24-08-09

VUURWERKFESTIVAL dd 23-08-2009 : ZWITSERLAND

We waren in Knokke voor het vuurwerk : we zagen heel mooi vuurwerk.

Zoals reeds lang voorzien en gepland waren we gisteren alweer present in Knokke op de dijk. Na ons traditioneel etentje kwamen we heel rustig afgezakt naar ons plaatsje toen we de mensen van "de vuurwerksite bij uitstek" tegen het lijf liepen en ik met één der moderatoren (Red Baron) dus een babeltje kon slaan. Een heel aangenaam moment. Als je deze mensen hun site eens wil bezoeken : HIER klikken.

Ons plaatsje op de dijk was verzekerd en ondertussen was ook een vriend - copain Marc - met zijn gezin ons totaal onverwacht komen vervoegen zodat het zeer gezellig werd. Samen met Marc hebben we dan even de plaats waar het vuurwerk afgeschoten werd beocht en zagen ook daar mensen van Vuurwerkcrew aan het werk. Hierna vindt je enkele beelden trouwens

IMG_2749 (Small)IMG_2750 (Small)IMG_2751 (Small)IMG_2753 (Small)

In afwachting van het echte werk nuttigden we nog een gratis blikje Coca Cola Light Lemon, die naar hartelust worden uitgedeeld. Coca Cola vervangt immers de vorige sponsor. En toen was het alweer kijken naar een prachtig spektakel. Alhoewel we de firma Bugano reeds een paar keer aan het werk zagen en we niet altijd konden zeggen dat de relatie muziek-vuurwerk als zeer precies ervaren moet worden gezegd dat het deze keer best meeviel. Traditioneel bij Bugano de zeer prachtige boeketten en het meer dan degelijk werk op lage hoogte met zeer verrassende kleureffecten...Bovendien zagen we (voor ons als amateurs) toch wel een aantal zaken die voor ons nieuw waren op vlak van vormgeving. Persoonlijk vond ik het een zeer geslaagde vertoning, mijns inziens beter dan Italië, die trouwens ook niet slecht waren. Nog een iets betere coördinatie met de muziek zou wel ideaal zijn.
Uiteraard schoten we weer vele foto's, waarvan we er nu reeds enkele online zetten...Hieronder alvast enkele zelfgenomen foto's :

IMG_2783 (Small)IMG_2789 (Small)IMG_2794 (Small)IMG_2823 (Small)Volgende voorstelling wordt morgen dinsdag 25-08-2009 op dezelfde plaats en op hetzelfde uur en dan is het de beurt aan "Göteborgs Fyrverkerifabrik" uit Zweden die een gooi doet naar de winnaarstitel. Het vuurwerk wordt afgeschoten op het strand vanaf 2200 uur stipt. De exacte plaats is net achter de zeilclub "Royal Belgian Sailing Club" (ook wel ter hoogte van "de bocht van Duinbergen" genoemd). Voor de echt geïnteresseerden is er hier de traditionele buienradar en Webcam-link: twee middelen die jullie een beeld kunnen bieden met betrekking tot de weersomstandigheden. Ik kan jullie zeggen op de 10 jaar dat wij gaan herinner ik mij maar één keer echt regenweer (een enorm onweer) en men schoor gewoon verder...
In eerste instantie vinden jullie de buienradar en bovendien ook een beeld van de webcam die zich bevindt op het clubhouse van de zeilclub (Royal Belgian Sailing Club) in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar het vuurwerk afgeschoten wordt.

Je kan op de webcam kijken en de actuele weersituatie zelf vaststellen door HIER te klikken.

Je kan de actuele situatie en verwachting inzake buien in de komende drie uur HIER bekijken.

Nog een klein detail : hou ook rekening met de windrichting om te vermijden dat je alle rook in je aangezicht krijgt....

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Vriendelijke groetjes van ons allen

10:47 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, vuurwerkfestival, knokke |  Facebook |

Commentaren

Wat ben ik jaloers op jullie dat jullie er bij waren en ik niet :)

Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | 24-08-09

de moerkes, tja ik als vrouwelijke helft van een duo betoon veel interesse. Nu is het de kunst man er van te overtuigen dat het schoon is, ook al zal ik benadrukken dat de collega der Dreve het gezegd heeft. Maar ik vrees ... en ik hoop.
Lukt het niet kan ik nog altijd op deze linken rammen, dan zie ik toch iets.
Ha nog groetjes moet ik achterlaten en tot ziens maar weer

Gepost door: Kay & Joris | 25-08-09

De commentaren zijn gesloten.