28-07-09

OOK LANGE WEEKENDS ZIJN TE KORT

zeker als we er agendawise voor zorgen dat ze goed gevuld zijn...

En dat zijn ze hoor, je mag er zeker van zijn. Na gisteren wat dagdagelijkse dingen te doen te huize Moerhofke werd de dag afgesloten met een bezoek aan familieleden en een kennis langs Katrijn's kant. En we waren er te gast voor het proeven van twee topwijnen "Pineau des Charentes". Persoonlijk hebben we naast de Porto een voorkeur voor deze prachtige drank en we proefden de Pineau des Charentes van 10 jaar en de Pineau des Charentes Ambre van maar liefst 25 jaar oud.

Een streeklegende vertelt dat een wijnboer uit het dorpje Burie, in de streek van Charente, per vergissing wijnmost in een vat met brandewijn uit Cognac zou gegoten hebben. Het vat werd in een wijnopslagplaats van de landheer gedeponeerd. Enkele jaren later kende het gebied een zodanig enorme wijnoogst dat het vat opnieuw in beslag werd genomen. De wijnbouwer proefde van het mengsel en tot zijn grote verwondering ontdekte hij een overheerlijk brouwsel… Pineau des Charentes.

Pineau des Charentes wordt gemaakt van cognac en vers druivensap van de plaatselijke wijnstokken. Cognac moet minstens een jaar oud zijn, terwijl de geperste druiven heel rijp moeten zijn zodat er een maximum aan sappen en natuurlijke suikers kan gerecupereerd worden. Het alcoholgehalte bedraagt tussen 16,5 à 22%, afhankelijk van de producent.

Ik kan maar besluiten met te zeggen : we waren reeds Pineau-liefhebbers, wel we zijn er nog "gekker" van geworden. Het is voor ons een waar genoegen om er zo rustig eentje (het mogen er ook twee zijn) te drinken : een echte lekkernij als aperitief (maar natuurlijk is dit vooreerst een subjectief gegeven en anderzijds moet het met mate gedronken worden en als 25-jarige drank geapprecieerd worden....)

En na een klein beetje spanning hebben we vandaag ook goed nieuws. Onze dochter Ellen onderging vandaag een kleine heelkundige ingreep met name werden vier wijsheidstanden door middel van één ingreep (dus in één opname) allemaal verwijderd. De ingreep werd uitgevoerd door een stomatoloog in het AZ Nikolaas te Sint-Niklaas. We moeten zeggen de ingreep gebeurde onder volledige narcose (omstreeks 0800 uur) en rond 0945 uur was Ellen weer op de kamer (wakker maar nog onder invloed). Tot nu toe heeft ze nog geen pijn en dankzij de goede zorgen van mama-verpleegster Katrijn die nauwgezet de richtlijnen opvolgt op vlak van "ijsoplegging" (Ellen kwam uit het operatiekwartier met een ijs-verband rond haar kaken) en "voedingsvoorschriften" (zoveel mogelijk drinkbare voeding en papjes) blijkt de bloeding gestopt en valt de zwelling al bij al zeer goed mee. Blijkbaar zouden na 48 uur die zwelling en blauwe vlekken het duidelijkst worden , maar vanaf morgen zou Ellen weer al iets vast moeten kunnen eten ... zonder overdrijving natuurlijk

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Aaan fijne nachtrust en een aangename dag gewenst (en deze keer ben ik bij de vakantiegangers)

Commentaren

mja Het zou erger mochten korte weekend te lang blijken. ;-)
Hoor je tegenwoordig toch veel dat mensen relatief vroeg hun wijsheidstanden worden uitgehaald. Geen idee waarom dat nodig is, maar ik ben dan ook maar een domme Flater hé. ;-)
groetjes

Gepost door: Flater | 29-07-09

De commentaren zijn gesloten.