12-01-09

CO2-UITSTOOT WORDT DE MELKKOE...

Sinds lange tijd is de staat op zoek naar belastingsgeld... Ik denk dat ze na de olie iets anders gevonden hebben waar mee ze de gewone man kunnen leegmelken.

Eerst het verhaal dat ik vandaag las op de KNACK-siteOp basis van een bericht op de BBC werd een artikel gepubliceerd op de Knack-site. Ik laat het jullie meelezen.

CO2-uitstoot van 'googlen' onderzocht - 12/01/2009 11:56

Een zoekopdracht ingeven in Google levert een uitstoot van zeven gram koolstofdioxide (CO2) op. Twee zoekopdrachten produceren evenveel CO2 als het koken van een keteltje water. Dat berekenden wetenschappers van de universiteit van Harvard. Fysicus Alex Wissner-Gross onderzocht de gevolgen van 'googlen' op het milieu. De zeven gram CO2 komt van de elektriciteit die wordt verbruikt door de computer waarop de zoekopdracht wordt gedaan, en van de energie die de data centers van Google gebruiken om de opdracht uit te voeren.Google betwist de cijfers en zegt dat één zoekopdracht 'slechts' een uitstoot van 0,2 gram CO2 oplevert. Het Amerikaanse bedrijf zegt ook dat het de meest energiezuinige data centers ter wereld gebruikt, en dat de gebruikte energie per zoekopdracht dus een absoluut minimum is.Per dag worden wereldwijd zo'n 200 miljoen zoekopdrachten via het internet gedaan.
Bron: BBC


Ik knoop hieraan enkele persoonlijke bedenkingen :

Hoeveel ton CO2 werd er geproduceerd
Door de studenten aan die universiteit om dat onderzoek te doen ?
Door BBC om daarover een reportage te maken
Door Knack voor het bijwerken van de site ?
Door mijzelf voor het bijwerken van deze blog ?
Door jullie die het hier kwamen lezen ?
Door iedereen die er voor zorgt dat ik leef ?

Hoe absurd is deze redenering als ik denk dat er elke drie seconden een vliegtuig vertrekt en landt, er Formule1-races met staatssteun gehouden worden, er door alle naties satelieten met stuwraketten afgeschoten worden om elkaar te beloeren en er massaal oorlogsraketten afgevuurd worden....wat houdt dan een CO2- uitstoot van "eens googlen" in ?

Ik denk dat we binnenkort een belasting zullen te verwerken krijgen en om het nu al te gek te maken en in het absurde te trekken : de staat gaat googlen om via statistieken te weten te komen hoeveel keren wij googlen....en ze gaan hun bevindingen op het net plaatsen. Om te weten te komen hoeveel U moet betalen : gegevens zijn terug te vinden via een simpele google-actie.


klik op deze link voor het KNACK-artikel en de reacties van de lezer


Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Je kan het nieuws op de voet volgen door
OP DEZE NIEUWSSITE
te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

We wensen jullie een zeer rustige nacht toe, gevolgd door een aangename en fijne dinsdag

22:57 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, c02-uitstoot, knack-artikel |  Facebook |

Commentaren

Ik denk persoonlijk dat ze in Brussel nog een belasting vergeten zijn... Die op ingeademde en uitgeademde lucht.
Het is gewoon te belachelijk voor woorden hé!

Gepost door: kaatje | 14-01-09

belachelijk Moeten we binnenkort misschien allemaal wat minder adem halen omdat we dan minder CO2 produceren? Dommeriken zijn dat.

Gepost door: Flater | 14-01-09

De commentaren zijn gesloten.