29-03-09

WEEKEND ZIT ER WEER OP...

en we moeten stellen dat we er van genoten hebben...

Niet in het minst omdat we dit weekend (eigenlijk was het vrijdag reeds zo) een beetje slachtoffer waren van een verkoudheid die vrij serieus was. keel, hoofd, ogen, oren... het deed allemaal pijn en bovendien niezen, hoesten en snotteren...Alleen de koorts ontbrak (gelukkig maar) want anders konden we van een regelrechte griepaanval spreken. Nuja, een behandeling op grootmoeders wijze (vrij veel rusten en op regelmatige basis wat warme drank en 's avonds een grog -met jenever ipv rhum-) en we zijn er reeds voor een groot stuk door. In elk geval voldoende om morgen met moed er weer tegen aan te gaan.

Voor de rest is alles vlot en zonder probleem verlopen hier ten huize Moerhofke. earth HourWe hebben ons onder invloed van de dochter des huizes solidair getoond zaterdagavond en de lichten ook één uurtje gedoofd in het kader van "EARTH HOUR" (voorwaarde was wel dat ik voetbal kon blijven volgen en de dames op internet konden surfen).

Uiteraard gaat dat uurtje geen bal oplossen inzake de klimaatverandering, maar het heeft wel het voordeel dat er over gesproken wordt enerzijds, dat er ook eens nagedacht wordt in familale kring welk geluk we hebben om over dat alles te kunnen beschikken en dat de reflex kwam dat het met die kaarsen en zonder licht nog heel gezellig was ook....Wat bij Ellen spontaan de reactie ontlokte dat we dit eigenlijk beter elke zaterdag doen...en blijkbaar waren we niet alleen als ik hier en daar lees dat er om en bij de 500.000 gezinnen hebben meegedaan en dat er 500 megawatt minder electriciteit verbruikt werd... Allemaal zeer symbolisch maar toch betekenisvol....

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd naar de laatste nieuwsjes uit Belgenland en omgeving , wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze NIEUWSSITE kan je het volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Ik wens iedereen een week met heel veel plezier en alleen maar geluk toe bij die alledaagse dingen

22:26 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: verkoudheid, moerhofke, earth hour |  Facebook |

Commentaren

hopelijk heb je een fijne werkweek en bedankt voor je bezoekje

Gepost door: frank | 30-03-09

hoi de moerkes! dan hoop ik maar dat het ondertussen alweer beter gaat, want met een kommeke onder de neus zich begeven naar de Dreve zou geen gezicht zijn. Maar alle gekheid op een stokje ne mens kan zich dan vrij beroert voelen he, dus maar gauw weer beter.
Dat uurke besparen daar betwijfel ik het nut ook van al lijkt het mij een goed initiatief.
Kay ook geen groot licht groet met zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 30-03-09

Hallo, Tja een mens doet dan al eens wat moeite om een lichtje minder te laten branden, alleen of dat de geesten van de beleidsmensen zal helpen verlichten, dat is nog wel de vraag. Het initiatief voor zulke zaken komt meestal van de kleine man, de grootheden op deze aardbol liggen daar heus niet wakker van. Maar in ieder geval, schaden zal het niet gedaan hebben.
Morgen trekken we inderdaad ook nog maar eens in de richting van de dreve, om van nabij de verhuis te bekijken, met in het achterhoofd natuurlijk de vraag, of dat de laatste keer of de voorlaatste keer gaat zijn. In ieder geval, als het de voorlaatste maal is, zullen we van onze volgende werkplek niet echt veel meer genieten. Op zich is dat geen spijtige zaak. Het pensioen komt stilaan naderbij en velen zullen het ermee eens zijn, het is een keerpunt in een mensenleven en bovendien bestaan er nog andere dingen die van belang zijn, behalve de fiscus van dienst te zijn.
En wat die grote plannen betreft, het is nog maar een eerste idee, maar hopelijk lukt het ooit vroeg of laat, het zou alvast een prima voorbereiding zijn om de hierboven aangehaalde situatie te kunnen gaan beleven.

Gepost door: Kathy en Joris | 31-03-09

De commentaren zijn gesloten.