31-07-09

WEEKEND ALWEER... HET GAAT VLUG

inderdaad, al een mens zo van die korte werkweken heeft....gaan de weken vlug.

En naar ik vermoed (ben het zelfs zeker) zal dat weekend nog vlugger gaan. In de loop van de dag werden door Jochen (onder de deskundige leiding van moeder de vrouw Katrijn) een deel van de planten langs de woning verwijderd en die gaan vervangen worden door nieuwe exemplaren. Dus deze avond (nu ben ik aan een korte middagpauze toe) zal er nog wat finaliseringswerk zijn om de nieuwe planten op de juiste en meest oordeelkundige plaats te krijgen...Nuja, het zijn eigenlijk leuke klussen en een mens heeft er nadien voldoening van.

Stephen is eveneens druk in de weer (alweer). Die vertoeft sinds gisteren en tot en met zondag in Lochristi-Beervelde waar er een groot vierdaags paarden-evenement aan de gang is met onder andere een Internationale jumping " CSI*** d’ Heyboght ", een dressuurgala, The Belgian Warmblood Foal Auction, Open Vlaams Veulenkampioenschap en ten slotte een Golden Horse Trophy. Stephen staat er met hun firma KEY-TEC uiteraard ter beschikking voor de potentiële klanten van verreikers, hoogtewerkers, vorkliften en ander aangepast materiaal. Voor wie meer wil weten betreffende dit evenement : HIER klikken.

En we zijn nog niet aan het einde van ons Latijn. Op een goede tweehonderd meter van onze woning (in vogelvlucht) werd een reusachtige tent opgetrokken die dienstig is voor het folklorefestival dat jaarlijks georganiseerd wordt en dat deze avond van start gaat. Telkenjare een evenent dat de grote massa lokt en waarbij de bezoekers telkens weer kunnen genieten van schitterende buitenlandse volksdangroepen evenals de groep uit Moerbeke-Waas zelf " Toon en Tine" en hun jeugdgroep, " de Papemutsjes". Dit jaar zijn er groepen te gast uit Bosnië-Herzegovina, Slovakije, Sicilië en de Filipijnen. Alle dansers worden trouwens gehuisvest binnen gastgezinnen. Voor het volledige programma en andere nuttige info : HIER klikken.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Iedereen een prachtig weekeinde gewenst en tot morgen (bij leven en welzijn)

12:57 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moerhofke, paardenevenement, folklorefestival, jumping, heybocht |  Facebook |

29-07-09

LOTTOTREKKING 29-07-2009

Voila ons lang weekend wordt nu afgesloten met de WOENSDAGSE lottocijfertjes

Resultaten van de trekking van woensdag 29 juli 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

11 - 12 - 24 - 32 - 39 - 40 >>> RESERVEGETAL : 15


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> GEEN winnaar >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 3 winnaars >>> 28.670,00 euro
5 juiste cijfers >>> 165 winnaars >>> 1.042,00 euro
4 juiste cijfers >>> 7.822 winnaars >>> 27,40 euro
3 juiste cijfers >>>129.608 winnaars >>> 2,50 euro

Na ons driepuntertje van zaterdag, moeten we deze keer weer tevreden zijn met niets. Alhoewel : het scheelde niet veel met één keer twee juiste kruisjes en een keer 1 juist aangeduid cijfertje.

We blijven ondertussen verder "jagen" op antwoorden op een vraag van een trouwe bezoeker die we heel interessant vinden :
Zijn er winnaars die hier ontdekken dat zij wonnen ?
Zou het mogelijk zijn dat winnaars zich ook eens aanmelden indien ze het hier ontdekken ?

We zijn zelf ook benieuwd....en het zou ons een bijkomende stimulans geven


Zoals in de aanhef van deze posting aangekondigd : we maken een einde aan een lang weekend en gaan de week werkend afsluiten deze keer, maar ons zelf reeds moed inpratend kunnen we zeggen dat we er vanaf 05 augustus weer een lang weekend van vijf dagen van maken.. dus echt lang zal dat werken ook nu weer niet duren. Vandaag trouwens nog keihard gewerkt aan een klus die we elk jaar weer trachten uit te voeren tijdens het verlof : het tuinhout van een vers laagje bescherming en kleur voorzien en we kunnen jullie verzekeren : dit werkje in het zonnetje van deze namiddag : het laat letterlijk een spoortje na.... maar de klus is geklaard en regen en wind kunnen weer de aanval inzetten : de verdediging is er klaar voor.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd naar de laatste nieuwsjes uit Belgenland en omgeving , wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze NIEUWSSITE kan je het volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een rustige nacht gewenst en voor morgen : een leuke dag gewenst !!!

22:40 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

28-07-09

OOK LANGE WEEKENDS ZIJN TE KORT

zeker als we er agendawise voor zorgen dat ze goed gevuld zijn...

En dat zijn ze hoor, je mag er zeker van zijn. Na gisteren wat dagdagelijkse dingen te doen te huize Moerhofke werd de dag afgesloten met een bezoek aan familieleden en een kennis langs Katrijn's kant. En we waren er te gast voor het proeven van twee topwijnen "Pineau des Charentes". Persoonlijk hebben we naast de Porto een voorkeur voor deze prachtige drank en we proefden de Pineau des Charentes van 10 jaar en de Pineau des Charentes Ambre van maar liefst 25 jaar oud.

Een streeklegende vertelt dat een wijnboer uit het dorpje Burie, in de streek van Charente, per vergissing wijnmost in een vat met brandewijn uit Cognac zou gegoten hebben. Het vat werd in een wijnopslagplaats van de landheer gedeponeerd. Enkele jaren later kende het gebied een zodanig enorme wijnoogst dat het vat opnieuw in beslag werd genomen. De wijnbouwer proefde van het mengsel en tot zijn grote verwondering ontdekte hij een overheerlijk brouwsel… Pineau des Charentes.

Pineau des Charentes wordt gemaakt van cognac en vers druivensap van de plaatselijke wijnstokken. Cognac moet minstens een jaar oud zijn, terwijl de geperste druiven heel rijp moeten zijn zodat er een maximum aan sappen en natuurlijke suikers kan gerecupereerd worden. Het alcoholgehalte bedraagt tussen 16,5 à 22%, afhankelijk van de producent.

Ik kan maar besluiten met te zeggen : we waren reeds Pineau-liefhebbers, wel we zijn er nog "gekker" van geworden. Het is voor ons een waar genoegen om er zo rustig eentje (het mogen er ook twee zijn) te drinken : een echte lekkernij als aperitief (maar natuurlijk is dit vooreerst een subjectief gegeven en anderzijds moet het met mate gedronken worden en als 25-jarige drank geapprecieerd worden....)

En na een klein beetje spanning hebben we vandaag ook goed nieuws. Onze dochter Ellen onderging vandaag een kleine heelkundige ingreep met name werden vier wijsheidstanden door middel van één ingreep (dus in één opname) allemaal verwijderd. De ingreep werd uitgevoerd door een stomatoloog in het AZ Nikolaas te Sint-Niklaas. We moeten zeggen de ingreep gebeurde onder volledige narcose (omstreeks 0800 uur) en rond 0945 uur was Ellen weer op de kamer (wakker maar nog onder invloed). Tot nu toe heeft ze nog geen pijn en dankzij de goede zorgen van mama-verpleegster Katrijn die nauwgezet de richtlijnen opvolgt op vlak van "ijsoplegging" (Ellen kwam uit het operatiekwartier met een ijs-verband rond haar kaken) en "voedingsvoorschriften" (zoveel mogelijk drinkbare voeding en papjes) blijkt de bloeding gestopt en valt de zwelling al bij al zeer goed mee. Blijkbaar zouden na 48 uur die zwelling en blauwe vlekken het duidelijkst worden , maar vanaf morgen zou Ellen weer al iets vast moeten kunnen eten ... zonder overdrijving natuurlijk

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Aaan fijne nachtrust en een aangename dag gewenst (en deze keer ben ik bij de vakantiegangers)

26-07-09

HET WAS (IS) EEN AANGENAAM WEEKEND

Het was een leuk weekend en het wordt nog leuker ...in zekere zin.

Want we maken er een verlengd weekend van, niet zo maar een dagje extra, nee, we doen er drie dagen bij, zodat het een korte werkweek zal worden. En ook dit zal weer deugd doen ...Het is aangenaam om verschillende keren verlof te kunnen nemen in kortere periodes ontdek ik nu...Maar natuurlijk heeft elkeen daar een eigen mening over... De ene moet er eens volledig uit zijn en voor iemand anders is het net nuttig om er niet te lang uit te zijn...

Voor de rest ook een aangenaam en leuk weekend gehad met een overvolle maar fijne zaterdag en een zeer rustige zondag. Zaterdag de gewone zaakjes gedaan als boodschappen en familiebezoekjes met als afsluiter een eerste huwelijksverjaardag van mijn schoonbroer (broer van Katrijn) en zijn lieve echtgenote. Heel gezellig samen gebabbeld, lekker gegegeten en gekeken naar de verschillende fotoreportages....Ook dit kan zeer ontspannend zijn, en bovendien verstevigt het de familieband.

Vandaag tenslotte hebben we genoten van een passieve sportnamiddag. Eerst hebben we gekeken naar de F1 (Grote Prijs van Hongarije op de Hungaroring) die ogenschijnlijk zeer gemakkelijk gewonnen werd door Louis Hamilton en daarna volgden we als wielerliefhebber naar het veredelde criterium wat de laatste rit van de Tour de France telkens weer is met de rondjes op de Champs Elyzées...Maar aan de heerschappij van Alberto Contador en de spurtsnelheid van Cavendish (met prachtig ploegwerk trouwens) kan mijns inziens niet getwijfeld worden. Ze waren outstanding.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Aaan fijne nachtrust en een aangename maandag gewenst (en deze keer ben ik bij de vakantiegangers)

23:34 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, weekend, tour de france, autokoers, familiefeest |  Facebook |

25-07-09

LOTTOTREKKING DD 25-07-2009

Beetje laat voor een zaterdag... maar toch...hier zijn de lottocijfers

Resultaten van de trekking van zaterdag 25 juli 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

05 - 07 - 16 - 20 - 22 - 35 >>> RESERVEGETAL : 24


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 4 winnaars >>> 425.300,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 22 winnaars >>> 8.520,00 euro
5 juiste cijfers >>> 605 winnaars >>> 620,00 euro
4 juiste cijfers >>> 27.573 winnaars >>> 17,00 euro
3 juiste cijfers >>> 371.188 winnaars >>> 2,50 euro

Alweer een driepuntertje, net als vorige zaterdag... Vanaf nu mag het elke keer zo zijn en bovendien : het mag al eens ietsje meer zijn ook.
.

Ik herhaal dan ook mijn vraag van vorige woensdag :
Zijn er winnaars die hier ontdekken dat zij wonnen ?
Zou het mogelijk zijn dat winnaars zich ook eens aanmelden indien ze het hier ontdekken ?

We zijn zelf ook benieuwd....en het zou ons een bijkomende stimulans geven


Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd naar de laatste nieuwsjes uit Belgenland en omgeving , wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze NIEUWSSITE kan je het volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Ik wens jullie allemaal een heel mooie zondag toe...Geniet er van, het weekend is bijna voorbij !!!

23:46 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

22-07-09

LOTTOTREKKING DD 22-07-2009

Alweer woensdag...Die weken gaan nu sneller als anders.

Resultaten van de trekking van woensdag 22 juli 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

08 - 10 - 19 - 31 - 38 - 42 >>> RESERVEGETAL : 30


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 370.100,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 5 winnaars >>> 16.440,00 euro
5 juiste cijfers >>> 128 winnaars >>> 1.285,00 euro
4 juiste cijfers >>> 6.910 winnaars >>> 29,70 euro
3 juiste cijfers >>>114.316 winnaars >>> 2,50 euro

Na ons driepuntertje van zaterdag, betalen we vandaag weer de prijs. We moeten ons tevreden stellen met 0,0 juiste kruisjes : niets nada, geen enkel juist cijfertje.

Ondertussen kregen we een vraag van een trouwe bezoeker die we heel interessant vinden :
Zijn er winnaars die hier ontdekken dat zij wonnen ?
Zou het mogelijk zijn dat winnaars zich ook eens aanmelden indien ze het hier ontdekken ?

We zijn zelf ook benieuwd....en het zou ons een bijkomende stimulans geven


Ondertussen zijn we heden begonnen aan onze driedaagse werkhervatting en we moeten zeggen : het liep allemaal van een leien dakje, niet in het minst door het feit dat de collega's het beste van zichzelf hebben gegeven tijdens mijn afwezigheid. Fijn op hen te kunnen en te mogen rekenen. Waren ze allemaal maar zo....Voor hen die dit lezen (en er zijn er, dat weet ik zeker...) : bedankt voor de heel goeie samenwerking en de toch wel talrijke leuke momenten.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd naar de laatste nieuwsjes uit Belgenland en omgeving , wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze NIEUWSSITE kan je het volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een rustige nacht gewenst en voor morgen : een leuke dag gewenst !!!

21:45 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lottotrekking, moerhofke |  Facebook |

21-07-09

LAATSTE VERLOFDAG....(NU AL)

Inderdaad, het bewijs dat het goed was is het feit dat twee weekjes verlof veel vlugger voorbij zijn dan twee weekjes werken.

Maar eigenlijk wisten we dat wel vooraleer we begonnen. Het is voor iedereen zo en het gebeurt elk jaar weer opnieuw. De verlofdagen vliegen voorbij (ook al moet er al eens iets gedaan worden met een beetje tegenzin) want eigenlijk moet er niets en kan alles, niets gaat boven de huiselijke warmte (hoe goed de sfeer op de werkvloer ook is) en de tijdsdruk is er niet. Toch gaan we er morgen in elk geval het beste van maken, want aan werk zal het zeker niet ontbreken. De twee vakantiemaanden draaien we op een effectief van 50 % dus tandje bijsteken zal een dagelijkse slogan worden.
Wat gedaan moet zijn zal gedaan zijn, wat nadien nog gedaan kan worden gaan we pogen te doen, wat niet meer kan moet wachten tot morgen...Het wordt zeer duidelijk een periode van eerbiedigen van prioriteiten.

Ondertussen hebben we de laatste dagen gezien wat niet-werkend Vlaanderen zoal doet dezer dagen. Gisteren waren we aan 's avonds aan zee (Knokke-Duinbergen en Heist) om te genieten van een stevige wandeling op de dijk (waarbij uiteraard de Katrijn in haar rolstoel het traject deed) met het ganse gezin (ook niet altijd evident) genieten van een etentje, wandelen, keuvelen, mopjes vertellen, romantisch genieten van een prachtig ondergaande zon, ijsjes en pannenkoek.. meer moeten "de moerhofkes" niet hebben om de vakantie echt te beleven...
Vandaag dan een namiddag Sluis waar we merkten dat ongeveer de rest van West-Vaanderen, Oost-Vlaanderen en Brabant (die niet aan zee waren, op reis waren, in Brussel naar de feesten van de nationale feestdag waren, of nog elders uithingen) daar terug te vinden waren. Kilometers aanschuiven om op volle parkings terecht te komen en vervolgens terug gestuurd te worden om uiteindelijk op een parking terecht te komen meer dan een kilometer buiten het centrum van het stadje dat eigenlijk meer Vlaams dan Nederlands is. Het is er altijd leuk vertoeven en we hebben er al dikwijls genoten, maar deze keer was het toch "trop is teveel en teveel is trop" zoals een zekere Paul Van den Boeynants (ex-premier van ons land) het destijds in de media verkondigde. In Sluis waren uiteraard alle winkels open (nuja die zijn daar altjd open - 7 dagen op 7) op 21 juli en dus was het werkelijk koppen lopen en een terrasje zat er echt niet in (wegens een overaanbod aan dorstigen)

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd (o.a. vrijd zware onweders ook hier in het waasland met opgewaaide bomen en heel veel regen en bliksem bvb) en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Aan de vakantiegangers : een prettige verlofverderzetting en voor de werkers onder ons (ook ikke dus) mijn steun heb je en veel sterkte gewenst

22:08 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: knokke, duinbergen, moerhofke, sluis, vakantie, genieten |  Facebook |

18-07-09

LOTTOTREKKING DD 18-07-2009

Zaterdagavond en dus publicatie van de getrokken lottoballetjes en hier zijn de resultaten.

Resultaten van de trekking van zaterdag 18 juli 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

01 - 08 - 10 - 12 - 24 - 41 >>> RESERVEGETAL : 23.


De winstverdeling :

6 juiste cijfers >>> geen winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 10 winnaars >>> 19.040,00 euro
5 juiste cijfers >>> 430 winnaars >>> 885,00 euro
4 juiste cijfers >>> 21.389 winnaars >>> 22,20 euro
3 juiste cijfers >>>325.759 winnaars >>> 2,50 euro

En deze keer zijn weer bij de goeie : een klein prijske weliswaar, maar toch we hebben alweer een drietje. Dat doet toch eens plezier. Bovendien waren er in het andere geval maar 325758 winnaars geweest met drie juiste kruisjes, dus die allerlaatste, die 325759ste, dat zijn wij... de Moerhofkes.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is, of nog zal gebeuren. En er is de laatste uren heel wat gebeurd : een spijtig maar wel erg zwaar ongeval met de kusttram, een dodelijk ongeval in de Tour, de declassering van marc Cavendish, ...Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door
OP DEZE NIEUWSSITE
te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een zeer goede zondag gewenst !!!

21:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, lottotrekking, nieuws |  Facebook |

17-07-09

VUURWERKFESTIVAL 2009 in KNOKKE-HEIST

Eerste verlofperiode zit er bijna op ...we gaan nog door tot en met 21 juli2009.

IMG_1144Maar we zijn tussendoor regelmatig een paar dagen thuis en op 20 augustus 2009 gaat de riem er weer af tot en met 31 augustus 2009. Dan wordt het een echt verlof in de ware zin van het woord. Niets doen (ook thuis niet) en genieten van ons jaarlijks weerkerend evenement waar wij met zijn allen eigenlijk nooit genoeg van krijgen : klasse-vuurwerk bekijken op het vuurwerkfestival in Knokke-Heist.

Niet dat een vuurwerk in één of ander dorp niets te betekenen zou hebben, integendeel, maar wie vuurwerken gezien heeft zoals ze in Knokke te zien zijn doet geen verplaatsingen meer voor de "kleinere broertjes". Echt waar een aanrader voor wie het nog nooit zag. De combinatie van vuurwerk en muziek gekoppeld aan de specificiteit van de vuurwerkmaker die er als kunstenaar zijn eigen klemtonen en karakter in mee geeft : het maakt elk vuurwerk weer anders en wij kunnen er ten volle van genieten.

Het is reeds de dertigste uitgave van het vuurwerkfestival, ook wel ING-Trophy genoemd. Het vuurwerk wordt op de geprogrammeerde avonden afgeschoten stipt om 2200 uur en duurt zo ongeveer 20 minuten vanop het strand te Knokke-Heist meer bepaald Duinbergen. Het betreft een jaarlijkse competitie tussen vier landen waarvan de winnaar het jaar nadien de finale-voorstelling doet. Vorig jaar won Zuid-Afrika en dus doen zij de laatse avond.
Hieronder het volledige programma dat ter gelegenheid van de 30ste editie alleen maar uit voorgaande winnaars bestaat.

19-08-2009 Duitsland
21-08-2009 Italië
23-08-2009 Zwitserland
25-08-2009 Zweden
27-08-2009 Afrika

Wij gaan in principe iedere avond kijken vanop ons vast plekje. We tellen na al af....

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Ondanks de negatieve weerberichten toch een fijn weekend gewenst

22:05 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, weekend, vuurwerkfestival knokke-heist, duinbergen, vakantie |  Facebook |

15-07-09

LOTTOTREKKING 15-07-2009

Alweer woensdag...Die weken gaan nu sneller als anders.

Resultaten van de trekking van woensdag 15 juli 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

16 - 19 - 28 - 33 - 38 - 42 >>> RESERVEGETAL : 39


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 1 winnaar >>> 380.100,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 2 winnaars >>> 42.230,00 euro
5 juiste cijfers >>> 228 winnaars >>> 740,00 euro
4 juiste cijfers >>> 9.254 winnaars >>> 22,80 euro
3 juiste cijfers >>> 137.446 winnaars >>> 2,50 euro

we zijn er alweer in geslaagd om twee keer één kruisje juist aan te duiden...Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar specialist begin in te worden...

Ondertussen zijn we gisteren een leerrijke ervaring rijker geworden die ik hier toch wel wil delen met de medebloggers. Ik had gisterenmiddag eigenlijk niets te doen en zat uit pure verveling op 2BE te kijken naar "Woordzoeker" (what's in a name als u verder leest)een telefoonspelletje waarbij men op basis van een opgave een antwoord moet geven (raden), een correcte oplossing voor het vraagstuk. Ik citeer de opgave :

"Moeder de Gans legt elke dag een ei. Haar zeven kleintjes leggen om de dag een ei. Om de vijf dagen steelt de vos een eitje. Hoeveel eieren heb je nu om de 10 dagen".
Daarbij een foto van vijf eieren op een spiegel en de vermelding eronder van hoeveel eitjes tel je....


Uiteraard opgaves die interpreteerbaar zijn langs alle kanten (leggen kleintjes van moeder Gans eieren ?) maar toch, mijn berekeningen leidden me naar iets in de stijl van 43 (10x1 )+ ( 7x5 ) -( 2x1 ) . Groot was echter mijn verwondering toen het resultaat bleek te zijn 125,5 eieren.... Kan iemand mij uitlegggen hoe ik met 8 dieren na 10 dagen aan 125 eieren geraak...Ik denk hier immers een zaakje te kunnen mee doen. Met mijn vier kippen geraak ik hier in het Moerhofke per week aan maximum 23-25 eieren waarmee ik zeker nie mag klagen....en dan nog hoe geraak ik aan een half ei ?

Die presentator gaf er bovendien ook nog een paar keer een klop op die kan tellen in de stijl van "Dit is een goed antwoord... maar niet correct"

Trouwens nog iets : een aandachtige kijker ZIET dat er 20-50 ( en soms nog meer ) mensen bellen op dezelfde moment. Wij doen daar NOOIT aan mee maar deze keer wou ik eens weten hoe het komt dat zo weinig mensen in de studio geraken. Wel heel simpel : toen ik belde was volgens de presentator de lijn open en vrij en waren er 48 bellers en ik geraakte uiteraard in eerste instantie binnen (de eerste stap geraakt dus blijkbaar iedereen binnen). Men zei dat men de lijn naar de studio gingen testen en na twee seconden.... inderdaad : de lijn naar de studio was bezet. Ik werd kortweg bedankt voor mijn deelname. Dit is het lot dat die tientallen anderen van dat moment ook ondergingen en nochtans de eerstvolgende moment was er geen nieuwe kandidaat aan de lijn..Weg mijn 1 euro, waardoor ik zeker niet geruïneerd ben maar ondertussen wisten we hoe het marcheerde en wat we vermoedden : mensen betalen enkel en alleen het telefoongesprek en kunnen geen antwoord geven. Het lot laten bepalen wie de winnaar wordt uit de antwoorden zou al een stuk eerlijker zijn....
Deze eerste en enige ervaring was enkel en alleen bedoeld als nieuwsgierige test.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd naar de laatste nieuwsjes uit Belgenland en omgeving , wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze NIEUWSSITE kan je het volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een rustige nacht gewenst en voor morgen : een leuke dag gewenst !!!

22:26 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lottotrekking, belspelletje 2be, moerhofke |  Facebook |

12-07-09

11 JULI IN BRUSSEL - VERSLAG

Gisteren hebben we de slotmanifestatie van de Vlaamse feestdag bijgewoond in Brussel : het was gewoonweg prachtig....

WarandeParkRond kwart voor vijf kwamen we toe in Brussel en vonden we vrij vlug een parkeerplaats (rode markering) aan de rand van het Park van Brussel, ook wel Warandepark genoemd. Het is het park gelegen tussen de Wetstraat en het koninklijk paleis. We moeten zeggen dat van het Koninklijk Paleis weinig te zien was ingevolge de opbouw van tribunes. En dit reeds in het kader van de nationale feestdag op 21 juli eerstkomend.IMG_2579blogVervolgens met Ellen en Katrijn (in rolstoel) via het Koningsplein, Kunstberg en Rue de la Madeleine bereikten we de Grote Markt alwaar we net op tijd waren om de repitities en soundcheck mee te maken van Gerry De Mol (aangetrouwde neef) en een groep klasse-muzikanten die het voorprogramma zouden uitmaken. Na een lekker stukje eten in de" Rue Marché Aux Fromages" in de nabijheid van de Grote Markt konden we plaats nemen op een speciaal aangebracht verhoogd podium voor "rolstoelers" (bedankt Gerry en de organisatoren) en omstreeks 1945 uur verscheen onze neef met zijn groep om voorprogramma "De Klei" te starten. Het moet gezegd : allemaal nieuw en eigen werk met inhoud en niet met de klemtoon op commercieel belang. Een artiest die het doet recht uit het hart...

Na een ombouw van het grote podium was het omstreeks 2030 uur tijd voor het eigenlijke slotconcert in een presentatie van Peter Van de Veire met achtereenvolgens Mira en Guido Belcanto, Yevgueni die een ode bracht aan de onlangs overleden Yasmine, Sioen en Stan Van Samang (zie hierna).

IMG_2597blogIMG_2601blogIMG_2607blogIMG_2618blog
IMG_2653blog

Ondertussen was de Grote Markt volgelopen en het was duidelijk dat de ambiance er volop in zat.

IMG_2639blogIMG_2622blogOok de hoofdacts kwamen ondertussen op het podium met onder andere de niets ontziende Paul Michiels die het aandurfde om Jacques Brel te vertolken (weliswaar met een vertaling) op de dag van de Vlaamse Gemeenschap en een duet te zingen met Leki met name "Papa was a rolling stone". Ook Gabiel Rios gaf het beste van zichzelf.

Bij het optreden van Alex Roeka - een voor mij onbekende Nederlander - omstreeks 2215 uur verlieten we de Grote Markt omdat het bobijntje van Katrijn stilaan ten einde liep en we zagen bijgevolg Lady Lynn niet in actie. Desalniettemin genoten we van een prachtige avond en keerden voldaan terug richting Waasland in de Vlaanders.Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel één en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Voor wie werkt : een fijne werkweek gewenst (en ik ken er die reeds herbeginnen...), voor wie in vakantie is (ik onder andere) een fijne vakantieweek gewenst !!! Bedankt voor jullie bezoekje

18:55 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, vlaamse feestdag, brussel, gerry de mol |  Facebook |

LOTTOTREKKING DD 11-07-2009

't zondagmorgen en gisteren waren we op het feest van de Vlaamse gemeenschap maar hier zijn ze : de lottoresultaten van gisterenavond...

Resultaten van de trekking van zaterdag 11 juli 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

05 - 09 - 14 - 22 - 28 - 42 >>> RESERVEGETAL : 13.


De winstverdeling :

6 juiste cijfers >>> 2 winnaars >>> 399.900,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 23 winnaars >>> 7.720,00 euro
5 juiste cijfers >>> 608 winnaars >>> 584,00 euro
4 juiste cijfers >>> 27.452 winnaars >>> 16,10 euro
3 juiste cijfers >>> 392.883 winnaars >>> 2,50 euro

Een keer twee juiste: das net eentje te kort maar we gaan weer in stijgende lijn.

Trouwens in de loop van de dag mag je hier een verslag verwachten van de "Gulden Ontsporing" waarvan we de slotmanifestatie meemaakten in Brussel. Met meer dan 7000 bezoekers en veel ambiance...Ook een paar beelden zullen niet ontbreken.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is, of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een zeer goede zondag gewenst !!!

10:37 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

10-07-09

11 JULI : VLAAMSE FEESTDAG

Als goede Vlaming gaan we een avondje Brusselen : we gaan naar de Vlaamse hoofdstad om de Vlaamse feestdag te vieren.
vlaamse_leeuw

Inderdaad morgen maken we er een avondje uit van. In Brussel is immers morgen overal iets te beleven op vlak van muziek en cultuur. Wijzelf gaan naar de Grote Markt in eerste instantie kijken en luisteren naar het voorprogramma van "De Gulden Ontsporing" dat verzorgd wordt door een aangetrouwde neef met name Gerry De Mol. Gerry De Mol is een muzikant, producer, zanger en liedjesschrijver; journalist en publicist. Met andere woorden een all-rounder en "De Morgen" noemde hem niet voor niets ‘eenvoudskunstenaar’.
Gerry zijn bekendste projecten zijn Oblomow en Kleine Blote Liedjes
. Hij werkte veel samen met Eva De Roovere, maar ook met Chris Whitley, Sevara Nazarkhan, Minyeshu Kifle Tedla, Ghalia Benali, Chantal Gellé, Marlene Dorcena, BJ Scott, Laila Amezian, Paul Rans, Miek en Roel en vele anderen.
HIER verneem je nog veel meer van Gerry.


Nadien is er uiteraard het hoofdprogramma met optredens van Gabriel Rios, Paul Michiels, Leki and The Sweet Mints, Stan Van Samang, Yevgueni, Guido Belcanto, Sioen, Mira, Lady Linn en Alex Roeka. Voor de presentatie wordt gerekend op Peter Van de Veire. Geef toe, als affiche kan het tellen. Bovendien is er een live-uitzending op VRT (Eén). Wie er meer wil over weten van wat en waar morgen alles gebeurt in Brussel : HIER te klikken.
Wij gaan er in elk geval van genieten. en zullen één dezer dagen uiteraard een kort verslagje brengen voorzien van een paar sfeerfoto's.
Om dit item af te sluiten : wie op hierboven op de "Vlaamse Leeuwenvlag" klikt krijgt "De Vlaamse Leeuw" te horen en te lezen er bovenop

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Mag ik jullie allen een schitterende Vlaamse feestdag toewensen ? En een fijn weekend er bovenop

22:10 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: gerry de mol, brussel, de gulden ontsporing, vlaamse feestdag |  Facebook |

08-07-09

LOTTOTREKKING DD 08-07-2009

't was woensdag en de eerste verlofweek zit er reeds voor de helft op....

En zoals de laatste jaren telkes weer gebeurt is het ook nu weer het geval : sedert mijn verlof begonnen is op maandag heeft het reeds elke dag geregend. Tot op heden is het elke dag een beetje minder goed weer en elke dag ook weer een beetje natter weer....met een absolute topper op dat vlak vandaag. De boeren zullen niet moeten klagen dat het te droog geworden is.
Ondertussen hebben we dan wel wat werk gepresteerd en het afslagen van de zolder met hardbord-platen is reeds een werkje dat tot de geschiedenis behoort. Ellen, Jochen en ikzelf hebben het met verenigde krachten en met behulp van een zaagmachine piekfijn afgewerkt. Het is af en wij zijn tevreden, meer moet dat zeker niet zijn.

Resultaten van de trekking van woensdag 08 juli 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken...

01 - 04 - 07 - 13 - 39 - 40 >>> RESERVEGETAL : 42


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 4 winnaars >>> 282.100,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 10 winnaars >>> 8.700,00 euro
5 juiste cijfers >>> 273 winnaars >>> 637,00 euro
4 juiste cijfers >>> 11.233 winnaars >>> 19,30 euro
3 juiste cijfers >>> 163.207 winnaars >>> 2,50 euro

we zijn er in geslaagd om twee keer één kruisje juist aan te duiden...da's al beter dan niets...zoals de vorige week .

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd naar de laatste nieuwsjes uit Belgenland en omgeving , wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Op deze NIEUWSSITE kan je het volgen.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een rustige nacht gewenst en voor morgen : een leuke dag gewenst !!!

22:18 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moerhofke, lottotrekking, verlof, weer |  Facebook |

04-07-09

Lottotrekking dd 04-07-2009

t' Is zaterdagavond, de lottoballetjes rolden uit de trommels en we zitten op 't Moerhofke : dus lottoresultaten...

Resultaten van de trekking van zaterdag 04 juli 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

01 - 06 - 08 - 26 - 38 - 40 >>> RESERVEGETAL : 24.


De winstverdeling :

6 juiste cijfers >>> 3 winnaars >>> 293.100,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 9 winnaars >>> 21.710,00 euro
5 juiste cijfers >>> 332 winnaars >>> 1.177,00 euro
4 juiste cijfers >>> 19.342 winnaars >>> 25,20 euro
3 juiste cijfers >>> 306.552 winnaars >>> 2,50 euro

twee keer enkel het reservegetal juist, niet goed dus he....en hopen op volgende keer beter.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is, of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een zeer goede zondag gewenst !!!

21:44 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |