01-01-09

WE STARTEN 2009

met een dagje verlof....en das dus een goed begin.

Inderdaad, aangezien iedereen binnen ons bedrijf een brug maakt doen we dat ook met heel veel plezier trouwens. Zeker omdat ik hier de enige werkende des huizes ben die NIET moet werken. De twee kids die reeds tewerk gesteld zijn beginnen vrijdag 02-01-2009 wel met hun bijdragen aan de gemeenschap onder de vorm van belasting op gepresteerde arbeid....Daar verandert weinig of niets aan in 2009.

Waar voorlopig ook niets aan verandert zijn de maatregelen die van toepassing zijn in het kader van het SMOG-alarm ingevolge het koude winterweer. Deze maatregelen zijn op dit ogenblik (01-01-2009 om 2300 uur) al zeker van toepssing tot en met zaterdagmorgen (en als ik de diverse weermannen en -vrouwen mag geloven zullen de weersomstandigheden ook de eerste vijf dagen niet veranderen....) Op zich ben ik helemaal niet tegen maatregelen die de uitstoot van fijn stof tegengaan, integendeel ik denk dat er andere maatregelen nodig zijn dan dat. Iemand moet mij echter eens uitleggen wat het voordeel is om de snelheid te verlagen van 120 naar 90 km/uur. Bij mijn weten zal de uitstoot door de daling van de snelheid inderdaad verminderen maar gaan we daarentegen ook meer uitstoten aangezien we bij een daling van de snelheidslimiet met 25 % wel degelijk 33 % langer onderweg blijven. Als voorbeeld : indien ik een afstand van 120 km moet overbruggen zal ik niet één uur maar wel degelijk 1 u en 20 minuten rijden aan 90 km/uur (en dus 20 minuten langer uitstoten...). Nuja we schikken ons als goede burgers naar de wet, maar echt overtuigd van het nut ben ik niet.
Wie de weggedeelten wil consulteren waar de snelheidslimiet van toepassing is kan HIER klikken

Alweer heel wat nieuws te rapen vandaag en misschien zijn jullie benieuwd wat er nog in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze site kan je dit allemaal volgen : HIER klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

We wensen jullie een rustige vrijdag toe. Voor ons een voorbereiding op een dagje solden in Wijnegem....

23:00 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: moerhofke, solden, smog |  Facebook |

Commentaren

Wij maken ook de brug!

De allerbeste wensen voor het jaar 2009, met veel liefde, geluk en gezondheid!
Liefs Suus

Gepost door: Suus | 02-01-09

ik kom je nog een een heel gelukkig nieuwjaar toe wensen
hopelijk gezond en wel !!!
lieve groetjes

Gepost door: Madeliefje | 02-01-09

hi Zoveel bruggen die er gemaakt worden. :-) Zou er nog iemand moeten werken vandaag? ;-)
Nog maar eens de allerbeste wensen voor het jaar 2009. Hopelijk met veel liefde, veel geluk en een goede gezondheid!

Gepost door: Flater | 02-01-09

Hallo, Van hieruit ook de allerbeste wensen aan alle bewoners van het Moerhofke en diegenen die zij nauw aan het hart dragen. Natuurlijk hopen wij dat jullie gespaard mogen blijven van ziekte en onheil, maar eigenlijk wenst iedereen dat voor zichzelf en anderen. Daarom hopen wij dat 2009 gewoon een jaar mag worden waarin alles naar wens verloopt, zonder an te veel zorgen en met af en toe eens een paar vrije dagen om wat bij te tanken. Dat er op de dreve niet veel zal veranderen dit jaar, dat zagen we al een tijdje aankomen, maar laten we trachten er toch het beste van te maken. Per slot van rekening spenderen we ook daar een groot deel van ons leven en het is beter dat wat aangenamer te doen dan hele dagen te moeten kankeren. Alvast een heel fijn, prettig en plezant jaar gewenst en op naar het groot verlof dit keer.

Gepost door: Kathy en Joris | 02-01-09

2009 voor jou, en allen die je lief zijn:
de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Hollandse groeten,
cre-Ada

Gepost door: Ada | 02-01-09

De commentaren zijn gesloten.