21-08-09

VAKANTIE IS .....

voor ons begonnen en de komende week is zoals sommigen ongetwijfeld weten : genieten van vuurwerken en een week zalig niets doen...voor mij en bij uitbreiding voor ons : echte vakantie.

Gisteren was het dus onze laatste werkdag en het was een dagje om niet te vlug te vergeten : stressen zoals ik er nog maar zelden heb meegemaakt. maar we hebben er ons doorheen gesmeten met de steun van een aantal mensen waar ik ALTIJD kan op rekenen. Fijn te weten dat er ook heel goede collega's zijn.

En dus is het nu ontstressen geblazen. En voor ons is dat deze morgen wat boodschappen en bezoekjes afleggen om dan deze avond te genieten aan het Albertstrand en op de dijk van Duinbergen van een klasse-vuurwerk. Maandag werd de show afgevuurd door de firma WECO FEUERWERK uit Duitsland. Volgens een collega die aanwezig was (wijzelf waren er door beroepsomstandigheden niet bij) betrof het een ontgoochelende show. De beoordeling van de collega werd mij bevestigd door specialisten.. (ofwel wordt mijn collega ook specialist) : ze spraken van een slechte show zonder ritme en zelfs zonder finale...
Een impressie aan de hand van een paar foto's krijg je door hier te klikken

Deze avond is het de beurt aan Italië, waarbij het vuurwerk verzorgd wordt door de firma "Panzera", die laureaat waren van de edities 1994 en 1998. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik mij deze vuurwerkmaker niet direct meer herinner aangezien het éen der eerste edities moet geweest zijn die we zelf meemaakten. Maar de mensen van "Vuurwerkcrew.nl" zeggen in elk geval dat deze firma gewoon pure klasse etaleert ... Dus we zijn in blijde verwachting. We plaatsen zeer graag de link van de vuurwerksite uit Nederland die alle mogelijke documentatie en beelden verzamelt van alle grote en kleinere vuurwerkevenementen. Ik kan jullie garanderen, het is de moeite om eens DEZE SITE te bezoeken en zelf wat technische zaken op te steken in verband met vuurwerk.

Voor wie zou overwegen om deze avond evneens naar Knokke te gaan : het vuurwerk wordt afgeschoten op het strand vanaf 2200 uur stipt. De exacte plaats is net achter de zeilclub "Royal Belgian Sailing Club" (ook wel ter hoogte van "de bocht van Duinbergen" genoemd). Voor de echt geïnteresseerden is er hier de traditionele buienradar en Webcam-link: twee middelen die jullie een beeld kunnen bieden met betrekking tot de weersomstandigheden. Ik kan jullie zeggen op de 10 jaar dat wij gaan herinner ik mij maar één keer echt regenweer (een enorm onweer) en men schoor gewoon verder...
In eerste instantie vinden jullie de buienradar en bovendien ook een beeld van de webcam die zich bevindt op het clubhouse van de zeilclub (Royal Belgian Sailing Club) in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar het vuurwerk afgeschoten wordt.

Je kan op de webcam kijken en de actuele weersituatie zelf vaststellen door HIER te klikken.

Je kan de actuele situatie en verwachting inzake buien in de komende drie uur HIER bekijken.

Nog een klein detail : hou ook rekening met de windrichting om te vermijden dat je alle rook in je aangezicht krijgt....

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een aangename dag toegewenst en wie weet : tot in Knokke ???

08:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vuurwerk, knokke, moerhofke, bvankantie, ing-trophy |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.