30-03-08

BABBELHOF WAS OPEN+CL BRUGGE VERLIEST

en volgende keer kan je er ook bij zijn....

Ons babbelhofke is open op zondagavond vanaf 2100 uur en we kletsen ongeveer één uurtje onder bloggers via MSN-messenger. Wat moet je doen :

1. Je dient een hotmailadresje bij je contactpersonen te zetten nl : lukysbabbelhofke@hotmail.com
2. Je wordt bijgetrokken in het gesprek onder de voorwaarde echter wel dat je over een blogje beschikt.

Kom er gerust bij.

Alle vragen en bemerkingen kan je mailen op lukysbabbelhofke@hotmail.com waarbij één van ons twee jullie zo vlug mogelijk verder helpen.


lukysbabbelhofkeimu klik op de foto om ook onze blog in kwestie te bezoeken


Ik wens jullie alvast nu al een heel rustige nacht en een fijne week.
Voor elke bezoeker aan deze blog : BEDANKT VOOR HET BEZOEKJE en een fijn weekbegin.
Voor wie de laatste nieuwsfeiten wil zien : klik HIER volgen.

.
CLUB BRUGGE - RC GENK : 2-6 (ongelooflijk en bovendien zijn Stijn Stijnen, Jonathan Blondel, Wesley Sonck en François Sterchelé geschorst op en tegen ZULTE-Waregem volgende week.... )

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

22:30 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: babbelhofke, voetbal, club brugge, moerhofke |  Facebook |

29-03-08

LOTTOTREKKING dd 29-03-2008

En deze keer zijn we er vroeg bij.... Mag ook al eens.

Resultaten van de trekking van zaterdag 29 maart 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

13 - 15 - 31 - 35 - 37 - 38 >>> RESERVEGETAL : 27.


Alweer één kruisje juist... het wil dus duidelijk niet lukken. Maar de doorzetter wint zegt men altijd...dus, vroeg of laat gaan we winnen.
Alweer geen winnaars in rang 1.

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 0 winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 6 winnaars >>> 37.270,00 euro
5 juiste cijfers >>> 303 winnaars >>> 1.476,00 euro
4 juiste cijfers >>> 16.359 winnaars >>> 34,10 euro
3 juiste cijfers >>> 285.112 winnaars >>> 2,50 euro

Beste bezoeker van deze blog we wensen jullie een heel fijne zaterdagavond- en nacht en een zeer aangename zondag. Voor wie de voetbaluitslagen en de wedstrijdverslagen van deze avond wil zien : klik KLIK HIER en je belandt op "SPORT.BE" waar je live de wedstrijden kan volgen.


zomertijdStraks om twee uur : uurwerken een uurtje doordraaien naar drie uur.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

20:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, lottotrekking, zomeruur |  Facebook |

28-03-08

'T IS DE LAATSTE...

Inderdaad het is de laatste in twee opzichten....

Ten eerste : de laatste dag verlof van 2007...

rusten de overblijvende dagen moesten genomen worden voor 31 maart, dus laat ons zeggen : we namen de resterende dagen op de valreep, maar we hadden ze inderdaad echt eens nodig. . Het is trouwens nu reeds duidelijk dat we volgende week opnieuw gaan werken. In de voorbije zeven dagen heeft iedere weerman elke dag wel iets klaten vallen oveer sneeuw, regen, hagel, wind, gladde wegen... alles heeft op het menu gestaan. Nu het verlofje voor mij er op zit is er geen enkele weerman die nog spreekt over regen, sneeuw, wind, hagel, gladde wegen... Let op, ik vind dit maar goed ook, alleen ik had het allemaal liever een weekje vroeger gezien, maar.... gedane zaken nemen geen keer en gelukkig kunnen we zelf niets aan het weer veranderen. Het zou ook kloppen geven vrees ik...

Ten tweede : de laatste volledige nacht met het winteruur...

zomertijdwant inderdaad de nacht van komende zaterdag op zondag gaan we onze horloges alweer aanpassen en het zomeruur weer welkom heten. Telkens weer is er dan de discussie is het nu vooruit zetten of achteruit zetten. Wel er is daar een zeer eenvoudig kattebelletje voor : in het voorjaar (maart is vooraan het jaar en dus voorjaar) zet men het uurwerk één uur vooruit en in het achterjaar (september is achterin het jaar en dus achterjaar) zet met het uurwerk één uur achteruit. We gaan bijgevolg één uurtje minder slapen en de avonden worden langer licht en bijgevolg interessanter bij goed weer...dus zondagmorgen om twee uur : uurwerken verzetten naar drie uur.Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel één en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

22:02 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: moerhofke, zomeruur, verlof |  Facebook |

26-03-08

LOTTOTREKKING dd 26-03-2008

Hier zijn we weer met de lottoresultaten van de voorbije trekking

En eigenlijk is het een jubileum-publicatie. We zijn er immers in geslaagd om voor de vijfentwintigste trekking op rij dit jaar niets te winnen : 25 keer niets dus. We behaalden drie keer twee juiste kruisjes. Eerlijk gezegd, goed is anders, maar geef toe het is niet makkelijk om zo'n prestatie neer te zetten.
Anderzijds, er is nog een aardigheidje deze week : voor de derde woensdag op rij is er geen winnaar in rang 1, wat tot gevolg heeft dat er al een aardig bedrag in de pot der overdrachten moet zitten en het dus iedere woensdag interessanter wordt om mee te spelen. ..

Resultaten van de trekking van woensdag 26 maart 2008

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

02 - 30 - 33 - 38 - 39 - 40 >>> RESERVEGETAL : 29.


De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 0 winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 3 winnaars >>> 33.580,00 euro
5 juiste cijfers >>> 163 winnaars >>> 1.236,00 euro
4 juiste cijfers >>> 8.553 winnaars >>> 29,40 euro
3 juiste cijfers >>> 136.321 winnaars >>> 2,50 euro

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel één en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.


Een zeer aangename maar vooral rustige nacht en voor morgen een fijne dag.

22:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

RODE DUIVELS OEFENEN...

Met het oog op een goede start van de WK-voorronde...

Want nu onze "nationale trots" (is ook al een tijdje geleden) afwezig blijft op het Europees kampioenschap wordt alles gefixeerd op het WK 2010 dat door zal in Zuid-Afrika. Maar daar zijn we nog lang niet.

De groep waarin de Duivels zullen spelen is geen eenvoudige groep : Turkije, Estland, Armenië, Spanje, Bosnië-Herzogovina en uiteraard België. De nummers één van elke poule kwalificeren zich rechtstreeks voor de FIFA Wereldbeker in Zuid-Afrika. De acht beste nummers twee zullen twee barragewedstrijden spelen en de winnaars daarvan zullen deelnemen aan de eindronde van het WK 2010 van 11 juni tot 11 juli 2010.

De wedstrijd van deze avond gaat door in het Koning Boudewijnstadion en gaat tegen Marokko. In feite zou het om een thuiswedstrijd gaan, maar velen hebben de indruk dat er meer supporters voor Marokko gaan zijn dan voor de Duivels, wat enerzijds normaal is (wie loopt nu warm voor zo'n oefenmatch) maar anderzijds toch wel een speciaal cachet zal geven.

Voor wie graag eens een echte voetbal-skynetblog bekijkt met heel veel interessant en samengebracht voetbalnieuws willen we DEZE VOETBALSITE eens in de kijker zetten.


Een zeer aangename maar vooral rustige avond gewenst aan iedereen.


Wie de laatste nieuwsjes in de sneldraaiende wereld op de voet wil volgen : klik HIER .

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : ELKE KLIK op het logo "Top 100 der Skynetblogs" helpt ons vooruit, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

19:17 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moerhofke, rode duivels, voetbal, belgie-marokko |  Facebook |

24-03-08

OOK TWEEDE PAASDAG KLEURDE WIT

maar ondertussen overheersen weer de normale kleuren het buitenhuis-decor...

en we moeten zeggen zoals het is, deze nacht was het behoorlijk tapijtje toen we onze mannelijke kids terug gingen ophalen na hun fuifje. Desalniettemin bleek er daar ter plaatse heel veel volk te zijn (zoals steeds op die Donna-fuiven). Omstreeks 0300 uur was het nog steeds "volle bak" of moeten we zeggen "volle tent" ?

20080324-ELLEN-SNEEUW-01En dan deze morgen was er nog behoorlijk wat sneeuw blijven liggen zodat deze Paaswakantie startte met toch wat sneeuwplezier. Een mens maakt dat niet altijd meer mee in België (en dan nog wel met Pasen...). Er werd zelfs door Ellen een heuse sneeuwman gemaakt (en zoals je kan zien : met de blote hand gemaakt)


Ondertussen kon20080324-PUMA-06 onze Puma zijn ogen, oren en neusje niet geloven toen hij op zijn dagelijkse wandeling met de sneeuw geconfronteerd werd. Dat beestje(een negental maanden oud) had dit nog nooit gezien en was de (honden)Koning te rijk : hij vond dit al te gek. Hierbij een fotooke van ons lieve huisvriend.

De sneeuw is nu (op uitzondering van nog wat sneeuwmanrestanten) volledig verdwenen en de natuurlijke aardkleuren overheersen alweer de waarnemingen die we nu buiten kunnen doen.

Maar het blijft wel koud. Dat konden we voelen toen we deze namiddag ons naar Nederland begaven en we tevens konden vaststellen dat winkelen op zon- en feestdagen daar dus geen probleem vormt. We passeerden Morres-meubel in Hulst, de parkings waren er blijkbaar te klein (en wie de zaak kent weet dat er reusachtige parkings zijn). Ook in Hulst-centrum krooelde het van de Belgen (lees Vlamingen). En de Nederlanders streken de euro's op. Want hier in Vlaanderen zijn de winkels dus niet open (meubelwinkels niet te na gesproken) en in Hulst-centrum dus allemaal (grootwarenhuizen incluis)...Wie de laatste nieuwsjes in de sneldraaiende wereld op de voet wil volgen (zoals de meningsverschillen tussen CD & V en MR na twee dagen regering) : klik HIER .

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : ELKE KLIK op het logo "Top 100 der Skynetblogs" helpt ons vooruit, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

17:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, winkelen, nederland, beagle, sneeuw, sneeuwman |  Facebook |

23-03-08

WITTE PASEN IN HET WAASLAND : EEN FEIT

Kregen we geen witte Kerst, we hebben dan toch een witte Pasen.
En dat moet heel lang geleden zijn
(als het al zou gebeurd zijn).

Na een natte avond is het nu ondertussen ook zeer hard beginnen sneeuwen hier in het Waasland. Het beeld bij het naar buiten kijken is duidelijk : reeds een grasveld dat volledig wit is en ook de wegen beginnen op dit eigenste moment onder te sneeuwen. Er is werk op de plank voor de strooidiensten.

Ondertussen gaan de mannelijke kids naar een grote fuif hier niet zover vandaan met name "Donna's Soirée". Drie jaar geleden werd het gelijknamige fuifconcept gelanceerd en sindsdien levert dat tientallen stomende party’s per jaar op. En deze avond gaan Stephen en Jochen dus mee feesten.

Wie de laatste nieuwsjes in de sneldraaiende wereld op de voet wil volgen (zo hebben zowel Anderlecht als Standard hun voetbalmatchen gewonnen ....) : klik HIER .

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : ELKE KLIK op het logo "Top 100 der Skynetblogs" helpt ons vooruit, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

22:57 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, donna soiree, sneeuw, witte pasen |  Facebook |

ZALIG PAASFEEST 2008

PASEN

paas41Opstanding is het feest van Pasen
opstaan kan ook de mensheid weer
daarin mag liggen mensheids ware zin
de dood ging een eeuwig leven in.

Dit Pasen raakt ook de mensheid kwijt
aan hazen eieren in een lente tijd
en men zal vragen of iemand nog weet
wat eigelijk echt Pasen is geweest?Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : ELKE KLIK op het logo "Top 100 der Skynetblogs" helpt ons een stapje vooruit, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

14:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, lottotrekking, paaswens, club brugge, voetbal, blauw-zwart |  Facebook |

LOTTOTREKKING 22-03-2008+CLUB BRUGGE

We hadden het aangekondigd : na het voetbal van gisterenavond (alweer verloren spijtig genoeg) posten we pas vandaag de lottotrekking.

Resultaten van de trekking van zaterdag 22 maart 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

05 - 08 - 12 - 15 - 19 - 39 >>> RESERVEGETAL : 23.


Weer maar eentje juist (zelfs eens twee kruisjes juist hebben lijkt niet meer mogelijk)

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 2 winnaars >>> 465.300,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 18 winnaars >>> 11.480,00 euro
5 juiste cijfers >>> 567 winnaars >>> 729,00 euro
4 juiste cijfers >>> 25.038 winnaars >>> 20,60 euro
3 juiste cijfers >>> 369.046 winnaars >>> 2,50 euro

Gisterenavond dus naar het voetbal geweest DENDER en dit op uitnodiging van Sport.be volgen. We hebben onze favoriete ploeg ( Club Brugge ) onverdiend zien verliezen (en dat zeggen ook de meeste waarnemers, maar daar koop je niets voor). Echt goed waren ze ook niet, maar een gelijkspel was onzes inziens toch een betere weergave (als niet-neutrale waarnemer vond ik ze beter als Dender en verdienden ze te winnen, maar da's ook niet relevant natuurlijk).
Maar gedane zaken nemen geen keer en het wordt vechten voor die tweede plaats....

Voor wie de voetbaluitslagen en de wedstrijdverslagen van deze avond wil zien : klik HIER volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

11:13 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moerhofke, lottotrekking, club brugge, blauwzwart |  Facebook |

22-03-08

PAASVERLOF IS GESTART

en om eerlijk te zijn : we hebben toch wel een klein beetje afgeteld.

Want we keken er al een tijdje naar uit om eens een weekje samen te zijn . Samen betekent hier met ons drietjes (Katrijn, Ellen en ikzelf) want de mannelijke kids geven er verder lappen op en nemen deze keer geen verlof. Maar we maken het zeer gezellig : da's een feit.

Onze eerste activiteiten zitten er al op en deze namiddag wordt het een Paasbezoek met zijn allen in Beervelde. We houden er aan om (zonder speciale voorvallen, want dan zijn we er altijd als het moet) elke zaterdag tijd te maken voor dat Beervelds bezoekje. Ouders kijken er naar uit om hun kinderen en uiteraard ook de kleinkinderen te zien, en zeker nu de examens weer voorbij en Ellen er weer bij is.

In de vooravond keren we dan terug en dan gaan Stephen en ikzelf richting Denderleeuw naar het Florent Beeckman Stadion in de Stadionlaan alwaar we gratis inkomtickets gewonnen hebben voor de wedstrijd tussen het lokale FCV DENDER E.H. (van Johan Boskamp) en CLUB BRUGGE , niet toevallig ons favoriete ploeg. En uiteraard wil ik als supporter altijd winnen, maar deze keer is het toch wel van moeten winnen, want tegenover Standard mag er niets meer verloren worden, maar nog belangrijker : mogelijks laat Anderlecht wel punten liggen in Gent (waar Brugge trouwens ook nog heen moet). Enfin, we doen ons best om ons ploegje te steunen en voor de rest ook hopen op een beetje beter weer dan gisterenavond (maar dat lijkt op dit ogenblik geen probleem te zijn).

Uitzonderlijke dienstmededeling :
door het feit dat we deze avond niet thuis zijn gaan we proberen om de lottocijfers nog te plaatsen na het voetbal (bij onze thuiskomst). In het andere geval zal het voor morgenvroeg zijn.
Alvast onze dank voor het begrip.

Voor de rest wensen we jullie alvast een zeer fijne, aangename en ontspannende zaterdag toe en wie de laatste nieuwsjes in de sneldraaiende wereld op de voet wil volgen :
klik HIER .

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

12:09 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, paasverlof |  Facebook |

19-03-08

LOTTOTREKKING DD 19-03-2008

Eindelijk zijn ze er de lottocijfers,
maar we zijn een beetje moe na "Nokere Koerse" die we samen met maatje Marc life heb meegemaakt van start tot aankomst .... (en het was vooral de laatste 50 kilometer een mooie wedstrijd) maar daar kan je nu al meer over zien (Marc's eigen foto's) en lezen (Marc's eigen tekst) door HIER te klikken.

Wat het resultaat van de lottotrekking betreft : Eentje juist . Maar net als vorige week, weeral geen winnaar in rang 1 . Volgende week dus driedubbele poen voor de winnaars.

Resultaten van de trekking van woensdag 19 maart 2008

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

02 - 07 - 21 - 26 - 29 - 40 >>> RESERVEGETAL : 15.


De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 0 winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 11 winnaars >>> 8.090,00 euro
5 juiste cijfers >>> 293 winnaars >>> 608,00 euro
4 juiste cijfers >>> 12.817 winnaars >>> 17,30 euro
3 juiste cijfers >>> 186.070 winnaars >>> 2,50 euro

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel één en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

22:34 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, lottotrekking, nokere koerse |  Facebook |

ELECTRICITEITSREKENING IN DE BUS

Electrabelen erzijds ben ik tevreden en anderzijds zeer boos... Je snapt het niet ? lees verder, het wordt duidelijk.


Inderdaad gisteren hebben we onze electriciteitsfactuur ontvangen en er was daar de laatste tijd toch wel één en ander over gezegd en geschreven. Wel ik ga er ook eens iets over schrijven. Want we hebben goed en slecht nieuws.

Eerst en vooral het goede nieuws.. Wel ondanks de stijgende energieprijzen, de verklaringen van Electrabel en nog meer van die onheilstijdingen krijgen we bijna 100 euro terug. Dit heeft twee redenen natuurlijk. Enerzijds verwarmen we met electriciteit, en de winter is tot nu toe gevoelig zachter geweest en dus hebben we minder electriciteit verbruikt. Da's dus een eerste bijdrage van de Moerhofkes aan de bestrijding de opwarming der aarde en de CO-uitstoot. Anderzijds zal Electrabel ons reeds bij de maandelijkse betalingen een stukje te veel laten betalen hebben, waardoor ze een jaar met onze centjes konden werken, maar dat wil ik hen graag vergeven...

Maar zoals ik al zei : er is ook slecht nieuws. want voor het komende jaar krijgen we een opslag te verwerken van 10 euro op ons maandbedrag. Dit betekent dus een meeruitgave van 110 euro op jaarbasis... met andere woorden de onheilstijdingen doen hun intrede en worden werkelijkheid : ofwel wordt de electriciteit duurder ofwel gaat electrabel nog langer en meer met onze centjes de "Grote Jan" uithangen en elders investeren...

Maar er is nog meer waarover een mens eens moet nadenken... Van het te betalen bedrag op de factuur zonder BTW van 1145 euro is 45 procent van het bedrag electriciteit (om en nabij de 530 euro) en de rest is werkelijk te gek om los te lopen. ik citeer :

Een vaste vergoeding van 90,42 euro,
een bijdrage hernieuwbare energie van 51,94 euro,
een bijdrage warmtekrachtkoppeling van 15,85 euro,
een distributienetvergoeding van 379,34 euro,
een meterhuur van 3,10 euro,
een transportvergoeding van 98,23 euro,
een energiebijdrage van 27, 74 euro,
een federale bijdrage van 29,23 euro,
een bijdrage voor de gemeenten van 65,92 euro.

Daar bovenop komt een BTW-heffing van 21 % (heffing op heffing noemt dat dan zeker, of BTW op bijdrage) waardoor ik, weliswaar afgerond, het volgende betaal : 530 euro electriciteit en 935 euro andere dingen (bijdrages, heffingen, kosten, vergoedingen en huur).

Stel U voor dat je een boete krijgt om te snel te rijden en dat daar bijstaat : verplaatsingonkosten, afschrijven voertuig, plaatsen filmrolletje, onderhoud flitspaal, recupelbijdrage radar, ijkingskosten, weekendvergoeding van de verbalisant, gebruik printer, .....

dit is toch wel echt te gek om aan een klant te sturen. De liberalisering van de markt heeft het niet simpeler gemaakt. Ik heb nog nooit zo weinig electriciteit verbruikt en ik heb nog nooit zoveel moeten betalen... en telkens nog terug krijgen ook....

Om af te sluiten : vandaag alweer een mailtje gekregen dat we winnaar zijn geworden in een wedstrijd en een duoticket hebben gewonnen voor het voetbal komende zaterdag. En nog geen gewoon matchke ook. Het gaat immers om een duo-ticket voor FC Dender tegen Club Brugge voor komende zaterdag. Inderdaad we kunnen weer gratis naar ons favoriete ploeg kijken... Een mens moet niet mooi zijn om geluk te hebben, ik zal het zelf zeggen vooraleer anderen het hier schrijven.....Maar zaterdag gaan we (Stephen en ik) weer genieten, dat is een feit.

Voor morgen alvast een leuke en aangename woensdag gewenst.
Voor wie (de regeringsvorming) en het laatste nieuws in de wereld wil volgen : klik HIER .

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

08:36 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, electriciteit, factuur |  Facebook |

17-03-08

LAATSTE WEEK VOOR DE PAASVAKANTIE

ze is begonnen mijn laatste werkweek vooraleer we kunnen genieten van een weekje paasverlof....

en ik moet zeggen het zal een weekje zijn dat voorbij zal vliegen, want als ik er mijn agenda bijneem : OVERVOL, en niet alleen voor het werk hoor...

Morgen (dinsdag dus) werken we enkel in de voormiddag. In de namiddag gaan we (na een tussenpauze van 10 weken) weer naar de huisdokter om onze spuiten in de rug te laten plaatsen. Trouwe lezers van deze blog weten waarschijnlijk dat ik op dat vlak mijn volle vertrouwen heb gegeven aan mijn huisarts die tevens gespecialiseerd is in neuraaltherapie. Het betreft een aantal inspuitingen op basis van o.a. procaïne in de onmiddellijke omgeving van de zenuwbanen in de rug. Op dit ogenblik worden deze injecties (een zestal in totaal) gegeven in de rug op twee niveau's (L4/L5 en L5/S1) telkens links en rechts (=4), eentje in het gewrichtje in de rug net boven het bekken en net onder de wervelkolom (sacro-iliacaal gewricht) links en ten slotte nog eentje in het gewricht links bovenaan het dijbeen (de trochanter)... zoals jullie kunnen lezen, ik luister zeer goed naar mijn dokter he.... Dus morgen, maakt hij er weer een klein vergiet van ... gaatjes prikken, niet leuk, maar ben dan toch van die pijnstillers af en das wel leuk ....

En woesndag gaan we ook niet werken (en niet bloggen ook naar alle waarschijnlijkheid), want we (Maatje Marc en ikzelf) gaan kijken naar alweer een wielerwedstrijd met een hoger niveau dan een kermiskoers in ons land, met name Nokere Koerse. Een wedstrijd met een grote ronde doorheen de Vlaamse Ardennen met daarna nog 10 lokale ronden met telkens passage op de Nokereberg, waarbij op de top van deze kuitenbijter ook de aankomststreep getrokken is. Bekendste namen op basis van de deelnemerslijst zijn o.a. Sebastien Rosseler en Wouter Weylandt (Quick-Step) Greg Van Avermaet en Jurgen Roelandts (Silence-Lotto) Frederic Amorison, Bert De Waele en Tom Steels (als die al hersteld is) (Landbouwkrediet-Tonissteiner), Nico Eeckhout (Topsport vlaanderen) en Geert Omloop (Mitsubishi-Jartazi) waar Frank Van Den Broucke reserve is). In totaal starten 25 ploergen of om en nabij de 200 renners...Wil je er meer over lezen lees dan de Nokere Koerse -site

Voor morgen alvast een leuke en aangename dinsdag gewenst.
Voor wie het laatste nieuws in de wereld wil volgen : klik HIER .

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

23:08 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nokere koerse, wielerwedstrijd, neuraaltherapie, inspuitingen, paasvakantie |  Facebook |

16-03-08

EEN STOKJE GEKREGEN

Ik kreeg een stokje van STEF FLATER . En hier zijn ze dan : mijn bedgeheimen

Ik ga jullie in elk geval reeds met de voetjes op de grond zetten voor zover dat nodig was : heel veel denderend of zinderend nieuws moeten jullie niet verwachten. Want eigenlijk is mijn slaappatroon vrij eenvoudig : ik lig heel zelden voor 2330 uur in bed en meestal is het zelfs 2400 uur en ik heb eigenlijk voldoende met een vijftal uren slaap. Ik moet daar bij zeggen dat het vijf uren echte slaap betreffen. Veel woelen of tussentijds wakker liggen is er dan ook niet bij. Uitzondering is één weekenddag (meestal zondag) waar ik dan nog wel eens een uurtje of twee bijslaap, nadat ik wel rond vijf uur eens wakker was.

Bovendien moet de omgeving aan een aantal voorwaarden voldoen : eerst en vooral mag het zeker niet te warm zijn op de plaats waar ik mij te slapen leg en bovendien en dit sluit daar bij aan : ik slaap altijd (zomer en winter) met een open venster. Ik ga er van uit dat in de winter een extra deken heel wat beter is dan een verwarming. Een tweede voorwaarde is dat het donker moet zijn. Op zich is dit geen probleem als je naar men inslaapuur kijkt, maar 's morgens ben ik wel vroeg wakker in de zomer (ook als het niet nodig is om op te staan inde WE bvb). Een moeilijker probleem zijn de koude voeten. Hoe warm mijn voeten ook zijn in het naar de slaapkamer gaan, na een paar minuten in bed zijn die voeten weer ijskoud. En na een kwartiertje zijn die weer warm (alhoewel er in de winter soms wel eens een warmwaterkruikje als hulpmiddeltje gebruikt wordt). Echte slaaprituelen zijn er niet, behalve dan twee kleine zaken : ik moet voor het neerliggen eerst gedronken hebben en ik moet op mijn linkerzij in slaap vallen. Andere rituelen als een boek lezen, een wandelingetje maken voor het slapen, een slaapmutsje, een pilletje : allemaal niet nodig. Als ik me te slapen leg ben ik (in normale omstandigheden welteverstaan) na een paar minuten vertrokken.

Wat de rest van mijn (lees onze) bedgeheimen zijn : spijtig voor wie dacht dit hier te lezen, maar zulke zaken zijn uiteraard niet voor publicatie vatbaar op een familiedagboekje en bovendien zal ik het zeggen in het Gents : "Get er gien zoakes mee, da houkik voor ons". Bij deze geef ik dit bedgeheimen-stokje graag maar geheel vrijblijvend door aan Maatje Great Luky Veel plezier maatje !

Beste bezoeker van deze blog we wensen jullie een heel fijne zaterdagavond- en nacht en een zeer aangename zondag.
Voor wie het laatste nieuws in de wereld wil volgen : klik HIER .

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

04:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: moerhofke, bedgeheimen |  Facebook |

15-03-08

LOTTOTREKKING DD 15-03-2008

Hier zijn we weer met de lottotcijfers... beetje laat, maar toch staan ze nu ook op ons blogje.

Resultaten van de trekking van zaterdag 15 maart 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

04 - 06 - 09 - 13 - 18 - 28 >>> RESERVEGETAL : 2.


Eén juist, da's al eentje meer dan vorige twee trekkingen...., maar dus ook deze week gaan we maar weer werken voor het dagelijkse brood.

De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 5 winnaars >>> 177.100,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 44 winnaars >>> 4.470,00 euro
5 juiste cijfers >>> 794 winnaars >>> 495,00 euro
4 juiste cijfers >>> 31.461 winnaars >>> 15,60 euro
3 juiste cijfers >>> 416.949 winnaars >>> 2,50 euro

Beste bezoeker van deze blog we wensen jullie een heel fijne zaterdagavond- en nacht en een zeer aangename zondag. Voor wie de voetbaluitslagen en de wedstrijdverslagen van deze avond wil zien : klik HIER volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

21:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moerhofke, voetbaluitslagen, lottotrekking |  Facebook |