allen een mooie week toewensen....Ik hoop het alvast.

12:57 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: luchtballons, trekker-trek, tractor-pulling, stekene |  Facebook |

22-07-06

LOTTOTREKKING dd 22-07-2006

We zetten de reeks verder, zonder onderbreking...

we doen er dus eentje bij en zitten bijgevolg aan 51 trekkingen zonder ook maar één keer drie juiste kruisjes te hebben.
Ook de leverancier van de lottocijfers weet van de warmte en dus nogmaals de lottocijfers op de wijze van de Moerhofkes.... (Ik ben niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen...)

Hier zijn de resultaten van de trekking van deze avond :

18 - 29 - 31 - 32 - 35 - 37 RESERVEGETAL : 16

Ik behaalde één keer één juist kruiske... maar niet getreurd we hebben alweer onze bijdrage geleverd voor het goede doel (hoop ik toch) Winst...zal alweer voor een volgende keer zijn.

fijne en rustige nacht gewenst en een aangename zondag

PS: Ondertussen is er hier op dit ogenblik (2140 uur) een onweer boven het Waasland met een zachte regen en wat bliksemschichten....

21:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lottotrekking |  Facebook |

EINDELIJK WAT VERKOELING....

en dat zal voor alles goed zijn, niet in het minst voor ons....

Want dit jaar is het mijns inziens (en ik ben vast niet alleen) wat van het goede te veel..Maar op dit ogenblik wordt het Waasland besproeid met een zalige regen... niet te hard, niet te zacht, zo een heel groeizame regen. Wat mij betreft mag het zo de hele dag duren. Het is hier zwaar bewolkt en van zon is er (gelukkig) helemaal geen sprake. Daarnet even in de regen gewandeld ter afkoeling en bovendien voel je zo dat er heel wat meer zuurstof in de lucht zit. Eindelijk ...want volgens de weerman is het slechts zeer tijdelijk en gaan we volgende week weer met zijn allen puffen.

En hoe gaat het met de moerhofkes zult U vragen : wel alles in ogenschouw genomen vrij goed. Katrijn en ikzelf houden het dit weekend vooral rustig... De eerste werkweek zit er reeds op (nog drie weken en 't is weer verlof, Yesssss) en Katrijn heeft deze week samen met haar mama en de Jochen en Ellen de keuken een grote beurt gegeven. Alle kasten af- en uitgewassen en alles heel mooi opgepoetst en er werden zelfs nieuwe overgordijnen gemaakt en geplaatst en dat allemaal op één dag. Ik moet zeggen, ik verschoot me rot toen ik terug thuis kwam... 't Was net een nieuwe keuken.

Jochen daarentegen heeft uiteraard de hele week op de boerderij doorgebracht ('s avonds) omdat de aardappelrooitijd er aan komt en er dus moet "gemechaniekerd" worden. De machines krijgen allemaal een laatste check-up. Maar woensdagavond ging dit gepaard met een "klein accidentje". Jochen heeft zich immers gestoten aan een uitsteeksel van een machine. Gevolg een hevig bloedend hoofd en onmiddellijk naar de huisarts die de wonde heeft gehecht met twee haakjes. Jochen heeft echter (behalve op de moment zelf) geen pijn gehad en woensdag mogen de hechtingen er normaal gezien weer uit.

Stephen tenslotte leeft zich tenvolle uit op zijn werk. Er zijn daar zeer grote uitbreidingswerken aan de gang en de laatste hand wordt gelegd aan de opstart van nieuwe productielijnen in een totaal nieuwe bedrijfshal. Zo is hij ook gisteren gaan werken en ook vandaag is hij reeds weer aan de slag. Deze avond brengt hij dan een bezoekje aan de Gentse feesten en morgen is het "Trekker-trek" in Stekene, evenement dat Jochen en Stephen zeker niet zomaar laten voorbij gaan...
"ze moeten er bij zijn"

Aan elkeen een mooie weekendverderzetting

12:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, weekend, trekker-trek, zomer |  Facebook |

20-07-06

LOTTOTREKKING dd 19-07-2006

Beetje laat, maar hier zijn we er mee.....

Hieronder vinden jullie door toedoen van www.belgischelotto.com de resultaten van de lottotrekking van heden.

Let goed op de datum...Aan iedereen alvast een aangename donderdag en voor velen een lekker lang weekend gewenst.

09:45 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

EN BORRIQUITO DEED HET WEER

en hoe hij het doet, ik begrijp er niets van...

Want hij heeft zich weer gemeld en met een printscreen er bovenop zoals gewoonlijk had onze specialist alweer het ronde getalletje te pakken. Natuurlijk verdient hij een linkje om hem te belonen voor zijn inspanningen. Klik HIER om BORRI een bezoekje te brengen

Bovendien is het bijzonder leuk dat er blijkbaar nog mensen gokken op het "ronde getalletje"

Vandaag alweer onze laatste werkdag en we moeten zeggen : het is toch een tikkeltje koeler dan gisteren en hier in Gent regent het vrij goed..; niet te geweldig maar constant (een vlaag trekt dus over Gent -lol-)

Alvast een zeer fijne dag gewenst

08:01 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-07-06

NAT, NATTER, NATST....

en we zijn nog niet eens aan het warmste van de dag toe...

Alhoewel we een aantal beschermende maatregelen namen (tempo wat laten zakken, quasi geen suikerhoudende dranken, water gekoeld drinken...) toch wordt het hier indrukwekkend warm... De gebouwen zijn ietwat aan de oudere kant en de isolatie is niet echt wat men "het van het" pleegt te noemen. Bovendien is airconditioning ook niet voor ons weggelegd en bijgevolg is het behelpen met een tweetal kleine ventilatoren... wat op zich ook een risico inhoudt : zweten en een tocht is reeds meermaals oorzaak geweest van verkoudheden....We zullen er toch maar proberen het beste van te maken...

Gisterenavond hebben we ons (zonder blog) wel prima door de zomeravond gesparteld. Terwijl Ellen bleef slapen bij de mama van Katrijn en Jochen gaan sleutelen was aan een aardappelrooimachine bij de bevriende boer (als student mechanica aan landbouwmachines het nuttige aan het aangename koppelen) hebben Stephen, Katrijn en ikzelf omstreek 2030 uur een toertje gemaakt met de fiets (meer dan 15 Km gereden). En of het deugd deed. Op dat ogenblik zakte de temperatuur een beetje en aangezien Katrijn zich voortbewoog met haar hulpmotor en op sommige momenten een gemiddelde van 25 km/uur haalde, was er ook een briesje dat voor de nodige verkoeling kon zorgen...Echt heel ontspannend en verkwikkend moet ik zeggen en bovendien nog gezellig ook. Daarna hebben we ons nog wat op de terrasbank geïnstalleerd en omstreeks 2300 uur de slaapkamer (of was het een sauna) opgezocht en verbazend goed geslapen...En deze avond staat er weer een spinningsessie op het programma....de kilokes moeten er echt wel afvliegen met zo'n weer (hoop ik toch...)

Rekening houdend met de weersomstandigheden toch een aangename dag gewenst

Wie wordt mijn 130.000ste bezoeker ... hij is in aantocht

12:48 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-07-06

WAT EEN ZOMER....

en dat heeft zo zijn gevolgen...

En er zijn inderdaad gevolgen...we hadden zo goede intenties om ons blogje weer wat zuurstof te geven maar gisteren is het er dus weer nie van gekomen...weliswaar om verschillende redenen :

eerst en vooral was het de eerste werkdag, en die was niet van de poes. De maandag is steeds een drukke dag, veertien dagen mails bekijken en bovendien zijn er drie van de vijf mensen met verlof....het wordt dus een maandje werken op volle kracht, maar er wacht dan terug een mooie "uitblaasperiode"...
Ten tweede hadden we gisterenavond nog onze vaste afspraak voor de fitness, want we worden nu reeds een beetje bestempeld als "hardliners"... we plooien dus niet voor de hoge temperaturen om het voorgenomen ritme vban drie sessies per week te onderhouden. En dus gisteren geweest van half acht tot half negen...
Ten derde en ten laatste hebben we genoten van een schitterende zomerse avond. We hebben tot ruim 2315 uur buiten gezeten en het deed deugd. Helemaal geen windje en dus aangenamer om buiten te zitten dan in ons bed te kruiepen. In ons huisje zit de warmte binnen (zeker in de slaapkamers boven) en is er 's avonds moeilijk te verdrijven.

Of we deze avond nog op de blog komen is alweer af te wachten... Naar alle waarschijnlijkheid wordt het weer buiten keuvelen en genieten met de buren... We moeten er van profiteren zolang we nog kunnen.

Aan iedereen een aangename dag en hou het koel....

12:14 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-07-06

GOED GEVULDE ZONDAG

maar ook best een aangename zondag...

alhoewel we eerst met het slechte nieuws (nuja, er zijn veel ergere dingen) : we zijn voor de 49ste keer op rij buiten de lotto-prijzen gevallen... volgende trekking wordt dus een soort gouden jubileum...maar we laten ons niet doen... vroeg of laat kan het alleen maar beter gaan.

Deze morgen lekker lang uitgeslapen, want het duurde weer een poos voor we in ons bed geraakten gisterenavond...en daarnba een bezoekje gebracht aan de mama van Katrijn. Ze houdt zoals alle moeders zeker van een gemoedelijk bezoekje en dat hebben we dan deze morgen volbracht. En deze namiddag nog een familiebezoekje gaan afleggen, terwijl Stephen deze namiddag naar Wenduine gaat samen met een vriend. Zij gaan op bezoek bij een vriendin die in een restaurant vakantiewerk doet... die gaan dus duidelijk het nuttige aan het aangename koppelen.

Ondertussen kunnen we ook meedelen dat we reeds volop bezig zijn met de "rij-opleiding" van Jochen. Het rijden op de openbare weg gaat reeds vrij vlot en binnenkort starten we ook met de maneuvers. Dit weekend trouwens gelezen dat deze niet meer op een privé-terrein zullen gebeuren maar wel op de openbare weg... wat het nut daarvan is mag Joost weten.. Werk voor de carrosserieherstellers zal het ongetwijfeld meebrengen...

Nog een fijne zomerse zondag gewenst

11:36 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-07-06

LOTTOTREKKING dd 15-07-2006

Wij zijn deze keer een klein beetje te vroeg maar binnenkort staan ze hier, de meest recente lottocijfers.....

Ondertussen blijven we hopen dat we deze keer wel eens een klein prijsje hebben. Kwestie van de moed niet te verliezen. Maar vandaag gelezen dat de Nationale Loterij nog meer goede doelen gaat subsidiëren, dus eigenlijk toch geen weggegooid geld, alhoewel, ze mogen mij ook eens subsidiëren hoor.
Hieronder vinden jullie binnenkort door toedoen van www.belgischelotto.com de resultaten van de lottotrekking van heden.

Let goed op de datum...Aan iedereen alvast een aangename zaterdagavond en een leuke zondag gewenst.

20:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lottotrekking |  Facebook |

14-07-06

EERSTE VERLOF ZIT ER BIJNA OP...

en inderdaad, we hebben er zeer van genoten....

en vanaf nu gaan we terug wat nieuw leven in onze blog blazen.. we hebben immers nog heel wat achterstand... de laatste veertien dagen nauwelijks op de blog geweest, verre van er op te posten...., maar er zijn prioriteiten en de blog was voor één keer de allerlaagste prioriteit....maar we zijn terug vertrokken.

Ik moet zeggen, we hebben een mooi verlof zonder tierlantijntjes achter de rug... genoten van de kleine dingen (dus geen grote reizen ....) maar wel rustig aan gedaan en getracht van de batterijtjes (vooral mentaal) weer op te laden. En ik denk dat we daar heel goed in geslaagd zijn.

Er is wel een ander aspect natuurlijk... Maandag gaan we weer werken en beginnen we weer af te tellen. Je moet immers weten dat 14 augustus alweer een laatste werkdag betekent en dat we dan starten aan verlof nummer twee : van 15 augustus tot einde augustus...en dat wordt ook weer genieten, want dan staat het spektakel op het programma waar Katrijn dolgraag terug bij wil zijn na een (om gezondheidsreden verplichte) onderbreking van twee jaar. Het is immers in de tweede helft van augustus alweer vuurwerkfestival te Knokke-Heist, meer bepaald Duinbergen.

Voor de geïnteresseerden volgt hieronder het programma van deze internationale ING-trofee 2006 voor vuurwerkmakers.

19-08-2006 : Mexico site van de vuurwerkmaker
21-08-2006 : Tsjechië site van de vuurwerkmaker
23-08-2006 : Duitsland site van de vuurwerkmaker
25-08-2006 : Zwitserland site van de vuurwerkmaker
27-08-2006 : Oostenrijk (winnaar van vorig jaar) site van de vuurwerkmaker


Ongetwijfeld tot deze avond of morgen en geniet van een prachtig zomers weekend...

13:15 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |