30-11-07

PRIJZENREGEN VOOR NIEUWS-SURFERS

Dat is het minste wat we kunnen zeggen de laatste weken. Dat er iets gaande is lijkt mij duidelijk...wat er achter steekt niet....

Het is inderdaad overduidelijk dat er op vlak van nieuws-websites en meer bepaald kranten-websites een strijd om de surfer aan de gang is. En de in de strijd gewikkelde kranten willen overduidelijk die surfer gedurende een bepaalde tijd zover brengen hun site als home-page te laten instellen.

Ik ben een verwoed nieuws-surfer en doe ze ongeveer allemaal aan de laatste jaren (wat niet wil zeggen dat ik geen wedstrijden gemist heb de laatste weken). Toch wil ik een overzicht geven van de verschillende kranten-websites en hun "prijzenaanbod". Nogmaals dit is geen complete lijst maar een uitreksel op basis van wat ik zelf heb ervaren.

"De Standaard" (klik hier)... gaf gedurende een week (begin november) elk uur een "Sit on it"-zitzak weg

"Het Laatste Nieuws" (klik hier)... gaf (van 05 november tot 14 november) per minuut (60 winnaars per uur) een benzinebon weg (eerste dag 2.5 euro laatste dag 25 euro per bon).

"De Morgen" (klik hier)... gaf gedurende een week ( van 12 tot 18 november) elke dag een IPod-touch weg.

"Het Nieuwsblad" (klik hier)... gaf (van 16 november tot 25 november) elke dag elk uur een SAMSUNG-GSM weg (11 per dag)

"Het Laatste Nieuws" (klik hier)... gaf (van 19 november tot 26 november) aan elke surfer elke dag een prijs weg (gaande van een gratis Gouden 11 tot een auto)

"De Standaard" (klik hier)... gaf (van 26 november tot 30 november) elke dag elk uur een multimedia-apparaat weg

Ik won bij al deze wedstrijden één benzinebon van 25 euro, een gratis "Gouden 11-ploeg" en drie muziek-verrassings-CD's. Op basis van wat de prijzenpot te bieden had, niet zo heel erg goed... maar een gekregen paard kijkt men niet in de bek zegt het spreekwoord.

Nu rijst de vraag : wanneer begint de volgende aktie, wat is er te winnen en waar heeft ze plaats....
Wie het weet mag het gerust komen zeggen

Een reuzefijn weekend ondanks de herfstachtige en wilde weersvoorspellingen. Ik ga er zeker van genieten. In afwachting een rustige nacht, groetjes en tot morgen..

23:06 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wedstrijden, moerhofke, surfers, krantensites |  Facebook |

29-11-07

TOCH WEL RAAR NIEUWS....

Vandaag richt deze blog zijn pijlen op een paar (is twee dus) bizarre nieuwsfeiten van vandaag en we geven er zelf onze bedenking(en) bij....

1. Waterlek in Oudenaarde.

Voila, zo simpel is het ...het is opgelost, alle problemen zijn voorbij : het lek in Oudenaarde is gevonden. Een drinkwaterleiding was dus lekgeslagen en het water is aan een debiet van 30.000 liter per uur gedurende elf dagen in de riolering gelopen...Er is geen schade aan de ondergrond.

Ik ben natuurlijk geen specialist (zeer verre van zelfs) maar als een lek in de waterleiding resulteert dat het water in de riool terechtkomt, zou er dan ook een lek in de riool zijn ?
Misschien ook mogelijk : heeft iemand de waterleiding op de riool aangesloten ?
Of tenslotte andere bedenking... als er water van de waterleiding in de riool geraakt, kan er dan ook water van de riool in de waterleiding geraken ?

Wie het mij kan uitleggen moet absoluut niet wachten ....

2. Leterme is zeer dicht bij een oplossing.

Voila, het is bijna opgelost...Leterme beweert 'dicht bij' een oplossing staan voor de communautaire twistpunten. Als dit opgelost is ligt de weg open naar een regering...Anderzijds lees ik : bij de Franstalige liberalen valt wel te horen dat ze nog steeds vasthouden aan de nota van Leterme waarover vier partijen het maandag eens waren. Vooruitgang voor de ene is bovendien achteruitgang voor de andere, luidde het nog.

Ook in dit domein ben ik natuurlijk geen specialist (nog verder van zelfs) maar als de ene spreekt van een vooruitgang en de andere van een achteruitgang dan onthou ik dat er een gemeenschappelijk deel bestaat : uitgang, en ik vrees dat de uitgang voor deze formatie er zal in bestaan dat ze via een achterpoortje proberen buiten te raken : dat ze buitengingen zonder akkoord.... Kan ook niet anders als de ene bevolkingsgroep de andere niet meer (wil) begrijpen.... dan zal er ook nooit een overeenkomst groeien. Is een logische bedenking denk ik zo....

Anderzijds maak ik me volgende bedenking... als er geen vooruitgang is, waarom zegt Leterme dan dat er wel vooruitgang is, hiermee verliest hij toch alle geloofwaardigheid...En als er geen achteruitgang is waarom zegt Reynders dat dan... hiermee verliest hij toch geloofwaardigheid ... of hoe twee personen die aan geloofwaardigheid verliezen proberen om geloofwaardig te zijn (amai als ik dit herlees : niet simpel maar toch laat ik het staan, want het klopt...)

Wie het mij kan uitleggen mag absoluut niet wachten ....

Allé beste bezoekers, ik ben in blijde verwachting van jullie (hopelijk talrijke) reacties. In afwachting een rustige nacht, groetjes en tot morgen..

22:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: bizar nieuws, reactie, politiek, moerhofke, bedenkingen, oudenaarde |  Facebook |

28-11-07

LOTTOTREKKING DD 28-11-2007

Voor wie dacht dat de Lottomiljoentjes weer verdeeld zijn : Niets daarvan....

Jajaja, niets daarvan... want er is alweer geen enkele winnaar in rang 1, bijgevolg niemand met zes juiste kruisjes : ik niet maar ook jullie niet. Dus je zal met een ietsje minder tevreden moeten zijn....

Resultaten van de trekking van woensdag 28 november 2007.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

08 - 10 - 15 - 22 - 37 - 38 >>> RESERVEGETAL : 30.


eentje juist is beter dan geentje juist, maar dat is het dan ook.........

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 0 winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 5 winnaars >>> 17.790,00 euro
5 juiste cijfers >>> 155 winnaars >>> 1.148,00 euro
4 juiste cijfers >>> 9.449 winnaars >>> 23,50 euro
3 juiste cijfers >>> 152.400 winnaars >>> 2,50 euro

Ondertussen zijn we de helft van de week ook weer voorbij, en eerlijk gezegd, het valt allemaal nogal mee deze week. Uiteraard zijn onze dagen nog steeds keigoed gevuld, maar er komen weinig onverwachte dingen uit de lucht vallen. De dagen zijn wat kort en het volume wat groot, maar met een tandje bijsteken komen we er wel.

Gisteren zijn we ook gaan fitnessen en we moeten ook zeggen dat daar alles vrij goed ging. Het is duidelijk dat de sluimerende verkoudheid helemaal verdwenen is (ik ben weeral blij dat ik geen groepspuit genomen heb) en dat de conditie eigenlijk terug vrij behoorlijk is. Besttijden plaatsen zit er duidelijk nog niet in (een mens kan ook niet altijd weer verbeteren) maar je voelt wel dat de weerstand terugkomt...Dus we zijn ook daar op de goede weg.

Voor de rest gaan we deze posting beëindigen met het voornemen dat we nog eens een volledige blogronde gaan uitvoeren tijdens de komende dagen. Het spijt me dat ik de laatste weken de blogrondes echt wel zeer beperkt heb gehouden, maar de tijd ontbrak... maar ik beloof op mijn eerstecommuniezieltje dat ik mijn schade ga inhalen en mijn voornemen zal uitvoeren.... Dus één dezer mag je mij verwachten.Iedereen een rustige nacht toegewenst en een fijne donderdag gewenst

22:15 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, lottotrekking, lottocijfers, blogronde, fitnessen |  Facebook |

27-11-07

MOERHOFKES ZOEKTOCHT

Inderdaad, een zoektocht... daar hebben onze uurtabellenmakers voor de diverse openbaar vervoer-vormen voor gezorgd.

Sinds gisteren is er in de meeste Belgische stations de nieuwe uurregeling te consulteren die van kracht wordt op 08 december 2007. En het is overduidelijk dat deze tabellen alweer in elkaar geflanst zijn door mensen die waarschijnlijk nooit zelf met het openbaar vervoer rijden. En van coördinatie tussen de verschillende vervoersvormen is er zeker geen sprake...Ik geef het voorbeeld in mijn concreet geval.

Huidige situatie
Ik vertrek 'smorgen s in mijn woonplaats oomstreeks twinitg voor zes en dien in Lokeren een 10-tal minuten te wachten om dan om 0613 uur de trein te nemen naar Gent-Dampoort. Vervolgens dien ik een bus te nemen en dan ben ik normaal gezien omstreeks 0645 uur op de werkplaats. 's Avonds is het de omgekeerde weg :ik vertrek op het werk omstreeks 1700 uur om dan omstreeks 1735 een trein te hebben naar Lokeren en omstreeks 1800 uur een bus naar huis.

Nieuwe Situatie
Aangezien de trein van 0613 uur afgeschaft is dien ik de trein te nemen van 0544 uur (om te beginnen nu om 0700 uur) of 0636 uur...(om pas te kunnen beginnen om 0730 uur). Wil ik de trein van 0544 uur dien ik de autobus te nemen van 0430 uur...(dat zioe je natuurlijk van hier....zo zot ben ik ook niet). Dus wordt het vertrekken met de bus omstreeks 0600 uur om dan in Lokeren de trein te nemen om 0636 uur en dan hopen dat we vrij snel een bus hebben op het stadsnet. 's Avonds lijkt het beter te werken en zal ik een kwartiertje winst boeken...(als troost voor de ochtendmiserie.)

Wat mij echter stoort is dat op twee weken voor de grote omschakeling er voor geen enkele gebruiker ook maar een boekje ter beschikking is. Bij de Spoorwegen hangen er al minstens affiches, maar bij De Lijn ben je tot nu toe aangewezen op slecht leesbare overzichten aan de haltes en vragen de aan chauffeurs... We leven in 2007, in een communicatiemaatschappij, maar niemand weet waar aan de correcte en juiste informatie te geraken.

Enfin, we wensen jullie allemaaal een schitterende dag (ondanks het miezerige weer) en we gaan verder op zoektocht naar informatie die we nodig hebben...
Groetjes en tot morgen (vermoedelijk).

13:12 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, openbaar vervoer, uurregeling, klanten service |  Facebook |

25-11-07

VOETBAL : BEKER VAN BELGIE EN WERELDBEKER

Hierbij een overzicht van de resultaten in de 1/16de finale BEKER VAN BELGIE

Volgende eersteklassers zijn nu al gewipt voor de Beker van België : Brussels, Sint-Truiden, Moeskroen, Westerlo en KV Mechelen.

EINDSTANDEN (ploegen in vet geplaatst)

Brussels-Leuven (II) : 2-3 NA VERLENGINGEN
Lokeren-Waasland (II) : 1-0
Club Brugge-F.Borains (III) : 4-2
Sint-Truiden-E.Aalst (III) : 1-2
Genk-O.Charleroi (II) : 4-2
Charleroi-Deinze (II) : 3-0
Anderlecht-Hamme (II) : 2-1
AA Gent-Tienen (II) : 2-0
Oostende (II)-Z.Waregem : 0-3
Kortrijk (II)-Moeskroen : 2-0
Bergen-Wetteren (III) : 2-2 NA PENALTY'S
Standard-KVSK United (II) : 3-0
Roeselare-Eupen (II) : 4-1 NA VERLENGINGEN
Dender-Westerlo : 4-1
GBA-Union (II) : 1-0
KV Mechelen-Cercle Brugge : 2-4

Ondertussen is ook de lottrekking gebeurd voor de poules van het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika. België speelt in Groep 5 tegen respectievelijk Spanje, Turkije, Boznië-Herzegovina, Armenië en Estland. Op het eerste zicht een bijzonder moeilijke opdracht voor de Rode Duivels, zeker als je weet dat enkel de poulewinnaar zich rechtstreeks plaatst en daarbovenop de acht beste tweedes een barragematch moeten spelen waarvan er zich vier plaatsen voor het WK. Ik ga er van uit dat Spanje zich plaatst en dat Turkije favoriet is voor de twee plaats. Aan de Rode Duivels om voor de verrassing te zorgen ..... in positieve zin welteverstaan.

Ten slotte nog dit. We zijn alweer een bijzonder aangenaam en fijn weekend verder. Dus wacht ons alweer een drukke werkweek met heel wat problemen die een oplossing zullen vragen. Ik wens jullie zo weinig mogelijk problemen en zo goed mogelijke oplossingen.

23:09 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beker van belgie, rode duivels, moerhofke, voetbal, wereldbeker, 2010, zuid-afrika |  Facebook |

24-11-07

LOTTOTREKKING DD 24-11-2007

halfuurtje geleden de cijfertjes uit de trommel zien komen en ondertussen hebben ze ook de miljoentjes verdeeld : we delen net niet mee.

Resultaten van de trekking van zaterdag 24 november 2007.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

16 - 22 - 26 - 32 - 33 - 40 >>> RESERVEGETAL : 24.


twee cijfers en het reservegetal juist, dat zijn er drie juist maar zonder return....niet goed genoeg....

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 2 winnaars >>> 457.600,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 10 winnaars >>> 20.330,00 euro
5 juiste cijfers >>> 585 winnaars >>> 695,00 euro
4 juiste cijfers >>> 26.935 winnaars >>> 18,80 euro
3 juiste cijfers >>> 412.678 winnaars >>> 2,50 euro

Ondertussen proberen we hier zo goed mogelijk de beker van Belgie voetbal te volgen waarbij toch wel een aantal verrassende tussenstanden zijn... Straks geven we hier de ruststanden.

Voor de voetballiefhebbers : tot straks en voor de anderen : tot een volgend bezoekje. Voor iedereen een fijn en rustgevend weekend gewenst.

20:51 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lottotrekking, moerhofke |  Facebook |

22-11-07

TREINGEBRUIKERS (WEERAL) VOOR SCHUT

Inderdaad WEERAL, want er zijn weer een stroom geruchten, berichten die blijkbaar tot doel hebben mensen in te lichten en die net het omgekeerde tot gevolg hebben...

Ze gaan het daar dus blijkbaar nooit leren. Noch bij de NMBS ( Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, maar binnenkort blijkbaar een nieuwe naam : Nationale Maatschappij der Belgische Stakers) noch vertegenwoordigers van het treinpersoneel (lees vakbonden) slagen ze er in de reiziger ruim op voorhand in te lichten wat er te gebeuren staat. Ik geef U kort wat er in de diverse berichten te lezen staat :

In het Laatste Nieuws van heden 22-11-2007 staat te lezen dat De Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) een reeks treinstakingen aankondigt voor december, als er geen echte oplossing voor de treinbestuurders uit de bus komt. De OVS wil vooral dat de NMBS meer machinisten in dienst neemt omdat de werkdruk nu niet meer houdbaar is. Ook wordt een een hoger loon geëist. "De jongste aanpassing van de loonschalen gebeurde meer dan tien jaar geleden", luidt het.
Volgende treinstakingen zijn blijkbaar gepland : De eerste spoorstaking is gepland op 8 december 2007 (08-12-2007). Er zijn ook treinstakingen gepland op 15 december 2007 (15-12-2007), 22 december 2007 (22-12-2007) en 29 december 2007 (29-12-2007), wat allemaal zaterdagen zijn. Men gaat de gewone man blijkbaar ontzien....alhoewel, ik heb al enige ervaring na meer dan dertig jaar treintjespassagier spelen, ik weet dat dit geen enkele garantie inhoudt. Bovendien zou dezelfde spoorbond ook een 24-urenstaking willen die ingaat op zowel kerstavond (24-12-2007) als oudejaarsavond (31-12-2007).

In dezelfde krant roept het ACV dan weer op om NIET te staken en het overleg alle kansen te geven. Zij wijten de "zenuwachtigheid aan de vernieuwde dienstregelingen die altijd enige nervositeit teweegbrengt. Volgens het ACV klopt het dat er te weinig machinisten zijn, maar heeft de NMBS nu weliswaar rijkelijk laat, de nodige maatregelen genomen om oplossingen uit te werken op iets langere termijn.

Bijgevolg wordt het weer moeilijk om zaken te plannen. Het volstaat dat links of rechts in één of ander depot een groepje "mistevredenen" een actie start en het spel zit op de wagen. Men had ons een hete winter voorspeld, wel ik heb de indruk dat deze voorspellingen beter kloppen dan het gemiddelde van de weersovoorspellingen....

Dit brengt ons tot een ander fenomeen. Blijkbaar heeft één of andere wetenschapper voor dit weekend een superstorm of zelfs twee voorspeld, maar tot op heden is er blijkbaar geen enkele weersvoorspeller die de bui ziet hangen zoals men het figuurlijk zo dikwijls zegt. Maar deze keer dus zeer letterlijk te nemen. De specialist die het bericht wereldkundig heeft gemaakt en waarop de media zich hebben gestort als bijen op een pot stroop (op basis van welke reden ???) zal ofwel moet toegeven dat hij er compleet naast zat ofwel zullen de metereologische diensten met een zeer rare uitleg naar buiten moeten komen.... Ik wacht af maar voorspel zelf :

Een variabel weertype met plaatselijk mooie opklaringen, maar lokaal is een bui mogelijk waarbij op sommige plaatsen vrij veel regen kan vallen en ook met een wind die in voorkomend geval kan aanwakkeren uit tot nu toe ongekende richtingen met een kracht die kan varieren in sterkte van 40 km per uur tot 260 km per uur....of met andere woorden: er zal al veel moeten gebeuren wil ik er niet op zijn....(in elk geval superstorm of niet : het was een superlange zin).

Ondertussen bereik ik me voor op mijn laatste werkdag van deze week en ga ik straks tevreden het bed in. Wat mij betreft : hopelijk tot morgen en wat jullie betreft : morgen gezond weer op en een fijne dag.

22:57 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: treinstakingen, superstorm, moerhofke, machinisten, weerbericht, voorspelling |  Facebook |

21-11-07

LOTTOTREKKING dd 21-11-2007

Beste bezoeker, wij hebben goed nieuws (laat ons eerlijk zijn : een nieuwsje) : de lotto is getrokken en we hebben prijs (laat ons weer eerlijk zijn, een prijsje).

Resultaten van de trekking van woensdag 21 november 2007.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

04 - 08 - 11 - 24 - 26 - 41 >>> RESERVEGETAL : 03.


drie goeie kruisjes, het was alweer even geleden....

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 4 winnaars >>> 210.400,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 6 winnaars >>> 16.250,00 euro
5 juiste cijfers >>> 268 winnaars >>> 727,00 euro
4 juiste cijfers >>> 11.972 winnaars >>> 20,30 euro
3 juiste cijfers >>> 173.202 winnaars >>> 2,50 euro

Voor de voetballiefhebbers ook nog even vermelden dat de "Rode Duivels" hun laatste wedstrijd in hun poule voor het Europees kampioenschap in Azerbeidjan hebben gewonnen met 0-1. Het was een lamentabel vertoon waarbij de Belgen echt nergens waren. Wat mij betreft moet Vandereycken echt niet weg, een andere trainer is hier duidelijk geen oplossing. Enkel een zeer dure grap voor de Voetbalbond mijns inziens... Beter zou zijn deze luxe-paardjes te betalen naar prestatie...Want blijkbaar hebben ze het geld helemaal niet nodig dat verbonden was aan de kwalificatie, daar ze zo al genoeg krijgen zonder te winnen.....

Tenslotte nog dit. Ik had beloofd jullie een stand van zaken te geven in verband met mijn tandenprobleem. Wel het is opgelost. Het bleek een oudere vulling te zijn die uit mijn tand was gevallen en bovendien was de tand reeds ontzenuwd (reden waarom ik geen pijn had). En de hervulling werd uitgevoerd zonder verdoving...Ik mocht kiezen maar tandarts verzekerde dat ik niets ging voelen. Aangezien ik die man volledig vertrouw heb ik dat ook maar gedaan. Geen verdoofde mond dus na de behandeling en alles piekfijn in orde en .... inderdaad geen pijn gehad.

Iedereen een rustige nacht toegewenst en een fijne donderdag gewenst

22:21 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: moerhofke, lottotrekking, voetbal, tandenprobleem, rode duivels, tandarts |  Facebook |

EVENTJES GEEN TIJD GEHAD

Want er kwam een beetje van alles op me af. En dan moet een mens zijn prioriteiten leggen. Maar vandaag zijn we er weer....

We zijn vorige vrijdag weer beginnen werken en dan was een meevaller in die zin het was vrijdag, we hadden vrij veel werk en de dag was zo voorbij. Alleen, 's avonds wachtte er nog een werkje thuis en dus was bloggen er niet meer bij.
Zaterdag heel wat boodschappen en een bezoekje in Beervelde waar we de "service" verzorgden van late bezoekers die bij mijn ouders de jubilarissen nog kwamen feliciteren. En 's avonds hadden we zelf bezoek naar aanleiding van mijn verjaardag...
Deze week was tot nu toe ook vrij druk...met bovendien nog een fitness-sessie gisterenavond. Bijna twee weken geleden dat we nog eens oefenden en het is opmerkelijk hoe vlug een conditiepeil alweer afgevlakt wordt indien meen een tijdje de oefening verwaarloost... Maar ook daar zijn we weer in vertrokken.

Ondertussen zijn we vandaag op de middag noodgedwongen gestopt met werken. Bij het eten van een versnapering is er een stuk tand afgebroken en zoals het hoort hebben we onmiddellijk de tandarts gebeld en ik mag deze namiddag reeds de zaak laten verzorgen. Nuja, ik hoop dat het mogelijk is met een vulling want extractie van een tand vooraan, daar zit ik echt niet op te wachten.

In elk geval hoor je er deze avond meer over bij het plaatsen van de lottoresultaten. Tot dan.

14:05 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tandarts, druk, werken, conditie, fitness, moerhofke |  Facebook |

18-11-07

LOTTOTREKKING dd 17-11-2007

We zijn zonet de achttiende... Net voorbij de valreep plaatsen we nu de resultaten van de lottotrekking van gisteren...('t is toch al vroeger dan vorige keer).

Resultaten van de trekking van zaterdag 17 november 2007.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

04 - 20 - 23 - 30 - 33 - 37 >>> RESERVEGETAL : 11.


twee cijfers, al wat beter maar nog net niet goed genoeg....

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 1 winnaars >>> 988.200,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 13 winnaars >>> 16.890,00 euro
5 juiste cijfers >>> 491 winnaars >>> 894,00 euro
4 juiste cijfers >>> 20.657 winnaars >>> 26,50 euro
3 juiste cijfers >>> 315.029 winnaars >>> 2,50 euro

Voor de voetballiefhebbers ook nog even vermelden dat onze nationale voetbalploeg, beter gekend als "Rode Duivels" hun uitwedstrijd in Polen verloren hebben met 2-0. Hierdoor zijn de Polen geplaatst voor de eindtabel van het Europees kampioenschap 2008 dat doorgaat in Oostenrijk en Zwitserland.

Iedereen een rustige nacht toegewenst en een fijne zondag gewenst

00:09 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: polen, moerhofke, mottotrekking, voetbal, rode duivels |  Facebook |

16-11-07

WELLES - RECLAMEBANNER - NIETES

Op deze vrijdagavond ga ik eens mijn eigen idee geven over een discussie die nu reeds jaren duurt rond de Skynetblogs: de reclamebanner op mijn blog en natuurlijk ook op uw blog (dus op alle blogs)....

Eerst en vooral, laat het duidelijk zijn : ik ben echt geen voorstander van die reclamebanner op mijn blog. Ik ben ook geen specialist inzake look van een blog, maar alles wat er op staat heb ik er zelf opgezet op één uitzondering : die reclamebanner. De vlag die steeds boven mijn posting staat slaat nergens op. Zoals het spreekwoord zegt : "de vlag dekt dus lang de lading niet. Dat is duidelijk, daarover geen enkele discussie. Maar.....

Iedereen is er wel getuige van dat de reclame in alles wat we lezen, bekijken, bezoeken, ontvangen, beleven ook aanwezig is, meer zelfs, we betalen zelfs voor de reclame die we niet willen....En dat laatste is een feit als we zien dat de kostprijs voor een product voor een groot deel bepaald wordt door de reclame- en marketing-uitgaven (informeer maar eens naar de prijs van een reclamespot of advertentieruimte).
Beschouw eens een ander internet-medium met name dat van de krantensites. Zowel bij de betalende sites (De Standaard, De Tijd,...) als bij de gratis sites (Het Laatste Nieuws, Nieuwsblad, De Morgen,...) zien we de reclamebanners...Meer zelfs, op sommige sites moet je eerst zoeken naar een link op het beeldscherm dat voor driekwart gevuld is met een reclame, een trailer, what ever...om echt op de gewenste site te kunnen geraken. En hier hoor je geen protest over...

Nog erger zijn de produkten en diensten waar we voor betalen en die reeds grotendeels gedekt zijn door de reclame
. Bijvoorbeeld een gedrukte krant is enkel en alleen nog betaalbaar voor "Jan met de pet" door de reclame. (btw waarom is de gratis krant "Metro" gratis ??? door de overvloedige reclame !!!)

Ik kan alleen maar zeggen dat wat mij betreft die reclamebanner mij stoort maar ik hem tolereer ... tot zolang deze dienst maar gratis blijft. Voor wie het in twijfel moest trekken : toen ik mijn Skynetabonnement begon bestond de blogdienst nog niet... dus het is wel degelijk een dienst die er gratis bijgekomen is zonder dat daarom de abonnementsprijs is aangepast, dat is echt wel waar. ....En er zijn o zo veel Telenet-klanten die inderdaad blij zijn dat ze hier (ook gratis) een blog kunnen openen en daar ben ik voor alle duidelijkheid niet bij als trouwe Skynetter.

Voila, mijn standpunt ken je nu ... en ik respecteer volledig de andere meningen (en die zullen er ongetwijfeld zijn hopelijk zowel pro als contra...). De banner is niet mooi en ik zou hem liever ook niet hebben : maar liever dat dan te moeten betalen voor een dienst die ik enkel als hobby gebruik.....en ik ben niet bereid daar ook maar 1 euro méér voor te betalen. (De providers zijn in België zo al duur genoeg).

Aan iedereen een zeer fijn en ontspannend weekend gewenst. Geniet van het mooie herfstweer.

23:38 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: moerhofke, weekend, bloggers, blog, reclame, skynet, banner |  Facebook |

15-11-07

BEDANKT!!! & LOTTOTREKKING dd 14-11-2007

Door mijn verjaardag, en het bijhorende natje en droogje, zijn we wat later : maar hier zijn ze....de lottoresultaten. Beter veel te laat dan niet.

Eerst en vooral, we doen voort met ongeveer hetzelfde gemiddelde van de laatste trekkingen ... niet om over naar huis te schrijven dus.

Resultaten van de trekking van woensdag 14 november 2007

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

02 - 14 - 17 - 18 - 23 - 41 >>> RESERVEGETAL : 13

Ter informatie :
6 juiste cijfers >>> 0 winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 3 winnaars >>> 29.840,00 euro
5 juiste cijfers >>> 141 winnaars >>> 1.270,00 euro
4 juiste cijfers >>> 8.095 winnaars >>> 27,60 euro
3 juiste cijfers >>>140.219 winnaars >>> 2,50 euro

Ik wil bovendien iedereen bedanken die mij op één of andere wijze zijn felicitaties heeft overgemaakt naar aanleiding van mijn 49ste verjaardag : reacties op deze blog, emails, e-Cards, via de chat, kaartjes, geschenkjes ...het was de moeite. Het doet deugd te weten dat een aantal mensen, familie, goede vrienden of mensen die we slechts kennen via de virtuele wereld, toch deze dingen niet vergeten. Iedereen bedankt daarvoor.

Aan iedereen een zeer fijne donderdag en ik ga proberen genieten van mijn laatste dagje verlof.

09:28 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: moerhofke, lottotrekking, verjaardag, bedanking |  Facebook |

13-11-07

EN STRAKS VIEREN WE WEER...

Klopt inderdaad, het houdt hier niet op....

want deze keer is ondergetekende het feestvarken. Voor de laatste keer in mijn leven ben ik jarig bij de veertigers.
Niet dat dit zo een verandering zal teweegbrengen volgend jaar, maar toch, stilaan begint het toch te gaan tellen...In elk geval, we gaan het ons laten welgevallen die 49ste verjaardag.

Groetjes en tot morgen

23:19 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: moerhofke, verjaardag |  Facebook |

12-11-07

ALLES ZEER GOED VERLOPEN

Het familiefeest is zeer goed verlopen, en idereen zei dat het goed was....

En alhoewel we er eigenlijk in het geheel gezien vrij gerust in waren is het toch steeds een beetje stressen. We hadden al heel wat goeds gehoord over de zaak waar het feest doorging, maar waren er zelf nog niet geweest . Moeder en vader zelf wilden dat iedereen tevreden naar huis ging (hoe was die slogan ook weer... van dat tevreden terugkeren.... lol) en hun doelstelling is zeer zeker bereikt geworden.

Het feest ging door in het restaurant 't Hoveke van Barevelt. Wie er meer wil over weten en een beeld wil hebben over de locatie klik hier ...
We kunnen alleen maar zeggen dat hetgene dat op de website vermeld is ook de waarheid is : mooi en rustgevend interieur, een goede kwaliteit-prijs-verhouding, verzorgde bediening, gezellig en men neemt er tijd....dus meer moest dat zeker niet zijn.

Natuurlijk zijn jullie benieuwd naar het menu, wel hier is het dan :

Aperitief met schotelhapje
Slaatje met gebakken scampis met lauwe aardbeienvinaigrette
Andalousische tomatensoep
Lendenstuk van gebrast Zweeds varkentje, jus met rode wijn, groenten van de markt
Samenspel van bavarois met crème brûlée
Jubileumtaart met mokka en versnaperingen.'s Avonds gingen we samen naar ons ouderlijke huis terug en iedereen was voldaan, blij, gelukkig en we maakten de start mee naar de aftelling naar het volgende jubilée : nog negen jaar en 362 dagen. Voila, we gaan nog een paar dagen uitblazen en wat klussen hier ten huize. en vrijdag gaan we voor één dag werken. Ik geef toe : met volle moed zal het niet zijn, maar anderzijds : één dagje werken is zo voorbij en 't is dan weer weekend.

Een rustige nacht, bedankt voor het bezoekje en wie weet...tot morgen voor meer nieuws van de Moerhofkes...want we stoppen niet met feesten hier.

23:15 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: gouden bruiloft, moerhofke, menu, jubilarissen |  Facebook |

10-11-07

LOTTOTREKKING dd 10-11-2007

we zijn gestart met een nieuw reeksje van tien trekkingen, maar de start is zoals het einde van het vorige reeks van 10 ....zeer slecht dus

Resultaten van de trekking van vandaag zaterdag 10 november 2007.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

02 - 04 - 10 - 18 - 39 - 40 >>> RESERVEGETAL : 23.


alweer een enkel cijfertje juist en dat is onvoldoende....

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 2 winnaars >>> 490.100,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 9 winnaars >>> 24.200,00 euro
5 juiste cijfers >>> 382 winnaars >>> 1.140,00 euro
4 juiste cijfers >>> 20.114 winnaars >>> 27,00 euro
3 juiste cijfers >>>327.866 winnaars >>> 2,50 euro

Beste bezoeker, ik wens iedereen te bedanken die op welke wijze ook hun felicitaties hebben overgemaakt naar aanleiding van de verjaardag van Ellen en de gouden bruiloft van mijn ouders. Het illustreert alweer hoe intens de bloggersgemeenschap wel is.

20071109-27In elk geval de officiële viering van de trouwdag van mijn ouders vijfitig jaar geleden (dag op dag gisteren vrijdag 09-11-2007) was echt heel aangenaam waarbij iedereen zeer verrast was door het spontane karakter van het bezoek van de mensen van het gemeentebestuur. Een bezoek dat zich aankondigde als een officiële plichtpleging is uitgemond in een aangename babbel met burgemeester Yves Deswaene en zijn schepenen die hem vergezelden met name Jeanine Stadeus bevoegd voor gezins- en seniorenbeleid, ontwikkelingshulp, gelijke kansen en sociale zaken enerzijds en Marie-Claire Van Nieuwenhuyse verantwoordelijk voor bibliotheek, cultuur, feestelijkheden en toerisme. Ze maakten echt wel tijd en bleven bijna anderhalf uur bij ons bij een hapje en een drankje uiteraard. Politiek dicht bij de mensen noemen we dat en voor één keer : ook politiek voor de mensen. Hierbij een klein sfeerbeeld.

Aan elke bezoeker nog een fijne avond en wij gaan er morgen een heel aangenaam familiefeest van maken

21:56 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lottotrekking, gouden bruiloft, moerhofke, burgemeester, lochristi, schepenen, bezoek |  Facebook |