30-01-09

BUSVERBOD OP KOMST.

Dat er iets moest gebeuren voelde je zo aankomen... het openbaar vervoer is duidelijk de rol van de voetbaltribune aan het overnemen.

Er is mijns inziens zeer duidelijk een verband tussen de keet die vroeger en gelukkig op een beduidend lager niveau ook nu nog op en rond een voetbalveld wordt geschopt en de herrie en miserie waar heden ten dage een buschauffeur mee geconfronteerd wordt.

Mijns inziens heeft het enkel en alleen met de mentaliteit te maken Er heerst een vorm van straffeloosheid en er is totale normvervaging. De "dader" is ook hier anoniem en controle en pakkans quasi nihil. Ik kan en moet zeggen dat ik er tot op heden in geslaagd ben om NOOIT een trein of bus op te stappen zonder een geldig vervoerbewijs. Het lijkt mij niet meer dan normaal dat je betaalt voor een dienst of minstens zelfs als je niet moet betalen je beschikt over de vereiste documenten. Dat een identiteitskaart daar bij hoort lijkt mij ook normaal. Dat er nu en dan eens een chauffeur iets nukkiger of "meer controlerend" is ingesteld kan geen aanleiding zijn om geweld te bebruiken. Integendeel.

Alleen lijkt het mij een niet onlogische vraag om te stellen wie dit allemaal gaat controleren. Een stadionverbod voor een voetbalwedstrijd lijkt me nog engszins controleerbaar (iemand moet een ticket kopen voor een gebeurtenis op een locatie) terwijl een busverbod mij moeilijk te controleren lijkt. Als er controle is op één bus zal die er niet zijn op een andere. In een stad als Gent lopen nu éénmaal gen honderd controleurs rond denk ik dan. Bovendien zijn er zoveel bussen....dat een doeltreffende controle mij werkelijk onmogelijk lijkt....maar de initatiefnemers krijgen zeker het voordeel van de twijfel.... Als het busverbod kan bijdragen aan de veiligheid op het openbaar vervoer zoals de stadionverboden bijdragen aan de veiligheid rond stadions zal het vrij vlug merkbaar zijn....

Na het lezen van deze posting zijn jullie ondanks alles misschien toch benieuwd of er ook wat positief nieuws te rapen was (het is o zo zeldzaam de laatste weken). Je kan het nieuws op de voet volgen door
OP DEZE NIEUWSSITE
te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Mag ik jullie allemaal een rustgevend en deugddoend weekend wensen ????

22:48 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, busverbod |  Facebook |

Commentaren

:-) het is tegenwoordig erg met al dat geweld overal Luc
net zoals je zelf zegt denk ik dat dit moeilijk te controleren is dat busverbod
gisteren nog eens meegemaakt op den trein toen ik van Gent kwam
iemand zat er op en toen de controleur langskwam kwam het uit dat hij geen vervoersbewijs had
en amok dat die maakte toen hij er werd voor beboet !!
die proberen altijd maar en hopen dat ze geen controle krijegen en indien wel maken ze ruzie !!
fijn weekend
groetjes

Gepost door: Borriquito | 30-01-09

Ik heb tien jaar de bus genomen en ik ben het helemaal met u eens! Sommige mensen betalen gewoon niet, maar ik ben wel gelukkig als die dan gesnapt worden en een fikse boeten krijgen! Toegegeven dat op mijn lijn, een lijn buiten de stad, de chauffeur baas was op zijn bus, meestal moest je gewoon uw bewijs tonen, tenzij ze u kenden van gezicht, en sommige gasten leunen tegen de deuren of liggen met voeten op de zetels en sommige chauffeurs zien dat in hun spiegel, zelfs al gebeurt het allemaal achteraan in een lange bus, dan gaat die chauffeur naar die gasten toe en vraagt hij ze of ze voeten van de zetels willen halen, doen ze dat niet worden die mensen gewoon van de bus gegooid! En zo hoort het ook, discipline op de bus! Maar... nu ben ik de baas achter het stuur van mijn auto, en blij dat ik niet meer met die trage bus moet vol schoolkindjes ;-)

Fijn weekend nog! En heel binnenkort wordt uw liedje in het lied van de dag besproken ;-)

Gepost door: Ourlipsaresealed | 31-01-09

In die redenering kan ik je volgen! Nog deze week had ik het daar over tegen een relatie. Vroeger had je bij het voetbal enkele heethoofden in deb spionkop, die tijdens en na de wadstrijd keet schopten. Nu zulks niet meer kan zoeken dergelijke creaturen wellicht andere oorden op om hun verderfelijk gedrag ten uitvoer te brengen. :-(

Bedankt voor het compliment op mijn blog! :-)

En wat de Blogs Awards betreft: daar ben ik (per ongeluk?) weggeveergd! Maar Skynet nodigde mij wel uit om de finalist-button op mijn blog te plaatsen! Wat een GRAP!!!!!! :-))))))))

Prettig weekend!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 31-01-09

De commentaren zijn gesloten.