16-08-09

BEERVELDE VIERDE FEEST OP 15-08-2009

Inderdaad want de parochie Sint-Daniël bestaat officieel 200 jaar...

Ik had het er gisteren al even over in de aanhef van mijn posting en nu dus de beloofde details...Mijn eerste voor mij nog herinnerbare gebeurtenissen speelden zich af in Beervelde, een dorpje dat nu deelgemeente is van Lochristi. kleuter- en lagere school, Eerste en Plechtige Communie, jeugdbeweging (Chiro) en nadien amateurvoetbal (doelman bij SK Beervelde) zijn zaken die niet meer weg te gommen vallen. De band met de gemeente blijft ondanks het feit dat ik er 25 jaar geleden vertrokken ben.
De parochiegemeenschap viert dit jaart zijn 200-jaar bestaan.

De officiële plechtigheden hebben vooral plaats tussen 18 en 27 september maar gisteren werd heraangeknoopt met een traditie : een eucharistieviering gevolgd door een gezamenlijke maaltijd. Iets waar we (mijn zus en haar man, Katrijn en ikzelf en ons papa) graag aan deelnamen op uitnodiging van papa trouwens.
De eucharistieviering werd voorgegaan door EH Staf Annaert, pastoor-deken, en werd o.a. mee verzorgd door een BV-koppel uit Beervelde met name Miguel Wiels (mijn vroegere buurjongen -rechtover de deur- trouwens) en zijn partner Free Souffriau. Miguel leverde vooral instrumentaal werk en begeleidde uiteraard Free bij de vertolking van "De Roos" van Ann Christy, het Ave Maria en een aan Beervelde aangepaste versie van "Het Dorp" van Wim Solleveld. Prachtige uitvoering trouwens.

Voor een aantal sfeerbeelden uit de kerk kan je dankzij "Het Nieuwsblad" en zijn medewerkers HIER te klikken.

Nadien was er een massale verplaatsing van de kerk naar de feesttent waar voor maar liefst 750 mensen een maaltijd bereid was. Heel lekker en heel gezellig waarbij we ook daar vergast werden op een aperitiefconcert van Miguel Wiels. muziek die het in eerst instantie wachten en aanschuiven aangenamer maakte.

Voor een aantal sfeerbeelden uit de tent kan je ook nu dankzij "Het Nieuwsblad" en zijn medewerkers HIER klikken.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak nog wel wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Ik wens jullie nog een goede zondag verder en vooral : geniet er van.

13:50 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, sint-dani l, beervelde, free souffriau, miguel wiels |  Facebook |

Commentaren

Hallo de Moerhofkes, Tja, hier was het ook al een tijdje zondag alvorens we ons bed konden opzoeken. Een nachtelijk avontuur in de Klinge was daartoe de aanleiding. Vandaag houden we het alleszins even rustig met het oog op wat volgende week moet komen.
Ja, zo van die dorpstoestanden, daar zijn wij ook wel voor te vinden. Ik herinner met ook nog een dergelijk feest, destijds in Sleine, waar vooral oudleerlingen van de basisschool aanwezig waren. raar om soms oude kennisen terug te zien na een onderbreking van soms twintig jaar. Niet evident om iedereen nog te herkennen.
Er is hier iemand die zegt dat de uurregeling van de kusttram ontbrak bij een laatste zending, om in geval van nood beroep op te doen.
Allez in ieder geval, we gaan het er eens goed van nemen, gings in de Westhoek en hopen dat we min of meer uitgewaaid de groene dreve terug vinden.
Voor jullie uiteraard ook een aangenaam en welverdiend verlof gewenst.

Gepost door: Kathy en Joris | 16-08-09

De commentaren zijn gesloten.