07-09-09

ACHTERAAN OPSTAPPEN : EEN STREEP ERDOOR

want vanaf 21 september 2009 is opstappen achteraan de bus uit den boze...Nu ook in het stad, want hier in het Waasland is dit al heel lang de manier van handelen..

In Gent-stad daarentegen IS het de gewoonte op tram en bus (zeker met al die gelede bussen en de vroegere trolley's) van zowel vooraan, achteraan en in het midden op en af te stappen. Soms was er dan nog een voordeel om op het laatse nippertje na een sprintje toch de bus te halen...Nu wordt die sprint dus nog een stukje langer en hopelijk blijft die chauffeur ook eens in zijn rechter achteruitkijkspiegel kijken ... Zoniet zal het verloren moeite zijn.

Ondertussen heb ik voor de eerste keer de informatiespot gehoord op de bus en die is misschien wel duidelijk, maar met dat alleen zal het niet lukken vrees ik. Ik vraag me af wie aan al die vreemdelingen met die diversiteit aan talen gaat wijsmaken dat ze achteraan NIET meer mogen instappen. Ik wens bovendien die chauffeur die er alleen voorstaat veel succes bij het aantreffen van een reiziger zonder biljet. Ik vrees dat we nog niet aan de nieuwe patatjes gaan zijn als die chauffeurs een geldig vervoerbewijs gaan vragen (wat ze uiteraard terecht gaan doen) en wat er gaat gebeuren als die "zwartrijders" niet willen of kunnen betalen Maar voor veel "stedelingen" zal er wel wat veranderen ... Ben echt eens benieuwd waar dit gaat toe leiden....
Wie na de info- en gewenningsperiode toch hardnekkig weigert om vooraan op te stappen, riskeert in de toekomst wel een boete van minstens 75 euro, dus meer dan een gewone verkeersovertreding.
Voor alle duidelijkheid : Op de tram verandert er niets, daar blijft opstappen achteraan wel toegelaten.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Morgen is het dinsdag en we wensen voor jullie een heel fijne dag. Voor onszelf hopen we daar op....

22:53 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, opstappen achteraan, verandering, moergofke |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.