30-10-08

VERANDERLIJK WEER - GRIEPJESWEER

of is het een subjectief aanvoelen....maar die wintertijd heeft blijkbaar direct invloed...

Deze nacht omstreeks middernacht stapten we nog even buiten en het gras lag wit en ook de autoruiten van de kids waren witgevroren. Toen we deze morgen ons beddeken verlieten en we even door het venster piepten was het één en al mist....(het was toen 0500 uur) en even later toen we buitenkwamen was er geen vorst meer te bespeuren...Maar ik moet zeggen het voelt toch koud aan en die vochtigheid in de lucht zorgt zeer duidelijk voor een eerste (en bij ons vrij grote) golf van mensen die besmet zijn de verkoudheids-microben. Alhoewel ik eigenlijk reeds gebriefd was door een vriend-collega-blogger dat er vele stoelen "vrij" zijn dezer dagen, dienden er zich deze morgen nog drie nieuwe en dus bijkomende ziektegevallen bij... bijna één derde van de populatie op onze gang heeft last van de eerste winterprik....Er is maar één oplossing : thuis blijven en uitzweten. Ik prijs me gelukkig dat het in mijn geval slechts een valling was die na een dag of twee volledig los was.....en ondertussen voor 95 % vergeten....

Deze morgen ook een ervaring meegemaakt die de verloedering van de maatschappij mooi illustreert.... Toen ik deze morgen aan Gent-Dampoort de bus nam stapten er een vijftal jongeren op die duidelijk een stapje in de Antwerpse uitgangswereld gezet hadden (ze zaten immers ook op de trein). In de Dampoortstraat stapten een kwartet controleurs op de bus. Ik had mij reeds afgevraagd waarom die meestal met vieren zijn. Wel ik had onmiddellijk het antwoord. Controle van de reisbiljetten bij de vijf jongeren had tot gevolg dat er blijkbaar drie geen ticket of lijnkaart hadden. Van die drie waren er bovendien twee die geen identiteitspapieren hadden.... Voor alle duidelijkheid : het waren geen illegalen hoor...Is dit nu nog normaal dat mensen zich naar de andere kant van het land begeven en terugkeren zonder zich iets aan te trekken van regels of voorschriften ? Betalen voor een dienst is toch een minimum... Ik vrees dat ik van een andere planeet ben of op een andere planeet terecht gekomen ben... maar blijf toch fier dat ik waarden heb en die ook doorgeef aan ons eigenste nageslacht....

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurt. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen HIER klikken.

Morgen alweer onze laatste werkdag. Ook voor jullie een fijne vrijdag gewenst.

22:17 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: zwartrijders, griep, winterprik |  Facebook |

29-10-08

LOTTOTREKKING DD 29-10-2008

Alweer woensdag en dus heeft de Nationale Loterij alweer mensen gelukkig gemaakt ... maar ons zijn ze alweer vergeten.

Resultaten van de trekking van woensdag 29 oktober 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

03 - 05 - 11 - 26 - 33 - 39 >>> RESERVEGETAL : 19.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 1 winnaars >>> 364.900,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 7 winnaars >>> 11.580,00 euro
5 juiste cijfers >>> 189 winnaars >>> 858,00 euro
4 juiste cijfers >>> 9.159 winnaars >>> 22,10 euro
3 juiste cijfers >>>147.383 winnaars >>> 2,50 euro

zoals gewoonlijk dus geen opzienbarend nieuws, zelfs geen troostproijs voor deze lottottrekking. Anderzijds... stel U voor dat ik (afgerond) 15 miljoen oude Belgische frankskes zou gewonnen hebben... wat zou ik er moeten mee aanvangen ?
Naar een bank dragen ? geen optie dezer dagen. Onder de matras steken ? ik vrees dat ik matrassen te kort zou hebben. Allé ik geef toe 't is een uitleg als een ander maar een mens zou bijna blij zijn als hij het grote lot niet wint. En toch, ik denk dat ik vlug zou weten wat ik er mee zou doen....

Nu eens iets anders. Reeds geruime tijd is er het probleem van de nachtvluchten in Zaventem. Ongetwijfeld is er daar ook een probleem en ik kan dat niet oplossen (afgezien van het feit dat die luchthaven er al langer is dan de woonhuizen en dat mensen daar goedkoop grond kochten indertijd wetende dat er een luchthaven is....), maar ik kan jullie wel een idee geven van de frequentie en vluchten die er in de wereld zijn. Een mens staat er niet bij stil, maardoor HIER te klikken krijg je een radar-overzicht van het aantal vluchten in de wereld op 24 uur samengebald in 2 minuten. Elk geel puntje is een vliegtuig en is te volgen (neem maar eens een vlucht naar een eiland) en let ook op het invallen van de duisternis en het krieken van de dag in de opeenvolgende tijdzones.
Bedenking hierbij : nachtvluchten zijn onmogelijk te vermijden indien men intercontinentaal vliegt...(of het nu met goederen of met mensen is...)
Ik vind het alvast de moeite om eens te bekijken en ben verwonderd....Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie alvast een aangename donderdag toe zonder al te veel kopzorgen...

22:28 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, lottotrekking, nachtvluchten, radarbeeld |  Facebook |

27-10-08

STIKKAPOT NA EERSTE DAG VERLOF

maar daar hebben we zelf voor gezorgd... Niet echt gewild maar toch wel heel tevreden....

Er stonden eigenlijk voor de drie komende dagen verlof vele zaken gepland : dak boven de hondenren terdege in orde brengen dat het niet meer lekte, een afdak maken in de tuin dat ook als schuilplaats kan dienen in de regen, winkelen in Koopcentrum Waasland, zorgen voor een nieuwe bril aangezien ons huidig exemplaar met niet voldoende zachtheid behandeld werd...kortom, de agenda was vrij goed gevuld.

Onder aansturing van de big boss ten huize Moerhofke werd er voor geopteerd om de arbeidsintensieve klussen (dak en afdak) beiden vandaag reeds uit te voeren. Echt vlot liep het niet want wat kon mislopen liep ook mis (onverwachte schade bij het afbreken, keuze voor een verkeerd materiaal dat diende gewisseld, allerlei onverwachte pannes, boren die afbreken, batterijen die niet echt opgeladen waren, nieuw hout waar nagels op kromden alsof die nagels het plezant vonden....)
Resultaat van de dag : de beide doelstellingen werden ingelost, maar de boss is verwittigd : morgen dinsdag zal er een krakend en piepend geluid zijn als bibi het bed uitstapt. Het doet mij allemaal pijn : mijn vingers van het timmeren en kloppen, mijn rug van het klimmen en torsen, mijn benen van de moeite....Maar het is eens iets anders om fysiek kapot te zijn...op slag is de geestelijke vermoeidheid niet meer van tel en helemaal niet belangrijk.
Waar verlof al niet goed voor is...

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen : HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Ik zal slapen als een roosje en morgen een rustige dag hebben, ik wens jullie hetzelfde toe.

22:21 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: moerhofke, verlof, klussen, vermoeidheid |  Facebook |

25-10-08

LOTTOTREKKING DD 25-10-2008

Voila, zondagavond... betekent voor de Moerhofkes voetbalavond maar ook lotto-avond en dus publicatie van de lotto-uitslag en winstverdeling. En deze keer zijn we er vroeg bij.

Hier zijn de lottoresultaten alweer.


Resultaten van de trekking van zaterdag 25 oktober 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

07 - 08 - 11 - 16 - 28 - 30 >>> RESERVEGETAL : 03.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 4 winnaars >>> 218.100,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 17 winnaars >>> 11.400,00 euro
5 juiste cijfers >>> 564 winnaars >>> 687,00 euro
4 juiste cijfers >>> 25.277 winnaars >>> 19,10 euro
3 juiste cijfers >>> 385.845 winnaars >>> 2,50 euro

We stellen vast dat we één keer één kruisje juist hebben. 't Kan nog slechter, maar toch niet veel...En toch gaan we maandag niet werken... lees maar mijn posting van gisteren, vrijdag 24-10-2008.

Vandaag ook een heel klein beetje feest ten huize Moerhofke. Immers, Stephen, oudste kid van het gezin is jarig en viert vandaag voor de 23ste keer zijn verjaardag. We zeiden het reeds een aantal keren vandaag. We zijn fier met onze kinderen... alleen het gaat allemaal zo snel he. Ik overdrijf niet als ik zeg dat de indruk er is dat het steeds sneller gaat (behalve de werkweken, alhoewel die de laatste weken ook bijzonde snel gaan...). 't Zal vlug Kerst en Nieuwjaar zijn lol lol lol

wekkersNog een belangrijk detail... Deze nacht is het dan zover, we schakelen over op de wintertijd. De vraag is dan altijd moeten we de klok nu vooruit of achteruit draaien.
Wel er is daar een zeer goed middeltje voor om te onthouden: in het VOORjaar zetten we de wijzers vooruit en in het ACHTERjaar worden de wijzers achteruit gedraaid.
Bijgevolg mogen we de wijzertjes nu achteruit draaien en om drie uur de klok terugdraaien naar twee uur (en één uurtje extra bijslapen).

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen : HIER klikken.

Zaterdagavond is ook voetbalavond. Wil je het volgen of een verslag lezen : HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie een rustige avond en nacht ....en een aangename zondag ondanks het aangekondigde herfstweer

20:54 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: moerhofke, lottotrekking, verjaardag, winteruur, voetbal |  Facebook |

24-10-08

EN NU WORDT HET UITBLAZEN

en ook al zeg ik het zelf : ik heb het verdiend....

Want ook al klagen we en zagen we misschien wat vlug (velen hebben het vele slechter dan ons), toch moet ik zeggen dat het een weekje geweest dat zoals men het hier in de streek zegt "aan de ribben blijft plakken". Meer algemeen : het is een week die zijn sporen heeft nagelaten, want ten slotte kan men wel even over de schreef gaan maar het mag niet blijven duren. Ook al ben ik er van overtuigd dat de drie dagen die er na het weekend bijkomen om uit te rusten niet voldoende zijn om te recupereren
, toch zullen ze zeer welkom zijn en zeer veel deugd doen. Ook daar zijn we zeker van.

Deze week zijn we winnaar geworden van een maandabonnement op "De Tijd", dekrant met een vooral economische en financiële invalshoek. Op het eerste zicht niet mijn favoriete krant (daarvoor ontvreekt er een sportkatern) maar ik moet toegeven een toch wel leerrijke krant, zeker in deze toch wel zeer rare en voor mij nog nooit geziene economische woelige tijden. Ik heb tijd te kort om alle nieuws in deze krant allemaal te lezen. Ik ben wel reeds jaren een trouwe bezoeker van de Tijd-website (klik hier) (kwestie van toch iets mee te kunnen babbelen) maar de krant op zich biedt heel wat randinformatie. Dat moet ik heel eerlijk toegeven.
Bij wijze van voorbeeld geef ik hier een overzichtje om een idee te hebben van een artikel dat ik las over winkel-vastgoed.
De Belgische winkelvastgoedmarkt blijft het dus duidelijk goed doen. Er zit 1,3 miljoen vierkante meter nieuwe winkeloppervlakte in de pijplijn. En de prijzen zijn niet echt motiverend te noemen voor de kersverse zelfstandige die zich in een winkelcentrum wil vestigen. Hierna enkele prijzen (waar ik persoonlijk van duizel...):

Tophuurprijzen winkelstraten - KW2 - 2008
Brussel - Nieuwstraat : 1600 euro per vierkante meter.
Antwerpen - Meir : 1600 euro per vierkante meter.
Gent - Veldstraat : 1350 euro per vierkante meter.
Liege - Vinave d'Ile : 1200 euro per vierkante meter.
Brugge - Steenstraat : 1100 euro per vierkante meter.

Tophuurprijzen Warenhuizen - KW2 - 2008
Brussel - Drogenbos : 175 euro per vierkante meter.
Antwerpen - Bredabaan : 160 euro per vierkante meter.
Liege - Rocourt : 135 euro per vierkante meter.
Gent - Kortrijksesteenweg : 130 euro per vierkante meter.
Brugge - Maalsesteenweg : 120 euro per vierkante meter.

Tophuurprijzen Winkelcentra - KW2 - 2008
Brussel - Woluwe : 1700 euro/vierkante meter. 42000 vierkante meter
Antwerpen - Wijnegem : 1600 euro/vierkante meter. 57000 vierkante meter
Brussel - City2 : 1300 euro/vierkante meter. 51000 vierkante meter
Liege - Gallerie Saint Lambert : 1000 euro/vierkante meter. 35000 vierkante meter
Sint-Niklaas - Waasland Shopping : 850 euro/vierkante meter. 45000 vierkante meter

Bron : De Tijd en Mediafin - Jones Lang Lasalle

Geef toe : nu weten we tenminste reeds waar een deel van de kostprijs van dat kleedje, rokje, vestje of broek naar toe gaat....

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurt. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Morgen zaterdag en eerste van een voor ons hopelijk ontspannende vijfdaagse en dus zeer lang weekend... We wensen jullie ook een zalig weekend toe

22:52 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, de tijd, lang weekend, vastgoedprijzen, verlof, ontspanning |  Facebook |

22-10-08

LOTTOTREKKING dd 22-10-2008

woensdagavond is een van de twee avonden waarbij de lottotballetjes in het oog worden gehouden : voor de zoveelste keer zonder ook maar enig resultaat...

Resultaten van de trekking van woensdag 22 oktober 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

06 - 08 - 15 - 22 - 26 - 34 >>> RESERVEGETAL : 09.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 5 winnaars >>> 68.700,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 8 winnaars >>> 9.540,00 euro
5 juiste cijfers >>> 505 winnaars >>> 302,00 euro
4 juiste cijfers >>> 14.740 winnaars >>> 12,90 euro
3 juiste cijfers >>>174.750 winnaars >>> 2,50 euro

Bij deze kunnen we U mededelen dat we alweer een formulier afgewerkt hebben en dat we procentueel 11 % van onze inzet hebben gewonnen... met andere woorden dat we er bijna 90 % aan verloren hebben. Desalniettemin is deelnemen een must om te kunnen winnen en we hebben hier een afspraak dat het op zeer kleine schaal is dat er gespeeld wordt. Rijk zullen ze bij de lotto niet worden van onze inzetten.... en ook het validatiekantoor moet naar ik vermoed rekenen in centjes.....

Ander probleem... Alhoewel een aantal mensen mij hier al verschillende keren wezen op het nut (meer nog, op de noodzaak) van het relativeren van de werklast en de problemen op de werkvloer, omdat dit vroeg of laat een weerslag zal hebben op de gezondheid, is het weer hetzelfde verhaal. Een aantal opéénvolgende dagen werken tussen 0700 en 1800 uur (uren op de werkvloer zonder verplaatsing uit het Waasland naar Gent en terug) zonder een aantal rustpauzes in te bouwen hebben alweer (en ik zou echt wel beter moeten weten) een averechts effect : op dit moment kom ik echt niet meer aan recuperatie toe. Natuurlijk het is zeer simpel : het is een vicieuze cirkel. Uiteraard is het te wijten aan een acuut (alhoewel het begint daar op zijn zachtst gezegd een chronisch beeld te krijgen) personeelstekort. Een gevolg is dat ik mijn rustdag voor morgen ga laten passeren en een goed georganiseerd inhaalmaneuver ga uitvoeren om in één dag een pak werk te kunnen verzetten zonder mij met de dagdagelijkse werking bezig te houden.
Hoe dit afloopt lees je morgen.....Maar vrijdagavond beginnen we aan één vijfdaagse zonder werkvloerproblemen
(enfin dat hopen we toch...)

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie alvast een aangename donderdag toe zonder al te veel kopzorgen...

22:38 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: moerhofke, lottotrekking, werkvloer, stress, werkdruk, vakantie |  Facebook |

21-10-08

VANDAAG EEN WERKDAG DIE ER GEEN WAS...

Want de jaarlijkse teambuildingsdag werd vandaag georganiseerd. En al bij al was hij nog leuk ook...

Zoals elk jaar organiseert de leiding van onze dienst een dag waarbij het de bedoeling is om eens op een speelsere manier met elkaar om te gaan, weg van de dagelijkse druk. En dus hebben we vandaag aan de verwachtingen proberen te voldoen.

We begonnen deze morgen (nadat ik in allerijl de broodnodige "ingrepen" had gedaan zoals daar zijn telefoondoorschakeling, afwerken van reeds voor acht uur binnengekomen post en opdrachten...) met een zeer fijn ontbijt dat door de jarigen van de maand oktober werd aangeboden. Lekker fruitsap, een roereitje met spek, knapperige broodjes met diverse soorten toespijs of beleg, chocomelk, koffie ... we moeten zeggen het was zeer aangenaam om samen dergelijk ontbijt te nuttigen.

Nadien werden we in groepen verdeeld en stond er een kwis op het programma waarbij diverse vragenreeksen afgevuurd werden en waarvan het ene antwoord al wat correcter was dan het andere...Aardrijkskunde, actualiteit, sport, muziek, beroepsgebonden materie, ... het zat er allemaal in.
Na de kwis kwam er een practische opdracht met name het opzoeken van verborgen objecten. Elk team mocht eerst een soort verkenning doen om tactiek en methodiek te bepalen om een twintigtal objecten terug te vinden. Belangrijk om weten is dat deze objecten verspreid zaten over vijf locaties, en de teams werden geblinddoekt en aan elkaar verbonden met een touw. Ik garandeer je : er zijn makkelijker opdrachten dan deze en werken in team is werkelijk noodzakelijk om te vermijden dat je binnen de kortste keren ofwel kompleet verdwaald bent of met je sjokkedeizen op de grond ligt.Maar het was amusant en het liep lekker : dat was het voornaamste.

Na de evaluatie (onze groep werd in de combinatie kwis en spel derde) volgde er een lekkere maaltijd met alles erop en eraan (soep, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en koffie) en vervolgens werd een bezoek met gids gedaan aan het Designmuseum in Gent. Op zich niet slecht maar echt mijn ding was het niet. Maar dit heeft vooral meer met interesse te maken dan met een foute keuze. Persoonlijk vond ik een bowling zoals vorig jaar ook wel leuk als ontspanning, maar anderzijds kan het natuurlijk niet telkens dezelfde activiteit zijn. We sloten de namiddag af met een lekkere pint in Gent in "het Waterhuis aan de Bierkant" en ik moet jullie niet vertellen dat er niemand de naam van de instelling eer heeft aangedaan. Het leek meer op het Bierhuis aan de Waterkant. De Westmalle was er lekker.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurt. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Morgen een aangename woensdag : de week is dan weer halverwege....

22:04 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, werken, teambuilding |  Facebook |

19-10-08

WEEKEND WAS RUSTIG....

En maar goed ook, want zoals al eerder gezegd, we voelen ons een beetje moe....

Maar eerlijk gezegd, het is niet met zo'n weekend dat de zaak opgelost zal geraken. Probleem is dat we hier thuis eigenlijk wel een beetje recupereren maar dat na één dagje werken eigenlijk weer zaten waar we vrijdag stonden : het werk dat zich heeft opgestapeld geraakt niet afgebouwd. We komen bovendien tot een zeer gekke situatie : ik heb een paar dagen verlof heb eind oktober (maandag tot en met woensdag voor Allerheiligen) maar dit zal als gevolg hebben dat ingevolge personeelstekort ik de dag daarop (op donderdag) weer met de gebakken peren zal zitten...Enfin, we paniekeren nog niet, we zien wel hoever we deze week geraken.

En op deze mooie zondag hebben we nog een fantastische afsluiter : onze favoriete club, Club Brugge, heeft het deze avond gehaald in de Brugse stadsderby tegen Cercle Brugge. Ne een minderwaardige eerste helft nam Club in het laatste kwartier van de wedstrijd de maat van de groen-zwarten. Club won met 3-1 met doelpunten van in volgorde 10' Oleg Iachtchouk (Cercle), 40' Karel Geraerts (Club), 74' Nabil Dirar (Club) en ten slotte 80' Antolin Alcaraz (Club). Hierdoor lukt Club een 17 op 21 en zitten ze op titelkoers. want indien ze de inhaalwedstrijd winnen tegen Zulte-Waregem staan ze één punt voor Standard. Supporter of geen supporter : geef toe het is een prestatie die kan tellen. Trouwens we zijn tot nu toe nog ongeslagen, net als Standard trouwens.
Op dit ogenblik speelt ook Anderlecht nog en die staan op en tegen Zulte-Waregem met 1-0 in het verlies aan de rust...Afwachten of Zulte-Waregem voor een stunt zorgt. Je kan het volgen of het eidverslag lezen door HIER te klikken.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurt. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie een heel rustige week toe en begin daarvoor met een aangename maandag

21:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: club brugge, moerhofke, weekend, werken |  Facebook |

18-10-08

LOTTOTREKKING DD 18-10-2008

Hier zijn we weer met de lottocijfertjes... en om met de deur in huis te vallen : geen prijs.

Nuja, niet getreurd, er zijn ergere dingen dezer dagen. Er zijn er die de laatste dagen heel wat geld verloren hebben in plaats van te winnen, alhoewel zij niet dachten van in een "spel" te zitten.... En toch, je krijgt inderdaad de indruk dat bepaalde machten (of het nu de banken zijn, hun bewindvoerders, Amerikanen die dachten de wereld in handen te hebben of wat dan ook) een spelletje spelen met de brave burger. Enfin, we zijn met zijn allen verplicht een stap terug te zetten en niets is moeilijker dan dat, zeker omdat we er zelf niets kunnen aan veranderen. Maar we hebben toch een aantal zaken om ons aan op te trekken : we zijn gezond, hebben werk, een goede verstandhouding in het gezin, een leuke familie, zeer goede vrienden en een aantal zeer toffe collega's : we hebben dus alles om gelukkig te zijn en zijn dat ook.

Hier zijn de lottoresultaten alweer.


Resultaten van de trekking van zaterdag 18 oktober 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

12 - 16 - 18 - 23 - 30 - 36 >>> RESERVEGETAL : 17.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 2.012.600,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 12 winnaars >>> 19.270,00 euro
5 juiste cijfers >>> 380 winnaars >>> 1.217,00 euro
4 juiste cijfers >>> 24.703 winnaars >>> 23,40 euro
3 juiste cijfers >>> 301.350 winnaars >>> 2,50 euro

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen : HIER klikken.

Zaterdagavond is ook voetbalavond. Wil je het volgen of een verslag lezen : HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie een rustige avond en nacht ....en een aangename laatzomerse zondag

21:33 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-08

AVONDJE IN 'T KONING BOUDEWIJNSTADION

Deze morgen beloofd en deze avond geplaatst : belofte maakte schuld en dus krijg ik geen bult

Die bult, neen die komt er niet, maar dat betekent niet dat we die rug compleet moeten negeren : dat ook zeker niet. Er zit er hier eentje al zwaar gehavend dus moeten wij zeer zeker opletten. Maar ik heb het volste vertrouwen in mijn therapie die ik reeds jaren volg, inderdaad neuraaltherapie. Ook nu zal het wel los komen en los lopen...

Dus gisteren konden we op uitnodiging van een sponsor van de "Rode Duivels" en als commerciële geste live de voetbalwedstrijd België-Spanje meemaken in het Koning Boudewijnstadion. Omdat Katrijn ook nog eens een belangrijke voetbalwedstrijd live wilde meemaken maar zij geen anderhalfuur kan blijven zitten op een zitje zonder rug (nog geen kwartier zelfs) had diegene die ons uitnodigde er voor gezorgd dat we kaarten hadden op plaatsen voor rolstoelpatienten met alle bijhorende faciliteiten.

We moeten zeggen zoals het is, de Belgische voetbalbond lijkt oubollig, ouderwets enz... maar in deze kunnen vele organisaties eens naar de les komen : parkeerplaats was voorzien niet op Parking C van de Heysel maar we stonden binnen het domein van het stadion op 50 meter van het stadion zelf (compleet met parkeerkaart en gedetailleerde wegbeschrijving), ter plaatse stonden een tiental vrijwilligers klaar om ons te helpen met de rolstoel en ons te begeleiden door het volk naar het stadion, aangepaste toiletten voor rolstoelpatienten, prima overdekte plaatsen voor de rolstoelpatient en mezelf als begeleider (we stonden naast de atletiekpiste ter hoogte van de plaats waar de 100 meter sprint gelopen wordt. En tenslotte in de tribune eveneens diezelfde vrijwilligers ter onzer beschikking voor bvb drank of begeleiding naar toilet.... Knap georganiseerd hoor....

Vervolgens de wedstrijd zelf : een Koning Boudewijnstadion dat helemaal gevuld was (moet jaren geleden zijn), een fantastische sfeer (gezang, applaus, goeie ambiance, Mexican Wave kortom alles erop en eraan), een schitterende Belgische ploeg (ook al het beste wat we in jaren zagen). Alleen het resultaat viel wat tegen... maar dat is nu eenmaal sport.

We moeten toegeven dat Katrijn en ikzelf er van genoten hebben
('k durf het bijna niet zeggen maar eigenlijk is het voor herhaling vatbaar...).
Ten slotte hier nog enkele beelden...genomen met ons toestelletje.
IMG_1541IMG_1539IMG_1543Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurt. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Voor wie morgen nog werkt een aangename laatste werkdag en voor de anderen : prettig weekend.

22:54 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, rode duivels, voetbal |  Facebook |

LOTTOTREKKING DD 15-10-2008

Gisteren een mooie voetbalwedstrijd gezien in het Koning Boudewijnstadion... daardoor nu pas de lotto...

Resultaten van de trekking van woensdag 15 oktober 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

06 - 07 - 08 - 26 - 33 - 36 >>> RESERVEGETAL : 21.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 383.800,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 4 winnaars >>> 21.320,00 euro
5 juiste cijfers >>> 161 winnaars >>> 1.059,00 euro
4 juiste cijfers >>> 8.083 winnaars >>> 26,30 euro
3 juiste cijfers >>>135.900 winnaars >>> 2,50 euro

Op het eerste zicht ; alweer geen prijs. Maar we hadden een mooie voetbalavond en daar schrijf ik in de loop van de avond wat meer over. Eerst nu spoorslags naar Brussel voor een vergadering.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie alvast een aangename donderdag toe zonder al te veel kopzorgen...

06:37 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

14-10-08

BEETJE LATER OP DE AVOND

maar we zijn hier dan toch ... om mede te delen dat het een beetje improviseren wordt de komende dagen...

Vandaag genoten we en morgen genieten we van een vrij dagje en we moeten zeggen het werd alweer hoog tijd. We voelden de batterijtjes alweer leeglopen of het rugzakje vol last weer overlopen... 't is maar hoe je het bekijkt. Bovendien zitten we met een probleeempje dat weer eens komt opspelen met name pijn afkomstig uit de rug...Vandaag onmiddellijk gereageerd door een visite bij de neuraaltherapeut en de bijhorende spuiten gekregen. Zeker niet aangenaam maar op hoop van beterschap..
Bovendien staat morgen, woensdag, een verplaatsing naar Brussel op het programma omdat we uitgenodigd zijn om de voetbalwedstrijd België-Spanje live te gaan bekijken. En dan nog wel op bevoorrechte plaatsen, want we hebben voor Katrijn (en voor mij als begeleider) speciaal plaatsen voor invaliden. Bijgevolg kan ze in haar rolstoel blijven. Zal ook weer een ervaring worden, aangezien het Koning Boudewijnstadion quasi uitverkocht is (voor morgen zijn er nog een 1000tal kaarten beschikbaar) .

Vervolgens gaan we donderdag een dagje vergaderen in Brussel en vrijdag onze achterstand van drie dagen inhalen. Bovendien blijkt mijn directe compagnon "out of service" ingevolge ziekte. Vandaar de titel dat we links en rechts een beetje gaan moeten improviseren gezien het personeel op onze dienst reeds in deficiet zit. Maar we zijn een goeie groep, bijgevolg slaan we ons daar wel door.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurt. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie een dag verder en voor morgen een leuke woensdag

22:51 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: voetbal, moerhofke, neuraaltherapie, belgie-spanje |  Facebook |

11-10-08

LOTTOTREKKING DD 11-10-2008

Het was hier wat stilletjes, maar we hadden het vreselijk druk...en een mens moet prioriteiten leggen.

want zonder prioriteiten kom je tot de vaststelling dat wat absoluut gedaan moet worden, niet gedaan geraakt en wat niet echt dringend maar plezanter is wel gedaan is. Bij deze voor de regelmatige bezoeker die hier al eens kwam en zag dat er niets te lezen was : mijn excuses.

Ondertussen was het gezegde "Geen nieuws, goed nieuws" hier eigenlijk wel van toepassing. Echt veel was er niet te melden ten huize Moerhofke, anderzijds was het bijzonder druk op de werkvloer. En ik zag het eigenlijk niet meer zitten om 's avonds laat te posten...Maar we zijn hier weer terug...weliswaar met de lotto maar daarvoor is ons blogje ook gekend

Hier zijn de lottoresultaten alweer.


Resultaten van de trekking van zaterdag 11 oktober 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

03 - 18 - 21 - 25 - 36 - 42 >>> RESERVEGETAL : 28.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> geen winnaar >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 8 winnaars >>> 27.000,00 euro
5 juiste cijfers >>> 424 winnaars >>> 1.018,00 euro
4 juiste cijfers >>> 18.871 winnaars >>> 28,60 euro
3 juiste cijfers >>>296.511 winnaars >>> 2,50 euro

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen : HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie een rustige avond en nacht ....en een aangename laatzomerse zondag

21:48 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

08-10-08

LOTTOTREKKING DD 08-10-2008

Beter laat dan nooit....maar deze keer kort maar krachtig : de lottoresultaten.

Resultaten van de trekking van woensdag 08 oktober 2008.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

07 - 19 - 23 - 27 - 35 - 37 >>> RESERVEGETAL : 01.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 779.800,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 7 winnaars >>> 12.630,00 euro
5 juiste cijfers >>> 427 winnaars >>> 414,00 euro
4 juiste cijfers >>> 14.275 winnaars >>> 15,40 euro
3 juiste cijfers >>>177.907 winnaars >>> 2,50 euro

Deze trekking had voor ons één keer twee juiste kruisjes in petto en dat is dus ééntje te weinig.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak alweer één en ander gebeurd en ook jij kan dit meevolgen door HIER te klikken.
Gegarandeerd komt er alweer nieuws uit de financiële wereld in Belgenland....met betrekking tot Dexia


Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie een rustige avond en nacht ....en een aangename donderdag

22:41 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

07-10-08

BELGEN KENNEN TEGENSTANDERS IN UEFA-cup

En voor de ene lijkt het al wat moeilijker dan voor de andere

Deze middag is in Zwitserland (Nyon) geloot voor de indeling van de poules voor de UEFA Cup voetbal.
Standard Luik, die niet in dezelfde pot zat als Club Brugge treft een vrij zware poule met moeilijke tegenstanders, onze favorietjes uit Brugge, Club Brugge uiteraard, hebben het in theorie iets beter getroffen.

Standard Luik speelt in groep C en moet het opnemen tegen Sevilla (Spanje), Stuttgart (Duitsland), Sampdoria (Italië) en ten slotte Partizan Belgrado (Servië).

Club Brugge speelt in groep G tegen Valencia (Spanje), Rosenborg (Noorwegen), Kopenhagen (Denemarken) en Saint-Etienne (Frankrijk).

Het systeem zit als volgt in elkaar :
In totaal werden 40 ploegen verdeeld in acht poules. Van elke reeks gaan de eerste drie in het klassement door naar de volgende ronde. In die volgende ronde komen ook de 8 derdes nog bij van de Champions League wat in totaal dan 32 ploegen geeft.
Om zich te klasseren speelt elke ploeg tegen elkaar (vier wedstrijden dus) waarvan twee thuis en twee op verplaatsing.
De speeldagen in de groepsfase van de UEFA Cup zijn op donderdag 23 oktober, donderdag 6 november, donderdag 27 november, woensdag 3 en donderdag 4 december en woensdag 18 en donderdag 19 december.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurt. Op dit blogje kan je dit allemaal volgen HIER klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

we wensen jullie een dag verder en voor morgen een leuke woensdag

13:50 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: uefa-cup, club brugge, moerhofke, voetbal, standard luik |  Facebook |