30-10-09

WEEKEND IS WEER AANGEBROKEN

en we zijn er helemaal niet rouwig om : immers een vaas gaat zolang te water tot ze breekt, en ik denk dat er scheurtjes te ontwaren zijn...

Ik werd gisterenavond (donderdag) met de neus op de feiten gedrukt. Twee van de vier mensen binnen onze dienst zijn gekend als echte kortslapers (ik ga zelden voor middernacht slapen en ben 's morgens - op werkdagen - altijd ten laatste om vijf uur uit bed).
Gisterenavond echter, bij het uitvoeren van één van mijn favoriete PC-bezigheden naast het bloggen (ingewijden weten dan dat ik probeer om nu en dan eens een prijsje in een wedstrijd op internet te winnen) moest ik werkeleijk een gevecht op leven en dood voeren om niet in slaap te vallen voor het beeldscherm. Groot signaal om onmiddellijk de shutdown te activeren en het bedje op te zoeken.

En deze morgen stelde ik vast dat het echt niet vlot ging om het warm nestje te verlaten.... Mits veel "inzet" en "zelfdiscipline" (werken was een must vandaag) slaagde ik toch in het opzet : een laatste keer het volle pond geven voor het weekend. Ik kan elke lezer verzekeren dat het het volle pond was, in die zin dat het 1300 uur was en ik mezelf de nodige "zelfrelativering" (een woord dat me ter kennis werd gebracht door een vroegere collega) moest opleggen om het belangrijke van het noodzakelijke te onderscheiden om toch op een ietwat rustige manier een boterhammetje te verorberen.
Vrijdag is altijd druk
, twee andere collega's werkten slechts een halve dag en de vierde collega was zeer verdiend zijn overuurtjes aan het recupereren...Bovendien is een laatste werkdag van een maand een bijkomend probleem voor onze dienst.

Dus eigenlijk zijn we zeer goed bezig op vlak van werk, maar zeer slecht bezig op vlak van algemeen welzijn. We zijn er ons van bewust dat de fysieke druk vrij goed onder controle is, maar dat mentaal het batterijte op zijn einde loopt... Tijd dus om op te laden en dat zal de eerstvolgende weken zeker gebeuren...

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een mooi Allerheiligenweekend !!!

21:56 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, weekend, werken |  Facebook |

Commentaren

Ik heb gisteren een halve dag verlof genomen en volgende week ben ik een hele week thuis, ik had het ook nodig om eens uit te rusten en niets te doen en weg van de stress!
Hopelijk geraak je uitgerust tegen maandag!

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 31-10-09

Hallo, Ja, veel van wat hier wordt gezegd komt ons bekend voor. Vooral wat betreft die halvedagenwerkers, wij hebben er zo enkele van in ons bureauke. Om nog maar te zwijgen van diegenen die op het punt staan op pensioen te gaan en dan nog de minder, zelfs totaal ongemotiveerde elementen die de sfeer letterlijk en figuurlijk below zero brengen. Een woordje op een luidere toon wordt al eens waargenomen en mogelijk is dit slechts de aanloop tot een verdere escalatie van het geheel. In zo een sfeer nog degelijk werken is niet langer mogelijk. Vroeg of laat ontvlamt de lont aan het gekende vat en dan zullen er sommigen rare ogen trekken. Nu ja, dat ze dan vooral niet beweren dat ze het niet geweten hebben. Gelukkig kunnen we nu enkele dagen genieten van wat minder druk en eens buiten wat gezondere lucht binnenhalen. Ook hier wordt alvast uitgekeken naar een weekje verlof begin december en dat zal ook meer dan deugd doen. We zouden hier dus kunnen afsluiten met de wens dat jullie daar een rustig verlengd weekend doormaken en meteen een aanloopje nemen om er dan even de riem af te leggen. Enkele positieve kruisjes vanavond zouden wonderen kunnen doen, maar helaas zal dat wel niet voor ons weggelegd zijn.

Gepost door: Ardennenfan | 31-10-09

De commentaren zijn gesloten.