27-02-09

OMLOOP HET NIEUWSBLAD....

Geef toe als je sportliefhebber bent.... het went nog steeds niet. De openingsklassieker was steeds "de Omloop het Volk".....

Ook al is die krant overgenomen door "het Nieuwsblad"...Omloop het Nieuwsblad is duidelijk een titel die nog jaren onwennig gaat gebruikt worden en die nog veel verward gaat worden. Trouwens de Ronde van Vlaanderen is toch ook niet de "Ronde van het Nieuwsblad", ook al wordt ze door dezelfde krant georganiseerd. Neen, ik vind dat als de Omloop het Volk niet meer bestaat, het gerust GENT-GENT mag noemen. Zoals het vroeger ook genoemd werd door de "neutralen".

Nuja, wat is... dat is en de trouwe lezers hier weten dat naast voetbal we "echte" wielerfans zijn. Voor alle duidelijkheid : we houden van deze sport enerzijds omdat wielersport een mooie sport is die in de fond eigenlijk eerlijk is : als het te hard gaat en je kan niet mee, wel dan word je uit de wielen gereden. Anderzijds is er in de hele wereld nergens een land waar het zoveel mensen lokt op het parcours.
En dat we echte zijn bewijst ook onze houding ten opzichte van "bewezen" dopinggebruikers : we hebben geen medelijden met die renners die via het nemen van doping proberen om de sport te vervalsen.

Wie morgen de koers ook volgt op één of andere wijze kan ons
Copain Marc (zie deze blog)
die ook aan het stuur zit, mijzelf en nog een paar kennissen daarbij ongewild tegen het lijf lopen of (wie weet) opmerken via één of andere media. We gaan het immers allemaal live meemaken en gaan de renners in principe een vijftal keer live aan het werk zien. Zekerheden zijn al de passage in Destelbergen (thv de rotonde Damstraat/Haenhoutstraat), vervolgens rijden we richting Horebeke naar de Haaghoek, naar Vloesberg (Flobecq) op de Pottelberg om daarna naar Volkegem te rijden naar de Wolvenberg. ten slotte spoeden we ons naar Gent voor een plaatske in de buurt van de aankomst.

We gaan ongetwijfeld weer heel wat aflachen en meemaken. Wie live de omloop Het Nieuwsblad wil meevolgen kan dit via deze link (Sport.be)

Om te eindige ook nog een ander positief nieuws : onze pa mag morgen de kliniek verlaten en daar zijn we allemaal heeeeeeel blij mee.

Na het lezen van deze posting zijn jullie ondanks alles misschien toch benieuwd wat er nog aan nieuws te rapen was Je kan het nieuws op de voet volgen door
OP DEZE NIEUWSSITE
te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

een fijne avond en nacht gewenst en in elk geval een heel fijn en ontspannend weekend gewenst.

21:59 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, omloop het nieuwsblad |  Facebook |

Commentaren

Omloop van het volk Dat klonk inderdaad beter. Niet alleen omdat de sponsor zo heette maar het gaf de wedstrijd ook een meer volks karakter. Het gaf mij het idee dat wielrennen nog altijd een echt volkse sport was.
Goed nieuws voor je pa dus. Een mens voelt zich uiteindelijk toch veel beter in zijn eigen huis dan in een ziekenhuis hé.
groetjes

Gepost door: Flater | 28-02-09

Hallo, Je kan niet beweren dat jullie vandaag het weer niet meehebben bij het bekijken van de koers. Er zal heel wat volk op de been zijn vandaag en dat kan ook niet anders, belgen zijn en blijven belgen en vooral wielerliefhebbers in hart en nieren. We zijn ook blij te vernemen dat een ouder Moerhofke aan de beterhand is en dat is maar goed ook. Het brengt allemaal een beetje stress mee voor de naasten en dat is voor niemand goed, bovendien, wie weet is nu ook een ander deel van het leed verwerkt dat inwendig aanwezig was en zich heeft geuit. Een zware dobber om te verwerken, maar hopelijk kan hij nu nog van enkele gezonde jaren genieten. Wij kijken ook al uit om maandag terug naar de dreef te rijden, thuis zitten kan eens deugd doen, maar eigenlijk is ook dat te lang en je wil je graag beter voelen en er terug invliegen. Als vanavond nu nog eens de ballen goed willen vallen kunnen we voortaan nog wat meer op wandel en dat voelt alleszins beter dan voor een pc te zitten aan de andere kant van de stad... See you on monday - krieke de jour!!

Gepost door: Kathy en Joris | 28-02-09

Omloop het Nieuwsblad trekt op niets qua benaming, maar voor de krant is het natuurlijk goeie reclame. Gent-Gent klinkt ook maar raar eigenlijk. Enfin het was leuk om eens mijn stad uit de lucht te zien en vooral het museum waar ik nog vakantiejob heb gedaan enkele jaren:-)

Geniet nog van je zondag

Gepost door: Ourlipsaresealed | 01-03-09

De commentaren zijn gesloten.