17-05-09

EUROVISIESONGFESTIVAL EN OLIFANTJESNIEUWS

Nadat we deze morgen intensief berichten postten over de beboorte van "olifantenbaby K" zijn we hier nu met een traditionele posting die we elk jaar weer zetten : de volledige uitslag van het Eurovisiesongfestival 2009.
Het festival ging dit jaar door in Moskou en werd gewonnen door Noorwegen. België, vertegenwoordigd door "Copycat" kon zicht voor de zoveelste keer niet plaatsen voor de finale.

1. Noorwegen - Alexander Rybak 387 punten
2. IJsland - Yohanna 218 punten
3. Azerbeidzjan - AySel & Anush 207 punten
4. Turkije - Hadise 177 punten
5. Verenigd Koninkrijk - Jade Ewen 173 punten
6. Estland - Urban Symphony 129 punten
7. Griekenland - Sakis Rouvas 120 punten
8. Frankrijk - Patricia Kaas 107 punten
9. Bosnië & Herzegovina - Regina Bistra 106 punten
10. Armenië - Inga & Anush 92 punten
11. Rusland - Anastasia Prikhodko 91 punten
12. Oekraïne - Svetlana Loboda 76 punten
13. Denemarken - Brinck 74 punten
14. Moldavië - Nelly Ciobanu 69 punten
15. Portugal - Flor-de-lis 57 punten
16. Israël - Noa & Mira Awad 53 punten
17. Albanië - Kejsi Tola 48 punten
18. Kroatië Igor Cukrov feat. Andrea 45 punten
19. Roemenë - Elena 40 punten
20. Duitsland - Alex Swings Oscar Sings! 35 punten
21. Zweden - Malena Ernman 33 punten
22. Malta - Chiara 31 punten
23. Litouwen - Sasha Son 23 punten
24. Spanje - Soraya 23 punten
25. Finland - Waldo's People 22 punten

De webcams rond de geboorte van het olifantje zijn op dit ogenblik niet meer actief. Wie toch nog eens een oogje wil richten (de bevalling herbekijken bijvoorbeeld) of het allerlaatste nieuws omtrent de geboorte en de toestand van het olifantje wil vernemen kan HIER klikken.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is, of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Nog een fijne zondag aan iedere bezoeker...

16:29 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: eurovisiesongfestivaln olifantenbevalling, zoo antwerpen |  Facebook |

Commentaren

Hallo, Alhoewel we al min of meer op voorhand onze bedenkingen hadden bij de manier waarop sommige landen stemmen en hoe de vakjury tewerk gaat bij dit soort festivals, toch moeten we zeggen dat die knaap een verdiend winnaar is geworden. Het klinkt leuk, het is een meezinger en er werd niet te veel overbodige show vertoond. Onze keuze ging eerder in de richting van United Kingdom en zeer zeker Frankrijk en Malta. Helaas werden de kijkers niet direct bekoord door deze vertolkingen. Tja, smaken kunnen verschillen. Enne wat België betreft, we hebben niets gemist denk ik. Morgen trekken we weer ten strijde tegen de papierberg op de dreeve.

Gepost door: Kathy en Joris | 17-05-09

raar gedoe Ik volg dat al jaren niet meer. Het is een zielige vertoning geworden - naar mijn bescheiden mening uiteraard. Opvallend toch dat er noch maar weinig artiesten echt succes kennen met dat festival. Het was ooit anders. Er was een tijd dat een artiest echt zijn of haar carrière kon lanceren met dat festival. De tijden zijn duidelijk veranderd.
groetjes

Gepost door: Flater | 18-05-09

De commentaren zijn gesloten.