24-10-08

EN NU WORDT HET UITBLAZEN

en ook al zeg ik het zelf : ik heb het verdiend....

Want ook al klagen we en zagen we misschien wat vlug (velen hebben het vele slechter dan ons), toch moet ik zeggen dat het een weekje geweest dat zoals men het hier in de streek zegt "aan de ribben blijft plakken". Meer algemeen : het is een week die zijn sporen heeft nagelaten, want ten slotte kan men wel even over de schreef gaan maar het mag niet blijven duren. Ook al ben ik er van overtuigd dat de drie dagen die er na het weekend bijkomen om uit te rusten niet voldoende zijn om te recupereren, toch zullen ze zeer welkom zijn en zeer veel deugd doen. Ook daar zijn we zeker van.

Deze week zijn we winnaar geworden van een maandabonnement op "De Tijd", dekrant met een vooral economische en financiële invalshoek. Op het eerste zicht niet mijn favoriete krant (daarvoor ontvreekt er een sportkatern) maar ik moet toegeven een toch wel leerrijke krant, zeker in deze toch wel zeer rare en voor mij nog nooit geziene economische woelige tijden. Ik heb tijd te kort om alle nieuws in deze krant allemaal te lezen. Ik ben wel reeds jaren een trouwe bezoeker van de Tijd-website (klik hier) (kwestie van toch iets mee te kunnen babbelen) maar de krant op zich biedt heel wat randinformatie. Dat moet ik heel eerlijk toegeven.
Bij wijze van voorbeeld geef ik hier een overzichtje om een idee te hebben van een artikel dat ik las over winkel-vastgoed.
De Belgische winkelvastgoedmarkt blijft het dus duidelijk goed doen. Er zit 1,3 miljoen vierkante meter nieuwe winkeloppervlakte in de pijplijn. En de prijzen zijn niet echt motiverend te noemen voor de kersverse zelfstandige die zich in een winkelcentrum wil vestigen. Hierna enkele prijzen (waar ik persoonlijk van duizel...):

Tophuurprijzen winkelstraten - KW2 - 2008
Brussel - Nieuwstraat : 1600 euro per vierkante meter.
Antwerpen - Meir : 1600 euro per vierkante meter.
Gent - Veldstraat : 1350 euro per vierkante meter.
Liege - Vinave d'Ile : 1200 euro per vierkante meter.
Brugge - Steenstraat : 1100 euro per vierkante meter.

Tophuurprijzen Warenhuizen - KW2 - 2008
Brussel - Drogenbos : 175 euro per vierkante meter.
Antwerpen - Bredabaan : 160 euro per vierkante meter.
Liege - Rocourt : 135 euro per vierkante meter.
Gent - Kortrijksesteenweg : 130 euro per vierkante meter.
Brugge - Maalsesteenweg : 120 euro per vierkante meter.

Tophuurprijzen Winkelcentra - KW2 - 2008
Brussel - Woluwe : 1700 euro/vierkante meter. 42000 vierkante meter
Antwerpen - Wijnegem : 1600 euro/vierkante meter. 57000 vierkante meter
Brussel - City2 : 1300 euro/vierkante meter. 51000 vierkante meter
Liege - Gallerie Saint Lambert : 1000 euro/vierkante meter. 35000 vierkante meter
Sint-Niklaas - Waasland Shopping : 850 euro/vierkante meter. 45000 vierkante meter

Bron : De Tijd en Mediafin - Jones Lang Lasalle

Geef toe : nu weten we tenminste reeds waar een deel van de kostprijs van dat kleedje, rokje, vestje of broek naar toe gaat....

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurt. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Morgen zaterdag en eerste van een voor ons hopelijk ontspannende vijfdaagse en dus zeer lang weekend... We wensen jullie ook een zalig weekend toe

22:52 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, de tijd, lang weekend, vastgoedprijzen, verlof, ontspanning |  Facebook |

Commentaren

haja Tis diere weunen in Brughe. ;-) We weten het al jaren dat Brugge een dure stad geworden is. Al vraag ik me af waar al die winkels goed voor zijn. Een mens kan toch niet blijven kopen? Veel leesgenot met uw dagelijkse krant.
groetjes

Gepost door: Flater | 26-10-08

De commentaren zijn gesloten.