06-11-09

VLAANDEREN BOVEN (of toch niet ?)

Het is al een tijdje geleden maar de actualiteit is wat ze is : er valt weer wat te schrijven over de sport in ons land.

adrie-kosterMaar laat ons beginnen met het goede nieuws. Vorig jaar (en ook de twee jaar daarvoor) leek het alsof Club Brugge (onze favoriete ploeg maar dat wisten jullie wel al) voeling met de top verloren was, maar de komst van trainer Adrie Koster (een Zeeuw, Nederlander dus - klik op de foto voor zijn carrieregegevens) heeft blijkbaar de neerwaartse trend gestopt en zelfs de curve met een bruuske bocht naar boven toe omgebogen. Het is duidelijk dat de spelerskern verruimd is (en er meer concurrentie is) maar ook dat enerzijds het gewijzigde spelsysteem (met beter voetbal) en anderzijds het rotatiesysteem van de trainer zijn vruchten afwerpt. Club heeft zelfs zicht op Europees overwinteren na de overwinning van gisteren in Belgrado waar Club ging winnen met 2-4. Club wacht nu nog een verplaatsing naar het reeds gekwalificeerde en veel sterkere Shaktar Donetsk (wie weet kan daar een puntje meegesnoept worden) om dan de beslissende wedstrijd te hebben in Jan Breydel tegen Toulouse die nu derde staat met drie punten achterstand op Club. Toulouse moet nu nog eerst thuis tegen Belgrado. Het is dus niet denkbeeldig dat beiden de slotmatch ingaan met gelijke punten.

Trouwens ook Anderlecht en Standard hebben hun wedstrijd winnend afgesloten (Anderlecht versloeg Timisoara met 3-1 en Standard (In de Champions League ) won met 2-0 tegen Olympiakos Athene. Duidelijk eens positief nieuws van het Belgisch voetbalfront.

dopingtribunaalVeel minder positief is de beslissing van het Vlaams dopingtribunaal - via de foto kom je op hun site - om twee van onze toptennissers, Xavier Malisse en Yanina Wickmayer, voor . Er werd geoordeeld over de grond van de zaak: Wickmayer had drie keer geen whereabouts (afspraken waar de persoon in kwestie op bepaalde momenten moet aanwezig zijn) ingevuld, Malisse twee keer. Malisse miste ook nog een dopingcontrole bij hem thuis, zijn opgegeven adres voor die dag, binnen de opgegeven tijdslimieten. Malisse zou toen in Amerika gezeten hebben.
Drie verzuimen staan gelijk met één dopinginbreuk. Gevolg is nu dat het voor beiden van 5 november 2009 tot en met 4 november 2010 verboden is aan een sportmanifestatie deel te nemen....zelfs geen demonstratiewedstrijden en dergelijke. Belangrijk daarbij is dat de procureur geen schorsing gevraagd had maar een principiële straf. Het is tevens de eerste uitspraak van het Vlaams dopingtribunaal.
Mijn persoonlijke bedenking is dat er natuurlijk richtlijnen gemaakt zijn en dat die er zijn om op te volgen en zonder stok achter de deur zijn die richtlijnen dode letter. Maar om daarom beiden onmiddellijk een jaar te schorsen is toch wel heel erg overdreven. Zeker wat Yanina Wickmayer betreft : die heeft een beginnende carriere, was net de top 20 van de wereld binnengeslopen en zal het verdict nog jarenlang meedragen.Zo'n straf is wel heel erg voor iemand waarvan zeker niet kan gezegd worden dat ze doping zou gebruiken. Het gaat hier over administratieve fouten.....
Mijn persoonlijke conclusie : Vlaanderen wou hier een voorbeeld stellen (we denken dus heiliger te zijn dan de paus) en de stelling van het tribunaal "de wet is de wet" werd tot op de laatste letter uitgevoerd. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat deze eerste uitspraak enkel en alleen tot doel had hun bestaan op een overdonderende manier naar buiten te brengen. Zeer triestig als je het mij vraagt...

Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ten slotte nog dit

Top100Skynetblogs moerhofke.skynetblogs.be

Wie ons een stapje hoger wil duwen in de Skynetblogs-top-100 : elke klik op het logo "Top 100 der Skynetblogs" HELPT ONS, is welgekomen en wordt in dank afgenomen..

Een leuke vrijdag verder en nu reeds een fijn weekend gewenst

Commentaren

hoi de moerkes in de eerste plaats voel ik mij belg
en dan pas vlaming
wat dus niet wegneemt dat ik best buitenlandse invloeden kan dulden.
Maar dan wordt er verondersteld dat die buitenlanders het hier komen waarmaken
een pak geld verdienen, een hoop schandalen teweeg brengen
ook de vlamingen versta me niet verkeerd
en dan keren ze hun gat.
Niets van dit alles komt de sport nog ten goede.
We lazen het al meer
dood in een bed met een dame van bedenkelijk allooi.
Zij die nog kunnen spreken schuimbekken en worden moeilijk verstaanbaar.
Of ze bouwen villa's en verheffen zich boven het gewone voetvolk.
Van de top terug naar een caravan vanwege meerdere faillisementen.
Laat sport sport worden en ik ben uw man ... vrouw dan in dees geval.
Bedenkelijk ook nog dat die wetten per index stijgen
aan al wie het tengoede komt
en niet aan de gewone burger.
Maar Kay heeft zonnekes voor elk van jullie;
durft nu nie meer te klagen he en dat boven op uwe congé hahaha ... ;-)

Gepost door: Sunny-Kay | 06-11-09

Ja... Adrie koster doet het goed hè bij Brugge...als onze kleine generaal het voor jullie nu ook nog gaat waarmaken met het nationale team..ik gun het jullie hoor...wij hebben hier in onze competitie veel enorm goeie Belgische spelers rondlopen...waarom zouden jullie er dan niét bijhoren op het wereldvoetbalvlak hè en wij wel???
Van die tennissers...tja, wetten zijn er inderdaad om na te streven hè ( weet jij als geen ander vermoed ik? :-))) )...als er zo'n regel is over 'whereabouts invullen' ...dóé dat dan ook! Anders laad je de verdenking van duistere praktijken op je...wat vaak echt wel het geval is in dat soort zaken...kijk nog maar eens naar Rasmussen, de Deense wielrenner die bij Rabo reed en niet opgegeven had waar ie zat die zomer..die werd ook geschorst en het bleek later toch ook niet zomaar! Zéker als je niks op je kerfstok hebt, moet je vooral heel open zijn en alles volgens het boekje doen...anders zit je in de puree...dat blijkt nu maar weer! Het is óveral: de goeien moeten onder de kwaaien lijden!! Jammer maar helaas!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 06-11-09

Ja het is langs een kant wel overdreven, maar langs de andere kant, ik moet ook elke dag op tijd op het werk zijn. Ik vind dat ze zich maar aan de regels moeten houden, bij Clijsters & Rochus lukt dat wél, dan moet het bij die andere ook lukken! Het is net goed dat de sportwereld streeft naar eerlijke wedstrijden zonder dopinggebruik. En het spreekwoord luidt: wie niet horen wil... moet voelen! Hoe dan ook, het is niet slim van beide partijen!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 07-11-09

De commentaren zijn gesloten.