23-04-09

WAT ZIT HIER WEER ACHTER ????

Het Europees parlement heeft een nieuwe richtlijn gestemd die alle Europese ziekenhuizen openstelt voor alle Europeanen.....

Op het eerste zicht een goede zaak natuurlijk, ook voor de Belgen in het buitenland, maar blijkbaar zitten er een paar addertjes (of zijn het serieuze slangen) onder het gras......Het is immers zo dat de verzekering van de patient de rekening betaalt (ook mooi natuurlijk) op basis van de geldende regels in het thuisland.
Dat is al veel minder interessant want de kostprijs van bvb een dezelfde ingreep in het thuisland (Polen, Roemenië,...) is enkele tientallen keren lager dan hier ... Ik kan me niet voorstellen dat die hier een ligdag van 100 euro gaan betalen als ze maar zoveel verdienen per maand...

Alhoewel ik helemaal geen voorstander ben van het "eigen volk eerst"-principe, zie je natuurlijk al die rijke buitenlanders met een veel minder goede gezondheidszorg naar hier komen terwijl die verzekeringen een habbekrats gaan betalen aan onze medische instellingen.
Gevolg : onze sociale zekerheid gaat op zijn minst ondermijnd worden en de wachtlijsten voor de opnames van de eigen bevolking zal nog groeien. Daar waar men nu een paar weken moeten wachten voor een ingreep zal dat vlug een paar maanden worden en als al die Oostblok-landen ook hierheen komen zal dat vlug een half jaar worden vrees ik. Om kort te zijn : ik vrees dat het laatste woord daarover nog niet gezegd is.... Als je er iets meer wil over lezen
klik hier voor het artikel van vandaag in "Het Laatste Nieuws

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd naar de laatste nieuwsjes uit Belgenland en omgeving , wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze NIEUWSSITE kan je het volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Nog een rustige nacht gewenst en voor morgen een mooie en aangename vrijdag gewenst (ik zal er ongetwijfeld thuis van genieten...).

22:27 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sociale zekerheid, europa, ziekenhuisopname, moerhofke |  Facebook |

Commentaren

hoi de moerkes dat is een bodemloze put scheppen, begrijp mij niet verkeerd he .
Iedereen heeft recht op doktershulp etc ... en in veel landen bestaat dit niet.
In Amerika bijv. bestaat geen ziekenkas, het is dan ook enorm duur en degenen die het niet kunnen betalen staan voorgoed in de kou.
Eender in welk land dit gebeurt ik sta er niet achter.
Hulp moet geboden worden, ten spijt van die lange wachtlijsten. Hoe ze dat gaan oplossen weet ik ook niet maar ik vind het een spijtige zaak wanneer men ernstig ziek is men er nog moet voor betalen ook.
Als je dan de honoraria bekijkt van dokters-specialisten val je om. Voor een simpele cardiogram betaal je al 150 euro. Boek maar eens een 1 pers.kamer in een kliniek niet te doen joh.
Enfin ik ben god niet maar slechts een engel met een boodschap die wil dat iedereen gelijk behandelt zou worden.
Groetjes voor u en thuis!

Gepost door: Kay | 24-04-09

De commentaren zijn gesloten.