29-08-09

LOTTOTREKKING DD 29-08-2009

Hierbij de laatste lottotrekking van deze schoolvakantie en we hebben geen prijs.

Ik zal maar aannemen dat ik mijn portie geluk al gehad heb deze week ingevolge de overwinning van ons favoriete voetbalploeg Club Brugge tegen Lech Poznan met als gevolg dat ze geplaatst zijn voor de EuroLeague, de vroegere UEFA-cup. Hiervoor werden ze ingedeeld in een aartsmoeilijke groep J met Shakhtar Donetsk (uit Oekraïne en tevens winnaar van de UEFA-beker 2008/2009), Partizan Belgrado (uit Servië) en FC Toulouse (uit Frankrijk). Alhoewel we hier nog niet over gepost hadden zijn we bijzonder blij met deze plaatsing en kijken uit naar de resultaten....

Resultaten van de trekking van zaterdag 29 augustus 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

02 - 04 - 21 - 23 - 25 - 31 >>> RESERVEGETAL : 33.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 3 winnaars >>> 315.300,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 17 winnaars >>> 12.360,00 euro
5 juiste cijfers >>> 419 winnaars >>> 1.003,00 euro
4 juiste cijfers >>> 20.196 winnaars >>> 26,00 euro
3 juiste cijfers >>> 328.651 winnaars >>> 2,50 euro

Wil je de voetbalreportages van deze speeldag volgen (tot 2145 uur) of nalezen dan kan je hiervoor HIER klikken.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een heel goede weekendverderzetting gewenst.

20:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

ER IS EEN MOERHOFKE OP "THE BIG ASK AGAIN"

Vandaag neemt Nic Balthazar in Oostende zijn tweede "BIG ASK-clip"op en de Moerhofkes worden er vertegenwoordigd.

Inderdaad, deze morgen is onze dochter Ellen vertrokken van uit Lokeren met de trein naar Oostende samen met een schoolvriendin. Eind 20009 wordt immers de opvolger van het Kyotoprotocol op poten gezet en omdat de aarde voor een drastische opwarming moet behoed worden willen de iniatiefnemers wat druk op de politieke ketel zetten. Regisseur Nic Balthazar, weervrouwen Jill Peeters en Sabine Hagedoren en de voltallige Klimaatcoalitie hopen er minstens 10.000 dansers en ‘acteurs’ bijeen te brengen op het Klein Strand.
De bedoeling is om met zoveel mogelijk mensen op één namiddag een choreografie aan te leren, en die dan allemaal samen uit te voeren, in één wervelend Bollywood spektakel gefilmd zowel in 2 als in 3 D in een regie van Les Ballets C de la B en Koen Augustijnen. En Ellen is reeds vroeg vertrokken omdat zij gaat voordansen. Dus eerst wordt het aan de voordansers aangeleerd die het op hun beurt gaan aanleren aan de massa.

Het vorige fimpje bereikte meer dan 2.000.000 mensen en was een deeltje van de campagne in Vlaanderen, België en ook in heel Europa. ‘The Big Ask again ’ wordt deze keer echter meer dan een clipopname. Het wordt ook een swingende manifestatie om onze politici definitief wakker te schudden. Daarom willen de initiatiefnemers dit jaar minstens het dubbele aantal ‘acteurs’ mobiliseren dan in 2008. Toen waren er, op de meest regenachtige dag van de zomer, 6.000. Nu moeten het er 10.000 of meer zijn.
‘The Big Ask again ’ vormt ook de swingende afsluiter van de zomer, met eersteklas DJ’s en special guests als Peter Van de Veire, Buscemi, Muriëlle Scherre, Lieven Verstraeten, Lady Linn, Yevgueni en Luc Devos.
Vanaf de maand november zal het filmpje in 10 taalversies wereldwijd verspreid worden om politici duidelijk te maken dat falen in Kopenhagen geen optie is.

Praktisch

Datum: Zaterdag 29 augustus 2009
Plaats: Klein Strand, Oostende ( vlakbij het Station)
Wat: een grote dansmanifestatie in Bollywood-stijl(maar ook wie niet danst moet zeker komen)
Aanvangsuur opnames: 14 uur.
Einduur opnames: 18 uur.
Daarna: feest tot zonsondergang.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

we steunen het initiatief en wensen iedereen een mooie dag en een aangenaam weekend....

09:07 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, oostende, the big ask again |  Facebook |

28-08-09

WINNAAR VUURWERKFESTIVAL IS....

gekend en we kunnen jullie nu al zeggen : we waren er met ons pronostiekje knal op.

kathy en JorisMaar vooraleer we jullie het verslag brengen vragen we toch eerst eens jullie medewerking voor een opdrachtje dat we aanvaardden van een bevriend koppel : Kathy en Joris zijn stevige wandelaars en eveneens verwoede bloggers. Dus beste bezoekers steun hen in hun strijd en breng een stemmetje uit in hun voordeel. Ik verwijs jullie met heel veel plezier naar hun blog door DEZE SITE te bezoeken en hun richtlijnen in de laatste paragraaf te volgen. Alvast bedankt voor de moeite

Je kon gisteren alweer op de koppen lopen naar aanleiding van de proclamatie en het eindvuurwerk op het festival Knokke 2009. Er is dan altijd een klein beetje spanning of de eigen voorkeur overeen stemt met het oordeel van jury en dit keer zaten we goed :

"Göteborgs Fyrverkerifabrik" uit Zweden wint het festival 2009.

Maar het was dan ook een heel mooi vuurwerk dat de mensen uit Zweden hadden afgeschoten. Dikke proficiat en we kijken nu al uit naar het eindvuurwerk van de editie 2010 ,dan zullen we deze vuurwerkmaker weer aan het werk zien.

Gisterenavond werd ook een mooi schouwspel afgeschoten door de firma "Fireworks South Afrika", weliswaar iets minder dan Zweden. Er werd een beetje te ééntonig geschoten vond ik en was ook de synchronisatie met de muziek niet goed genoeg. Toch hebben we er van genoten en brengen we natuurlijk graag enkel beelden.

IMG_2985 (Small)IMG_3003 (Small)IMG_3010 (Small)IMG_3079 (Small)Voor wie er niet bij was willen we graag de link plaatsen van de vuurwerksite uit Nederland die alle mogelijke documentatie en beelden verzamelt van alle grote en kleinere vuurwerkevenementen. Ik kan jullie garanderen, het is de moeite om eens DEZE SITE (Vuurwerkcrew.nl) te bezoeken en zelfs wat technische zaken op te steken in verband met vuurwerk. Beste vrienden : bedankt voor de reeds jarenlange voorbeeldige prestaties in vuurwerkland.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

fijne dag gewenst....

08:43 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: vuurwerkfestival, walking-bears, moerhofke, proclamatie, winnaar |  Facebook |

26-08-09

LOTTOTREKKING dd 26-08-2009

Beetje aan de late kant alweer, maar onze vakantie zorgt voor andere prioriteiten. Maar uiteraard vergeten we onze trouwe bezoekers niet....

en zelfs op dit al vrij nachtelijke uur kunnen we niet ons bed opzoeken vooraleer we de meest recente lottocijfertjes online hebben gezet. En we zullen jullie niet verbazen door te zeggen dat het geluk sommige heeft gediend, maar ons dus duidelijk weer niet. We hebben alleen twee keer het reservegetal juist..

Resultaten van de trekking van woensdag 26 augustus 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

01 - 21 - 26 - 28 - 39 - 42 >>> RESERVEGETAL : 33.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> geen winnaars >>> 0.000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 6 winnaars >>> 14.740,00 euro
5 juiste cijfers >>> 178 winnaars >>> 994,00 euro
4 juiste cijfers >>> 9.096 winnaars >>> 24,30 euro
3 juiste cijfers >>>147.269 winnaars >>> 2,50 euro

Morgen gaan we dus voor de laatste keer dit jaar naar het Vuurwerkfestival in Knokke-Duinbergen. Het vuurwerk wordt afgeschoten op het strand vanaf 2200 uur stipt. De exacte plaats is net achter de zeilclub "Royal Belgian Sailing Club" (ook wel ter hoogte van "de bocht van Duinbergen" genoemd). Voor de echt geïnteresseerden is er hier de traditionele buienradar en Webcam-link: twee middelen die jullie een beeld kunnen bieden met betrekking tot de weersomstandigheden. Want men spreekt niet echt van een denderend zomerweer morgen.
In eerste instantie vinden jullie de buienradar en bovendien ook een beeld van de webcam die zich bevindt op het clubhouse van de zeilclub (Royal Belgian Sailing Club) in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar het vuurwerk afgeschoten wordt.

Je kan op de webcam kijken en de actuele weersituatie zelf vaststellen door HIER te klikken.

Je kan de actuele situatie en verwachting inzake buien in de komende drie uur HIER bekijken.

Nog een klein detail : hou ook rekening met de windrichting om te vermijden dat je alle rook in je aangezicht krijgt....

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een fijne en vooral (net als wij) een ontspannende donderdag gewenst.

23:37 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, lottotrekking, vuurwerkfestival, knokke, duinbergen |  Facebook |

VUURWERKFESTIVAL dd 25-08-2009 : ZWEDEN

Gisteren de laatste deelnemer aan het Internationale Vuurwerkfestival van Knokke. En Zweden deed zijn reputatie alle eer aan.

en ook deze keer waren we ruim op tijd ter plekke. Eerste vaststelling : ingevolge het mindere weer in het binnenland en natuurlijk ook het feit dat de vakantie op zijn laatste benen loopt was er geen enkel probleem om onze auto vrij dicht bij het gebeuren geparkeerd te krijgen. Tweede vaststelling : de kust heeft dus inderdaad een micro-klimaat want grijs en zwaar bewolkt in het binnenland kwamen we aan de kust toe (net na een lokaal buitje) maar de zon was alomtegenwoordig, bijna geen wolken en de wind vrij beperkt.

Na ons traditioneel etentje even verder op de dijk namen we ons traditioneel plaatsje in (vrij vroeg zoals steeds) om de zaak vanop de eerste rij te kunnen bekijken. Nieuwsgierig als we zijn gingen we alweer eerst een kijkje nemen bij het opstellen van het vuurwerk, iets wat steeds meer aandacht krijgt van mijnentwege. En we konden daar reeds vaststellen dat het anders dan anders zou zijn. Hierna enkele zelfgemaakte beelden trouwens

IMG_2834 (Small)IMG_2835 (Small)IMG_2836 (Small)IMG_2837 (Small)

Een ijsje en een warme wafel later, nadat de zon de strijd tegen de invallende nacht definitief had opgegeven begonnen de mannen van "Göteborgs Fyrverkerifabrik" uit Zweden aan hun poging om het Festival te winnen. Niet zonder problemen want midden het nationale hymne van Zweden viel blijkbaar de geluidinstallatie uit (of was het een totale stroompanne ?) waarna er op de dijk toch wel enige vertwijfeling ontstond. Maar na enkele minuten was het euvel hersteld en kon alles in normale vorm vertoond worden. Een geluk, want het was gewoonweg prachtig. Een optimale synchronisatie, prachtige coördinatie tussen muziek en vuurwerk, een goede mix tussen grond- en luchtwerk, aanvankelijk éénkleurig goud en nadien prachtige bonte kleurenboeketten, en ten slotte een finale om niet zo snel te vergeten.... Net die finale is hetgene velen bij de vorige voorstellingen gemist hebben. Wijzelf zijn er bijna van overtuigd gisteren de winnaar aan het werk gezien te hebben en afgaand op de commentaren omheen ons denk ik dat er velen zo over denken...
Uiteraard schoten we weer vele foto's, waarvan we er nu reeds enkele online zetten...Hieronder alvast enkele zelfgenomen foto's :

IMG_2862 (Small)IMG_2888 (Small)IMG_2922 (Small)IMG_2941 (Small)Morgen donderdag 27-08-2009 is het alweer de laatste voorstelling voor dit festival en dan geeft de winnaar van vorig jaar, Zuid-Afrika, een voorstelling. Inzending die vorig jaar mijns inziens niet de beste was maar toch echt wel de moeite waard was. Zuid-Afrika is nu niet een land die je elke dag odf week kunt bewonderen, dus altijd een aanrader. Bovendien is het dan ook de prijsuitreiking van het festival van dit jaar en wij pronostikeren dus hier ten huize Moerhofke éénduidig op Zweden... Je kan het één dezer dagen hier vernemen wie de winnaar werd.

Het vuurwerk wordt afgeschoten op het strand vanaf 2200 uur stipt. De exacte plaats is net achter de zeilclub "Royal Belgian Sailing Club" (ook wel ter hoogte van "de bocht van Duinbergen" genoemd). Voor de echt geïnteresseerden is er hier de traditionele buienradar en Webcam-link: twee middelen die jullie een beeld kunnen bieden met betrekking tot de weersomstandigheden. Ik kan jullie zeggen op de 10 jaar dat wij gaan herinner ik mij maar één keer echt regenweer (een enorm onweer) en men schoor gewoon verder...
In eerste instantie vinden jullie de buienradar en bovendien ook een beeld van de webcam die zich bevindt op het clubhouse van de zeilclub (Royal Belgian Sailing Club) in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar het vuurwerk afgeschoten wordt.

Je kan op de webcam kijken en de actuele weersituatie zelf vaststellen door HIER te klikken.

Je kan de actuele situatie en verwachting inzake buien in de komende drie uur HIER bekijken.

Nog een klein detail : hou ook rekening met de windrichting om te vermijden dat je alle rook in je aangezicht krijgt....

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een fijne en vooral ontspannende dag gewenst.

08:36 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, vuurwerkfestival, zweden, knokke |  Facebook |

24-08-09

VUURWERKFESTIVAL dd 23-08-2009 : ZWITSERLAND

We waren in Knokke voor het vuurwerk : we zagen heel mooi vuurwerk.

Zoals reeds lang voorzien en gepland waren we gisteren alweer present in Knokke op de dijk. Na ons traditioneel etentje kwamen we heel rustig afgezakt naar ons plaatsje toen we de mensen van "de vuurwerksite bij uitstek" tegen het lijf liepen en ik met één der moderatoren (Red Baron) dus een babeltje kon slaan. Een heel aangenaam moment. Als je deze mensen hun site eens wil bezoeken : HIER klikken.

Ons plaatsje op de dijk was verzekerd en ondertussen was ook een vriend - copain Marc - met zijn gezin ons totaal onverwacht komen vervoegen zodat het zeer gezellig werd. Samen met Marc hebben we dan even de plaats waar het vuurwerk afgeschoten werd beocht en zagen ook daar mensen van Vuurwerkcrew aan het werk. Hierna vindt je enkele beelden trouwens

IMG_2749 (Small)IMG_2750 (Small)IMG_2751 (Small)IMG_2753 (Small)

In afwachting van het echte werk nuttigden we nog een gratis blikje Coca Cola Light Lemon, die naar hartelust worden uitgedeeld. Coca Cola vervangt immers de vorige sponsor. En toen was het alweer kijken naar een prachtig spektakel. Alhoewel we de firma Bugano reeds een paar keer aan het werk zagen en we niet altijd konden zeggen dat de relatie muziek-vuurwerk als zeer precies ervaren moet worden gezegd dat het deze keer best meeviel. Traditioneel bij Bugano de zeer prachtige boeketten en het meer dan degelijk werk op lage hoogte met zeer verrassende kleureffecten...Bovendien zagen we (voor ons als amateurs) toch wel een aantal zaken die voor ons nieuw waren op vlak van vormgeving. Persoonlijk vond ik het een zeer geslaagde vertoning, mijns inziens beter dan Italië, die trouwens ook niet slecht waren. Nog een iets betere coördinatie met de muziek zou wel ideaal zijn.
Uiteraard schoten we weer vele foto's, waarvan we er nu reeds enkele online zetten...Hieronder alvast enkele zelfgenomen foto's :

IMG_2783 (Small)IMG_2789 (Small)IMG_2794 (Small)IMG_2823 (Small)Volgende voorstelling wordt morgen dinsdag 25-08-2009 op dezelfde plaats en op hetzelfde uur en dan is het de beurt aan "Göteborgs Fyrverkerifabrik" uit Zweden die een gooi doet naar de winnaarstitel. Het vuurwerk wordt afgeschoten op het strand vanaf 2200 uur stipt. De exacte plaats is net achter de zeilclub "Royal Belgian Sailing Club" (ook wel ter hoogte van "de bocht van Duinbergen" genoemd). Voor de echt geïnteresseerden is er hier de traditionele buienradar en Webcam-link: twee middelen die jullie een beeld kunnen bieden met betrekking tot de weersomstandigheden. Ik kan jullie zeggen op de 10 jaar dat wij gaan herinner ik mij maar één keer echt regenweer (een enorm onweer) en men schoor gewoon verder...
In eerste instantie vinden jullie de buienradar en bovendien ook een beeld van de webcam die zich bevindt op het clubhouse van de zeilclub (Royal Belgian Sailing Club) in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar het vuurwerk afgeschoten wordt.

Je kan op de webcam kijken en de actuele weersituatie zelf vaststellen door HIER te klikken.

Je kan de actuele situatie en verwachting inzake buien in de komende drie uur HIER bekijken.

Nog een klein detail : hou ook rekening met de windrichting om te vermijden dat je alle rook in je aangezicht krijgt....

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Vriendelijke groetjes van ons allen

10:47 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, vuurwerkfestival, knokke |  Facebook |

23-08-09

LOTTOTREKKING DD 22-08-2009

De lottocijfertjes met één dag vertraging...we zijn te laat, maar we waren er gisteren niet...

Resultaten van de trekking van zaterdag 22 augustus 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

08 - 12 - 16 - 23 - 33 - 41 >>> RESERVEGETAL : 38.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 6 winnaars >>> 274.800,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 16 winnaars >>> 12.200,00 euro
5 juiste cijfers >>> 824 winnaars >>> 473,00 euro
4 juiste cijfers >>> 28.360 winnaars >>> 17,20 euro
3 juiste cijfers >>> 379.065 winnaars >>> 2,50 euro

En we zijn deze keer weer bij de allergrootste groep.... van de gelukkigen. inderdaad we hebben weer één keer drie en dit voor de tiende keer in 2009....niet formidastisch maar toch beter dan niets...

Wil je de voetbalreportages van deze speeldag nalezen
dan kan je hiervoor HIER klikken.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een heel goede weekendverderzetting gewenst.

09:31 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

22-08-09

VUURWERKFESTIVAL KNOKKE-HEIST dd 21-08-2009 : ITALIE

Zoals aangekondigd : deze keer waren we er wel bij en het was een mooi kunstwerk. We zijn zeker niet voor niets gegaan...

Gisteren dus naar Knokke en wat er reeds onmiddellijk opviel : we waren niet alleen in Knokke en daar was de braderie op de Lippenslaan de oorzaak van... Op het gewone parkeerplekje was geen plaatsje vrij en na wat zoekwerk hadden we toch dat ene parkeerplaatsje te pakken. Na een stevig wandelingske op de dijk (er was behoorlijk wat wind moeten we zeggen), met een tussentijdse versnapering en een stukje eten, namen we naar gewoonte ons plaatsje in. Ondertussen ging ik even op verkenning kwestie van ook eens achter de schermen te kijken (wat ik elke keer doe trouwens). hierna vindt je er enkele beelden van trouwens :

IMG_2682 (Small)IMG_2683 (Small)IMG_2684 (Small)IMG_2685 (Small)

Na het wachten en het nuttigen van de al even traditionele vers schepijs (en lekker dat het was) en een warme wafel (het werd immers toch wel vrij fris 'savonds rond 2030 uur) kreeg ik plots totaal onverwacht bezoek ter plekke van een goede bekende : het sein om bij te praten want we hadden toch wel heel en ander uit te wisselen... Tot om 2200 uur het Italiaanse volkslied ons het sein gaf ons te concentreren op de ondertussen donkere lucht. De firma "Panzera" ging starten met de Italiaanse inbreng. We moeten zeggen : het was misschien niet het allerbeste wat we ooit zagen, maar toch konden bepaalde combinaties mij bijzonder bekoren...Het was zeker eentje om later nog eens terug te zien, maar of dit de winnaar wordt : met de ervaring die we reeds hebben zouden we het durven betwijfelen...Hieronder alvast enkele zelfgenomen foto's :

IMG_2711 (Small)IMG_2716 (Small)IMG_2717 (Small)IMG_2725 (Small)Na een wandeling naar de wagen kwamen we op een onaangenamer verrassing. De plaats waar we ons parkeerden werd door twee wildparkeerders geblokkeerd waardoor wij (en een tiental andere voertuigen) niet van de parking konden. We dienden ruim drie kwartier te wachten vooraleer de "wildparkeerder" te voorschijn kwam, politie kon geen personeel sturen want die hadden uiteraard de handen vol met de verkeersregeling. Bovendien bleek één der passagiers van zo'n wildparkeerder nog van het moeilijke type en dienden we al onze "diplomatie" aan te wenden om te vermijden dat het tot een ware vechtpartij kwam met een andere persoon die eveneens geblokkeerd stond. Het beperkte zich tot wat "trek- en duwwerk"... Eind goed, al goed

Volgende voorstelling wordt morgen zondag op dezelfde plaats en op hetzelfde uur en dan gooit de firma "BUGANO" uit Zwitserland zijn troeven op tafel. Alweer een vuurwerkmaker met een heel goede reputatie die we zelf reeds een paar keer aan het werk zagen. En waar we zeer goede herinneringen aan hebben. Het vuurwerk wordt afgeschoten op het strand vanaf 2200 uur stipt. De exacte plaats is net achter de zeilclub "Royal Belgian Sailing Club" (ook wel ter hoogte van "de bocht van Duinbergen" genoemd). Voor de echt geïnteresseerden is er hier de traditionele buienradar en Webcam-link: twee middelen die jullie een beeld kunnen bieden met betrekking tot de weersomstandigheden. Ik kan jullie zeggen op de 10 jaar dat wij gaan herinner ik mij maar één keer echt regenweer (een enorm onweer) en men schoor gewoon verder...
In eerste instantie vinden jullie de buienradar en bovendien ook een beeld van de webcam die zich bevindt op het clubhouse van de zeilclub (Royal Belgian Sailing Club) in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar het vuurwerk afgeschoten wordt.

Je kan op de webcam kijken en de actuele weersituatie zelf vaststellen door HIER te klikken.

Je kan de actuele situatie en verwachting inzake buien in de komende drie uur HIER bekijken.

Nog een klein detail : hou ook rekening met de windrichting om te vermijden dat je alle rook in je aangezicht krijgt....

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een heel fijne weekendverderzetting en geniet van de mooie dagen...

12:37 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moerhofke, knokke-heist, vuurwerkfestival |  Facebook |

21-08-09

VAKANTIE IS .....

voor ons begonnen en de komende week is zoals sommigen ongetwijfeld weten : genieten van vuurwerken en een week zalig niets doen...voor mij en bij uitbreiding voor ons : echte vakantie.

Gisteren was het dus onze laatste werkdag en het was een dagje om niet te vlug te vergeten : stressen zoals ik er nog maar zelden heb meegemaakt. maar we hebben er ons doorheen gesmeten met de steun van een aantal mensen waar ik ALTIJD kan op rekenen. Fijn te weten dat er ook heel goede collega's zijn.

En dus is het nu ontstressen geblazen. En voor ons is dat deze morgen wat boodschappen en bezoekjes afleggen om dan deze avond te genieten aan het Albertstrand en op de dijk van Duinbergen van een klasse-vuurwerk. Maandag werd de show afgevuurd door de firma WECO FEUERWERK uit Duitsland. Volgens een collega die aanwezig was (wijzelf waren er door beroepsomstandigheden niet bij) betrof het een ontgoochelende show. De beoordeling van de collega werd mij bevestigd door specialisten.. (ofwel wordt mijn collega ook specialist) : ze spraken van een slechte show zonder ritme en zelfs zonder finale...
Een impressie aan de hand van een paar foto's krijg je door hier te klikken

Deze avond is het de beurt aan Italië, waarbij het vuurwerk verzorgd wordt door de firma "Panzera", die laureaat waren van de edities 1994 en 1998. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik mij deze vuurwerkmaker niet direct meer herinner aangezien het éen der eerste edities moet geweest zijn die we zelf meemaakten. Maar de mensen van "Vuurwerkcrew.nl" zeggen in elk geval dat deze firma gewoon pure klasse etaleert ... Dus we zijn in blijde verwachting. We plaatsen zeer graag de link van de vuurwerksite uit Nederland die alle mogelijke documentatie en beelden verzamelt van alle grote en kleinere vuurwerkevenementen. Ik kan jullie garanderen, het is de moeite om eens DEZE SITE te bezoeken en zelf wat technische zaken op te steken in verband met vuurwerk.

Voor wie zou overwegen om deze avond evneens naar Knokke te gaan : het vuurwerk wordt afgeschoten op het strand vanaf 2200 uur stipt. De exacte plaats is net achter de zeilclub "Royal Belgian Sailing Club" (ook wel ter hoogte van "de bocht van Duinbergen" genoemd). Voor de echt geïnteresseerden is er hier de traditionele buienradar en Webcam-link: twee middelen die jullie een beeld kunnen bieden met betrekking tot de weersomstandigheden. Ik kan jullie zeggen op de 10 jaar dat wij gaan herinner ik mij maar één keer echt regenweer (een enorm onweer) en men schoor gewoon verder...
In eerste instantie vinden jullie de buienradar en bovendien ook een beeld van de webcam die zich bevindt op het clubhouse van de zeilclub (Royal Belgian Sailing Club) in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar het vuurwerk afgeschoten wordt.

Je kan op de webcam kijken en de actuele weersituatie zelf vaststellen door HIER te klikken.

Je kan de actuele situatie en verwachting inzake buien in de komende drie uur HIER bekijken.

Nog een klein detail : hou ook rekening met de windrichting om te vermijden dat je alle rook in je aangezicht krijgt....

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een aangename dag toegewenst en wie weet : tot in Knokke ???

08:58 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vuurwerk, knokke, moerhofke, bvankantie, ing-trophy |  Facebook |

19-08-09

LOTTOTREKKING DD 19-08-2009

De nieuwste lottocijfertjes zijn getrokken, de centjes verdeeld...

en we kunnen al meteen met de deur in huis vallen : we zijn NIET bij de gelukkigen die via de kassa kunnen passeren. We hebben één keer twee en één keer één puntje. 't Zal weer voor een andere keer zijn.

Resultaten van de trekking van woensdag 19 augustus 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

03 - 15 - 18 - 22 - 33 - 38 >>> RESERVEGETAL : 30.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> 4 winnaars >>> 94.100,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 7 winnaars >>> 11.950,00 euro
5 juiste cijfers >>> 271 winnaars >>> 617,00 euro
4 juiste cijfers >>> 10.007 winnaars >>> 20,90 euro
3 juiste cijfers >>>149.500 winnaars >>> 2,50 euro

Deze avond gaan we bovendien nog duimen voor een Belgische voetbalploeg die niet direct het beste plaatsje in ons voethalhart neemt. RSC Anderlecht speelt immers in de laatste voorronde voor de Champions League in en tegen Lyon. Geen gemakkelijke, maar toch wel een haalbare opdracht met een inzet van tussen de 12 en 18 miljoen euro. Van voetbalSPORT gesproken...ik denk dat er andere prioriteiten zijn dan sport voor die spelers.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een heel fijne week verder... voor ons morgen donderdag laatste werkdag in augustus !!!

20:47 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhgofke, lottotrekking, anderlecht, champions league |  Facebook |

18-08-09

VUURWERK IS SPECIALISTENWERK

en geloof me vrij, ook ons klein landje heeft wereldvermaarde vuurwerkmakers...

Gisteren werd in Knokke een staaltje gegeven van ons kunnen door de firma Hendrickx Fireworks. Het is een firma die op het festival van Knokke nooit ver weg is, want zij zijn eigenlijk de practische organisatoren. Om reden dat dit jaar de dertigste editie feestelijk "ingeschoten" moest worden werd Hendrickx Fireworks aangezocht om op 17-08-2009 een extra show buiten de competitie af te vuren...

Voor wie er niet bij was willen we graag de link plaatsen van de vuurwerksite uit Nederland die alle mogelijke documentatie en beelden verzamelt van alle grote en kleinere vuurwerkevenementen. Ik kan jullie garanderen, het is de moeite om eens DEZE SITE te bezoeken en zelfs wat technische zaken op te steken in verban met vuurwerk.wat details te leren kennen

Trouwens voor wie er gisteren nie bij was : je kan de volledige show van de firma Hendrickx Fireworks van 17-08-2009 in Knokke DEZE SITE hier bekijken (met dank aan Thunderboy...)

Morgen 19 augustus is Duitsland aan de beurt en ook nu weer moeten we deze voorstelling laten voorbij gaan spijtig genoeg. Voor wie wel geïnteresseerd is volgen hier de traditionele buienradar en Webcam-link: twee middelen die jullie een beeld kunnen bieden met betrekking tot de weersomstandigheden
.
In eerste instantie vinden jullie de buienradar en bovendien ook een beeld van de webcam die zich bevindt op het clubhouse van de zeilclub (Royal Belgian Sailing Club) in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar het vuurwerk afgeschoten wordt.

Je kan op de webcam kijken en de actuele weersituatie zelf vaststellen door HIER te klikken.

Je kan de actuele situatie en verwachting inzake buien in de komende drie uur HIER bekijken.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Geniet van de aangekondigde zomerdagen....

22:39 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vuurwerkfestival, duinbergen, moerhofke, knokke |  Facebook |

17-08-09

VUURWERKFESTIVAL KNOKKE-HEIST 2009 GESTART

En geloof het of niet, maar het is zonder ons deze keer....

Door het feit dat we nog moeten werken tot en met komende donderdag is het niet mogelijk om vandaag de vertoning van België (buiten competitie) bij te wonen en naar alle waarschijnlijkheid zal ook Duitsland, dat komende woensdag (19-08-2009) de competitie echt opent, niet te bekijken zijn voor ons. Het is immers zo dat we op het werk als collega's ook wel één en ander voor elkaar over hebben en iedereen is natuurlijk graag met verlof. Vandaar dat we nu (op donderdag na) op halve kracht draaien (2 ipv 4) en dus geen verlof nemen. Bijgevolg zullen we pas vanaf vrijdag zelf deze blog wat kunnen illustreren....want uiteraard gaan we die andere vertoningen (als alles goed blijft gaan met de mama van Katrijn natuurlijk) wel bijwonen :
21-08-2009 Italië
23-08-2009 Zwitserland
25-08-2009 Zweden
27-08-2009 Afrika

Als je het mij vraagt kan het niet snel genoeg vrijdagavond zijn....En trouwens wie deze avond en woensdag wel naar Knokke op de ING-Trophy 2009 (zo noemt het vuurwerkfestival) geweest is mag hier gerust zijn indrukken nalaten via de reacties.

Ondertussen hebben we deze avond nog een bijzonder onaangename, en ik moet toegeven een zeer pijnlijke, ervaring gehad. Tijdens mijn verplaatsing tussen bus en trein aan de Dampoort in Gent ben ik immers gestoken door een wesp en dat ter hoogte van de keel (weliswaar langs de buitenkant). Ik moet zeggen het hinderde aanvankelijk weinig maar na een half uurtje begon ik zelfs problemen te krijgen met slikken... zwelling was vooral voelbaar achterin de mond... Echt niet van de poes die beesten.... En zeggen dat er een collega is op het bureau die gewoon geen wesp kan horen of een soort panische schrik vertoont, terwijl net ik vind dat die beestjes niet moeten opgejaagd worden... Uitgerekend ik word gestoken en hij niet... Zoals Bredero reeds lang geleden zei : 't kan verkeren....

Klein detail voor eventuele bloggers die één of andere suggestie zouden doen : ik beschik reeds over heel veel linken over bijen en hun steken (een goeie verstaander heeft maar een half woord nodig, zeker als hij tussen de regels leest....en van het zonnetje houdt... beetje cryptisch, maar degene die het moet begrijpen heeft hem wel...lol-lol)

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Geniet van de aangekondigde zomerdagen....

22:35 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vuurwerkfestival, wespensteek, moerhofke, knokke, duinbergen, ing-trophy |  Facebook |

16-08-09

BEERVELDE VIERDE FEEST OP 15-08-2009

Inderdaad want de parochie Sint-Daniël bestaat officieel 200 jaar...

Ik had het er gisteren al even over in de aanhef van mijn posting en nu dus de beloofde details...Mijn eerste voor mij nog herinnerbare gebeurtenissen speelden zich af in Beervelde, een dorpje dat nu deelgemeente is van Lochristi. kleuter- en lagere school, Eerste en Plechtige Communie, jeugdbeweging (Chiro) en nadien amateurvoetbal (doelman bij SK Beervelde) zijn zaken die niet meer weg te gommen vallen. De band met de gemeente blijft ondanks het feit dat ik er 25 jaar geleden vertrokken ben.
De parochiegemeenschap viert dit jaart zijn 200-jaar bestaan.

De officiële plechtigheden hebben vooral plaats tussen 18 en 27 september maar gisteren werd heraangeknoopt met een traditie : een eucharistieviering gevolgd door een gezamenlijke maaltijd. Iets waar we (mijn zus en haar man, Katrijn en ikzelf en ons papa) graag aan deelnamen op uitnodiging van papa trouwens.
De eucharistieviering werd voorgegaan door EH Staf Annaert, pastoor-deken, en werd o.a. mee verzorgd door een BV-koppel uit Beervelde met name Miguel Wiels (mijn vroegere buurjongen -rechtover de deur- trouwens) en zijn partner Free Souffriau. Miguel leverde vooral instrumentaal werk en begeleidde uiteraard Free bij de vertolking van "De Roos" van Ann Christy, het Ave Maria en een aan Beervelde aangepaste versie van "Het Dorp" van Wim Solleveld. Prachtige uitvoering trouwens.

Voor een aantal sfeerbeelden uit de kerk kan je dankzij "Het Nieuwsblad" en zijn medewerkers HIER te klikken.

Nadien was er een massale verplaatsing van de kerk naar de feesttent waar voor maar liefst 750 mensen een maaltijd bereid was. Heel lekker en heel gezellig waarbij we ook daar vergast werden op een aperitiefconcert van Miguel Wiels. muziek die het in eerst instantie wachten en aanschuiven aangenamer maakte.

Voor een aantal sfeerbeelden uit de tent kan je ook nu dankzij "Het Nieuwsblad" en zijn medewerkers HIER klikken.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak nog wel wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Ik wens jullie nog een goede zondag verder en vooral : geniet er van.

13:50 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke, sint-dani l, beervelde, free souffriau, miguel wiels |  Facebook |

LOTTOTREKKING DD 15-08-2009

Als slot van een zaterdag die meer een zondag was (maar morgen meer details) hier zoals steeds : de lottocijfertjes van deze avond.

Kort maar kernachtig : hier werd alweer geen platte prijs gewonnen. En aangezien er ook in rang 1 geen winnaaars zijn is er volgende week veel geld te winnen;

Resultaten van de trekking van zaterdag 15 augustus 2009.

Moerhofke is niet verantwoordelijk voor mogelijke vergissingen begaan bij het intikken van de resultaten ...

04 - 06 - 08 - 14 - 20 - 38 >>> RESERVEGETAL : 02.


De winstverdeling...:

6 juiste cijfers >>> geen winnaars >>> 000.000,00 euro
5 juiste cijfers en reservegetal >>> 20 winnaars >>> 8.560,00 euro
5 juiste cijfers >>> 363 winnaars >>> 943,00 euro
4 juiste cijfers >>> 19.231 winnaars >>> 22,20 euro
3 juiste cijfers >>> 283.114 winnaars >>> 2,50 euro

Wil je de voetbalreportages van deze speeldag nalezen
dan kan je hiervoor HIER klikken.

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen.

Een heel goede weekendverderzetting gewenst.

00:08 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, lottotrekking |  Facebook |

14-08-09

WEEKEND IS ER .....

en we zouden zelfs nog meer kunnen zeggen, maar kijk daarvoor even in de linkse rand van deze blog... Het aftelklokje zegt jullie iets...

Inderdaad na dit weekend is het nog een paar dagen werken en dan is er in principe het vuurwerkfestival in Knokke op het strand te Duinbergen. Alles begint reeds op 17 augustus met een "Belgisch" vuurwerk als opener van deze winnaars-editie. Deze voorstelling gaan we zeker niet meemaken want maandag is het nog werkdag geblazen.
Woensdag is er dan de echte opener van de ING Trophy 2009 met Duitsland maar toch maken we enig voorbehoud want woensdag is ook onze voorlaatste werkdag en dat betekent dan ook donderdagmorgen vroeg opstaan... Maar vanaf donderdag gaat de riem er weer af..tot eind augustus. En na wat we hier vorige week beloofden lijkt me een beetje ontspanning welgekomen en (misschien een tikkeltje egoïstisch) ook wel wat verdiend.

Voor wie eveneens naar Knokke wil voor het vuurwerk bieden jullie hier twee middelen die jullie een beeld kunnen bieden met betrekking tot de weersomstandigheden. In eerste instantie vinden jullie de buienradar en bovendien ook een beeld van de webcam die zich bevindt op het clubhouse van de zeilclub (Royal Belgian Sailing Club) in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar het vuurwerk afgeschoten wordt.

Je kan op de webcam kijken en de actuele weersituatie zelf vaststellen door HIER te klikken.

Je kan de actuele situatie en verwachting inzake buien in de komende drie uur HIER bekijken.Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Iedereen een prachtig weekeinde gewenst en tot morgen (bij leven en welzijn)