16-10-09

WEEKEND... EINDE VAN EEN WEEK (GELUKKIG)

wat gaat het snel wat gaat het snel.... we zijn alweer halverwege de maand..Waarom gaat het oud worden zo snel en het volwassen worden zo traag ???

Het is inderdaad zo dat bepaalde dingen in het leven sneller gaan dan andere en dat heeft dan vooral te maken met het feit dat op een jonge leeftijd naar alles uitgekeken wordt (schoolvakanties, communies, eerste vriend(innet)je, eerste fuif, eerste werkervaring... )
Op dit ogenblik, met een ietwat meer kilometers op onze levenskilometerteller, kijken wij ook nog steeds naar een aantal dingen uit. Ik ga nog heel graag werken en ben bovendien nog gemotiveerd denk ik te mogen zeggen. En voor een groot deel is dit te danken aan de mensen in de onmiddellijke omgeving op de werkplek en de mensen die zich daar rond mij bewegen : in het bureel maar ook in een straal rond ons bureau (de ene al wat verder dan de andere). Maar ook dan zijn niet alle momenten identiek en op sommige ogenblikken gaan ook die dagen soms traag (als ik aan mijn pensioen binnen vijf jaar denk bvb) Een steeds groter wordend probleem is het feit dat we met zijn allen op steeds meer momenten geleefd worden. Een mens wil het misschien anders, maar ik vind dat het heel duidelijk wordt dat de stress en de prestaties mensen gaan sturen.... en toch zegt iedereen:
"ik werk om te leven en leef niet om te werken"

Ooit was het anders. En het is voor mij heel duidelijk dat onze moderne samenleving heel veel ten goede heeft veranderd (we kopen wat we willen, we doen wat we willen, we leven vrij goed en confortabel,...) maar ook heel wat negatieve bijwerkingen heeft die samenleven in gemeenschappen (werkgemeenschap, buurtgemeenschap, ontspanningsgemeenschap, sportgemeenschap,.. en nog heel veel andere) veel moeilijker maken dan vroeger... denken we alleen al aan het egoïsme, de opschepperij, het meer-dan-anderen-zijn-gevoel, Het kan sferen helemaal verzieken en relaties of gemeenschappen te gronde richten.

Desalniettemin gaan we trachten genieten van een weekend met wel wat werk (we zitten morgenavond met een kleine feestdis die we moeten prepareren), maar het zal - als het van ons afhangt - een leuk en gezellig weekend worden, dat is een prioriteit.

Tijdens het lezen van deze posting is er op wereldvlak wel een en ander gebeurd en dit hoef je niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Na deze ietwat andere dan gewoonlijke posting wensen wij elkeen een heel fijn en leuk weekend toe

22:05 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bedenkingen, sfeer, weekend, moerhofke, overpeinzingen |  Facebook |

Commentaren

Hallo, Tja zoals je kon lezen hebben we nog het laatste niet gehoord van dat heerschap uit het Cremlin. Blijkbaar is het de gewoonte bij vele politici, eens minister, vervagen alle normen en waarden en maakt alles enkel nog plaats voor egotripperij. Het is nooit anders geweest en het zal nooit anders zijn, gelijk wel kleur of overtuiging ze ook mogen hebben of uitstralen. Die gasten leven gewoon boven de bevolking die ze zouden moeten dienen, maar ja, wat baten kaars en bril?...
Hier kunnen we ook niet ontkennen dat we enigszins tevreden uitkeken naar het weekend. Soms kan je daar naar verlangen en ben je blij als het vrijdagavond is. De laatste tijd zijn er weer enkelen die het laten hangen en dan stort het geheel als een pudding in elkaar. Op een bepaald moment denk je dan ook van, deze keer hoeft het voor mij ook niet meer. Maar het is zoals je zegt, we kunnen de jaartjes op één hand gaan tellen en dat geeft perspectieven. Andere dingen in het leven dan werken of denken aan werken. Het duurt nog even maar het komt in zicht. Hier gaan wij de rest van de avond het wat kalmer aan doen, na een kleine vierhonderd km rijden en twintig klimmen. Alvast veel plezier aan de feestdis en we hebben er al een andere op het oog... hint hint. Smakelijk en tot in de dreve.

Gepost door: Ardennenfan | 17-10-09

De commentaren zijn gesloten.