27-10-09

TREINSTAKING OP 05 NOVEMBER 2009

't wordt winter, er zijn een paar vrije dagen op komst, er is schoolvakanite : de mannen van het spoor gaan er weer aan beginnen : ze gaan er de riem afleggen op 05-11-2009.

Volgende tekst staat te lezen op de homepage van "Het Laatste Nieuws" van vandaag
Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de NMBS heeft voor volgende week een stakingsaanzegging ingediend, die loopt vanaf woensdagavond 4 november 22 uur tot donderdag 5 november 22 uur. De bonden dreigen er zelfs mee vanaf dan elke donderdag het werk neer te leggen. Met hun actie protesteren ze tegen het feit dat de directie hen een filialisering van de afdeling B-Cargo wil opleggen, "ondanks onze talrijke bezwaren".
Voor het volledige artikel : HIER klikken.

spoorstakingMijn persoonlijke bedenking :

Als geroutioneerde gebruiker van trein en bus om te gaan werken (en ik doe dat ondertussen toch al meer dan derig jaar) heb ik het allemaal reeds zo dikwijls meegemaakt. En als dat nu eens uitzonderlijk gebeurde zou een mens er ook nog mee kunnen leven, maar in plaats van staken als het ultieme middel te gebruiken is het het bij onze NMBS (Nationale Maatschappij van Belgische Stakers ????) een gewoonte geworden. In plaats van eerst te praten en indien nodig te staken, wordt na een eerste overleg onmiddellijk gestaakt om weer te kunnen praten... ik geef toe, langs de ene kant heb ik soms nog enigszins begrip voor hun syndicale acties zelfs als ze de betalende gebruiker treffen. Langs de andere kant is het zo dat telkens weer de gewone man gegijzeld wordt door een maatschappij die over een monopolie beschikt. En de kleine man die afhankelijk is van trein en bus : hij kan weer gaan regelen en afspreken. Een geluk bij een ongeluk : ik ben vanaf 05-11-2009 aan een lang weekend toe : niet met stakingsdagen maar met zuurverdiende dagen van gepresteerde overuren...voor alle duidelijkheid. Dus die eerste donderdag ben ik al gered...maar er zijn er dus blijkbaar nog op komst.

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een aangename woensdag en voor de meesten onder U is de week alweer halverwege...

22:15 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moerhofke, treinstaking, spoorwegen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.