07-03-08

WEER WEEKEND en TIA WERELDKAMPIOEN

maar ik moet daar aan toevoegen dat ik dat eigenlijk gisterenavond reeds moest (mocht) geschreven hebben.

Want vandaag heb ik een dagje vrij genomen (ik had nog zes dagen verlof van 2007, en ze moeten op da's zeker...). En dat dagje vrij werd in dank afgenomen door moeder de vrouw, omdat we nu samen eens het huisje van de Moerhofkes op een gestructureerde wijze onder handen konden nemen. We hebben samen gekuist van boven tot beneden en alles eens een goeie beurt gegeven. Niet dat het anders niet onderhouden wordt, integendeel zelfs, maar deze keer hebben we er eens een "kleine" grote kuis van gemaakt. Ik moet zeggen, ik was er moe van maar toch hebben we ons goed geamuseerd...bij wijze van spreken. We hebben met andere woorden nu en dan ook goed gelachen dus.
Bovendien in de vooravond ook nog een fitness-sessie gedaan en dat nog wel voor de derde keer deze week. Geef toe : niet slecht he.

Bij het volgen van de wereldkampioenschappen atletiek indoor in Spanje indoor werden we aangenaam verrast door de Belgische dames. Kim Gevaert raakte in de finale van de 60 meter sprint maar die was van erg hoog niveau en met een tijd van 7'22'' viel ze net naast het podium. Angela Williams liep een erg sterke 7'06 en pakte goud op de 60 meter indoor. Jeanette Kwakye werd tweede in 7'08, Tahesia Harrigan derde in 7'09. Zelfs een nationaal record (7'10) had Gevaert geen medaille opgeleverd.

tia(foto : Het Laatste Nieuws).Tia Hellebaut daarentegen schreef geschiedenis door als eerste Belgische atlete een gouden medaille te pakken op een WK indoor. De basis van deze prestatie ligt uiteraard bij haar specialiteit, het hoogspringen waar ze met haar 1.99 meter een officieus wereldrecord spring als vijfkampster. Nooit eerder ging een atlete hoger tijdens een vijfkamp. Na haar favoriete nummer kwam Hellebaut aan de leiding en die positie kon ze nadien vasthouden. haar andere prestaties : 13m85 in het kogelstoten (haar beste ooit), verspringen ging vlot, met een laatste sprong van 6m41, de 800 meter leverde een zesde plaats op in een persoonlijke beste jaartijd van 2'16"42/100 en een derde plaats in de 60 meter horden in 8"43/100. Tia Hellebaut sprokkelde 4867 punten bijeen - de beste wereldjaarprestatie. De Britse Sotherton behaalde 4852 en de Russische Anna Bogdanova vervolledigt het podium met een puntentotaal van 4753.

Morgen wordt in eerste instantie een zaterfagje zoals er zovele zijn : boodschappen en bezoekjes aan de de ouders van Luc en ook de mama van Katrijn. 's Avonds begint Ellen aan het laatste gerecht van de voorbereiding van hun tweejaarlijks recital van de balletgroep waar ze lid van is. Het betreft "Balletgroep Aurora" (klik op de link) en ongetwijfeld gaan we hier de komende paar weken nog meer reclame voor maken. Ze gaan immers pogen om zes keer het Cultureel Centrum van Lokeren vol te laten lopen. Een niet eenvoudige opdracht zou ik zo zeggen....

Waar het morgen ongetwijfeld wel storm zal lopen is in AHOY in Rotterdanm morgen alwaar de European Superpull voor de dertigste keer te gast is en Stephen heeft via een wedstrijd twee vrijkaarten gewonnen. Rekening houdend met de interesse van de twee mannelijke kids van op ons Moerhofke, zal de wekeleijkse uitstap naar het Feestpalieis in beervelde deze keer moeten wijken voor een trip naar Rotterdam. Wie een idee wil krijgen van die European Superpull kan HIER klikken

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel één en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Commentaren

:-) dat ze er morgen maar van genieten in Rotterdam !
veel succes alvast aan Ellen en de andere leden van de balletgroep
Tia Hellebaut heeft dat prima gedaan op het wk indoor, de andere deelnemers ook natuurlijk

had je foto's wel al gezien hoor Luc van den omloop :-)
geniet van het weekend
groetjes

Gepost door: Borriquito | 08-03-08

dank je voor de verjaardagswensen. En welkom op mijn blog. Nu ken ik ook jou blogje. Ik zie jou wel eens bij andere blogjes, en er zijn er zoveel dat ik ze niet allemaal bezoek, maar bij deze is dat dus eens gebeurd. Tot ziens zou ik zeggen.
hilsen,
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 08-03-08

Dat wordt een druk weekend als je het mij vraagt!
Geniet ervan en doe de groetjes aan ons bovenburen!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 08-03-08

hey Moerkes! ajajajaja daar ook al de kuiswoede
goed dat we zo kunnen presteren daar zijn
wij dan kampioen in!
Kay die nu achter ene zen vodden zit groet met zonnekes ;-))) hehe

Gepost door: Sunny-Kay// Diamond | 08-03-08

kuisen bij ons in Nederland zouden ze zeggen:
jullie hebben grote schoonmaak gehouden !!!
groetjes,
en een gezellig weekend verder!

Gepost door: ada | 08-03-08

De commentaren zijn gesloten.