01-11-09

BLOGGEN BLIJFT PLEZANT

Als blogger van het eerste uur (wel niet van de eerste minuut...) blijf ik er bij : het heeft iets en het geeft mij iets...

het is reeds zeer lang geleden dat ik nog iets schreef over ons blogje op dit blogje. Maar de toevloed aan geïnteresseerden (momenteel tussen de 200-300 per dag) en reacties op allerlei manieren zorgen er voor dat ik me even een soort "flash-back" gun.

We begonnen met een eerste posting op 30 juni 2003 om 20.46 uur . De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dit blogje begonnen ben uit pure nieuwsgierigheid en minder uit zuivere interesse. Ik had in de verste verte geen zicht hoelang deze ingeving ging duren, wat het ging inhouden of wat de gevolgen gingen zijn. Sommige zaken echter hebben er voor gezorgd dat we het zeer leuk en plezant vonden.

Zo zijn er een aantal zaken die me bijzonder zijn bijgebleven. Zoals het begin van alles waarbij ik geen enkele kennis had van code om de zaken op te fleuren of overzichtelijk te maken, noch aan een aantal werkinstrumenten die bloggen een stuk makkelijker maakten. We werden hier zeer geholpen daar de dame uit het Waasland, Viviane, die zeer vele mensen een soort spoedcursus op afstand bezorgde met haar eigenste werkinstrument en blogje dat (na veel miserie) ter ziele ging.

De omgekeerde wereld vond plaats op onze werkplek alwaar ik een collega eigenlijk de basis van het bloggen bijbracht en deze "vorming" had voor hem weliswaar zeer aangename maar ook zeer ingrijpende gevolgen... Zij die het weten snappen wel wat ik bedoel maar eigenlijk speelde ik ongewild een klein beetje Cupido in die zin dat ik geen pijlen afvuurde maar misschien wel de boog ter beschikking stelde... De mensen zijn ondertussen getrouwd en het zijn ondertussen vrienden geworden veel verder dan blogland.

Nog zo'n bijblijver zijn de talrijke mensen die via onze blog in contact kwamen met neuraaltherapie enerzijds en neurostimulatie anderzijds en die ons via allerlei manieren om hulp of uitleg vroegen aanfgezien ze ook met rugklachten zaten of mensen in hun onmiddellijke omgeving kenden die konden geholpen worden...

Zeer dikwijls bevraagd zijn tevens de lottoresultaten die hier sedert al die jaren opgeslagen bleven. Ook bij treinstakingen en andere speciale gebeurtenissen waar we aandacht voor hadden piekten de kijk- een leescijfers spectaculair. Zo hadden we bvb laatst een artikeltje geplaatst over het Junior Songfestival en vroeg een kind van 10 jaar of we hier ook niet de tekst konden zetten wat ik prompt deed. Gevolg was dat honderden kinderen hier de songtekst kwamen bekijken en dankbaar reacties gaven ....
Om jullie een paar statistieken te geven : we hebben tot nu toe 736.905 hits, hadden op 13-02-2007 een voor dit blog record aantal bezoekers op hetzelfde ogenblik (27) en plaatsten 2069 postings (deze inbegrepen)

Het doet allemaal zo veel plezier. De vragen, de reacties, de bedankingen maar vooral de vriendschap die groeide met en tussen bloggers : het geeft ons zeer veel voldoening en geeft ons de overtuiging dat we er bij leven en welzijn nog jaren mee doorgaan.

BEDANKT VOOR DE BEZOEKJES

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een fijne maandag (voor ons zeker, want we zijn thuis...)

21:52 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: moerhofke, vriendschap, bloggen |  Facebook |

Commentaren

bedankt En dat er nog veel blogjaren mogen bij komen. Jullie blog bestond reeds toen ik zelf met bloggen begon en in tegenstelling met ik hebben jullie het niet alleen volgehouden maar steeds één en dezelfde blog behouden. Straf.
Trouwens: 736.905 hits? Moet daar geen 1 voor? 1736.905 hits? Ik dacht dat jullie die 736.905 hits al lang gepasseerd waren.
groetjes

Gepost door: Flater | 02-11-09

fan En ik was een fan van het eerste uur van de moerhofkes. Weliswaar met ups en downs kom ik regelmatig bijlezen.
Nog heel veel blogplezier!

Gepost door: alnie | 02-11-09

dag mijn lieve cupido jij deed er goed aan te beginnen bloggen
de knepen van dit vak te leren
en een aangespannen boog ter beschikking te stellen
want geen van ons beiden heeft dit zich al beklaagd
het was als een Lot en jij hebt bijgedragen tot de winst.
Meteen bingo bij de eerste blik
een volle pot aan prijzen, wat wil een mens nog meer.
Ik kan hier dan ook openlijk zeggen
dat ik blij ben jullie te kennen.
Ik wens iedereen zulke vrienden eigenlijk toe,
en ook al lopen we de deur niet plat bij elkaar
toch weet ik dat alles wat jullie doen welgemeend is.
En dat jij getuige mocht zijn op Onze dag
was dan ook onze eerste en enige keuze
en we deden daar goed aan!
keep up the good work
nog enkele jaren hier
en daarbuiten heel, heel lang ...
zonnekes en liefs en de groeten aan alle moerhofbewoners.

Gepost door: Sunny-Kay | 03-11-09

Hallo, Ja, het lijkt allemaal nog zo pas geleden en toch, volgende maand is het alweer 5 december. De tijd staat echt wel niet stil en zonder ooit dat gekende blog, zou we nu niet staan waar we staan. We zullen nooit het antwoord weten op de vraag, hoe het vandaag zou zijn, mocht het blog er nooit geweest zijn. In elk geval, die eerste stappen die werden bijgebracht inzake het bloggen, hebben inderdaad één en ander veranderd, op korte tijd zelfs. Nooit gedacht dat zoiets kon, maar achteraf bekeken, kunnen we er enkel maar blij over zijn. Het leven zit zo vaak vol verrassingen en soms is een beetje hulp onderweg meegenomen. Op zich kunnen we geen betere vrienden treffen dan de bewoners van een huis in een doodgewone straat in het doodgewone Waasland. Bescheiden als ze zijn, mogen we toch fier zijn hen te hebben leren kennen, maar vooral waarderen. We zullen nooit in staat zijn te vergoeden wat we ondertussen hebben verkregen, maar we hopen uiteraard dat we ook op onze eigen manier kunnen laten zien hoe dankbaar we zijn voor elke dag die we ervaren. Nog veel blogplezier uiteraard en wie weet, hoeveel mensen jullie ondertussen op de een of andere manier al niet hebben geholpen. Ook dat mag wel eens worden vermeld op dit blog.

Gepost door: Ardennenfan | 03-11-09

Je doet me (weeral eens) blozen Luc !
Ik herinner me de beginperiode ook nog alsof het gisteren was.. En na al die jaren kom ik nog altijd graag even kijken hoe het met jou, je vrouwtje en de kinderen gaat.. Onze kinderen zijn inmiddels steeds groter en groter geworden.. 'k Heb je kinderen nog nooit in 't echt gezien.. maar door het bloggen is het net of ik heb al die jaren goed beginnen kennen ben..
Blijf jij nog maar heel lang verder bloggen !
Groetjes van je Waaslandgenootje

Gepost door: Zij | 03-11-09

De commentaren zijn gesloten.