31-01-08

NOG GOED NIEUWS.....

alhoewel ik vrees dat dit maar goed nieuws op het eerste zicht is....

Het is eigenlijk lang geleden dat we hier nog eens een woordje schreven met betrekking tot de politiek. Verwacht nu niet dat ik hier één of andere kleur ga verdedigen ...Dat in geen geval

Maar als ik vandaag de nieuwssites nakijk zie ik daar links en recht vermeldingen in de stijl van :

fiscale fraude beloopt in België 32 miljard euro
fiscale achterstand in België opgelopen tot 30 miljard euro
Vlaanderen vraagt 50.000 Waalse arbeidskrachten

Als ik dit nuchter analyseer, zijn de financiële problemen van ons land quasi opgelost indien men dit echt zou willen. Op slag 50.000 werklozen minder zou jaarlijks voor de werklozenkas een besparing opleveren van 3.5 miljard euro (zonder rekening te houden dat wie werkt meer uitgeeft dan wie niet werkt...en dus meer belastingen betaalt) net het tekort wat geraamd wordt van 2008. Laat ons dan jaarlijks nog 10 % van de fraude en de achterstallen innen en alle problemen zijn opgelost...

Het zal zeker weer veel moeilijker zijn dan het lijkt, nochtans is dit de rekenwijze waar een doordeweeks Vlaams huishouden het nu moet doen... besparen en meer trachten te verdienen....Maar ik ben vermoedelijk een heel domme Belg ....

Voor wie morgen vrij is : een fijn weekend gewenst en voor de anderen (ook ik) : veel moed voor deze laatste werkdag van de week.
Jullie bezoekje wordt zeer gewaardeerd en BEDANKT daarvoor

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel één en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

22:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, huishoudrekenen, boekhouding, financien, fraude, fiscaliteit |  Facebook |

30-01-08

LOTTOTREKKING dd 30-01-2008

Onze eerste werkdag van de week zit er op ... en de lottoballetjes zijn er uit gerold....

Gedane zaken nemen dus geen keer en ik moet zeggen dat het globaal gezien allemaal heel erg is meegevallen vandaag. Uiteraard was er een pak te lezen na mijn "lang weekend" maar we waren voltallig en dan valt het eigenlijk nog allemaal best mee. Enige negatief puntje, mijn fitness van gisteren had sporen nagelaten : ik was stijf deze morgen en één en ander deed een beetje pijn. Maar na een uurtje was alles weer in de goeie plooi gevallen (letterlijk en figuurlijk).

Ondertussen zijn de balletjes uit de trommel gerold en worden de miljoentjes verdeeld...
Resultaten van de trekking van woensdag 30 januari 2008

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

01 - 05 - 11 - 29 - 33 - 36 >>> RESERVEGETAL : 25.


Twee keer één kruisje, we blijven dus ter plaatse trappelen.

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 2 winnaars >>> 199.800,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 3 winnaars >>> 29.610,00 euro
5 juiste cijfers >>> 156 winnaars >>> 1.138,00 euro
4 juiste cijfers >>> 8.336 winnaars >>> 26,60 euro
3 juiste cijfers >>> 151.131 winnaars >>> 2,50 euro

Tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

21:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lottotrekking, moerhofke |  Facebook |

29-01-08

WE GENIETEN...

van onze laatste vrije dag, morgen is het weer werkdag...

En of het nu enkel bij mij is daar twijfel ik aan maar ongelooflijk toch hoe snel die dagen hier voorbij vliegen. Niet dat het in Gent (op het werk) traag gaat, integendeel, maar hier gaan ze toch nog zoveel sneller. Als ik vandaag de kalender bekijk moeten we vaststellen dat deze eerste maand van 2008 er al opzit ... niet te geloven.

Ondertussen moeten we zeggen dat we de laatste dagen ons vrij goed geamuseerd hebben. Onze zondag was een echte rustdag met o.a. "De Zevende Dag" (mijn favoriete programa) op zondagvoormiddag (vergezeld van een lekker Peterman-jeneverke) en in de namiddag gekeken naar de Cyclo-cross waar de gevestigde waarden een les kregen in efficient rijden door de Nederlandse young-star Lars Boom. Naar alle waarschijnlijkheid maken we hier de machtswissel mee van de tandem Sven Nijs - Bart Wellens door de tandem Lars Boom - Niels Albert.

's Avonds dan was er voor de eerste keer sinds lang weer veel activiteit in ons Babbelhofke (een chatroom voor Skynet-bloggers). Het was een gezellig onderonsje waarbij uiteraard, zoals steeds, heel wat "steken onder water", maar waar iedereen op een zeer toffe, vriendelijke, leuke en steeds hoffelijke wijze zijn zegjes deed.
Waren present : VEE , VEKE , DIRK , GREAT LUKY , en wij van het Moerhofke

Ons vrij dagje gisteren werd vooral besteed aan rusten, nu en dan afgewisseld met het ophangen van was die gewassen was... (om het in was-terminologie te zeggen) en in de voormiddag een fitness-sessie. Kwestie van dat BMI naar beneden te halen en zodoende mijn door Pliske beloofde 25 jaar die mij nog resten een verlengstuk te geven.

En voor de rest wordt het vandaag verder genieten en naar alle waarschijnlijkheid een dagje niets doen. Op uitzondering dan van de fitness van vandaag, want zoals jullie kunnen vaststellen : het is menens om enkele nieuwjaarskilootjes kwijt te spelen. Vandaag omstreeks 1630 uur zijn we er weer klaar voor en gaan we er voor. Ondertussen ook geen snoepen, geen pralientjes en geen vette dingen : dit moet vrij vlug wel iets opleveren en die weegschaal weer op twee cijfertjes laten afklokken in plaats van de huidige drie (102)

In elk geval wens ik jullie eveneens een heel prettige namiddag toe.
Jullie bezoekje wordt zeer gewaardeerd en BEDANKT daarvoor

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel één en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

12:03 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: moerhofke, vrij, fitness, babbelhofke |  Facebook |

27-01-08

NORMAAL ZIT WEEKEND ER BIJNA OP, MAAR...

Roze Bril Blogweekniet voor mij, want we genieten van twee bijkomende dagjes thuis....

Inderdaad, we nemen er een extra dag verlof bij (van vorig jaar nog) en een dagje overuren en dus het wordt het een lang weekend en een korte werkweek

Ook altijd zeer aangenaam op zondag zijn onze chatsessie's op zondagavond.

Ons babbelhofke is open op zondagavond vanaf 2100 uur en we kletsen via MSN-messenger. wat moet je doen :

1. Je dient een hotmailadresje bij je contactpersonen te zetten nl : lukysbabbelhofke@hotmail.com
2. Je wordt bijgetrokken in het gesprek onder de voorwaarde echter wel dat je over een blogje beschikt.

Kom er gerust bij.

Alle vragen en bemerkingen kan je mailen op lukysbabbelhofke@hotmail.com waarbij één van ons twee jullie zo vlug mogelijk verder helpen.


lukysbabbelhofkeimu klik op de foto om ook onze blog in kwestie te bezoeken

Ik wens jullie alvast nu al een heel rustige nacht en een fijne week.
Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil
en dat kan je HIER volgen.

Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

21:10 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: weekend, moerhofke, babbelhofke |  Facebook |

IK HEB GOED NIEUWS....

Roze Bril BlogweekDankzij PLISKE hebben we weer goed nieuws gekregen...Hopelijk krijgt hij gelijk...

Want bij Pliske kan je laten voorspellen hoe lang je nog te leven hebt. Uiteraard zou ik hier zo lang mogelijk rondlopen, maar deze indicatie geeft mij alweer enige hoop.
Zie hier voor de resultaten :

Man :U bent een man, aan dit gegeven kan je niets veranderen. Het is wel zo dat mannen, statistisch gezien, jonger sterven dan vrouwen.

OPGELET! Uw BMI :Hmm, mensen met een te hoog BMI lopen vaker risico op een hartaanval. Probeer uw BMI onder controle te houden.

Lichaamsbeweging :Bewegen versterkt je longen en hart en zorgt voor calorieverbranding. Bovendien wordt de kans op hart- en vaatziekten, botontkalking, overgewicht, suikerziekte, hoge bloeddruk en spierpijn minder als je beweegt. Sporten houdt je fit en gezond. Je ziet er ook goed uit, je hebt een mooier figuur, je bent minder snel moe en je vecht beter tegen ziektes.

OPGELET! Stress :Stress is echt niet goed voor uw gezondheid. Studies tonen aan dat de stressfactor een impact heeft op uw gezondheid.

Niet-roker :Je bent bij de gelukkigen, houden zo ! Ook hier tonen studies aan dat uw levensverwachting significant wordt ingekort.

Niet-drinker :Goed! Af en toe iets drinken kan bijlange geen kwaad, dit heten we genieten. Iemand die elke dag meer dan 5 eenheden alcohol drinkt sterft 10 jaar vroeger dan iemand die met mate alcohol verbruikt.

Je bereikt zeker je 74 -ste levensjaar.
Je hebt nog 25 jaar te gaan !


Bovendien krijg ik een verlenging van minimum 10 jaar als ik mijn negatief BMI kan wegwerken (ik zal op de fitness nog een tandje bijsteken). ...enfin, ik ben Pliske enorm dankbaar en als je zelf ook even je levensverwachting wil testen Klik hier maar let op voor mogelijks lugubere gevolgen.

Ik wens jullie alvast nu al een heel fijne en ontspannende zondag en vooral : geniet er van.
Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.

Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

10:59 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, goed-nieuws-week, levensverwachting |  Facebook |

26-01-08

LOTTOTREKKING dd 26-01-2008

Roze Bril BlogweekWe zijn er hier weer met de lottocijfertjes.

Resultaten van de trekking van zaterdag 26 januari 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

09 - 11 - 13 - 20 - 24 - 38 >>> RESERVEGETAL : 07.


net als vorige trekking : twee keer één kruisje juist...

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 4 winnaars >>> 241.500,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 19 winnaars >>> 11.290,00 euro
5 juiste cijfers >>> 411 winnaars >>> 1.044,00 euro
4 juiste cijfers >>> 22.607 winnaars >>> 23,70 euro
3 juiste cijfers >>> 356.831 winnaars >>> 2,50 euro

Laat ons zeggen dat dit voor sommige mensen het goed-nieuws-bericht van vandaag zal moeten zijn, want voor mij is dir dus duidelijk niet het geval. Voor mij zal dan het goede nieuws moeten zijn dat op dit ogenblik Club Brugge aan de leiding staat tegen GBA met 3-0, op zich ook verheugend nieuws.

Ik wens jullie alvast nu al een heel fijn en ontspannend weekend toe
Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

21:38 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, lottotrekking, roze-brillen-week, goed-nieuws-week |  Facebook |

25-01-08

POSITIEF NIEUWS....ALS

Roze Bril Blogweekde waarheid ergens in het midden zou liggen, maar eigenlijk vrees ik dat dit vals positief is....

Ik kon eigenlijk mijn eigen ogen niet geloven toen ik onderstaand artikel zag. In tijden dat een groot aantal professoren, wetenschappers, politiekers, groene en donkergroene drukkingsgroepen en elk ander weldenkend mens zich zorgen maakt over deze aardbol en de milieugevolgen van de opwarming, is er ene Chabiboello Abdoesamatov, hoofd van het labo voor ruimtewetenschappen aan het Poelkovo-observatorium in Sint-Petersburg die doodleuk komt beweren dat er een einde gekomen is aan de opwarming van de aarde en we evolueren naar een kleine ijstijd. Dus degenen die waarschuwen voor metershoge overstromingen worden door deze wetenschapper gewaarschuwd voor metersdik ijs en aangroeiende poolkappen .... en zeggen dat het nog allemaal zeer snel zal gaan ook. Binnen enkele jaren zouden er al opnieuw stevigere winters komen als aanloop...dat ik dit nog ga meemaken...

Waar men spreekt van waterrampen binnen 1000 jaar spreekt deze man van afkoeling in 2060 voor het begin van een ijstijd. Bovendien wordt interpretatie van deze berichten aan de lezer overgelaten en ik vraag me af of de gemiddelde lezer dit nog kan : wie heeft gelijk of ongelijk ??? Ik geloof uiteraard eerder de eerste versie, maar wie gelijk heeft en of de natuur zichzelf herstelt : de toekomst zal het uitmaken zeker.......
Geïnteresseerden klikken HIER om de details te lezen.

Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.

Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo Top 100 der skynetblogs (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

16:37 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: moerhofke, roze-bril-week, goed-nieuws-week |  Facebook |

23-01-08

LOTTOTREKKING dd 23-01-2008

Roze Bril BlogweekWoensdagavond, lottoavond en dus hier de lottocijfertjes

Resultaten van de trekking van woensdag 23 januari 2008

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

06 - 14 - 19 - 26 - 39 - 41 >>> RESERVEGETAL : 30.


Twee keer één kruisje, als ik positief denk kan ik zeggen beter dan vorige week...en ik blijf positief : volgende trekking misschien weer beter.

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 1 winnaars >>> 1.399.600,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 5 winnaars >>> 23.050,00 euro
5 juiste cijfers >>> 199 winnaars >>> 1.158,00 euro
4 juiste cijfers >>> 10.041 winnaars >>> 28,60 euro
3 juiste cijfers >>> 166.820 winnaars >>> 2,50 euro

DE GOED-NIEUWSWEEK

Ondertussen moest ik ook nog een artikeltje vinden voor de themaweek...een "goed-nieuws-verhaal" . Wel we vonden er een in "De Morgen". Vandaag werd een systeem voorgesteld in ons land dat er kan voor zorgen dat elke soort vervuild water (op uitzondering van zeewater) kan omgezet worden in drinkbaar water. Het systeem noemt "H2O Pure" en werd voorgesteld in Landelies, een dorp in de provincie Henegouwen.
Lees er HIER meer over .

Ondertussen is deze week alweer halfweg. Voor elke bezoeker : Bedankt voor deze passage op deze blog en een zeer fijne avond gewenst en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.

Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo Top 100 der skynetblogs (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

21:36 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: roze-bril-week, goed-nieuws-week, moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

22-01-08

ALWEER POSITIEF NIEUWS

Roze Bril Blogweekmaar ik moet toegeven, het vraagt wel wat zoekwerk....

eigenlijk is het zeer verbazend dat een mens moet zoeken naar nieuws dat hem ietwat gelukzaliger zou kunnen stemmen. En wat nog verbazender is : het bestaat...
Ik geef hieronder twee voorbeelden.

Er worden grote dossiers en uitzendingen gewijd aan de opwarming van de aarde, de CO2-uitstaat, de invloeden op het klimaat en de maatregelen die al dan niet zouden moeten worden genomen. Wel er zijn blijkbaar al oplossingen (weliswaar op proef-vlak, maar toch al niet meer amateuristisch bedacht precies) want ik lees dat men volgende maand in Abu Dhabi begint met de bouw van 's werelds eerste stad die vrij is van C02-uitstoot. Het project heet ''Masdar City''. Masdar betekent ''bron'' in het Arabisch.
De stad (6 km2 groot) zal 47.500 mensen kunnen herbergen. Alle benogdigde energie zal op een milieuvriendelijke manier worden gemaakt of gewonnen. Verplaatsingen zijn echt minimaal (maximaal 200 meter) en er zijn overal lightrailverbindingen (een soort horizontale liften). De energie die de stad nodig heeft wordt gewonnen via zonnepanelen. Alle voorzieningen zoals banken en winkels worden in een straal van 200 meter gebouwd, waardoor alles te voet en per fiets bereikbaar is.
klik HIER om er meer over te lezen.

Leuk ook is de zoektocht van een cruise-maatschappij naar een tuinier. Bij Celebrity Cruises hebben ze een vacature voor een tuinier. De perfecte kandidaat moet wel bereid zijn job te doen terwijl hij de wereld rondreist in een luxueus cruiseschip. Hij moet houden van planten, die met enig enthousiasme de problemen aanpakt, aangezien zijn werkdomein zich meestal in volle zee bevindt. Zo dient hij in te staan voor onderhoud van golf- en petanquebanen omgeven door groen .....op een cruise-schip
Geïnteresseerden klikken HIER om de details te kennen van de opdracht.

Geef toe , het zijn leuke en positieve berichten, maar spijtig genoeg moet ook ik iets toegeven : geen van beide zaken zijn spek voor mijn bek en naar alle waarschijnlijkheid ook niet voor de gewone werkman weggelegd....

Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.

Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo Top 100 der skynetblogs (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

15:42 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, goed-nieuws-week, roze-bril-week |  Facebook |

21-01-08

GOED NIEUWS IS DIT

Roze Bril BlogweekEn de "roze-bril-op de blogs"-week is begonnen ....

en zoals ik me had voorgenomen gaan we pogen om deze week maximaal goed nieuws onder de aandacht te brengen. De laatste maanden en weken worden mensen alleen maar overspoeld door rampzalige berichten gaande van een aardbol die helemaal naar de verdoemenis gaat vervolgens een resem berichten over een nakende terreur-oorlog of aanverwante godsdienst-geïnspireerde rassenrellen om te eindigen in een economische en financiële crisis waar geen einde aan komt...en dan zwijgen we nog over de kleine en grote criminaliteit die overal welig tiert...

Maar er is een lichtje in de duisternis. Het valt nog af te wachten wat de impact zal zijn maar in elk geval er is een Bin Laden die er genoeg van heeft.

Eén der zonen van Osama, Omar Bin Laden, ziet het eigenlijk niet zo goed meer zitten en wil zijn vader er van overtuigen om het geweld af te zweren. Blijkbaar heeft de zoon zijn vader de laatste acht jaar niet meer gezien, maar zijn voornemen en zijn gedachtengang verdient eens in het zonnetje gezet te worden. Alle begin is moeilijk maar blijkbaar is de ene Bin laden ook de andere niet....Klik HIER om er meer over te lezen

Ik wens jullie alvast nu al een heel rustige nacht toe en een heel fijne dinsdag. Ik ga er lekker thuis van genieten.
Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.

Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo Top 100 der skynetblogs (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

23:45 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, roze-bril-week, goed-nieuws-week |  Facebook |

19-01-08

LOTTOTREKKING dd 19-01-2008

Deze keer beetje vroeger, maar daarom niet met beter nieuws betreefende de lotto hoor....

Resultaten van de trekking van zaterdag 19 januari 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

02 - 14 - 20 - 21 - 23 - 26 >>> RESERVEGETAL : 24.


één juist kruisje, niet wat we wouden.....

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 943.700,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 16 winnaars >>> 13.100,00 euro
5 juiste cijfers >>> 486 winnaars >>> 863,00 euro
4 juiste cijfers >>> 28.910 winnaars >>> 18,10 euro
3 juiste cijfers >>> 380.411 winnaars >>> 2,50 euro

Voor de rest heb ik hier nog enkele "herinneringen". Uiteraard blijf ik bij mijn voornemen om volgende week vooral "positief te posten" in het kader van de "Goed-nieuws-week-op de blogs" zoals ik jullie reeds in de vorige posten meedeelde. JULLIE OOK ???

Roze Bril Blogweek

Eén dezer dagen (en wie weet alle dagen...) bekijken we de wereld eens door een roze bril. Ik wens jullie alvast nu al een heel fijn en ontspannend weekend toe
Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

20:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: moerhofke, lottotrekking, lottocijfers |  Facebook |

18-01-08

VRIJDAGAVOND, WEEKEND, BLIJ en NIET BLIJ

En dat geeft mij een dubbel gevoel ...

Inderdaad elke keer weer en hoe langer hoe meer word ik op vrijdagavond weer geconfronteerd met een dubbel gevoel. Enerzijds een zeer gelukkig en aangenaam gevoel omdat we weer eens de gelegenheid hebben om met ons gelukkig gezin een paar dagen samen door te brengen. Anderzijds heb ik hoe langer hoe meer een gevoel van onbehagen in die zin dat de snelheid waarmee alles gaat en de druk die telkens weer gelegd wordt een mens werkelijk laat voelen dat het weekend meer dan nodig is en dan vooral om te recupereren. Steeds meer kom ik tot de vaststelling dat einde van de week mij ook duidelijk maakt dat het batterijtje leeg loopt. Het is een gevoel dat gekend is en dat steeds meer mensen in de greep houdt. Het is ook een van de redenen waarom steeds meer mensen eruit moeten, waarom ook steeds meer mensen kraken... maar zover laten we het niet komen. Er is een tijd voor werken maar (en daar ben ik blij mee) ik realiseer me steeds meer dat er ook een tijd is om de stress te kanaliseren....

Als ik de agenda bekijk voor de komende twee dagen stel ik vast dat we niet zo heel veel "in huis" zullen zijn...boodschappen, familiebezoekjes en voor zondag ongetwijfeld een heel erg leuk en aangename dag met alles erop en eraan Zondag wordt het ongetwijfeld "echt ontspannen"...

Voor de rest heb ik hier nog enkele "herinneringen". Uiteraard blijf ik bij mijn voornemen om volgende week vooral "positief te posten" in het kader van de "Goed-nieuws-week-op de blogs" zoals ik jullie reeds in de vorige posten meedeelde. JULLIE OOK ???

Roze Bril Blogweek

Eén dezer dagen (en wie weet alle dagen...) bekijken we de wereld eens door een roze bril. Ik wens jullie alvast nu al een heel fijn en ontspannend weekend toe
Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo Top 100 der skynetblogs (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

PS: Het weekend begint schitterend als Club Brugge-supporter : Blauw-zwart wint op het veld van rode lantaarn Bergen met 0-1, doelpunt van Jeroen SIMAEYS

22:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: weekend, moerhofke, club brugge, stress, werken, sentiment, gevoel |  Facebook |

17-01-08

BEKIJK HET EENS DOOR EEN ROZE BRIL...

Want er is ook zoveel positiefs te melden...

Via een bevriend blogje van Stef ( Klik HIER ) vernamen we het bestaan van een initiatief van een andere blogger om een "Roze Bril Blog week" een soort "Goed-nieuws-week-op de blogs" te organiseren. Bedoeling is alles eens te bekijken door een roze bril...en ook het goede te zien achter eén en ander.

Inderdaad er bestaat zoveel verzuring in de wereld. Voor een groot deel is natuurlijk de media mede verantwoordelijk want nieuws moet vooral spectaculair zijn om te "verkopen" en zo zal je zelden grote reportages lezen van beginnende of uitbreidende bedrijven, maar zal je alles lezen van een sluitend bedrijf...Om goed nieuws te vinden moet je werkelijk zeer goed zoeken....

Ook de blogwereld is hier geen uitzondering op. Blogs worden bestookt met ongewilde berichten of boodschappen, bloggers worden gepest (nog maar een paar dagen geleden werd een door mij zeer goed gekend blogger echt gestalkt via diens blog). We (en daar reken ik mezelf ook zeker bij) schrijven over verkeerde politieke beslissingen omdat het enkel en alleen in ons kraam niet past, de treinen die fout rijden omdat wij nu net de pech hebben om een slechte verbinding te hebben, en zo kunnen we uren doorgaan... En ik ben daar duidelijk niet alleen in. Het resultaat is natuurlijk dat eigenlijk een soort collectief negatief gemoed ontstaat en daar kunnen we samen ook iets aandoen door misschien, hoe miniem ook, eens positief te gaan schrijven...Of blogs en bloggers positief te benaderen....

Velen zullen het belachelijk, naief of onnozel vinden, maar ik heb me er in elk geval (en gemotiveerd ook nog) voor ingeschreven door op de blog van de iniatiefnemer van de actie - Menck - ( Klik HIER ) mijn voornemen kenbaar te maken in de reactie's van zijn posting en het plaatsen van deze afbeelding is het bewijs dat ik het iniatief en de gedachte erachter ten volle steun....JULLIE OOK ???Roze Bril Blogweek

Eén dezer dagen (en wie weet alle dagen...) bekijken we de wereld eens door een roze bril. Ik wens jullie alvast nu al een heel fantastische dag zonder tegenslagen (das al een goed begin voor een goede dag).
Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo Top 100 der skynetblogs (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

02:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, goed-nieuws-blog |  Facebook |

16-01-08

LOTTOTREKKING dd 16-01-2008

Weer een beetje aan de late kant, maar geen nood : er zijn weer geen multimiljonairs ...

Resultaten van de trekking van woensdag 16 januari 2008

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

13 - 17 - 23 - 28 - 29 - 37 >>> RESERVEGETAL : 21.


Terug naar af, want er is weer geen enkel juistgeplaatst kruisje te bespeuren

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 0 winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 7 winnaars >>> 14.470,00 euro
5 juiste cijfers >>> 242 winnaars >>> 837,00 euro
4 juiste cijfers >>> 10.312 winnaars >>> 24,50 euro
3 juiste cijfers >>> 162.703 winnaars >>> 2,50 euro

En hiermee is ook deze vrije dag alweer voorbij... en ik zou zeggen voorbijgevlogen. Tijdens de gewone werkdagen tijd te kort en blijkbaar tijdens mijn verlofdagen ook tijd te kort. Een mens leeft de dag van vandaag werkelijk aan 200 per uur en eigenlijk is het niet te verwonderen dat er zovele mensen "opgebrand" raken of een "Burn-out" beleven zoals het in meer geleerde maar universeler termen gezegd wordt. Grootste boosdoener is de stress, het is een steeds groter wordend probleem want overal is het hetzelfde liedje : meer doen met minder mensen op een kortere tijd. Bij mij persoonlijk was het enkele tijd geleden groot alarm, maar dankzij de collega's werden we er net op tijd nog van overtuigd om onze levens- maar vooral werkwijze aan te passen en ik moet zeggen met succes.

Morgen donderdag....maar zo zachtjes aan komt het weekend alweer in zicht...Allemaal een heel fijne nacht gewenst en voor morgen : gezond weer op.
Voor diegenen die om welke manier dan ook op deze blog is terecht gekomen en zeker voor hen die niet kunnen slapen, mogen slapen of willen slapen : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en tijdens het lezen van deze posting stond ook de wereld alweer niet stil en dat kan je HIER volgen.

Ten slotte nog dit

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo Top 100 der skynetblogs (zie links hiernaast) HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

22:01 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, lottotrekking, burn-out, stress |  Facebook |

15-01-08

FITNESS ALS THERAPIE EN TERUGBETAALD ???

Ik geloof er geen snars van. Maar er schijnt een vraag te zijn om fitness terug te laten betalen door de ziekteverzekering....

In elk geval in één der Belgische kranten was de titel : "Fitness moet terugbetaald worden volgens beroepsunie". Het volledige artikel kan je lezen door HIER te klikken (schrik echter niet van één der foto's die hier compleet misplaatst is...)

Ik ga er van uit dat voor die terugbetaling geen geld beschikbaar is. En uiteraard komt de vraag vanwege de beroepsfederatie van fitnessuitbaters en die mensen denken mijns inziens in deze in eerste instantie aan hun inkomen. Anderzijds is het eigenlijk wel zo dat er ongetwijfeld positieve effecten zijn, zeker in die centra waar er medische begeleiding is...En echt waar ik kan daar over meespreken.

In het fitness-center waar ik elke week minimum één keer kom en dikwijls zelfs twee keer train KLIK hier worden we begeleid door twee kinisitherapeuten en één regente lichamelijke opvoeding. En er worden daar trainingsporgramma's opgesteld die voor iedereen persoonlijk, wat een zeer geïndividualiseerde begeleiding als gevolg heeft natuurlijk en er wordt daar nooit gewerkt met versterkende producten noch met samengestelde dranken.... Bij mij heeft dit als voordeel dat enerzijds mijn fysieke conditie als bijna-vijftiger met reuzesprongen omhoog is gegaan maar ook, en dat is veel belangrijker, het is een medepeiler van de therapie die er voor zorgt dat mijn rugproblemen grotendeels onder controle blijven. Dit in combinatie met de reeds dikwijls vermelde en door mij zo nuttig geachte neuraaltherapie.

In elk geval, morgen zijn we een dagje vrij en we hebben een vrij belangrijk missie morgen, maar daar ga je naar alle waarschijnlijkheid morgenavond meer over lezen (nadat ik gefitnesst zal hebben zonder terugbetaling ...lol). We wensen alvast iedereen een heel fijne woensdag toe en hopen alvast dat de wind jullie een beetje met rust laat.
Je komt op het einde van deze posting en weet dan dat er weer veel gebeurde in tussentijd en dat kan je HIER volgen.

Ten slotte nog dit (als u ons een pleziertje wil doen) :
Elke klik op het logo Top 100 der skynetblogs (zie linksboven hiernaast...)
is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

23:22 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, fitnessen, terugbetaling, rugpijn, neuraaltherapie |  Facebook |