07-02-10

MORGEN MOETEN WE TRAGER RIJDEN !!!

Nu het tijdelijk wat minder hard aan het winterenis, hebben we af te rekenen met een ander probleem ... en zo sukkelen we maar verder in de klimatologische omstandigheden.

het is immers zo dat alle elementen aanwezig zijn om de hoeveelheid fijnstof in de luct op heel wat plaatsen boven de toegelaten limieten te laten stijgen. Enig nazicht via Wikipedia leert ons dat fijnstof een vorm is van luchtvervuiling. Tot fijnstof worden in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan 10 micrometer gerekend. Fijnstof bestaat uit deeltjes van verschillende grootte, herkomst en chemische samenstelling. Uit epidemiologische en toxicologische gegevens blijkt dat fijnstof bij inademing schadelijk is voor de gezondheid. In Nederland en België sterven enkele duizenden mensen enige dagen tot maanden eerder door acute blootstelling aan fijnstof. Bovendien is de morbiditeit door (chronische) blootstelling hoog. Bij mensen met luchtwegaandoeningen en hart-en vaatziekten verergert chronische blootstelling aan fijnstof hun symptomen en het belemmert de ontwikkeling van de longen bij kinderen. De normen voor fijnstof worden in Europa op veel plaatsen overschreden, vooral langs drukke wegen.

Vanwege de hoge concentraties fijn stof in de lucht geldt vanaf morgenochtend 08-02-2010 om 6 uur een snelheidsbeperking tot 90 kilometer per uur op verschillende autosnelwegen in ons land.

fijnstofDe plaatsen waar de snelheidsbeperking geldt, zijn op IN BLAUW kaart hiernaast aangeduid en is ook te lezen op DEZE WEBSITE . De maatregel is vooral van toepassing op zowat alle snelwegen in de driehoek Leuven-Antwerpen-Gent, en ook rond Brussel en Kortrijk geldt de maatregel.

Ondertussen is er ook alweer één en ander gebeurd op wereldvlak en dat was niet altijd even fraai. Tijdens het lezen van deze posting zijn er zowel hier als elders in de wereld nog belangwekkende zaken gebeurd die enige nieuwswaarde hebben. Je hoeft ze absoluut niet te missen. Je kan alle nieuws volgen door HIER te klikken.

Ik wens jullie een fijne rustige nacht toe en voor morgen ondanks het fijnstof een leuk weekbegin

18:14 Gepost door Luc, Katrijn en de kids in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerhofke, fijnstof |  Facebook |

Commentaren

raar Met die mist zou je dat eigenlijk niet echt verwachten. Ik vond wel dat de lucht deze morgen raar rook toen ik naar de bakker ging. Hopelijk was dit soort weer niet voor heel ons land want ik vond het maar vies en ongezond. En smog... ja. Wat kan ik daar nog op zeggen? Als men het al kent in Mexico stad sinds de jaren '70 maar geen mens echt moeite wil doen om dat te verbeteren, dan is het niet te verwonderen dat we dat hier ook krijgen. De gezondheid van de medemens is blijkbaar heel weinig waard.

Gepost door: Flater | 07-02-10

hoi de moerkes ik denk niet dat minder hard rijden enige oplossing zal brengen, men produceert zowiezo uitlaatgassen of dat nu tegen 90 of 80 is he.
Eigenlijk vraag ik mij af waar men al dat stupide gedoe vandaan haalt. Er zijn toch dringerder zaken die men behandelen kan.
Men moet weten dat mist, sneeuw etc ... gevolgen kan hebben.
Mss is dit weer een putje om te vullen en liefst met de hand zoals op de snelweg naar Herentals.
Een eonnekesgroet.
( kijk eens even naar de reacties op zo verliefd !!! pffttt seg )

Gepost door: Sunny-Kay | 08-02-10

De commentaren zijn gesloten.