07-01-10

EEN ZWARTE BLADZIJDE

want wat niemand mogelijk achtte blijkt gebeurd te zijn....

Ik moet heel eerlijk zijn : het stokte allemaal een beetje op het ogenblik toen ik via de radio hoorde dat de buurman van Shana bekend had dat hij het meisje en haar vriend vermoord zou hebben. Eigenlijk zijn er geen woorden voor. Je hoort iedereen zeggen dat dit een heel gewoon en kalme man was, waar niemand echt moeilijkheden mee had, die vlotte omgang had met zijn leerlingen en collega's... Je ziet dat diezelfde collega's voor de media verklaren en niet te kunnen aannemen dat betrokkene daartoe in staat zou zijn. Je hoort de mensen in zijn stamcafé alleen maar lieve woorden zeggen over die man.

Ik herinner mij vaag eens een uitspraak gehoord te hebben op televisie (als ik me niet vergis was het Meester Vermassen) die stelde dat in elke mens een potentiële moordenaar steekt, indien aan alle voorwaarden wordt voldaan. Op dat ogenblik zei ik tegen mezelf dat dit toch wel zeer erg overdreven was en een mediatieke uitspraak was.... Nu komt het spontaan weer naar boven.

Maar er is ook het gegeven dat heel veel mensen op hun tandvlees zitten en dat uit zich in agressie, zenuwachtigheid, egoïsme, jaloezie, zich aangevallen en geviseerd voelen... en blijkbaar kan dit exploderen...Uiteraard gaat mijn eerste aandacht naar de familie van de slachtoffers. Dit moet een bijzondere zware slag zijn. Maar ook gaat mijn aandacht naar de verwanten van de dader en zijn kinderen in het bijzonder. Tot deze morgen waren ze fier op hun papa die een leraar was.... wat moeten zij nu meemaken....

Na het lezen van deze posting zijn jullie misschien benieuwd wat er ondertussen in de wereld gebeurd is, niet gebeurd is, of nog zal gebeuren. Via deze blog kan kan je het allemaal volgen door OP DEZE NIEUWSSITE te klikken

Desondanks een aangename avond, een rustige nacht en voor morgen een fijne dag.

23:03 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: moerhofke |  Facebook |

Commentaren

menselijk Het lijkt inderdaad raar maar als een mens door een ander tot het uiterste gedreven word, dan kan dit gebeuren. We weten natuurlijk niet alle details en misschien zal het volledig verhaal ook nooit duidelijk worden maar ik vrees dat de uitspraak toch wel heel wat waarheid bevat. De zwartste pagina's uit de geschiedenis zijn ook voor een groot deel geschreven door mensen waarvan men niet direct vermoedde dat het moordenaars konden zijn. Begrijp me niet verkeerd: moord is nooit goed te praten. Plotse uitbarstingen van geweld omdat men moe getergd is, is wel te begrijpen. Alleen is de vraag hoe dit te vermijden.

Gepost door: Flater | 08-01-10

De commentaren zijn gesloten.