09-02-09

LEFFE 9 GRADEN.... LEKKER

Enkele weken geleden wonnen we een bak Leffe 9° ... dus moesten we hem ook proeven.

En dit weekend hebben we er ook werk van gemaakt. We zijn hier een beetje verlekkerd op trappistenbier en aanverwanten. Aanverwanten is bij deze een goed gekozen woord want Leffe is GEEN trappistenbier, maar wel een abdijbier. Wil je meer over trappistenbier te weten komen moet je zeker HIER klikken om eens een kijkje nemen op een vervolgposting waar alles met betrekking tot trappist van naaldje tot draadje uitgelegd gaat worden.

leffe9Enkele weken geleden was er een wedstrijd waar een aantal bakken Leffe 9° te winnen waren. We deden mee en zoals nu en dan eens de laatste tijd, waren we bij de winnaars. Zelf had ik het nog nooit gedronken wel blond, dubbel en triple van Leffe maar nog nooit een "negen graden"
De Leffe 9° -in Leuven gebrouwen- is een sterk blond abdijbier van hoge gisting. Ik kan jullie verzekeren dat het aan de ribben plakt....zoals men hier in het dialect zegt. In brouwerstermen heet het dat het een ,,heldere, diepe goudkleur en een krachtige, volle smaak met sterk fruitig en kruidig aroma" heeft. Het is verkrijbaar in flesjes van 33 cl. De verpakking krijgt een blauw accent mee. En we moeten zeggen : het is bijzonder lekker maar moet gedronken worden met mate en zonder haast....

Na het lezen van deze posting zijn jullie ondanks alles misschien toch benieuwd of er ook wat positief nieuws te rapen was (het is o zo zeldzaam de laatste weken). Je kan het nieuws op de voet volgen door
OP DEZE NIEUWSSITE
te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Nu die vervelende maandag voorbij is kunnen we weer uitkijken naar morgen dinsdag... maar eerst een fijne nacht gewenst.

22:25 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, abdijbier, leffe |  Facebook |

Commentaren

Hallo, Zijn dat arbeidsvitamientjes om nog een tandje bij te steken? Het lijkt er sterk op, met dat spul van 9° kan je inderdaad tegen een stootje, alhoewel, het hangt natuurlijk af van de ingenomen dosis. Helpt dat ook bij spierpijnen of ontstekingen? Misschien moet ik mij daar ook eens aan wagen, alhoewel, we beperken ons voorlopig elke avond tot een lekker wijntje bij het eten, maar je zou daar al vlug van in dromenland verzeilen. Ondertussen brengen we nu elke dag een bezoekje aan een nogal gespierde dame die weet hoe ze bepaalde lichaamsdelen moet laten aanvoelen en soms valt dat niet echt mee. Het lijkt achteraf vaak of je twee plafonds na elkaar hebt geschilderd, maar Katrijn zal waarschijnlijk wel weten hoe dat aanvoelt. Leuk is natuurlijk wat anders, maar hopelijk helpt het op termijn, want zo is het ook niet echt een pretje. Allez, zij die de dreve draaiende houden, veel arbeidsvreugde en vooral op tijd en stond eens wat stoom afblazen.

Gepost door: Kathy en Joris | 10-02-09

De commentaren zijn gesloten.