31-08-08

LOTTOTREKKING DD 30-08-2008

Eindelijk, maar het feest hangt in het lijf....

Deze morgen (zondagmorgen) thuis gekomen na een geslaagd feest (ook al zeggen we het zelf). Wij zijn tevreden en de aanwezigen waren dat meestal ook. Dus meer moet dat niet zijn. in de loop van de komende dagen geven we hier wel enkele sfeerbeelden. Maar nu komen we enkel de Lotto posten en dan beddeke in....

Resultaten van de trekking van zaterdag 30 augustus 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

02 - 03 - 08 - 16 - 19 - 32 >>> RESERVEGETAL : 40.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 4 winnaars >>> 456.600,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 29 winnaars >>> 6.920,00 euro
5 juiste cijfers >>> 595 winnaars >>> 674,00 euro
4 juiste cijfers >>> 28.075 winnaars >>> 17,80 euro
3 juiste cijfers >>> 394.251 winnaars >>> 2,50 euro

Geen enkel juist kruisje gezet.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

een aangename dag, voor ons eerste werkdag na de vakantie, gewenst....

22:56 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

30-08-08

ZOMERSE DAG : WIJ FEESTEN

Inderdaad, wij feesten : wij vieren vandaag onze zilveren bruiloft.

jubileum25En daarnet nog het weerbericht gehoord : het ziet er gewoon fantastisch uit. Op basis van de woorden van Frank De Boosere van deze morgen wordt het 26-27 graden en zou het slechts de tweede echte zomerdag van augustus zijn, en uitgerekend op onze dag... Meer moet dat echt niet zijn.
Uiteraard kunnen we, wat het feest betreft, nog niet te veel verklappen maar het ziet er naar uit dat het goed wordt. Nu ja, het MOET goed zijn. Alleen een mens heeft niet echt alles in de hand. Maar we hebben er ons best voor gedaan...Uitnodiging, zaal, menu, muziek,... alles lijkt ons in orde te zijn. In elk geval, vandaag wordt het nog even stressen tot iedereen er is en dan gaan de remmen los voor de start van hopelijk nog 25 jaar : want dat is een feit, daar gaan we voor : samen zijn we sterk en samen hebben we al heel wat gedaan.

Wat de lottocijfertjes betreft, die zullen jullie vandaag eens moeten missen. Maar geen nood, wie morgen in de loop van de dag even passeert op het Moerhofke zal ook te weten komen welke de winnende cijfertjes zijn en hoeveel er aan vasthangt. Een traditie die we in ere houden.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken..

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

De Moerhofkes wensen jullie eveneens een fijne dag toe en een leuke weekendverderzetting.

08:29 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, zilveren bruiloft, lottotrekking |  Facebook |

28-08-08

UITSLAG VUURWERKFESTIVAL EN LOTTOTREKKING

Veel te laat alweer ...

en alhoewel excuses hierbij niet nodig zijn toch dit : we waren thuis na middernacht en deze ochtend moest ik naar de tandarts. Gevolg van het tandartsbezoek was dat ik ingevolge een vulling en de bijhorende verdoving ik alleen zin had in rustig in de zetel zitten. Maar we hebben een voordeel : tandpijn is normaal voorzien alweer voorkomen voor een zestal maanden, en da's beter dan ternauwernood een tandarts te moeten bellen....

Mijn pronostiek van het vuurwerkfestival wasdus alles behalve correct. De winnaar van het vuurwerkfestival 2008 te Knokke-Duinbergen, de zogenaamde ING-Trophy, is Zuid-Afrika. Zij zullen bijgevolg, bij leven en welzijn, volgend jaar een galavoorstelling geven als afsluiter van de volgende ING-Trophy - editie 2009.

Resultaten van de trekking van woensdag 27 augustus 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

15 - 18 - 20 - 23 - 24 - 31 >>> RESERVEGETAL : 34.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 814.500,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 7 winnaars >>> 13.690,00 euro
5 juiste cijfers >>> 143 winnaars >>> 1.341,00 euro
4 juiste cijfers >>> 7.323 winnaars >>> 32,70 euro
3 juiste cijfers >>>127.879 winnaars >>> 2,50 euro

Ook nu weer geen prijs, integendeel, twee keer één juist kruisje gezet. 't zal weer voor een andere keer zijn.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie een rustige avond en nacht en voor morgen een aangename vrijdag....

17:25 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vuurwerkfestival, lottotrekking, moerhofke, ing-trophy |  Facebook |

26-08-08

DE LAATSTE WEEK IS GESTART

En dan gaat het natuurlijk om onze laatste verlofweek. Nuja, verlof is een groot woord ...

inderdaad, want echt heel veel verlof zit er niet meer in. Gisteren maandag hebben we nog genoten van een vuurwerkavond, de laatste van de deelnemende landen aan de ING-Trophy 2008 was aan de beurt en, zoals aangekondigd, was het Thailand (met Thailand Fireworks) die het vuurwerk verzorgde. Mooi maar niet echt bijzonder moet ik zeggen. Heel traag op gang gekomen met heel weinig verrassing en een helse vertoning op het einde die iets verwarrend in zich had. Tot zover mijn eigenste (maar dus ook subjectieve) beoordeling en hierbij enkele foto's die door Ellen werden genomen.IMG_1017IMG_1060IMG_1074

Wat de einduitslag betreft volgt hier mijn pronostiek voor morgen :
1. Italië - 2. Spanje - 3. Zuid-Afrika - 4. Thailand.
Wij zullen er alvast bij zijn morgenavond, als de prijzen toegekend worden en donderdag vinden jullie dan op deze blog uiteraard ook de einduitslag.

Ondertussen loopt ons aftelklokje links van deze posting steeds verder. En da's de reden waarom er van verlof niet echt veel sprake meer is. We vieren komende zaterdag immers onze zilveren bruiloft (die eigenlijk al plaats vond op 29-07) maar omdat een aantal nakomelingen andere verplichtingen/afspraken hadden werd het feest reeds maanden geleden vastgelegd op 30-08. En nu hebben wij nog een aantal zaken die moeten gedaan worden. Veel kunnen we er natuurlijk niet over zeggen, want ik twijfel er geen seconde aan dat een aantal trouwe lezers (al dan niet anoniem) dit blogje met argusogen meevolgen...Maar we hopen er een feestje te bouwen waarmee we nog 25 jaren verder kunnen in dezelfde geest als het feest waarmee we die eerste 25 jaar zijn aangevangen

Tenslotte nog dit : ik nodig jullie uit om eens bezoekje te brengen aan de blog van onze copain Marc. Zijn blog, die een verzameling bevat van zeer interessant informatie is echt de moeite waard opm eens te bekijken : tips, algemene informatie, nieuwsflitsen, sport, ontspanning, beeldmateriaal : je vindt er werkelijk van alles... Bezoek copain Marc door hier te klikken.

Zoals gezegd een bezoekje waard, evenals een kleine reactie zal hij zeker appreciëren.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

De Moerhofkes wensen jullie nog een rustige nacht toe en een aangename woensdag met wie weet........ LOTTOWINST.

23:21 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moerhofke, copain marc, vuurwerkfestival |  Facebook |

24-08-08

RONDE VAN NEDERLAND IN BELGIE

Misschien twijfel je aan de titel maar hij klopt helemaal... De ronde van nederland, nu ENECO-TOUR genaamd, kwam in ons land.

IMG_0946IMG_0948IMG_0954IMG_0956

--------- Foto 1--------------- Foto 2---------------- Foto 3---------------- Foto 4

IMG_0950IMG_0980IMG_0987IMG_0988

--------- Foto 5--------------- Foto 6---------------- Foto 7---------------- Foto 8-----

En wij waren er bij. Het was een prachtige dag die wij (Copain Marc, Anje, Arno en Elien enerzijds en Katrijn, Ellen en ikzelf anderzijds) vandaag mochten beleven. Het weer was ons alweer goedgezind en we kregen wel een buitje over het hoofd in Beervelde op de brug van de E17 alwaar we de renners een eerste keer zagen voorbij flitsen...(zie foto 1 en foto 2). Vervolgens in gestrekt draf naar Volkegem alwaar we de renners aan een veel lagere snelheid konden bewonderen op de Wolvenberg (zie foto 3 en foto 4). Ook de federale politie die in de lucht patrouilleerde zette hier voet aan de grond (zie foto 5). Tenslotte begaven we ons naar de Oude Kwaremont( zie foto 6 en 7) waar we eerst een lekkere pint dronken in taverne-café "Het Palet", instelling die door Michel Wuyts ten overvloede vermeld wordt bij de rechtstreekse beelden bij de "Ronde van Vlaanderen". (Copain Marc zie foto 8). Ten slotte gingen we nog gezellig nakaarten en een stukje eten in de Poezenelle te Dikkele alwaar enkele Zwalmse Tripels soldaat werden gemaakt (en het smaakte)...Het was een bijzonder leuke en aangename dag waarbij heel wat bijgebabbeld werd...
Tenslotte nog dit : De rit werd in een massaspurt gewonnen door Tom Boonen die vervolgens uit de Eneco-tour stapt om zich voor te bereiden op de Vuelta (Ronde van Spanje).

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

De Moerhofkes wensen jullie nog een rustige nacht toe en een aangename eerste werkdag.

23:11 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: oude kwaremont, moerhofke, enecotour, dikkele, poezelle, t palet, wolvenberg |  Facebook |

LOTTOTREKKING DD 23-08-2008

Voila, een beetje laat, maar ze staan hier : en dat is het voornaamste.

Resultaten van de trekking van zaterdag 23 augustus 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

01 - 11 - 17 - 33 - 34 - 39 >>> RESERVEGETAL : 23.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 0 winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 11 winnaars >>> 18.650,00 euro
5 juiste cijfers >>> 326 winnaars >>> 1.259,00 euro
4 juiste cijfers >>> 16.686 winnaars >>> 30,70 euro
3 juiste cijfers >>>294.820 winnaars >>> 2,50 euro

't Was weer bijna prijs, maar we bleven steken op één keer twee en één keer één kruisje...Maar 't kan ook nie elke week prijs(je) zijn he...

IMG_0467IMG_0458IMG_0471IMG_0525Ook gisteren weer een prachtige "vuurwerkavond" beleefd. Ondanks het feit dat het hemelwater bij ons gisteren tot ongeveer 1600 uur met bakken op aarde viel, omstreeks die tijd naar Knokke gereden. In Duinbergen was er alleen maar een blauwe lucht te zien met hier en daar een wolk...maar met veel wind. Maar voor alle duidelijkheid : de wind ging omstreeks 1900 uur compleet liggen en het bleef er droog de ganse tijd dat wij er waren. En we genoten er enerzijds van heel mooie zichten. Hierbij trouwens enkele sfeerfoto's. Ook het vuurwerk was prachtig maar naar onze menig een tikkeltje minder dan Italïe vorige donderdag. Maar het mocht heel zeker gezien worden : een beetje trage aanvang maar een heel schitterende finale.
Morgen 25 augustus 2008 zijn we weer op post voor een avondje Thaïs vuurwerk. Want Thailand is dan aan de beurt.

Maar eerst gaan wij genieten van een dagje "Live koers volgen" met de Eneco-Tour. Wij gaan de renners zien in Lochristi-Beervelde, de Wolvenberg in Volkegem en op de oude Kwaremont.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

we wensen jullie een leuke en ontspannende zondag toe.

10:44 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vuurwerkfestival, knokke, enecitour, duinbergen, moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

22-08-08

VUURWERKFESTIVAL, VOETBAL, KOERS,....

Dit stond of staat nog op het programma van een overladen weekend. Het einde van een ontspannende week en inleiding tot een hectische week.

Donderdagavond alvast een heel prachtige avond beleefd op het strand en de dijk van Knokke-Duinbergen. Toen we toekwamen was het een nog een tikkeltje wind, maar in de loop van de namiddag viel die volledig weg. Het was en bleef droog aan de kust en het was helder en zonnig : Een echt aangename avond om buiten op een terrasje te vertoeven, wat we dan ook deden.En de reden van onze komst naar Knokke werd ook op een schitterende wijze ingevuld : een vuurwerk om duimen en vingers van af te likken, eentje zoals we er nog niet veel zagen.
De volgende in de rij van de ING- Trophy 2008 is Zuid-Afrika, en het moet gezegd, wijzelf hebben op vlak van vuurwerk met dat land niet zoveel ervaring en koesteren dan ook de grootse verwachtingen. De firma in kwestie is Fireworks for Africa

Locatie: Strand Duinbergen. Aanvang: om 22 uur.Wie de weersomstandigheden op het laatste moment ter plaatse wil consulteren raden we natuurlijk de buienradar aan. Op dit ogenblik geven de kaarten voor deze avond alvast droog weer te zien, we zien het daar dan ook wel. Wil je de buienradar ook eens consulteren :HIER klikken.

Wil je het strand te Knokke-Duinbergen ook bekijken via webcam en wie weet een pijltje vuurwerk meepikken :HIER klikken.

BRUGGE 041IMG_0921IMG_0924

Deze voormiddag zijn we (Stephen, Copain Marc en zijn zoon Arno en ikzelf) naar Brugge geweest om er een training van onze favoriete blauwzwarten, Club Brugge, mee te volgen

De beschikbare spelers van de A-kern trainden en volgende spelers waren afwezig : Laurent CIMAN en Jeroen SIMAEYS, die beiden in Peking zitten met de nationale beloftenploeg evenals de geblesseerden Koen DAERDEN, Karel GERAERTS en Elrio VAN HEERDEN. Voor de rest waren we als supporter onder de indruk van de gedrevenheid van Stijn STIJNEN, de inzet van Bernd EVENS en de technische staaltjes van Nabil DIRAR. Ook Ivan LEKO en Ronald VARGAS hadden heel veel bekijks....Nu nog hopen op een goed seizoen, een overwintering op Europees vlak en wie weet de landstitel en/of de Beker van België...

Om een overvolle agenda op een passende wijze af te sluiten gaan we zondag een dagje koers kijken samen met Maatje Marc. Immers we gaan de rit Terneuzen-Ardooie in de ENECO-Tour live volgen en gaan de renners zien op drie plaatsen : Lochristi-Beervelde, te Volkegem alwaar de Wolvenberg op de renners wacht (en het is een echte kuitenbijter) en Oude Kwaremont.
Hopelijk merken we Tom Boonen nog op want die maakte bekend dat hij zondag gaat opgeven om zich te kunnen voorbereiden op de Vuelta.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

De Moerhofkes wensen jullie nog een rustige nacht toe en een aangename weekendverderzetting.

20-08-08

LOTTOTREKKING DD 20-08-2008

De Lotto was ons voor één keer gunstig gezind. 't Was ook weer lang geleden.

Resultaten van de trekking van woensdag 20 augustus 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

07 - 18 - 33 - 35 - 38 - 39 >>> RESERVEGETAL : 34.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 0 winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 7 winnaars >>> 12.160,00 euro
5 juiste cijfers >>> 130 winnaars >>> 1.309,00 euro
4 juiste cijfers >>> 7.865 winnaars >>> 27,00 euro
3 juiste cijfers >>>124.045 winnaars >>> 2,50 euro

Maar deze keer hadden we eindelijk eens drie juiste kruisjes geplaatst en dan nog wel in hetzelfde vakje. Dankzij ons zijn er 124045 winnaars met drie juiste cijfers en geen 124044... Die laatste, dan zijn wij....

vuurwerktestZoals dus gezegd gisteren een mooie namiddag en avond doorgebracht in Knokke op het vuurwerkfestival en zoals eerder ook voorspeld via die buienradar : ter plaatse geen druppel regen gezien. We zijn vertrokken in de gietende regen omstreeks 1545 uur en eens we in de streek van Eeklo kwamen zag je de lucht zo uitklaren. In Knokke toen we aankwamen was er zelfs volop zon en een blauwe lucht. Eerlijkheidshalve >vuurwerk20080819moeten we zeggen dat het nu en dan eens zwaar bewolkt werd, maar het bleef droog en ook de wind viel al bij al zeer goed mee. Het vuurwerk door de Spaanse firma Pirotecnia Zaragozana S.A viel in de smaak en was spectaculair, maar ik denk dat Spanje geen kans maakt op winst, daarvoor was er een gebrek aan vernieuwing...
Heel mooi maar eigenlijk ook zeer traditioneel, maar dit is uiteraard een zeer subjectieve opinie
. Ter plaatse heeft Stephen een paar GSM-foto's getrokken waarvan we er eentje (foto onderaan) plaatsen.

Morgen 21 augustus is het de beurt aan Italië om zijn kunnen te laten zien. Voor Italië is het Soldi SPRL die zijn opwachting zal maken op de 2e avond van het 39ste Internationaal vuurwerkfestival Knokke-Heist. Soldi heeft naam en faam voor haar bijzonder mooie cilinderbommen. Er zal hier en daar dus ook zeker een cilinderbom deze avond het luchtruim gaan verkiezen.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

we wensen jullie een rustige nacht en voor morgen een zeer fijne donderdag

22:56 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moerhofke, lottotrekking, vuurwerkfestival, knokke, ing trophy |  Facebook |

19-08-08

VUURWERKFESTIVAL KNOKKE-DUINBERGEN

Jaja, vandaag is het zover. Het vuurwerkfestival, De ING-Trophy 2008 gaat vandaag terug uit de startblokken...en wij zullen er zijn, elke avond in principe. Gezonde zeelucht en spektakel... is ook vakantie.

Zoals elk jaar gaat in Knokke-Duinbergen het vuurwerkfestival door en het begint deze avond. Zoals reeds eens eerder gemeld komende volgende landen dit jaar aan bod :

Locatie: Strand Duinbergen Aanvang: telkens om 22 uur.

19 augustus 2008 Spanje
21 augustus 2008 Italië
23 augustus 2008 Zuid-Afrika
25 augustus 2008 Thaïland
27 augustus 2008 Zweden (winnaar van vorig jaar)

Alhoewel het weer niet echt zomers is gaan we toch de verplaatsing meken. We zijn zo onderhand geen kenners maar toch wel mensen die méér dan het gemiddelde der Belgen vuurwerk bekeken hebben en we moeten zeggen dat Knokke inderdaad enig is zeker wat ons land betreft. het is zelfs internationaal gezien een vermaard concours waar de beste vuurwerkmakers aanwezig op willen zijn. En alleen zullen we daar ook niet zijn, dat is ook een jaarlijks weerkerend gegeven. Uiteraard hopen we dat het droog blijft en dat de wind niet te stormachtig wordt (dat hebben we tot nu toe nog niet meegemaakt). In elk geval maken we ons op voor het spectakel en de ontspanning, vergezeld van een natje en een droogje ter plaatse.

Wie de weersomstandigheden op het laatste moment ter plaatse wil consulteren raden we natuurlijk de buienradar aan. Op dit ogenblik geven de kaarten voor deze avond alvast droog weer te zien, we zien het daar dan ook wel. Wil je de buienradar ook eens consulteren :HIER klikken.

Wil je het strand te Knokke-Duinbergen ook bekijken via webcam en wie weet een pijltje vuurwerk meepikken :HIER klikken.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

De Moerhofkes wensen jullie nog een fijne namiddag, en een rustige avond en nacht toe.

15:10 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, vuurwerkfestival, buienradar, knokke, duinbergen |  Facebook |

17-08-08

BOKRIJK + LOTTOTREKKING DD 16-08-2008

Zoals aangekondigd waren we gisteren te gast in Limburg, en het was er leuk, aangenaam, gezellig.

En gezien het middernacht was toen we thuis kwamen bleven de trouwe lottocijfers-consultanten (wat een woord...) op hun honger zitten. Op het einde van deze posting vinden jullie als naar gewoonte de resultaten.

BokrijkSamen met de vrienden Frank en Aimée dus in de namiddag een bezoek gebracht aan Bokrijk en het blijft mijns inziens een uitstap die een meerwaarde geeft. Bij ons was het zeker 15 jaar geleden dat we er waren en toch het was weer bijzonder aangenaam. Wat wel opviel : er was niet zo veel volk ondanks het prachtige weer en eerlijk is eerlijk, we hebben de indruk dat er een tikkeltje verval zit in het onderhoud van de boerderijtjes en de bezienswaardigheden minder attractief werden. Geen werkende bakkerij gezien en ook de hoefsmid was blijkbaar met verlof. Anderzijds, de meeste huisjes waren bevolkt en sommige "bewoners" gaven wel een heel leerrijke uitleg. Ter illustratie hiernaast een ter plaatse genomen kiekje

Na het bezoek aan Bokrijk nog zeer uitgebreid gaan tafelen bij de Mexican Restaurant "Sombrero" te Hasselt. Het was drie uur werkelijk genieten van een overvloed aan eten en drinken :

aperitief (Kir, Sangria of een huisaperitief),
soep (keuze uit drie soepen),
twee voorgerechten die je zelf kon samenstellen en door een kok bereid werden op een bakplaat... (dat bekijken alleen was al een belevenis),
als hoofdgerecht een (of meer) barbecuespies naar keuze zelf samen te stellen op basis van een groot aanbod aan vlees,- en vissoorten en voorzien van zeer veel groeten en sausen en die je zelf barbequet aan tafel,
een zeer mooi dessertenbuffet
en ten slotte koffie.

Bovendien alle dranken (bier, wijn, frisdranken) ook à volonté. Het was zeer lekker en leuk.

Wat de Lotto betreft : één juist kruisje

Resultaten van de trekking van zaterdag 16 augustus 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

06 - 07 - 16 - 21 - 26 - 31 >>> RESERVEGETAL : 41.


De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 3 winnaars >>> 579.300,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 22 winnaars >>> 8.770,00 euro
5 juiste cijfers >>> 14.418 winnaars >>> 26,00 euro
4 juiste cijfers >>> 27.438 winnaars >>> 17,50 euro
3 juiste cijfers >>> 361.000 winnaars >> 2,50 euro

Opvallend deze keer : het enorm aantal winnaars met 5 juiste kruisjes en het enorm kleine bedrag (uiteraard heeft het ene met het andere te maken...)
Hopelijk kloppen deze cijfers, in elk geval zo staan ze op dit ogenblik op de lotto-site....(dubbelcheck op 17-08-2008 om 1310 uur)

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

De Moerhofkes wensen jullie een aangename en mooie zondag.

13:14 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, limburg, bokrijk, lottotrekking, vrienden, eten, mexicaans |  Facebook |

15-08-08

NEDERLANDSE FISCUS ONTVANGT BELGISCHE EURO'S

We zijn deze voormiddag even de grens overgewipt om te winkelen in HULST, want daar is 15 augustus geen wettelijke feestdag....

En één zaak is zeker, de handelszaken in België zullen het dit weekend voelen. Want elke euro die hier uitgegeven werd vandaag wordt niet in België gespendeerd. Een reden waarom het in België een feestdag is en niet in Nederland zou te wijten zijn aan het feit dat België overwegend katholiek is en Nederland vooral potestants en 15 augustus (voor alle duidelijkheid O-L-V-Hemelvaart) wordt daar niet als een feestdag erkend, dus werken die Nederlanders he... En om je een beeld te geven van de intensiteit van de aanwezigheid der Belgen : op het Stationsplein in Hulst stonden er op onze rij 18 auto's en daarvan waren er 16 Belgische nummerplaten en 2 Nederlandse. Alle BTW-heffingen op de door die van een vrije dag genietende en producten kopende Belgen worden aan de Nederlandse fiscus gestort en die zal lachen in zijn vuistje... Nuja, wie weet beschouwt die Nederlandse fiscus me als een bevoorrechte partner bij de komende fusie waar sommige Nederlanse politiekers zo van dromen.....

Morgen geen lottocijfertjes, maar die plaatsen we zondag dan wel. Want we vertrekken naar het Limburgse Rijkel (deelgemeente van Borgloon) waar we onze Limburgse vrienden een tweejaarlijks bezoekje brengen. We kennen Frank en zijn lieve en attente echtgenote ondertussen iets meer dan twintig jaar (Frank zelfs 26 jaar) en elk jaar zien we elkaar nog steeds terug. Ene jaar in het Moerhofke, het andere jaar in Limburg en deze keer wordt het dus een uitstapje naar ginds. In de namiddag brengen we tevens een bezoekje aan Bokrijk (ook de kids hebben daar een verregaande interesse in) en ik kan jullie verzekeren dat daar één en ander zal bijgebabbeld worden bij een droogje en een natje. We kijken er elk jaar weer naar uit en dit jaar is het zeker zo...

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

Een zeer aangenaam en rustgevend weekend gewenst.

22:25 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, hulst, feestdag, nederland, vrienden, borgloon, rijkel, bokrijk |  Facebook |

13-08-08

LOTTOTREKKING DD 13-08-2008

Dit was bijna drie puntjes ... maar op een haartje na is het dus weer niets geworden. Eén keer twee cijfertjes en één keer één cijfertje voorspelden we goed.

Resultaten van de trekking van woensdag 13 augustus 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

07 - 16 - 18 - 22 - 34 - 39 >>> RESERVEGETAL : 14.


De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 369.400,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 6 winnaars >>> 13.680,00 euro
5 juiste cijfers >>> 264 winnaars >>> 621,00 euro
4 juiste cijfers >>> 8.336 winnaars >>> 24,60 euro
3 juiste cijfers >>>136.999 winnaars >>> 2,50 euro

Zeer speciaal gegeven deze week. De winnaar in rang 1 wint net hetzelfde bedrag, tot op de euro na, als vorige week. Hopelijk steekt er geen foutje in de winstberekeningen van de Nationale Loterij. In het andere geval zal dit toch wel om heel veel toeval gaan.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

we wensen jullie een rustige nacht en voor morgen een zeer fijne donderdag

20:57 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lottotrekking, moerhofke |  Facebook |

SKYNET BELOONT DE BLOGGER

losDeFilm_05

Binnenkort (op 17 september eerstkomend) komt de allernieuwste film van onze Vlaamse filmambassadeur Jan Verheyen in roulatie en hij kreeg de titel mee "LOS". De verhaallijn gaat over een progressieve jonge journalist en voor die gelegenheid wil Skynet zijn bloggers eens in de bloemetjes zetten en belonen. De titelsong "ONTWAAK" is in samenwerking met Skynet vrij te downloaden voor iedere bezoeker en wij als blogger mogen jullie dankzij Skynet de mogelijkheid schenken om het te doen.

.

Wie de track reeds eens wil beluisteren en/of wil downloaden klikt op de LOS-affiche hiernaast. Ten zeerste aanbevolen.....

Een aangename avond, een rustige nacht en voor morgen een fijne dag gewenst.

20:30 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, filmmuziek, los, jan verheyen |  Facebook |

12-08-08

VERLOF EN ZOMER ZOU ZOMERVERLOF BETEKENEN

Maar blijkbaar is er toch iets fout in de betekenis van deze verlofperiode. Ik vraag me af of het nu werkelijk zomer is....

Trouwe lezers weten het onderhand wel dat verlof nemen voor de Moerhofkes een gegeven is wat inhoudt dat er vooral niet naar het buitenland gegaan wordt en ook niet echt op "logies" gegaan wordt voor een langere periode. Dit betekent niet dat we er niet van kunnen genieten integendeel. De "echte vakantie" komt er nu pas aan nu de geplande werkjes stilaan helemaal gedaan geraken. En de agenda steekt overvol. Maar alles zou nog zoveel aangenamer zijn met een streepje zon , een beetje minder regen en wat vandaag betreft : het mag ook met veel minder wind. Stel U voor dat er vandaag in vakterminologie een "Kanaalrat" over Vlaanderen trok (een stormdepressie die van over "het Kanaal" doorheen Vlaanderen trekt). Is dit geen herfst-gegeven vraag ik me dan af... Waar is die zomer gebleven ???

Ondertussen was het vandaag reeds de laatste volledige dag dat Ellen in Italië doorbracht. Ze vertrekken terug huiswaarts woensdagmiddag om in Gent terug te zijn omstreeks 1100 uur donderdag. We kijken er naar uit, want we weten best dat zo'n jongeren ook los moet gelaten worden (en we stimuleren het zelfs een beetje) maar anderzijds : we hebben onze schat gemist en kijken er naar uit om haar terug in ons aermen te sluiten. En we zijn er zeker van dat het zeker ook wederkerig is....

Tenslotte nog dit interessant gegeven in tijden dat sport vooraan in elk nieuws zit. De rechtbank in het Nederlandse Haarlem heeft geoordeeld dat "duivensport geen sport is". Hierdoor moeten duivenmelkers in Nederland voortaan 19 procent omzetbelasting betalen over bijvoorbeeld duivenringen. Het gaat om 1,2 miljoen ringen per jaar, die nu 50 cent per stuk kosten. Dat schrijft de krant Leeuwarder Courant.De rechter stelt dat er sprake is van sport als mensen fysieke arbeid verrichten. Maar dammers en schakers zijn ook niet fysiek bezig, vindt voorzitter Albert de Jong van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. De duivenmelkersorganisatie gaat daarom in hoger beroep. Dit alles lazen we daarnet op de site van "Het Laatste Nieuws" (anp/adv) dd 12/08/08 om 22u30

Het nieuws staat niet stil. De wereld draait maar door en eigenlijk steeds maar sneller heb ik de indruk. Ook de voorbije minuten produceerden de nieuwsredacties heel wat berichten. Jullie kunnen het nieuws "heet van de naald" mee volgen door HIER te klikken.

Voor straks een rustige nacht en voor morgen gezond weer op en een fijne aangename woensdag gewenst.

09-08-08

LOTTOTREKKING DD 09-08-2008

De ene lottowinnaar is nog niet gekend, en daar zijn ze reeds met een verse trekking in een poging om mensen rijk te maken

Maar daar zijn we helaas niet bij. We prijzen ons alweer gelukkig dat we één juist kruisje gezet hebben, anders was het weer een nul over de hele lijn.

Resultaten van de trekking van zaterdag 09 augustus 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

10 - 12 - 15 - 27 - 36 - 42 >>> RESERVEGETAL : 11.


De winstverdeling... :

6 juiste cijfers >>> 0 winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 10 winnaars >>>19.310,00 euro
5 juiste cijfers >>> 391 winnaars >>> 987,00 euro
4 juiste cijfers >>> 17.690 winnaars >>> 27,20 euro
3 juiste cijfers >>> 299.385 winnaars >> 2,50 euro

En deze keer een heel snelle publicatie van de resultaten op deze blog. De winstcijfers waren zelfs nog niet gekend op ogenblik van posting. Maar ondertussen heb je hierboven het volledige wekelijkse overzicht.
En zoals jullie kunnen zien wordt het volgende zaterdag alweer zeer interessant om te spelen en vooral om te winnen in rang 1, aangezien er vandaag alweer geen winnaaar is in rang 1.

Ondertussen is ook de Belgische Supercup voetbal gespeeld, een wedstrijd tussen de kampioen van vorig seizoen (Standard de Liege) en de bekerwinnaar (Anderlecht). Standard won op overtuigende wijze de wedstrijd met 3-1 en zadelt Anderlecht met een tweede kater op binnen de drie dagen. Eerst geen Europees bekervoetbal en nu het onderspit tegen de aartsvijand...

Volgende week is de competitie-opening met een opener Cercle Brugge-Anderlecht. Cercle, de revelatie van vorig seizoen die getraind wordt door ex-Anderlechtspeler en ex-Anderlecht-hulptrainer Glenn De Boeck, terwijl de hulptrainer van Anderlecht, Besnek Hasi vorig seizoen spelmaker was bij Cercle. Eigenlijk is Anderlecht verplicht van te winnen maar dat lijkt me makkelijker gezegd dan gedaan. Vuurwerk gegarandeerd....

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

De Moerhofkes wensen jullie een aangename en mooie zondag.

20:25 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |